Otteluraportit

LPK liian kova vastus hyvästä pelistä huolimatta

13.10.2021 Lempo-Volley - LP Kangasala 0-3 (15-25, 22-25, 21-25)

Naisten 2-sarjan alkusarjan toinen kierros alkoi Lempolla keskiviikkoisella kotipelillä 13. lokakuuta LP Kangasalaa vastaan Sääksjärvellä.

LPK otti pisteet 3-0 (25-15, 25-22, 25-21) -voitolla, mutta Lempo esiintyi varsin edukseen.

Naisten kakkossarjassa pelattiin hieman poikkeuksellinen arkipeli. Kun vastustajalla on lyhyt matka, niin arkipelejäkin sarjassa sallitaan ja tällä kertaa vastustaja tuli niinkin pitkältä kuin Kangasalta. Lempon nuori N2-joukkue aloitti kakkosarjan nimenomaan Kangasalaa vastaan. Silloin vähän jännitettiin ekaa peliä ja ihmeteltiin nopeasti tulevaa palloa, tänään päätettiin haastaa vähän rohkeammin.

Ensimmäinen erä ja ensimmäinen pallo hienosti Heidi Lintusen iskemänä kakkospuolelta kenttään ja heti johtoon 1-0. Sen jälkeen LPK teki itse pisteitä, karkasi pieneen johtoon, tekivät myös virheitä jolla me pysyimme pelissä mukana: Heidin ässällä tilanne oli tasan 6-6. 

Saara Rajalan keskihyökkäys, Maria Paulsenin ässä ja Heidin Lintusen voimalyönti kakkosesta torjunnan läpi veivät Lempon 10-8 johtoon. Pienen johdon jälkeen tuli suvantovaihe ja omilla virheillä annettiin vastustajalle pisteitä ja tilanteessa 10-13 valmentaja Juha Knuutila otti erän ensimmäisen aikalisän. 

Aikalisän jälkeen Saara peippasi keskelle kenttää kavennuksen, mutta vastustaja lisäsi kaasua ja me teimme virheitä. LPK:n Iiris Kontisen kovilla syötöillä tilanne 12-18. Juha otti ensimmäisen vaihdon Maija Lahtinen pois ja Reeta Jokinen kentälle. Heti ensimmäinen pallo ja Reeta otti torjuntapisteen. Heidi niittasi kakkosesta 14-20, Maria vielä kovaa nelosesta 15-21, mutta erän loppu oli LPK:n Lempon aikalisästä huolimatta. Erä päättyi 15-25.

Toiseen erään lähdettiin uudella ilmeellä hakemaan erävoittoa. Ekat pallot virheiltiin puolin toisin tilanteeksi 2-2. Viidenteen palloon syöttämään meni erän alkupuolen hahmo, ihan liekeissä pelannut Maria. Ensimmäiseksi ässällä 3-2, sitten lisää kovaa syöttöä ja vastustaja teki virheitä kun pallo ei noussut, 5-2. Tilanteeksi 6-2 teki Maija Lahtinen sisarensa Liisa Lahtisen passista, ottelu oli ylipäätään ensimmäinen virallinen ottelu jossa sisarukset pelasivat samalla puolella. 

Marian kova syöttö jatkui ja kun oli alkuun päästy niin Liisa tarjoili toisenkin kerran pikkusiskolle, joka löi vastustamattomasti kenttään 7-2 ja LPK otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Marian huima putki jatkui, kaksi ässää, kaksi pahaa syöttöä joista LPK ei saanut kuin virheen aikaiseksi, 11-2. Seuraavaksi oli Maijan vuoro ottaa torjuntapisteellä tilanteeksi jo 12-2 ja LPK toiselle aikalisälle. 

