Otteluennakot

2-SARJAKAUSI PÄÄTTYI LENTOPALLOLIITON PÄÄTÖKSELLÄ 14.3. EIK Ä SITÄ PELATA LOPPUUN. LEMPO-VOLLEY KIITTÄ KAIKKIA KULUNEESTA KAUDESTA!

LUE UUTINEN

14.3. 1. neljännesvälierä Oulun Kisko - Lempo-Volley

Kevät etenee, pelit kovenevat ja ennakot pidentyvät. Sillä nyt on tosi kyseessä: 2-sarjan pudotuspelit!

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on mukana 16 runkosarjan parasta. Joka lohkosta eteni viisi parasta, sekä paras kuutonen. Lempo-Volley oli B-lohkonsa neljäs. Se tarkoitti sitä, että vastaan tulisi rankingin viides. Sille sijalle päätyi lopulta Oulun Kisko, A-lohkon kakkonen.

Nyt perataan lähtökohtia pudotuspeliparille Lempo-Kisko.

Aloitetaan siitä, mikä on tässä parissa poikkeuksellista muihin neljännesvälieriin verrattuna. Kisko paremmin sijoittuneena saa kotiedun eli valita pelijärjestyksen. Kun systeemi on kaksi peliä ja tasatilanteessa kultainen erä 25 pinnaan, usein paremmin valinnut joukkue valitsee itselleen kotipeliksi sen jälkimmäisen matsin.

Niin teki seitsemän kahdeksasta neljännesvälierien kotiedun saaneesta. Mutta ei Kisko. Kisko aloittaa pelit kotisalissaan Oulussa lauantaina, joten sarja ratkeaa sunnuntaina Lempäälässä.

Riski veto? Varmaan monien mielestä, mutta Kiskolla on varmasti omat perusteensa. Todennäköisesti siksi, että he välttävät näin yhden matkustamisen. Väli Lempäälä-Oulu on pisin pudotuspeliparien välimatka, joten matkustusrasitus on merkittävä. Lempo matkaa nyt Ouluun ja takaisin junalla lauantaina. Kiskolle riittää yksi matka Lempäälään sunnuntaiksi, sillä kotimatkalle lähdettäessä sarja on jo ratkennut. Toki taustalla voi olla muutkin syyt, kuten pelisalin saatavuus, varmuutta emme tiedä. Kotiedun siirtäminen Lempolle antaa edun lempääläisille etenkin, jos Oulussa Lempo voittaa tai mennään kultaiseen erään. Toisaalta Kisko saa aloittaa kotona ja kotivoitolla olisi ihannetilanne lähteä vieraspeliin.

No otetaanpa sitten kiinni joukkueiden runkosarjaan ja lähtökohtiin sitä kautta. Lempo oli kovan lohkonsa neljäs, voitti 9/18 pelistään eli tasan puolet. Lempo voitti kaikki alemmat joukkueet kolmesti, mutta hävisi kaikille lohkon top-3-joukkueille saaden vain kaksi pistettä 3-2-tappioista. Viimeisessä pelissä AitRi kaatui hienosti 3-0 ja pelituntumakin on hyvä.

Kisko näytti pitkään voittavan A-lohkon, mutta runkosarjan viimeinen viikonloppu ja vierastupla muutti asetelmia. Kisko päätyi 38 pisteeseen (Lempo 28), ja lohkovoittaja Karpasit 39 pinnaan. Kisko voitti pari viikkoa sitten Karpaasit kotonaan mutta viime lauantaina hävisi Karpaaseille vieraissa. Kun vielä tuli pistemenetys 3-2-voitossa PuWolle päätöspelissä, Karpaasit nousi ohitse. Eli jos Kisko olisi ottanut kolme pistettä PuWosta, kohtaisi Lempo Karpaasit. Kisko voitti 14/18 pelistään, niistä peräti kuusi viidessä erässä. Runkosarja oli tasaisen vahvaa pistekeräilyä oululaisilta.

Millaisia tähtiä joukkueista löytyy, jotka kantavat isointa roolia pudotuspeleistä? 
Lempon kokoonpano
Kiskon kokoonpano

Lempon runkosarjan pistetykki oli yleispelaaja Tommi Nieminen (157), joka on karaistunut myös 1-sarjassa. Toinen syömähammas on kapteeni ja yleispelaaja Saska Saren, kokenut tähti on kerännyt 147 pinnaa, vaikka puuttunut muutamasta pelistä. Passarikalmikko Jonne Haavisto-Saku Tuomivaara-Verneri Halttula (myös keskitorjuja) on sarjan laajimpia ja tasaisimpia. Yllätyskortti voi olla nuoriso-osasto, joka tuskin on kovin tuttu Kiskon pelaajille. Lempon vahvuus onkin siis tasainen vaihtopenkki, josta löytyy tarvittaessa ratkaisuvoimaa ja ennakkoluulottomuutta.

Kisko on mielenkiintoinen ryhmä, josta löytyy muutama koko lentiskansalle tuttu nimi. Isoin tähti on tietenkin viime kaudella Oulun Ettassa SM-hopeaa voittanut keskitorjuja Ville Kaksonen, joka takoi runkosarjaan 186 pistettä. Mutta hän ei edes ollut paras, vaan Santeri Kammonen tehoili 199 pistettä. Joukkueen passari ja manageri on Jussi-Otto Mäkinen, tuttu niin liigasta kuin 1-sarjasta. Kolmas kova pistetykki on Sampsa Aitta 144 pisteellään. Libero Petteri Kiilunen on myös tuttu liigakentiltä. Kaikkiaan Kiskolla on hyvin kokenut ja isoissa peleisä rutinoitunut ryhmä.

