Lempo haki vierasvoiton Salosta laadukkaalla esityksellä

10.2.2024

N1 RUNKOSARJA LP VIESTI AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 0–3 (17–25, 21–25, 21–25)

10.2.2024 Salohalli, Salo

Lempo-Volley nousi (ainakin) hetkeksi naisten 1-sarjan kärkeen, kun makea 3–0 (25–17, 25–21, 25–21) -vierasvoitto LP Viesti Akatemiasta toi kolme lisäpinnaa ja nosti Lempon kokonaissaldon 40 pisteeseen 19 ottelussa.

Vahvan iltapäivän avajaissanat lausuttiin jo bussissa Salohallin pihassa, kun bussikuski Arska sanoi mikkiin toiveen, että tänään pelataan sitten hyvin.

Käskystä! Lempo paketoi Viestin 1,5 tunnissa hyvällä kokonaisesityksellä.

– Ei ollut todellakaan mikään helppo peli, vaikka numerot melko selvät olivatkin. Salohallista ei ole koskaan helppoa hakea voittoa, tärkeää että saatiin voitto kotiin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti pelin.

Viestiltä puuttuivat farmipelaajia ja osa joukkueesta oli ollut mukana joko penkkareissa tai vanhojen tansseissa. Lempolla oli sama tilanne myös muutamalla pelaajalla ja useampi poissaolo. Siitä huolimatta Lempo sai puserrettua varsin hyvän esityksen.

– Oli hienoa, että saatiin kaivettua itsestämme tämän tasoinen esitys. Vaikka treeniviikko oli hieman  repaleinen eikä oma esitys kaikkein säkenöivin, löydettiin tavat pelata voittavaa lentopalloa, Lempon valmentaja Maria Laine pelin jälkeen joukkueelle.

Lempo asetteli askelmerkit pelille heti ensimmäisellä syöttövuorolla Saara Rajala syötti vierailijat heti 5–0-karkumatkalle. Lempo jatkoi siitä ja hallitsi avauserää selvästi.

– Saatiin siitä heti tosi hyvä alku pelille ja joukkueen henki heti korkeaksi. Se hyvä meno saatiin jatkumaan koko pelin, Saara Rajala kertoi.

Viesti Akatemia paransi peliään koko ajan ja toinen ja kolmas olivat kuvaltaan hyvin samanlaisia. Erät alkoivat tasaisesti ja molemmat tekivät pisteitä pienissä putkissa.

Isossa kuvassa peli oli Lempolla kuitenkin melko hyvin hallussa, vaikka Viesti olikin pitkät pätkät aivan iholla kiinni. Toinen erä ratkesi kokemuksen tuomalla edulla Lempolle. Toisessa erässä Lempo teki oivan vaihdon, kun Veera Vuorentausta tuli loppuerästä kehiin ja oli isossa roolissa tuomassa ratkaisevaa eroa Lempolle.

Lempolla kulki keskipeli komeasti passari Annastiina Tarkkasen ja keskipelaajien Saara Rajalan ja Saara Tyrkön kesken. Myös torjuntoja ja vaimenneuksia tuli hienosti.

Lempo jatkoi vahvaa syöttöpeliään varsinkin alkupelissä. Lempo treenasi kuluneen viikon Lempäälä-areenassa ja se auttoi vastaanottotyöskentelyä isossa Salohallissa.

– Oltiin tosi kovia 20 pisteen jälkeen, se oli pelin iso ratkaisu. Sitä ennen oli vaikeitakin hetkiä, mutta oltiin oikeaan aikaan hyviä, Annastiina Tarkkanen arvioi.

Karoliina Viitaniemi jatkoi tutusti Lempon tehopelaajana 11 pisteellään, Saara Tyrkkö merkkautti kympin täyteen. Roosa Päykkönen hyökkäsi viisaasti kahdeksan pistettä ja Lempon parhaana palkittu passari Annastiina Tarkkanen tehtaili passarille hienot seitsemän pistettä.

Viestin tehotykki oli tutusti parhaana palkittu Kiira Tuominen 14 pisteellään. Viesti teki muutamia todella hyviä nousuja takaa-ajoasemasta ja moni nuori pelaaja esitteli potentiaaliaan.

Lempo jatkaa kauttaan Lempäälä-areenalla, jossa pelataan sunnuntaina 18.2. Tapanilan Erää vastaan. Silloin kaikki katsomaan Lempoa ja uutta areenaa. 

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Annastiina Tarkkanen

Viestin paras pelaaja: Kiira Tuominen

Yleisö:  184

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 11, Saara Tyrkkö 10, Roosa Päykkönen 8

Viesti: Kiira Tuominen 14, Selma Nikkanen 11, Mette Helminen 7

Seuraava peli:

Lempo kohtaa sunnuntaina 18.2. uudessa Lempäälä-areenassa Tapanilan Erän, Viesti Akatemia pelaa seuraavaksi 18.2. vieraspelin Raisiossa

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Adelia Launonen, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Roosa Päykkönen, Saara Rajala ja libero Anna Kaisa Kerminen

Viesti: Helmi Mattila, Kiira Tuominen, Karoliina Hörkkö, Selma Nikkanen, Muusa Helminen, Ella Kuosmanen ja libero Nitta Korhonen