Aikalisä auttoi vastustajaa ja meidän kakkospaikan hyökkäys hieman leveäksi ja Marian yhdentoista syötön putki katkesi. LPK:n Titta Virtanen kavensi tilannetta kahdella ässällä ja muutenkin kovilla syötöillä joista ei saatu hyvää rakennettua, 12-7. Pisteitä tehtiin puolin ja toisin, Salli Joutsenvirta kakkosesta ja Maria kutosesta veivät Lempoa 15-9 johtoon. LPK teki kolme pistettä ja tilanteessa 15-12 Lempo otti aikalisän. Ote alkoi kääntyä vastustajalle ja pinna kerrallaan tulivat lähemmäksi. 

Tilanteessa 19-19 Lempo otti toisen aikalisän, sen jälkeen kentälle aiemmin tullut Reeta paukutti kakkosesta komeasti kenttää ja heti seuraavassa pallossa hakkuri Salli samalta paikalta ja kun vielä Reeta syötti ässän perään ja tilanne 22-19 oltiin taas pelin päällä. Sitten tapahtui pienimuotoinen jäätyminen kun olisi pitänyt ratkaista erä. LPK vei kaikki loput pallot vaikka valmentaja yritti herätellä muutamalla vaihdolla. Erä LPK:lle 22-25.

Kolmanteen erään haettiin tsemppiä toisen erän hyvistä hetkistä. Mentiin vastustajan tahdissa. Heidin tasoitti 1-1, mutta sen jälkeen ei omia pisteitä hetkeen tehty. Omilla virheillä päästettiin LPK pienelle karkumatkalle tilanteeseen 4-9. Liisan toisen kosketuksen hyökkäys 6-9 ja Julia Ojalan keskihyökkäyksellä 7-9 ja LPK otti aikalisän. Aikalisä ei auttanut, Roosa Laineen peipillä keskelle kenttää sekä Liisan kahdella ässällä 11-10 johtoon. Virheitä puolin ja toisin ja tilanne 12-15 LPK:lle. Heidi vaihtoon ja Salli tilalle hakkuriksi. 

Virheily jatkui ja tilanteessa 13-18 Lempo otti aikalisän. Aikalisän jälkeen LPK tuli kovalla temmolla keskeltä 13-19. Tämän pallon jälkeen saatiin hyvä vaihe päälle ja neljällä omalla pisteellä oltiin tilanteessa 17-20 ja LPK otti aikalisän. Aikalisä ei heti auttanut, kahdella LPK:n virheellä oltiin jo pinnan päässä 19-20, seuraavat kolme palloa sitten meni vastustajalle ja erä alkoi lipsumaan Lempolta. 19-23. Liisa otti pisteen toisesta kosketuksesta ja LPK teki perään virheen 21-23. Vielä tämä käännetään, mutta LPK:n Annika Arolan vastapallolla ja nelospaikan hyökkäyksellä erä 21-25 LPK:lle.

Erävoitto tästä pelistä jäi saamatta, vaikka hyvin pelattiin. Vastustaja tuli kovalla passitemmolla ja sen kanssa oltiin vaikeuksissa, ei ehditty mukaan. Ylempään jatkosarjaan ei haaveiltu, mutta ennen tätä peliä sinne vielä oli teorettiset mahdollisuudet, mutta tappio myötä ne menivät. 

Sitä ei jäädä suremaan vaan keskitytään seuraavaan peliin parantamaan tekemistä taas tästä. Nyt on viikonloppuvapaa N2-sarjan osalta, seuraavan kerran pelataan Kaukajärvellä 24.10. vastassa Aitolahden Riento.

Erävoittosaldo auki Lempolla - VesVi vei paikallispelin

10.10.2021 Lempo-Volley - Vesilahden Visa 1-3 (17-25,26-24, 16-25, 21-25)

Lempon naisten 2-sarjajoukkue pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Sääksjärvellä sunnuntaina 10. lokakuuta, varsinaisessa kotisalissa. Vastaan tuli naapurikunnan ylpeys Vesilahden Visa. Yleisöä ilmestyi saliin paljon ennakoitua enemmän ja talkooväki kantoi lisää tuoleja kannustajille, yhteensä yli 30 kannustajaa.