Se mikä tekee Kiskon kokoonpanosta vieläkin mielenkiintoisempi, on ryhmään tammikuussa siirtynyt yleispelaaja, myös entinen liigapelaaja Jari Nurro. Nurro nimittäin pelasi alkukauden Lempossa, joskin ei henkilökohtaisten kiireiden vuoksi päässyt kuin yhteen peliin. Elämä vei miehen takaisin Ouluun ja joukkueeksi vaihtui tuttu Kisko. Nurro siis palaa Hakkariin uudessa pelipaidassa, tervetuloa Jari!

Mutta tiesitkö, että Kisko ja Lempo ovat 2-sarjan tämän kaudet ainoat sarjanousijat? Lempo toki jatkaa Lempäälän Jyryn sarjapaikalla, mutta periaatteessa joukkue on uusi 2-sarjalainen. Kisko puolestaan on ainoa "oikea" nousija tälle kaudelle, muita täysin uusia joukkueita ei 2-sarjaan tullut, päinvastoin joukkuemäärä putosi viime kaudesta usealla joukkueella. Melko hyvin siis, että molemmat heti pudotuspeleissä, etenkin Kisko koonnut heti sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen joukkueen. Kisko pelasi viime kaudella Pohjois-Pohjanmaan 3-sarjaa ja oli kolmas.

Kiskolla yksi erikoisuus on myös farmisopimus 1-sarjajoukkue Kyyjärven Kykyn kanssa. Kammonen, Kaksonen ja Mäkinen ovat yhden ottelun pelanneet Kyyjärvellä, mutta viime aikoina ei heitä ole 1-sarjakehissä näkynyt. KyKyllä on lauantaina 1-sarjan pudotuspeliottelu Nurmon Jymyä vastaan, mutta eiköhän Kiskon miehet ole mukana oman joukkueen kamppailussa. Lempon farmikumppanille eli oman seuran 1-sarjajoukkueella on puolestaan lauantaina puolivälieräpeli Karhulassa.

Kun Lempon joukkueen runko Saksa Sarenin, Riku Nissilän ja Olli Uusitalon johdattamina pelasi Jyryn nimellä viimeksi 2-sarjan pudotuspeleissä 2016-17, koettiin huikeaa pudotuspelihuumaa. Jyry laittoi suuren ennakosuosikin East Volleyn, joka nyt pelaa 1-sarjan pudotuspeleissä, todella ahtaalle. Upea 3-2-kotivoitto vei sarjan kolmanteen peliin, jonka East voitti niukasti Savonlinnassa. Asetelmassa on paljon samanlaisuutta tähän kevääseen: vastassa selvä ennakkosuosikki Kisko ja lempääläisillä nuori ja ennakkoluuloton ryhmä valmiina haastaamaan.

Luvassa varmasti mielenkiintoinen pudotuspelisarja, ja kun pudotuspeleistä on kyse, periksi ei anneta ja mitä vain voi tapahtua!

KISKO - LEMPO KLO 14 KAAKKURIN KOULULLA, OULUSSA.

Livetulosseuranta täällä, livekuvaa ei tulossa Lempon puolesta. Kisko voi lähettää liveä Facebook-sivullaan

Ja heti sunnuntaina 15.3. pelataan Lempäälässä toinen neljännesvälierä. Hakkarissa startti kello 13.30. Silloin ratkaistaan puolivälieriin etenevä joukkue, tule paikalle!7.3. Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento  

Lempo-Volley pääsee hakemaan pudotuspelivirettä kotiyleisön edessä ennen kuin 2-sarjan huipennus koittaa maaliskuun puolessa välissä.

Runkosarjan päätöspelissä Lempon ja AitRin välillä ei ole sen suurempaa merkitystä kuin mahdollisuus pönkittää itseluottamusta. Lempo on varmasti pudotuspeleissä ja lohkossa neljäs, tamperelainen AitRi päättää kautensa lohkon kuutossijaan, sillä pistemäärä ei riitä pudotuspeleihin lohkojen kuutosten vertailussa.

Lähtökohta on Lempolle edullinen: runkosarjassa AitRi on kaatunut kahdesti ja harjoituspeleissä kahdesti. Edellinen keskinäinen pelattiin tammikuussa, silloin Lempo etevämpi 3-1.

Edellispelissä lempääläiset saivat kylmää kyytiä Oripäässä, kun Urheilijat oli parempi 3-0. Nyt onkin hyvä tilaisuus saada heikon pelin muistot mielestä.

Pudotuspelit alkavat 14. maaliskuuta, todennäköisesti Lempäälässä. Lempo sijoittuu pudotuspelirankingissa sijalle 12, koska lohkonelosten välisessä kilvassa Lempolla on vähiten pisteitä varmuudella. 

Se tarkoittaa, että vastaan tulee ranking-5, eli toiseksi paras sijoitettu lohkokakkonen. Tällä hetkellä todennäköisin vastus on joko Oulun Kisko, Outokummun Partion Karpaasit tai Oripään Urheilijat.

Ensimmäinen kierros eli neljännesvälierät pelataan kahdesta pelistä, ja tasatilanteessa voittojen ollessa 1-1 pelataan lisäerä 25 pisteeseen. Se tarkoittaa, että kotiedun saava joukkue pelannee kotipelinsä sunnuntaina 15.3., eli Hakkarissa pelataan todennäköisesti pudotuspelejä la 14.3.

