Viesti ei jättänyt Lempolle mitään mahdollisuuksia Salossa

13.2.2022

NAISTEN 1-SARJAA LP VIESTI AKATEMIA - LEMPO-VOLLEY  3–0 (25–16, 25–8, 25–8)

13.2.22 Salohalli

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Veera Vuorentausta, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Milana Hutko ja libero Rita Jokinen

LP Viesti Akatemia: Saana Virtanen, Linnea Kuusela, Jenni Jantunen, Anna Johtela, Selma Nikkanen, Emmi Mäki-Kojola ja libero Anna Syrjälä

Tulospalvelu

Lempo-Volleyn paluu pitkältä pelitauolta ei ollut ruusuilla tanssimista, ellei lasketa astumisia ruusun piikkeihin. LP Viesti Akatemia marssitti huikean kokoonpanon Salohallin parketille sunnuntaina ja otti selvän voiton Lemposta erin 3–0 (25–16, 25–8, 25–8).

Lempo ei päässyt hyökkäyspelissä ohi Viestin torjunnan eikä saanut horjutettua kotijoukkueen puolustuspeliä. Kun Viesti vielä murjoi syötöllä ja useille ässillä Lempon vastaanottoa, oli kotijoukkueen haastaminen liian vaikea tehtävä tällä kertaa Lempolle.

– Tiedettiin, että vastaan tulee kova, Mestarien liigassa karaistunut joukkue. Ennen peliä puhuttiin, että pitää lähteä haastamaan rohkeasti tämän tasoista vastustajaa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Jani Huurne kertoi ennakkoasetelmista.

– Ei tänään isossa kuvassa kyllä lähtenyt meidän peli halutulla tavalla pyörimään.

Lempolta puuttuivat yleensä avauskokoonpanossa olevat Sofia Ikonen ja Viivi Huurne. Viesti oli saanut jalkeilleen parhaan kokoonpanonsa, kun mukana olivat Mestaruusliigaa ja Mestarien liigaa LP Viestin edustuksessa pelanneet Linnea Kuusela, Saana Virtanen, Jenni Jantunen ja Anna Syrjälä.

– Sofia Ikonen on loppukauden pois kokoonpanostamme, hän kävi alaraajaoperaatiossa. Täytyy antaa Sofialle iso tunnustus, hän pelasi loukkaantuneena kaudella todella upeasti, Huurne kiitteli Lempon kauden pisteykköstä. Joukkue toivottaa Sofialle paljon tsemppiä toipumiseen!

Jokaisessa erässä Viesti tuli kovalla rytinällä ja ratkaisi erät hyvin nopeasti. Lempo ei saanut missään kohtaa kunnolla otetta Viestistä, parhaiten ehkä avauserän loppupuolen kirin aikana.

Avauserässä tilanne oli 15–6, toisessa erässä 15–4 ja kolmannesa erässä 15–6. Niinpä Viesti pääsi pyörittämään vaihtorulettia melko vapautuneesti. 

– Meiltä peliin ihan ok alku. Vastaanottopeli oli avauserässä ihan hyvää, mutta muuten takelteli, Huurne mietti. Avauserä oli tuloksellisesti Lempon selvästi parasta peliä.

Myös Lempo pyöritti vaihtoja melko paljon, mutta eri syystä kuin vastustaja. Lempo haki toimivia koostumuksia läpi pelin.

Lempolla avauskokoonpanossa pelasi hakkuri Pauliina Kovanen, joka keräsi vierasjoukkueen parhaat pisteet. Kesken kauden Lempon mukaan liittynyt Pauliina pelasi ensimmäisen pelinsä avauksessa. Hän esitti rohkeita hyökkäyksiä, mikä näkyi myös hyökkäysvirheinä, mutta hän sai jäämään myös muutamia maukkaita lyöntejä.