Ensimmäinen erä aloitettiin tasaisesti, Lempon kaksi ekaa pistettä tuli Saara Rajalan ja Reeta Jokisen torjunnoilla. Muutama syöttövirhe puolin ja toisin ja peli tasan 4-4. Seuraava pallo oli tosi pitkä palloralli, joka kääntyi Vesilahden eduksi 4-5, ja sen jälkeen VesVi sai hetkellisesti otetta vieden pelin 4-8:n ja Roosa Laineen syötöillä ja Tiia Suoniemen hyökkäyksillä tilanne oli jo 7-16. 

Reeta katkaisi Vesilahden putken kovalla nelospaikan hyökkäyksellä. Muutamalla VesVin virheellä ja Lempolla Maria Paulsenin ja Heidi Lintusen hyökkäyspisteillä kavennettiin tilanteeksi 14-20, mutta Vesilahden Roosa Laine peippasi 14-21, sitten pari kovaa syöttöä Tiina Paloniemeltä ja 14-23 taululla. Maija Lahtinen löi vielä kerran kovaa torjunnan läpi pisteen arvoisesti, mutta loppuerän virheiden jälkeen erä Vesilahteen 17-25.

Toinen erä ja passariksi ensimmäiseen aikuisten peliinsä C-ikäinen Ani Nokelainen. Ei paljon jännitelyt, vaan ekaan pallon hieno hihapassi jonka Maija Lahtinen niittasi vastustamattomasti kenttään. Lempolle 1-0. Maijan kovilla syötöillä pieneen johtoon 4-2, jonka Vesvi tasoitti heti perään. Tehtiin pisteitä vuorotellen, VesVi joskus pari kerrallaan ja kasvatti hieman etumatkaa. 

Edettiin Vesvin pienessä johdossa tilanteeseen 12-15, VesVi teki tuplavaihdon, meidän virheellä vielä 12-16. Reeta Jokinen niittasi nelosesta kovaa 13-16. Valmentaja vaihtoi Reetan Maria Paulseniin tilanteessa 14-17.  Vastustajan virhe ja sen jälkeen Maria kiitti kentällepääsystä ja kahdella pisteellään tasoitti tilanteen 17-17 ja pakotti hieman ääntäänsä jo korottaneen Vesilahden kokeeneen valmentajan Ari Paloniemen ottamaan aikalisän. 

Aikalisän jälkeen mentiin pinna kerrallaan. Tilanteeksi 19-19 tasoittanut pallo oli varmaan päivän pisin taistelu, mutta kääntyi lopulta Lempolle. Olisiko tämä pitkä pallo ratkaissut sen että loppuerä mentiin Lempon pienessä johdossa tilanteeseen 24-24. Eräpallon meille tuonut piste tuli verkolla käydystä taistelusta jossa Roosa Laine ja Roosa Laine olivat vastakkain ja Vesilahden Roosalle vihellettiin verkkovirhe. Eräpallo Lempolle ja VesVin vastaanotto nousi verkon päälle josta Maija painoi vastapallon tyhjään kenttään. Ensimmäinen erävoitto N2-sarjassa!

Kolmanteen erään jatkettiin Anin hyvällä passipelillä. Taas mentiin alkuun vuorotellen pisteitä tehden 5-5, VesVille siihen pieni pisteputki 5-8 ja 7-11. Salli Joutsenvirta kavensi 9-11, mutta taas Vesvi rokotti ja 9-13. Valmentaja koetti herätellä vaihdoilla, vaihdettiin hakkuria Salli ulos ja Heidi Lintunen sisään. 

VesVi jatkoi karkumatkaa eikä saatu palloa kuolemaan 12-16 ja Lempon aikalisä. Ei auttanut aikalisä 13-19. Reeta vaihtoon ja Maria tilalle. Ei auttanut sekään vaan Visa hyökkäsi ja me teimme vähän virheitä, 13-22 ja Lempon toinen aikalisä. Virheitä puolin ja toisin ja erä Vesilahdelle 16-25.