Ja 1-sarjaa pelataan tulevana lauantaina 7.3. heti 2-sarjapelin jälkeen. Kello 17 alkaa puolivälierä, jossa Lempo-Volley kohtaa Karhulan Veikot.


29.2. Oripään Urheilijat - Lempo-Volley 2  

Runkosarjan viimeiseen vieraspeliin karkauspäivänä 29.2. Lempo-Volley pääsee ilman paineita, sillä sarjataulukollisesti runkosarja on Lempon osalta jo valmis. B-lohkon sija neljä on sementoitu lempääläisille, eikä kaksi jäljellä olevaa peliä sitä enää voi muuttaa.

Niinpä lähtökohdat haastaa lohkon kakkosta Oripäätä ovat varsin mainiot. Viime peleissä Lempo on esittänyt hyvää kevätvirettä: Loimu2 kaatui selvästi ja NarPalta Lempo vei pisteen viiden erän jälkeen.

Viime viikonlopusta haaste vielä kasvaa, sillä Oripää on ollut tällä kaudella kova kanto lempolaisten ruispellossa. OU on voittanut kauden aiemmat pelit 3-1. 

Kaksi edellispeliä ovat todistaneet jälleen Lempon hyvän ja laajan kokoonpanon. Raisiossa nuorisoketju oli liekeissä ja kotipelissä NarPaa vastaan kokeneempi osasto sai näyttää taitonsa.

Katsotaan tässä kohtaa jo hieman pudotuspelejä. Lempo on varmistanut paikkansa ensimmäisellä kierroksella eli neljännesvälierissä 16p arhaan joukkoon. Kun lohkon sijoitus on neljäs, tulee puolivälierävastustaja kaikista lohkoista sijoille kaksi sijoittunut tai paras lohkokolmonen, eli kova vastustaja on luvassa.

Neljännesvälierät pelataan yhden viikonlopun aikana 14.-15. maaliskuuta. Sarja menee kahdesta voitosta, ja tilanteessa 1-1 pelataan lisäerä 25 pisteeseen asti toisen pelin jälkeen.

Täältä voi lukea tarkemmin 2-sarjan pudotuspelisysteemistä ja pudotuspeliparien muodostumisesta

Liveä ei todennäköisesti ole tulossa Oripäästä.

Oripää - Lempo klo 13 la 29.2. Oripään liikuntahallissa


23.2. Lempo-Volley 2 - Lapin Narvi-Pallo 

Jättiläistä kaatamaan. Siinä voisi olla sopiva kiteytys Lempo-Volleyn urakalle, kun vastaan asettuu Lapin Narvi-Pallo. Vähiin käy ennen kuin runkosarja päättyy, jäljellä on enää kolme peliä ennen pudotuspelejä.

Jättiläisellä on tässä tilanteessa kaksi merkitystä.

Ensimmäinen tarkoittaa NarPan hurjaa hakkuria Jari Metsä-Tokilaa. Reilu kaksimetrinen, kokenut hakkuri on ollut 2-sarjan kovimpia pistemiehiä ja Lempollekin vielä voittamaton kanto kaskessa.

Metsä-Tokila on koko 2-sarjan pistepörssissä kolmas 218 pisteellä. Keskiarvoksi tulee reilut 15 pinnaa per peli. Vertailun vuoksi Lempon pisteykkönen Tommi Nieminen on takonut 125 pistettä yhdeksän pinnan keskiarvolla.

Lempo on kahdesti hävinnyt NarPalle, ja molemmissa peleissä juuri Metsä-Tokila on ollut voiton takuumies, molempiin koitoksiin 16 pistettä. Numerolla 11 pelaava hakkuri onkin saatava kiinni, jos Lempoa haluaa pisteitä pitää Lempäälässä.

Toisella jättiläisellä viitataan B-lohkon kolmeen kovaan, kärkisijoilla oleviin Loimuun, Oripäähän ja NarPaan. Lempo on heitä vastaan pelannut tällä kaudella seitsemän kertaa ja hävinnyt jokaisen pelin.

Lohkon jättiläisten kaataminen ei ole siis vielä tällä kaudella onnistunut. Lohkon alempia joukkueita vastaan Lempo on ollut melko kliininen. Esimerkiksi edellispelissä sijan alemapan oleva Loimu2 kaatui selvästi 3-0.

Lempo on viiden pisteen päässä NarPasta, joka hävisi viime pelissään tärkeän kamppailun Oripäälle 3-0. Jos Lempo vielä haluaa taistella kolmossijasta, olisi NarPan nyt kaaduttava. Se vaatisi koko joukkueen tasaisen pelin vähillä virheillä. Edellispelin Loimu-voitto antaa hyvät lähtökohdat jättiläisen kaatoon.

Tervetuloa seuraamaan Hakkarin liikuntahalliin. Sunnuntaina kello 15, myös mahdollisesti Facebook-liveä tulossa. Liput 4 €.


16.2. Raision Loimu 2 - Lempo-Volley 2 

Lempäälän ja Raision välinen tie saa jälleen arvokkaita kulkijoita, kun Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue matkaa tulevana sunnuntaina kolmannen kerran pelaamaan Raisioon.

Vastassa on Loimun 2-joukkue. Peli on tärkeä loppukautta ajatellen: . Lempo on sijalla neljä ja Loimu sijalla viisi C-lohkossa. Piste-eroa on viisi pistettä Lempon hyväksi, joten voitto varmistelisi jo lohkon nelossijaa, ja antaisi paremmat asetelmat pudotuspeleihin.

