Lempo palasi voittojen tielle Huittisissa

15.10.2023

N1 RUNKOSARJA LP-VAMPULA AKATEMIA - LEMPO-VOLLEY 0–3 (25–27, 15–25, 27–29)

15.10.2023 Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto

Lempo-Volley palasi naisten 1-sarjassa voittojen tielle tyylikkäästi, kun joukkue pelasi sunnuntaina Huittisten yrittäjä- ja ammattiopistolla LP-Vampula Akatemiaa vastaan.

Lempo merkkautti voittopisteet 3–0 (27–25, 25–15, 29–27) ja otti kauden ensimmäisen puhtaan voiton.

Voitolla Lempo nousi sarjassa kolmanneksi. Vieraspainotteisen alkukauden saldo on nyt neljästä pelistä kahdeksan pistettä ja kolme voittoa.

Kuten eräpisteet kertovat, Huittisissa nähtiin kaksi todellista jännärierää ja keskimmäinen meni selvästi Lempolle.

Lempon valmennus on alkukauden kierrättänyt avausseitsikkoa ja se muuttui myös tällä kertaa edellispelistä melko paljon. Lempo-valmennus sai penkille liigatason apuja, kun Akaa-Volleyn libero Jyri Niemi oli mukana auttamassa Tuomas Alataloa ja Viivi Huurnetta.

Tällä kertaa avauskokoonpanoon marssivat passariksi Riikka Vuorentausta, yleispelaajiksi kauden avauspallonsa kentällä ollut Niina Mattila ja hänen parikseen Tessa Francke, hakkuriksi Karoliina Viitaniemi, keskipelaajiksi Saara Rajala ja Tiia Tapio sekä liberoksi pelikapteeni Senni Virtanen.

Sunnuntai-iltapäivän avauserä oli tiukkaa vääntöä alusta asti, kuten jatkopalloille venyneet erän loppulukemat kertovat. Lempo sai erän alussa muutaman pisteen johdon, jota puolusti aina 20 pisteen korville.

Nuori Vampulan ryhmä otti kuskin paikan menemällä 20–19-johtoon ja pääsi ensimmäisenä kokeilemaan erän ratkaisua. Lempo oli tänään elementissään loppuerien isoissa palloissa ja selvitti kaksi ensimmäistä eräpalloa.Lopulta passari Riikka Vuorentaustan pisteellä Lempo vei arvokkaan avauserän voiton.

Tiukan erän kääntö sai hyvän fiiliksen Lempon vaihtopenkille ja se näkyi toisessa erässä vahvana rallatteluna. Lempo pääsi paremmin kiinni Vampulan peliin ja sai omilla vahvoilla otteillaan aiheutettua paljon haasteita kotijoukkueelle.

Tilanne oli vielä tiukka 10–9 Lempolle, mutta loppuerä oli vierasjoukkueen näytöstä. Lempo vei erän toisen puoliskon 15–6 ja latoi taululle selvät 25–15-lukemat. Kaksi neljän pisteen putkea käänsivät kakkoserän selvästi Lempolle.

Pitkän tauon jälkeen peli taas tasaantui. Lempo jatkoi samalla avauskuusikolla peliään, vaihdoille ei ollut tarvetta. Tasaisen alkuerän jälkeen Lempo repäisi riittävält tuntuvan 17–10-johdon, mutta Vampula ei ollut vielä valmis antautumaan kotikentällään.

Vampula nousi kannoille 16–18 ja tasoihin 22–22. Lempo sai ottelussa neljä ottelupalloa pelin päättämiseen ja Vampula yhden eräpallon pelin venyttämiseen neloserään. Lopulta Lempo onnistui neljännellä yrittämällä katkaisemaan ottelun Tiia Tapion hienolla torjunnalla.

Lempolla oli useita onnistujia. Varsinkin ensi kertaa kentälle ja heti avaukseen päässyt B-ikäinen Niina Mattila pelasi hienosti. Mattila palkittiin Lempon parhaana ja hän teki 11 pistettä. Häntä auttoivat varsinkin Karoliina Viitaniemi 16 ja Tessa Francke 8 pisteellään.

Hienosti pelannut Niina valittiin tällä viikolla Suomen U18-maajoukkueen leiriryhmään!

– Vähän jännitti alussa, mutta kyllä se alkoi siitä lämpeämään, Mattila kertoi pelistä.

– Avain voittoon oli hihapelin häviö aamutreeneissä junnujen joukkueella senioreille. Tuli sen verran katkera fiilis, että piti joku peli sentään tänään voittaa ja pelata hyvin.

Lempo pääsee takaisin kotikenällään, kun ensi viikon sunnuntaina Hakkarissa tulee vastaan Raision Urheilijat ja Lempo-paidasta tutut Annika Saari ja Emilia Kangassalo.

Seuraava peli:

Lempon pelaa sunnuntaina 22.10. kotikenällään Hakkarissa Raision Urheilijoita vastaan, Vampula kohtaa 22.10. vieraskentällä Puijon.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Tessa Francke, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Niina Mattila, Tiia Tapio ja libero Senni Virtanen

LP-Vampula Akatemia: Ronja Ylihärsilä, Viia Rainio, Petra Muuvila, Mariliis Lipand, Selma Ala-Viikari, Milja Seikkula