Neljänteen erään lähdettiin haastamaan huolella. Sillä asenteella, että tästä erä otetaan. Eka piste meille vastustajan hyökkäysvirheestä ja taas johdettiin. 2-1 kun Ani löysi nätisti Saaran keskeltä. 4-2 Saaran ässällä, 5-2 Reetan iskulla vastapalloon, 6-2 Roosa keskeltä ja Vesilahti pakotettiin aikalisälle. 7-2 ja 8-3 Reeta molemmat nelosesta, 9-3 kun Salli peippasi kauniisti tyhjään paikkaan. 10-3 Sallin ässä. 11-3 libero Kira Forsblomin aivan huikea kämmenpelastus lattianrajasta josta pallo peliin ja Maija niittasi kenttään ja Vesilahti toiselle aikalisälle.

Paloniemen aikalisä tuotti tulosta vastustajalle ja hetkessä oltiin 11-7 ja Lempo otti aikalisän, ei auttanut aikalisä kun pelin virtaus oli kääntynyt. 12-13 Vesilahdelle ja Lempo otti toisen aikalisänsä. Erä puolivälissä ja kaikki aikalisät käytetty! 

Maija kahdella pisteellä tasoitti ja vei johtoon 14-13. Edettiin tasaisesti tilanteeseen 18-18. Seuraava pallo ja Maria ensin torjui Vesilahden hyökkäyksen ja jatkopallosta sai passin ja vastustamattomasti eturessuun ja 19-18 meille. Vastustaja tasoitti, mutta sitten Salli iskee kovaa kakkosesta tilanteen 20-19. Visan virheellä 21-19. Meidän kolmella virheellä 21-22 ja Maria vaihtoon ja Reeta tilalle. Aikalisät käytetty ja valmentaja koetti vähän vaihtoruletilla sekoittaa ja tauottaa peliä, mutta 21-25 Vesilahdelle erä. Koko peli siis 1-3.

Lempo pelasi kuitenkin kauden parasta peliään ja sai kiitokset vastustajan valmentajavelholta Ari Paloniemeltäkin hyvästä tekemisestä. Kauden parasta ehdottomasti, ja jos tällainen nousujohtoinen suunta säilyy niin hyvä tästä tulee. 

Sarja jatkuu heti keskiviikkona kotipelillä Sääksjärvellä, vastassa LP Kangasala kello 18.30!

VesVi-pelin tulospalvelu

Lempon kotiavaus oli tappiollinen

26.9.2021 Lempo-Volley - Aitolahden Riento 0-3 (18-25, 21-25, 13-25)

Lempo-Volleyn naisten joukkueiden supersunnuntai alkoi Lempo N2:n ottelulla Aitolahden Rientoa vastaan Hakkarissa aamupäivän puolella kello 11.30.

Lempon nuorta joukkuetta vastaan asettui aika paljon kokemusta. Sen enempää ei kokenutta vastustajaa lähdetty kumartelemaan, mutta oliko se kotiavaus vai mikä, mutta syöttövirheiden määrä oli aivan liian suuri, kymmenkunta syöttövirhettä yhteen erään on aivan liikaa. 

AitRi teki ehkä vähemmän virheitä alkuun ja karkasi 9-15 johtoon. jolloin Lempon valmentaja Juha Knuutila otti ensimmäisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Saara Rajala iski keskeltä mallikkaasti tilanteeksi 10-15. Pari syöttövirhettä puolin ja toisin. Julia Ojalan kaksi peräkkäistä pisteen tuonutta keskihyökkäystä kavensi tilanteen 16-17 ja pakotti AitRin ottamaan aikalisän. 

Aikalisän jälkeen Maija Lahtisen ässällä oltiin jo 17-17 tasatilanteessa. AitRi repäisi kaulaa 17-20:n kun tapahtui ikävä loukkaantuminen. Lempon passari Helmi Merinen pyöräytti nilkkansa törmäystilanteessa. Pikaisen avun saattelemana Helmi kentän laidalle jääpussien kanssa ja passariksi kentälle vielä C-ikäinen Linnea Vehviläinen. Joukkue vähän hämmentyi tilanteesta ja valmentaja otti toisen aikalisän. Erän loppu meni AitRille. 18-25.