Lempon pudotuspelipaikka varmistui jo viime viikonloppuna, kun lohkon sijalla 6 oleva AitRi jäi pisteittä, eikä voi enää nousta Lempon ohi. Viisi parasta joka lohkosta pääsee pudotuspeleihin, sekä paras lohko-6.

Kauden molemmat Loimu 2:n ja Lempon pelit ovat päättyneet lempääläisille erin 3-0. Edellinen peli Lempäälässä joulukuussa päättyi erikoisesti: Loimu joutui luovuttamaan aivan kolmannen erän lopussa pelaajan loukkaannuttua, koska vaihtopelaajia ei ollut.

Edellispelissä Lempo taisteli tärkeät pisteet, kun se voitti VaLePan vieraissa 3-2. Loimu puolestaan hävisi Oripäälle suoraan 3-0.

Ottelussa kannattaa ottaa seurantaan etenkin molempien nuorisoketjut: Lempon B-ikäiset ovat viime peleissä ottaneet isoa roolia, muun muassa Niko Montonen takoi 16 pinnaa VaLePa-voitossa. Loimu puolestaan koostuu pelkistä juniori-ikäisistä, ellei liigajoukkueesta tule farmiapuja (jotka taitavat olla myös juniori-ikäisiä vielä). Ehdoton seurattava on numerolla 5 pelaava kovakätinen Ville Anttila. Viimeksi Lempoa vastaan hän tehoili 15 pistettä.

Ottelu alkaa sunnuntaina kello 16 Raision kauppaoppilaitoksella. Todennäköisesti pelistä ei ole livekuvaa.2.2. VaLePa 3 - Lempo-Volley 2 

Viime viikonloppuna Lempo sai valmiiksi runkosarjan ensimmäisen triplan, kun Loimu 1 kohdattiin kolmannen ja viimeisen kerran runkosarjassa. Runkosarja alkaa siis hiljalleen paketoitua, kun tulevana sunnuntaina kolmannen kerran kohdataan VaLePan 3-joukkue.

Kun puhutaan kolmansista peleistä, on huomattavissa orastavaa kaavaa. Kaikki Lempon ja Loimu 1:n kohtaamiset päättyivät 3-1 Loimulle. Ja tämän kauden kaksi Lempon ja VaLePan välistä peliä ovat päättyneet 3-1 Lempolle. Eli onko niin, että kahdessa ensimmäisessä peliparissa kaikki pelit voisivat päättyä samoihin numeroihin?

Lempo lähtee Sylvään vierailulle ennakkosuosikkina. 2. helmikuuta kello 14.30 alkava peli on toinen visiitti Sastamalaan. Ensimmäinen oli lokakuussa, joten kauas on tullut. Huomattavaa on, että viimeksi Sylvään-pelissä Lempon nuorisokaarti Montonen-Nieminen-Tuomivaara ottivat vasta ensi askeleitaan 2-sarjatasolla, ja nyt edellispelissä Montonen ja Tuomivaara pelasivat koko pelin isossa roolissa lohkokärkeä vastaan ja Nieminen ollut iso osa liberopeliä koko kauden.

Lempo saa hieman apua sairasosastolta, viime pelissä puuttui peräti viisi pelaajaa ja kaikki kokeneesta päästä. Jari Nurro puolestaan siirtyi loppukaudeksi toiseen 2-sarjaseuraan Oulun Kiskoon, kun elämä vei Oulun suunnalle.

VaLePa on yhä lohkon jumbo ja pudotuspelijuna on karannut, mutta nuori joukkue sai voittotilinsä auki tammikuussa, kun NarPa kaatui 3-2. Edellispelissä VaLePa hävisi Oripäälle 3-0. Lempo sai tämän vuoden voittotilin toissapelissä AitRia vastaan, mutta Loimu oli viime sunnuntaina parempi 3-1. Lempo esitti kuitenkin hienoja ennakkoluulottomia otteita ryhmällä, jonka keski-ikä oli noin 18,5 vuotta. Loimu-peli lupaa hyvää loppukautta kohti.

VaLePan ryhmästä kannattaa nostaa esiin vasenkätinen yleispelaaja Aatu Niemelä, joka on 184 pisteellään 2-sarjan pistepörssissä peräti sijalla kolme. NarPa-voitossa numero 7 paukutti peräti 39 pistettä.


26.1. Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1

1-3. 1-3. Siinä alkukauden tulokset Lempo-Volleyn ja Raision Loimun 1-joukkueen kohtaamisissa, jotka molemmat voitti Loimu.

Kun takana on 12 ottelua, tarkoittaa se 2-sarjan runkosarjan kolmannen ja viimeisen kierroksen alkamista. Jäljellä on vielä kuusi ottelua ennen pudotuspelejä. Loppukiri alkaa Lempon ja Loimun kohtaamisille Hakkarissa sunnuntaina 26. tammikuuta.

Lempo sai edellispelissä tämän vuoden piste- ja voittotilin auki ylivoimaisella esityksellä, kun Aitolahden Riento kaatui 3-0. Lohkon kakkos- ja kolmossijat ovat vielä Lempon ulottuvilla, mutta se vaatisi päätöskierroksella voittoja myös lohkon kärkijoukkueista. Nelossijalta on matkaa neljä pistettä NarPaan ja Oripäähän.

Lohkon kärjessä ylivoimaisessa yksinäisyydessään vaeltaa juurikin sunnuntain vastus Loimu 1. 12 peliä ja 12 voittoa, ainoa pistemenetys 3-2-voitto NarPasta.

