Lempo avasi pistetilinsä, Urheiluliitto parempi viidessä erässä

8.10.2022

N1 RUNKOSARJA: TURUN URHEILULIITTO – LEMPO-VOLLEY 3–2 (25–22, 22–25, 17–25, 25–15, 15–10)

8.10.2022 Turku

Lempo-Volley jatkoi naisten 1-sarjakauttaan uuden tuttavuuden eli Turun Urheiluliiton kohtaamisella lauantaina 8. lokakuuta vieraskentällä.

Turun-matkan tuliaisena Lempo avasi pistetilinsä, mutta ei voittotiliään. Urheiluliitto piti kaksi sarjapinnaa ja jätti Lempolle yhden 3–2 (25–22, 22–25, 17–25, 25–15, 15–10) -voitolla.

– Tänään oli pelissä tosi paljon hyvää, tiivisti Lempon päävalmentaja Jani Huurne päällimmäiset mietteensä.

Urheiluliitto on aloittanut kautensa upeasti. Sarjanousijalla on kahdesta pelistä kaksi voittoa, molemmat viidessä erässä. Huurne jakoikin kehut kotijoukkueelle.

– Nousijaporukka on kyllä kova tällä kaudella. Etenkin pienessä kotisalissaan. Eivät todellakaan jää katselemaan tässä sarjassa.

Lempo lähti peliin pienin muutoksin sarja-avaukseen verraten. Anna Kaisa Kerminen oli pois, joten Senni Virtanen teki debyyttinsä Lempo-liberona. Linnea Malinen oli LP Kangasalan liigaryhmän matkassa. Siarastuvalta Lempo sai takaisin passari Riikka Vuorentaustan, joka tuli mukaan peliin avauserän aikana.

Tuulettaret-lempinimellä kulkeva Urheiluliitto kierrätti hieman rosteriaan, kun tähtipelaajat Milla Lindström ja Anniina Aaltola aloittivat pelin vaihdosta. Lempon vahva tekeminen kuitenkin pakotti kotijoukkueen valmennuksen vaihtamaan heidät kentälle.

Aaltola nousikin hakkurina pelin lopun hahmoksi. Hän aloitti kuusikossa kaksi viimeistä erää ja kokosi kahdeksan pistettä.

– Ei saatu lopulta Aaltolaa kiinni. Hän oli kulminaatiopelaaja, joka käänsi kaksi viimeistä erää.

Lempo aloitti pelin avauserässä vahvasti. Urheiluliitto kuitenkin kiri Lempon johtoa kiinni ja meni lopulta ohi.

– Eka erä alkoi hyvin, mutta sitten vähän hyydttiin ja kävi kuten Vaasassa, Huurne mietti.

Lempo toi avauserässä kehiin passariksi Vuorentaustan ja hakkuriksi Tessa Francken. Francke pelasi jopa uransa parhaan 1-sarjapelin. Vuonna 2005 syntynyt säijäläinen takoi peräti 22 pistettä ottelussa ja palkittiin Lempon parhaana. Pallo kuoli monipuolisesti ja tuuletukset toivat tsemppiä muulle joukkueelle.

– Tessa pelasi jäätävän hyvän pelin. Hän sai peliin hyvän startin ja homma lähti toimimaan, Huurne iloitsi.

Toinen erä oli hyvin tasainen, mutta Lempo sai tärkeän kuparisen rikki ja otti kauden avauserävoiton. Nuorelle joukkueelle erien loput voivat olla haastavia, joten oli tärkeää nousta erävoittoon. Tessa Francke päätti pisteellään kakkoserän Lempolle.

Pitkän tauon jälkeen lempolaiset laittoivat rutkasti kaasua. Adelia Launonen tuli toiseksi yleispelaajaksi ja Saara Rajala keskitorjujaksi. Lempo vei erän lähes näytöstyyliin 25–17 ja varmisti kauden ensimmäisen pisteen. 

Tasapainon vuoksi Tuulettaret teki saman tempun neloserään ja eräpistein 25–15 venytti pelin viidenteen erään. Urheiluliitto voitti erän lopun 12–3. Kehiin tullut Aaltolta oli tehokas yhdessä Olivia Mäkelän kanssa.

Viides erä oli alusta asti kokeneemman kotijoukkueen hienoista hallintaa, eikä Lempo pystynyt lopun vaihtorumballakaan nousemaan enää ottelun voittoon. 

– Tarjolla oli. Vastustaja oli selvästi kokeneempi, lähes joka pelaaja oli vanhempi kuin meidän vanhin. Kokemus näkyi pelin lopussa. He puolustivat sitkeästi, me ei ihan maltettu odottaa paikkaa ja räiskittiin sitten liikaa, Huurne analysoi.

– Roosa Päykkönen kokosi itsensä hienosti haastavan alun jälkeen ja pelasi hienosti. Yleispelaajapuolta pyöritettiin paljon ja ajateltiin jo seuraavaa Viesti-peliä, Huurne kertoi ja viittaa sunnuntain tuplaviikonlopun toiseen osaan.

Lempon valmentaja Jyri Niemi iloitsi avatusta pistesaldosta.

– Tosi jännittävä kamppailu, välillä pelattiin tosi laadukasta lentopalloa mutta vastapainona tuli vastustajalle pitempiä pisteputkia. Pistetili on avattu! Nyt otetaan tästä pelistä hyvät asiat matkaan huomiselle ja lähetään kovalla höökillä kotimatsiin Viestiä vastaan.

Lempon Riikka Vuorentausta toivoo, että joukkue parantaa tasaisuutta sunnuntaille.

– Jos saataisiin virheputkiä pienemmäksi. Etteivät ne kasvaisi, vaan saataisiin ne katkaistua nopeammin.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Roosa Päykkönen, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Veera Vuorentausta, Tiia Tapio ja libero Senni Virtanen

TuUl: Tiia Vuorinen, Jenna Laaksonen, Petra Heikkinen, Carla Pehrsson, Olivia Mäkelä, Elina Mäkelä ja libero Neea Hoteila.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Tessa Francke
Lempon Pelin päällikkö: Riikka Vuorentausta

Pisteet

Lempo: Tessa Francke 22, Tiia Tapio 10, Roosa Päykkönen 10
TuUl: Jenna Laaksonen 16, Olivia Mäkelä 14, Anniina Aaltola 8

Yleisö: 84

Seuraava peli:

Lempo kohtaa  LP Viesti Akatemian kotikentällä 9.10. TuUl pelaa 23.10. Jujun vieraana.