Toiseen erään lähdettiin uudella innolla. Maria Paulsenin kahdella ässällä 3-1. Aitri käänsi tilanteen 3-4. Linnea löysi ekan kerran hakkuri Salli Joutsenvirran ja tilanne tasan 4-4. Puolin ja toisin pisteitä ja virheitä tehden tasatilanteeseen 9-9 ja Lempo vaihtoi Reeta Jokisen sisään. Reeta paukutti heti pisteen. Linnean ässä ja Reeta taas kaksi pistettä ja tilanne 13-9 ja AitRi aikalisälle. 

Pienessä johdossa edettiin, Sallin ässällä 17-13. AitRille kuuden pisteen putki tähän väliin ja tilanne 17-19. Lempo kavensin vielä 20-21, mutta erä kuitenkin kääntyi hyvästä yrityksestä huolimatta AitRille. 21-25.

Kolmas erä ja valmentaja päätti kokeilla enemmän yleispelaajan tontilla viihtyvän Reetan passarin taitoja. Alkuun mentiin tasatahtiin, Heidi Lintusen peipillä kavennus 3-4. Sitten repsahti ja AitRi karkasi 3-11 ja valmentaja otti aikalisän. 

Aikalisä toi seuraavan pisteen mutta ei enempää, tilanteessa 6-14 Maria vaihtoon ja Kiia tilalle yleispelaajaksi. AitRi repi kaulaa ja meillä selkäranka paukkui. 7-18 ja otettiin toinen aikalisä, se kantoi kahteen seuraavaan pisteeseen, 9-18. Muutama oma tyhmä virhe törmäilyllä kentällä ja tilanne 10-23. Lempo teki vielä pari pistettä, mutta AitRille erä 13-25 ja koko ottelu 0-3.

Sarja jatkuu ensi sunnuntaina Sääksjärvellä ja vastaan asettu Vesilahden Visa!

Lempo avasi naisten 2-sarjakauden Kangasalla

26.9.2021 LP Kangasala 2/MV - Lempo-Volley 3-0 (25-13, 25-15, 25-22)

Tulospalvelu

Lempon tämän kauden N2:n rungon muodostaa B-tyttöjen joukkue, täydennettynä muutamalla vanhemmalla pelaajalla sekä mahdollisilla N1-joukkueen farmiavuilla. 

Nuori joukkue sai tulikasteensa 2-sarjassa tänään sunnuntaina 26.9. Kangasalla Vatialan koululla, kun vastaan asettui toinen LP Kangasalan 2-sarjajoukkueista. Alkulämmittelyssä taisi joltain nuorelta pelaajaltamme lipsahtaa kommentti että "nuohan on aikuisia naisia", no naisten sarjaa tässä pelataan. 

Ensimmäiseen erään päävalmentaja Juha Knuutila marssitti kentälle innokkaan kuusikon. Pari ekaa palloa meni vähän ihmetellessä, mutta kolmannessa pallossa joukkue teki ensimmäisen pisteen kapteeni Heidi Lintusen nelospaikan mallikkaalla hyökkäyksellä. Erä eteni Kangasalan muutaman pisteen johdossa puoliväliin asti. Lempo puolusti Kangasalan hyökkäyksiä ja joutui paljon toimittamaan palloa takaisin hihalla. Muutama terävä nelospaikan hyökkäys saatiin kenttään. 

Maija Lahtinen niittasi nelospaikalta 12-13 -kavennuksen ja hyvin oltiin pelissä mukana. Sitten alkoi Kangasalan pitkä syöttöputki, palloa saatiin nousemaan mutta ei tapettua niin millään. Aikalisäkään ei auttanut ja hetkessä tilanne oli toivoton 12-24. Heidi katkaisi pitkän syöttöputken kovalla kakkospaikan sivalluksella, 13-24, mutta turhan paljon oli eteen annettu ja erä päättyi 13-25. 