Kolmoskierros alkaakin Lempolla makealla mahdollisuudella tavoitella lähemmäs kakkossijaa ja katkaista Loimun voittoputki. Kolmesta 2-sarjalohkosta Loimulla on paras pistekeskiarvo 21 joukkueesta. Tässä top 4 keskiarvot + Lempo.

Loimu 1 (2,92) lohko B
Luja-Lukko (2,64) lohko C
Karpaasit (2,22) lohko A
Kisko (2,18) lohko A
Lempo 2 (1,58) lohko B
Täällä 2-sarjojen kaikkien lohkojen sarjataulukot

Jari Lehtosen valmentama Loimu on ollut 2-sarjan paras joukkue tällä kaudella. Lisäksi yhteistyö 1-sarjan TuTon kanssa toimii, muun muassa Miikka Puranen on saanut paljon vastuuta ylempänä tasolla ja superjuniori Alexej Zhbankov oli auttamassa Loimua. Oranssipaidoilla on tasainen ryhmä, jossa on kokemusta (Kai Lehtinen), parhaassa iässä olevia huippunimiä (mm. Puranen, Sami Lehtonen) ja usea nuori tulevaisuudenlupaus (Urho Rytsä).

Lempon kauden kovimmat pisteidentekijät ovat olleet yleispelaajat Tommi Nieminen (115) ja Saska Saren (103), AitRi-pelissä molemmat kokosivat 13 pistettä. Myös keskitorjujaosasto on Lempolla ollut koko kauden tasaisen vahvaa, kolmikko Verneri Halttula (76), Ossi Katajamäki (74) ja Niko Montonen (45) ovat tehneet kellontarkkaa työtä.

Vaikka vastus on kovin mahdollinen, on Lempolla varmasti omat saumansa hyvällä syöttöpelillä ja rohkealla hyökkäysosaamisella, ja edellispeleissä voitetut yhdet erät antavat uskoa, että Loimu on haastettavissa.

Ottelu Hakkarin liikuntahallissa klo 15 su 26.1. Liput 4 euroa. TERVETULOA!


12.1.  Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2

Sunnuntaina 19. tammikuuta Lempo-Volleylle aukeaa seuraava tilaisuus avata uuden vuoden pistepussi, kun vieraspelissä vastaan asettuu Aitolahden Riento. Ottelu pelataan Kaukajärven vapaa-aikatalolla.

Tilaisuus pisteiden narraamiseen on vuoden kahta aiempaa peliä parempi, sillä Lempo on hallinnut kauden keskinäisiä pelejä selvästi. Alla on voitto runkosarjassa ja kaksi voittoa treenipeleissä.

Sarjataulukko asettaa lempääläiset ennakosuosikin asemaan. Lempo on lohkossa neljäs kymmenen pistettä kuudentena olevaa AitRia jäljessä.

Kun hieman yli puoliväli on 2-sarjan runkosarjasta pelattu, on B-lohko revennyt melko selvästi kolmeen kastiin: kärkiporukassa ovat Loimu, NarPa ja OU, joista Loimu on todennäköinen lohkivoittaja. Toisessa kastissa ovat Lempo ja Loimu 2, jotka eivät aivan taida ehtiä kärkikolmikkoa haastamaan, mutta pudotuspelipaikka on melko selvä.

Kun viisi joukkuetta ja paras kuutonen kolmesta lohkosta pääsevät pudotuspeleihin, alkaa B-lohkon top-5 jo erottumaan. Kolmannessa kastissa ovat AitRi ja VaLePa 3. AitRi on kymmenen pistettä Lempoa ja Loimua perässä ja samoin pudotuspeliviivaa. VaLePalla on vain kaksi pistettä ja voittotili avaamatta, AitRin ainoat voitot ovat tulleet juuri VaLePasta.

Paras lohko-6 on tällä hetkellä A-lohkon Kuortane 12 pisteellään, AitRilla on kuusi pistettä.

AitRilla on nuori joukkue, joka väläyttelee aika ajoin potentiaaliaan. Ryhmässä on Iskun B-poikia, aivan kuten Lempossa omia B-poikiaan. Osa AitRin nuorista on päässyt myös Iskun 1-sarjajoukkueen kokoonpanoihin mukaan.

Vaikka AitRi on melko nuori joukkue, on isoimmissa rooleissa kokeneita pelimiehiä. Parhaat pistemiehet ovat 1-sarjassakin pelanneet Teemu Pöytäniemi ja Olli Kanerva, ja heidän lisäkseen kokenut libero Timo Leppänen on 2-sarjassa laadukas pelaaja pelipaikallaan.

Lempolta kannattaa nostaa myös esiin liberopuoli: kokeneempi Riku Nissilä on puolustava libero upeilla tiikereillään ja B-ikäinen ja rauhallisen nostotekniikan omaava Kalle Nieminen nostava libero. Kaksikko pelaa hyvää kautta ja ovat sopeutuneet hyvin kahden liberon taktiikkaan. Lisäksi edellisessä OU-pelissä kapteeni Saska Saren oli jälleen huippukunnossa.

Kannattaa tulla seuraamaan peliä Kaukajärvelle, harvin vieraspeli on näin lähellä!


12.1.  Lempo-Volley 2 - Oripään Urheilijat

Jotta vuosi 2020 saisi arvoisensa alun, ahkeroi Lempo heti tuplaviikonlopun uuden vuosikymmenen kunniaksi. Lauantaina vieraspeli Narvi-Palloa vastaan, ja sunnuntaina kova kotipeli Oripään Urheilijoita vastaan.

