WoVo sai Lemposta revanssin ja piti sarjapisteet Rovaniemellä

16.1.2022

NAISTEN 1-SARJAA WOVO AKATEMIA - LEMPO-VOLLEY 3-1 (25-19, 16-25, 25-16, 25-14)

16.1.22 Lapin urheiluopisto, Rovaniemi 

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Veera Vuorentausta, Pinja Siekkeli ja liberot Rita Jokinen ja Viivi Huurne

WoVo Akatemia: Neea Tasala, Oona Viljanen, Anni Pohjanen, Noora Kallinen, Miia Maria Mäkikyrö, Assi Vainikka ja libero Neea Luodes

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volleyn voimavarat eivät riittäneet sunnuntaina jatkamaan pohjoisen vierasreissun pistesaldoa, vaan WoVo Akatemia otti voiton Rovaniemellä 3-1 (25-19, 16-25, 25-16, 25-14). Niin Lempon saldo vierastuplasta oli yksi sarjapiste.

WoVo-peli oli vaihtelevaa: Lempo pelasi ajoittain todella hyvin, mutta isossa kuvassa kotijoukkue oli pelissä askeleen verran edellä. 

Lempo voitti pelin toisen erän selvästi 25-16. Lempon päävalmentaja Jani Huurne oli tyytyväinen kakkoserän antiin.

- Se oli varmaan meidän kauden parasta lentopalloa. Otetaan mukaan nekin pelit, joissa Kangasalan pelaajia on ollut mukana, WoVo-pelin kakkoserä oli meiltä kauden parasta.

Muissa erissä Lempo ei saanut pidettyä tasoaan. Avauserän lempääläläiset menettivät omien virheiden myötä ja pitkän erätauon jälkeen kolmas ja neljäs erä menivät melko selvästi kotijoukkueelle.

- Loppuikohan polttoaine meidän tankista? WoVo teki taktisia muutoksia, jotka toimivat, mutta ei yksistään selitä kahta viimeistä erää, Huurne tuumi.

WoVo oli pelissä hyökkäys- ja syöttövoimassa Lempoa ratkaisevasti edellä. WoVolla liigassa avauskokoonpanossakin välillä pelannut Oona Viljanen (15 pinnaa) ja toinen tehotykki Essi Kallinen (20) olivat kovalla pelipäällä.

Syöttöruudussa WoVo tempoi peräti 12 ässää Lempon viittä vastaan. Huurne oli tyytyväinen Lempon syöttöpeliin, mutta hyökkäystehoissa Lempo jäi kakkoseksi. Kahteen avauserään Lempo teki 14 pistettä hyökkäyksillään per erä, kahdessa viimeisessä kahdeksan.

- Syöttö kulki viikonloppuna kyllä joka pelaajalla sen jälkeen, kun se Oulussa kahden erän jälkeen alkoi kulkea. Se oli ehdottomasti positiivinen asia.

- Kahdessa vikassa erässä ei oltu ihan omalla tasollaan. Jalat eivät toimineet, kun pää ei ihan pelannut ja väsy taisi jo painaa, Huurne näki ratkaisun.

Lempolta esiin nousivat parhaana palkittu Sofia Ikonen (16 pistettä) ja pelin päällikkönä palkittu Veera Vuorentausta (11 pistettä), joka pelasi hienon viikonlopun. Rita Jokinen ja Pinja Siekkeli pelasivat lähes koko pelin hyvillä otteilla.

Isossa kuvassa Huurne oli kuitenkin kohtuu tyytyväinen pitkään, 1 500 kilometrin vierasmatkaan.

- Meni kokonaisuudessa ihan hyvin. Tänäänkin oltiin alussa ihan hyvällä tossulla liikkeellä. Kakkoserä näytti, että pisteet olisivat olleet tänäänkin otettavissa. Pitkät reissut on nyt runkosarjassa tehtynä.

Lempon pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina 23.1. Riemu-kotipelillä. Vielä ei ole tietoa, voidaanko peliin otta yleisöä.

- Tiukka kevät tulossa pinnoja raapiessa. Joskus kolmen aikaan yöllä ollaan Lempäälässä, siitä sitten fressinä töihin ja kouluun, Huurne huikkasi noustessaan bussiin ruokailun jälkeen Rovaniemellä. Tällä hetkellä Lempo-bussi siis matkaa jossain kohti Suomea ja kiitää kohti etelää.

WoVo nousi Lempon ohi sijalle yhdeksän, Lempo on nyt kymmenes. Eroa on yksi piste. Pudotuspelipaikkaan eroa on viisi pistettä. Sijalla kahdeksan on Liikunnan Riemu, joka saapuu ensi viikolla Hakkariin. Sijat 8 ja 9 ovat merkittäviä, sillä kahdeksas pääsee pudotuspeleihin ja yhdeksäs välttää karsinnat. 1-sarjan runkosarjan neljä viimeistä (sijat 10-13) pelaavat keskenään ristiin (10 vs 13, 11 vs 12) pudotuskarsinnan ja kaksi ottelusarjan hävinnyttä putoaa kauden päätteeksi.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Sofia Ikonen

WoVo Akatemian paras pelaaja: Oona Viljanen

Lempon Pelin päällikkö: Veera Vuorentausta

PISTEET

Lempo: Sofia Ikonen 16, Annika Saari 12, Veera Vuorentausta 11

WoVo Akatemia: Noora Kallinen 19, Oona Viljanen 15, Miia Maria Mäkikyrö 8

YLEISÖ: 0

SEURAAVA PELI

Lempo kohtaa sunnuntaina 23.1. kotisalissaan Hakkarissa Liikunnan Riemun Jyväskylästä. WoVo pelaa 30.1. PuMan vieraana Helsingissä seuraavaksi.

Pääkuva: Taisto Niukkanen

Lempon joukkue Rovaniemen pelipaikoilla enne ottelua.