Koronaturvallisen puolten vaihdon jälkeen Kangasala tuli kovaa toiseen erään. Hetkessä peli 0-6 ja aikalisäkin käytetty. Nuorempi libero Enna Huurne kentälle ensimmäistä kertaa. Syöttöputki poikki ja passari Helmi Merinen syöttöruutuun, pari ässää ja ilme alkoi kirkastumaan. 

Kangasala pysyi noin kuuden pisteen kaulassa, kunnes hakkuri Kiia Kaikkonen tuli Lempolla syöttämään. Kiian kovat syötöt, kolme ässää, kavensivat tilannetta 10-15 ja pakottivat Kangasalan ottamaan aikalisän. Aikalisä auttoi ja Kangasala otti seuraavan pisteen. Tässä vaiheessa tehtiin meillä passari/hakkuri tuplavaihto ja kentälle passariksi vielä C-ikäinen Linnea Vehviläinen. Yhden pallon verran meni ihmetellessä tuplavaihdon rotaatiomuutosta, kunnes paikat löytyivät. Kangasala kuitenkin hyökkäsi kovalla temmolla palloa kenttään. 

Lempo vaihtoi laitahyökkääjää ja muutama piste siitä saatiin LPK:n johtoa kavennettua 14-19. Kangasala tuli muutaman kerran terävästi molemmista laidoista ja tilanne 14-23 ja valmentaja otti tuplavaihdon takaisin. Saara Rajala torjui kovan hyökkäyksen, mutta LPK kaivoi pallon peliin ja hyökkäsi uudelleen 14-24. Liian monta eräpalloa ja erä Kangasalle 15-25.

Kolmanteen erään lähdettiin kaksikymmenpäisen yleisön aaltojen saattelemana. Jännitys oli heitetty nurkkaan ja lähdettiin tappamaan palloa rohkeasti. Taas mentiin johtoon 1-0! 

Julia hyökkäsi keskeltä ja Heidi laidasta, peli lähti rullaan ja mentiin 9-5 Lempon johdossa Kangasalan ottamalle aikalisälle. Aikalisän jälkeen Maija niittasi heti kaksi ässää, tilanne 11-5 ja Kangasala otti tuplavaihtoa tukalaan tilanteeseen. Ässien jälkeen Kangasala sai otetta ja tasoitti pelin 12-12 ja Lempo oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeenkin Lempolle piste 13-12, mutta sen jälkeen sorruttiin useisiin omiin virheisiin ja vastustaja pääsi karkuun, 13-16 ja 14-20. 

Maijan kaksi kovaa hyökkäystä nelosesta ja yksi vastustajan virhe kavensi 17-21:n, mutta taas LPK:n muutama kovatempoinen hyökkäys vei heidät jo lähelle ottelun voittoa 17-24:n. Tytöt päättivät vielä taistella ja passari Helmin toisen kosketuksen peipillä sekä Kiian ässällä 21-24:n ja Kangasala otti aikalisän. Vielä piste 22-24:n ja ilme kirkastui, mutta omaan verkkovirheeseen päättyi erä 22-25.

Hyvin nousujohtoinen peli. Pari ekaa erää pelattiin ihan hyviä palloja mutta vähän jännitys näkyi otteissa, kolmanteen sitten jo alkoi löytyä sitä kuuluisaa omaa peliä ja rentoutta. Tekeminen vähän ailahteli ja muutama peräkkäinen virheputki päästi vastustajan karkuun. Kangasalan pelitempo oli ajoittain kovempaa mihin tytöt olivat tottuneet, samoin vastustajan rutiinisuorittamisen taso oli meidän tekemistä edellä, mutta olihan kokemusvuosiakin jonkun verran enemmän. 

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa heti ensi sunnuntaina Hakkarissa 3.10., kun vastaan tulee Aitolahden Riento!