Hakkarissa pelataan 12. tammikuuta kello 15 alkaen.

Alkukaudesta Lempo ja OU kohtasivat Oripäässä. Silloin Urheilijat olivat parempia erin 3-1, mutta peli oli todella tiukka. Lempolla oli jo eräpallo pelin viemisestä viidenteen.

Sarjassakin joukkueet lähtivät joulutauolle peräkkäisiltä sijoilta, Oripää kolmantena ja Lempo neljäntenä, eroa vain yksi piste.

Molemmat pelaavat jo lauantaina, Lempo NarPaa vastaan ja Oripää kohtaa kotisalissaan Aitolahden Riennon. Kumpikaan ei siis pääse sunnuntain kohtaamiseen tuorein jaloin, mutta pitkän joulutauon jälkeen luulisi virtaa riittävän.

Oripään kokoonpanosta kannattaa nostaa esiin kovat laitalyöjät Kartanot Miika Henry sekä Andriy Osibchuk. Osibchuk on joukkueensa kovin pistemies alkukaudesta, ja edellisessä pelissä etenkin Miika Kartano oli Lempon kiusana.

Tervetuloa seuraamaan vuoden avauskotipeliö!


11.1.  Lapin Narvi-Pallo - Lempo-Volley 2

Uusi vuosikymmen aloitetaan vieraspelillä Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen osalta. Lauantaina matka käy Rauman suunnalle Lappiin, jossa isäntänä on paikallinen Narvi-Pallo.

Heti alkuun saadaan 2-sarjassa todellinen jännäri. NarPa on lohkossa toisena ja Lempo neljäntenä, piste-eroa kolme ennen ottelua. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi niukasti NarPan 3-2-vierasvoitoon Hakkarissa. Lappilaiset ovat muutenkin tottuneet pelaamaan viiden erän pelejä, yhdeksästä pelistä peräti seitsemän on venynyt viiteen erään. Niistä NarPa on voittanut kuusi.

Lempo lopetti vuoden 2019 hyvin kahdella kotivoitolla. Yhdeksästä pelistä tuli viisi voittoa, mutta lohkon kärkikolmikko jäi vielä kaatamatta. Nyt olisi hyvä tilaisuus napata pisteitä myös kärkijoukkueilta.

Alkukauden Lempon kovimmat pistemiehet ovat olleet yleispelaajat Tommi Nieminen ja Saska Saren. Hakkuri Olli Uusitalo on saanut loppuvuodesta hieman vaivanneen kätensä taas pelikuntoon. Lempo on pyörittänyt laajaa rosteria, esimerkiksi passipeliä on johtanut kolme eri pelaajaa, Jonne Haavisto, Saku Tuomivaara ja Verneri Halttula.

NarPan alkukauden ehdoton hahmo on ollut yli kaksimetrinen hakkuri Jari Metsä-Tokila, joka takoi joukkonsa voittoon muun muassa Lempäälässä. NarPa pelasi ajoittain Lempoa vastaan jopa mielenkiintoisella kolmen keskarin systeemillä, jossa Metsä-Tokila löi välillä keskeltä. NarPa on kokenut joukkue täynnä jo hieman iäkkäämpiä pelaajia, mikä on näkynyt tehokkaana viidensien erien voittamisena. 


15.12.  Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 2

Tällä kaudella Lempo-Volleyn 2-sarjapelaajat ovat asiantuntijoita kaikessa Raisioon liittyvässä. Kun kolminkertaisessa sarjassa on kaksi raisiolaisjoukkueita, tulee Loimu-paidat kohdattua kuuteen kertaan.

Tuleva sunnuntai 15. joulukuuta on kauden neljäs Loimu-peli. Kaksi kertaa Lempo on jo kohdannut Loimun 1-joukkueen, ja nyt on edessä toinen kohtaaminen Loimun 2-joukkueen kanssa.

Ottelu alkaa Hakkarin liikuntahallissa kello 15 sunnuntaina.

Lempo pääsee peliin levänneenä, sillä edellisenä viikonloppuna ei ollut sarjapelejä.

Luvassa on kiivas ja tärkeä keskikastin taisto. Loimu on lohkossa neljäs pisteen edellä viidentenä olevaa Lempoa, jolla tosin peli vähemmän pelattuna. 

Kauden avauspelin Lempo voitti Raisiossa 3-0. Nyt pelistä voi kuitenkin odottaa astetta tiukempaa. Nimittäin viime pelissään Loimu voitti lohkokakkosen Oripään, mikä oli alkukauden kovin yllätys 2-sarjan B-lohkossa.

Lisäksi Loimu voi saada apuja Loimun liigajoukkueesta, ainakin Aatu ja Eetu Kulmala ovat pelanneet kuluvalla kaudella 2-sarjaa. Loimulla on tosin samana päivänä kotipeli Kokkolan Tiikereita vastaan Mestaruusliigassa.

Lempo voitti viime pelissää vakuuttavasti VaLePan 3.0 kotonaan. Viime peleissä Hakkarin sali onkin ollut Lempolle vahva linnakke. Rosterin laajuus ilahdutti jälleen. Alkukauden paras pistenikkari on ollut yleispelaaja Tommi Nieminen 77 pinnalla, Olli Uusitalo on kerännyt 69 pistettä.

Loimun pisteykkönen on ollut 92 pisteen Ville Anttila ja toinen 73 pistettä takonut Aatu Vihola.