Lempon parhaana palkittiin kovasti liberona uurastanut Rita Jokinen, joka noukki tukun puolustuksia hänelle tyypilliseen tapansa. Lempon B-tyttökaksikko Veera Vuorentausta ja Tessa Francke urakoivat viikonloppuna ensin lauantaina B-tyttöjen kotiturnauksessa ja sunnuntaina 1-sarjaa. 

Liisa Lahtinen kävi passarina, Iida Ylimäki hakkurina ja yleispelaajista vaihdosta aloittaneet Tessa Francke ja Pinja Siekkeli pääsivät myös kentälle.

– Kaverilla oli tänään hyvä torjunta. Me kyllä lyötiin sikäli viisaasti, että olisi ollut saatavissa paljon varmistuspalloja, mutta tänään niitä ei saatu peliin. Tehtiin paljon omia virheitä ja silloin on vaikea pärjätä näissä peleissä.

– Pauliina aloitti hyvin ja on ollut positiivinen ilmestys. Kun hän saa lisää pelejä ja tuntumaa alle, on iso apu ja pystyy lyömään isoja palloja, Huurne kertoi.

Viestillä keskitorjuja Jenni Jantunen pokkasi ansaitusti pelin ykköstähden pystin: mykistävät tehot 10/+10 ja hän torjui useasti. Linnea Kuusela ratkaisi avauserän pitkällä syöttövuorollaan ja esitti muutaman todella viisaan hyökkäyspelin ratkaisun. Kun komboon lisää vielä passaritaituri Saana Virtasen hienon passipelin, muun muassa tehokkaat satasen hyökkäykset, Viesti kyllä esitti parastaan kentällä. 

Vaikka Lempo ei omalle tasolleen yltänyt, täytyy antaa iso arvostus kotijoukkueen loistopelille. Kotijoukkue ei missään kohtaa jäänyt perään katselemaan, vaan piti jalan kaasulla. Joukkueessa näkyi onnistuminen tärkeässä pelissä, sillä jo otteluennakossa Viesti nosti voiton merkityksen esille Lempo-kohtaamisesta. Valmentaja Janne Harju oli saanut viritettyä joukkonsa oivaan iskuun silloin kun sitä tarvittiin.

Lempon pelin paras hetki oli avauserän loppu, kun vierasjoukkue sai useamman pisteen putkeen, syöttöpeli toimi ja ero kuroutui hieman kiinni. Kahdessa muussa erässä vastaavia hetkiä ei tullut ja Viestin vahva side out -peli ja laitavoima ei antanut Lempolle mahdollisuuksia omiin pisteputkiin. 

Sarjataulukossa Lempo pysyy sijalla 11. Akatemia nousi kolmen pisteen myötä sijalle kahdeksan eli pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Samalla Lempon ero pudotuspelipaikkaan kasvoi kahdeksaan pisteeseen.

Lempolla kausi jatkuu kahdella kotipelillä ensi viikonloppuna: ensin tammikuulta siirretty Kuortane-peli pelataan 19.2. jo kello 12 Hakkarissa, sillä kello 16 alkaa miesten 1-sarjan kotipeli. Ja sunnuntaina 20.2. saapuu Hakkariin Etta. Yleisö pääsee taas lehtereille, joten tervetuloa kannustamaan taas Lempoa pitkän tauon jälkeen!

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Rita Jokinen

LP Viesti Akatemian paras pelaaja: Jenni Jantunen

Lempon Pelin päällikkö: Iida Ylimäki

PISTEET

Lempo: Pauliina Kovanen 5, Annika Saari 4, Veera Vuorentausta 3

LP Viesti Akatemia: Jenni Jantunen 10, Selma Nikkanen 9, Linnea Kuusela 8

YLEISÖ:  134

SEURAAVA PELI

Lempolla on edessä kotitupla ensi viikonloppuna: la 19.2. Kuortane ja su 20.2. Etta Hakkarissa. LP Viesti pelaa 19.2. Riemun vieraana Jyväskylässä.

Pääkuva: Taisto Niukkanen