Ottelu on Lempon syyskauden viimeinen 2-sarjassa. Seuraava peli onkin 11. tammikuuta Lapin Narvi-Pallon vieraana Tervetuloa seuraamaan Loimu-ottelua!1.12.  Lempo-Volley 2 -VaLePa 3

Joulukuu alkaa Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueella heti pelien merkeissä. Syksyn tiivis pelitahti jatkuu tällä kertaa kotihallissa: sunnuntaina 1. joulukuuta Lempäälässä vierailee VaLePan 3-joukkue.

Lempo lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina: lohkossa lempääläiset ovat neljänsiä, VaLePa puolestaan viimeinen eli seitsemäs. Sastamalais-tamperelaisilta on vielä voittotili avaamatta: ainoa piste on 2-3-tappiosta Narvi-Pallolle.

2-sarjan runkosarjasta on käyty ny ensimmäinen kierros ja yksi peli päälle. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen Sylvään koululla päättyi Lempon 3-1-voittoon. Ensimmäinen keskinäinen peli oli lempääläisjoukkueen hallintaa, mutta hitaasti peliin syttynyt VaLePa laittoi loppupelistä Lempon ahtaalle rohkealla pelillään.

VaLePa on saanut kauden aikana uuden päävalmentajan Viktor Circenkon, joka ei ollut penkin takana vielä ensimmäisissä runkosarjapeleissä, esimerkiksi Lempoa vastaan. 

VaLePa on nuori ryhmä, kaikki pelaajat ovat noin 20 ikävuoden ympärillä, iso osa alle. Se näkyy myös pelissä ailahteluna. Esimerkiksi NarPan VaLePa haastoi todella vahvasti, mutta Oripäätä vastaan sai 8, 10 ja 14 pistettä erissä. Edellisessä pelissä esiin nousi etenkin vasenkätinen yleispelaaja Aatu Niemelä, joka on vierasjoukkueen alkukauden paras pistemies.

Lempon peli on ollut melko tasaista läpi koko kauden, runkosarjan kärkijoukkueille ei aivan ole pärjätty, mutta alemman kastin vastustajat ovat kaatuneet varmoin ottein. Ilahduttavaa on ollut rosterin laajuus ja tasaisuus. Pisteiden valossa ykköstykki on ollut hakkuri Olli Uusitalo, ja libero Kalle Nieminen on ottanut isoa roolia.

Edellisessä pelissä Lempo koki lohkokärki Loimun 1-joukkueen paremmuuden erin 1-3. VaLePa hävisi lohkokakkoselle Oripäälle 0-3.

Ottelu alkaa Hakkarin liikuntahallissa kello 15. Tervetuloa seuraamaan paikallisten pelaajien taistelua ja tuuletuksia!


23.11. Raision Loimu 1 -  Lempo-Volley 2 

Toinen kierros runkosarjaa käynnistyy!

Tällä kaudella 2-sarjassa pelataan kolmessa lohkossa, ja runkosarjassa joka lohkossa on kolme pelikierrosta. Niinpä osa joukkueista kohdataan kahdesti kotona, osa kahdesti vieraissa. Pelejä tulee 18.

Nyt avauskierroksen kuusi peliä on pelattu, ja ensimmäisenä Lempo-Volley kohtaa toistamiseen Raision Loimun 1-joukkueen.

Lähtökohta raisiolaisessa lauantaisaunassa on selvä: yhä voittamaton Loimu lähtee suosikkina, Lempo tiukasti haastamaan ja katkaisemaan voittoputkea.

Kauden avauksessa Loimu oli parempi Lempäälässä 3-1. Lohkokärki on voittanut kaikki kuusi peliään, yksi 3-2, muut täyden pistepotin arvoisesti. Johto lohkokakkoseen Oripäähän on neljä pistettä.

Lempo-Volley on puolestaan sijalla neljä seitsemästä joukkueesta. Voittoja kolme, tappoita kolme. Ottelut ovat menneet sarjataulukkoa mukaillen, voitot alempana olevista, tappiot ylempänä majaileville. Tähän mennessä ristiinpelaamista on tullut harvinaisen vähän B-lohkossa.

Edellisessä pelissä etenkin Lempon nuorisokaarti esiintyi edukseen kotiyleisön edessä, kun Aitolahden Riento kaatui 3-0. Se lupaa hyvää Loimu-kamppailuun: ringin leveys on todella testattu, ja penkiltä löytyy voimaa.

Myös Loimulla on laaja ja laadukas rinki. Joukkueella on farmisopimus 1-sarjan TuTo Volleyn kanssa. Sarjaporrasta korkeammalla ovatkin jo tällä kaudelal kokeilleet Urho Rytsä, Antti Arminen, Miikka Puranen ja Joni Rouvali. Lisäksi farmiapuja Loimu on saanut TuTon Valtteri Aaltosesta. Loimun ykköshärkä on ollut hakkuri Kai Lehtinen, joka viime kaudella pelasi 1-sarjaa.

Luvassa mielenkiintoinen haaste lempolaisille!

17.11.  Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento

Kahden sarjan kärkipään joukkueille koetun tappion jälkeen Lempo-Volley lähtee hakemaan paluuta voittojen tielle. Vastaan asettuu Hakkarin sunnuntai-iltapäivässä naapuri Tampereelta, Aitolahden Riento.

Ennakkoasetelmissa kotijoukkuetta voi pitää heinoisena ennakkosuosikkina. Sarjassa Lempo on sijalla neljä, AitRi puolestaan sijalla kuusi, kun lohkossa on seitsemän joukkuetta.

Lempo on napannut kaksi voittoa AitRin yhtä vastaan. AitRin voitto tuli sarjajumbo VaLePasta.

Treenikaudella Lempo otti kahdesta keskinäisestä 3-0- ja 4-0-voitot.

Lempo-Volley saa nyt mukaansa B-juniorit, jotka viime pelistä puuttuivat oman junnuturnauksensa vuoksi. Se tuo valmennuskaksikko Kari Niemiselle ja Kimmo Katajamäelle lisää vaihtoehtoja ja rotaatioita.

Etenkin hakkuri Olli Uusitalo ja yleispelaaja, kapteeni Saska Saren ovat viime peleissä olleet isossa roolissa. Kokenut Saren on pääsemässä huippuvetoon, mikä tietää vastustajille vaikeuksia.

Aitolahden joukkue on viime kaudesta jonkin verran muuttunut. Silloin seuran 2-joukkue pelasi 2-sarjaa. Kun 1-joukkue tippui 1-sarjasta, sulautuivat kaksi joukkuetta yhdeksi. Timo Leppänen ja Olli Kanerva ovat pelanneet sarjaa ylempänä ja ovat tärkeitä pelaajia. Joukkueen pisteykkönen on Teemu Pöytäniemi, jolta myös löytyy 1-sarjakokemusta.

Ottelu alkaa Hakkarin liikuntahallissa kello 15. Liput 4 €. Tervetuloa seuraamaan!

9.11. Oripään Urheilijat - Lempo-Volley 2 

Lempo-Volleyn 2-sarjakausi jatkuu tulevana lauantaina Oripäässä. Vastassa on Oripään Urheilijat. Luvassa on harvinainen päiväottelu, kun peli alkaa jo kello 13 Oripään liikuntahallissa.

Edellisessä pelissä Lempo laittoi lohkon kärkipäähän kuuluvan Narvi-Pallon tiukille. Lopulta kotisalissa tuli 3-2-tappio. Sarjassa Lempo on sijalla neljä. Alkukaudesta kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Oripää on lohkossa sijalla kaksi. Alkukauden saldo on kolme voittoa ja yksi tappio. Tappio tuli 3-2 juurikin NarPalle. Voitot oripääläisjoukkue on napannut sarjan alemman kastin joukkueista VaLePasta, Loimu 2:sta ja AitRista.

Piste-ero on sarjassa OU:lle kolme pistettä.

 Oripää on viime kaudesta vahvistunut, se sai uusia pelaajia Loimaan Jankosta, joka jättäytyi pois 2-sarjasta viime kauden jälkeen. Henry Kartano ja Tuomas Laine tuovat paljon lisää hyökkäysvoimaa ja yleispelaajatasoa joukkueeseen, kaksikko pelasi useamman kauden Loimaalla.

Pisteiden valossa Lempon alkukauden tehokkain on ollut Olli Uusitalo. Kokonaisuudessa Lempon pisteet ovat jakautuneet peleissä tasaisesti, mikä kertoo tasaisesta passijakaumasta ja laajasta hyökkäysvoimasta. Passivastuun on alkukauden jakaneet Jonne Haavisto ja Saku Tuomivaara.

Oripään alkukauden tehoikkaimmat pistemiehet ovat Miika Kartano ja Andriy Osibchuk. OU:lla on vielä tasaisempi pistejakauma kuin Lempolla.

Pienen loven lempääläisten rosteriin tekee samaan aikaan Kempeleessä pelattava B-poikien B-pooliturnaus, jossa kolme nuorta miestä edustaa junnupeleissä.

Luvassa varmasti tasainen ottelu, kuten sarja-asematkin jo kertovat. Edelliskausilla Jyry on ollut Oripäätä hieman edellä: viime kaudella joukkueet eivät kohdanneet, mutta Jyry oli ylemmässä jatkosarjassa ja Oripää voitti alemman jatkosarjan lohkonsa. Kaksi kautta sitten Jyry vei molemmat pelit 3-0. Täksi kaudeksi vahvistunut Oripää kuitenkin asettaa nyt selvästi kovemman haasteen.

3.11. Lempo-Volley 2 - Lapin Narvi-Pallo 

Vihdoista viimein! Nimittäin paluu kotisaliin. Lempo-Volley pelasi 2-sarjaa Hakkarissa viimeksi lokakuun alussa, noin kuukausi sitten. Sen jälkeen kaksi peliä vieraskentällä.

Lempäälään saapuu lohkon kärkiporukoihin kuuluva Lapin Narvi-Pallo. NarPa on vielä voittamaton: kolmesta pelistä kolme voittoa, joista tosin kaksi erin 3-2. 

NarPa on lohkossa toinen, Lempo neljäs. Piste-ero on tosin vain yksi piste. Kyseessä on hyvin mielenkiintoinen peli ajatellen koko lohkon voimasuhteita.

Lempo on ollut viime peleissä hyvässä vireessä nappaamalla vieraspeleistä täydet pisteet. Loimun 2-joukkuetta vastaan peli oli tasapainoista, etenkin yleispelaaja Tommi Nieminen ja keskitorjuja Verneri Halttula olivat liekeissä.

NarPa on kokenut joukkue, joka on tahkonnut 2-sarjaa useita vuosia lähes samalla joukkueella, ja usein sarjan kärkipäässä. Tähtipelaajilla on kokemusta korkeammistakin sarjoista uriensa aiemmilta kausilta.

Tällä kaudella NarPa on kellistänyt Loimu2:n, AitRin ja Oripään Urheilijat. Pisteykkösenä on ollut Tapio Kangasniemi (ei maajoukkuevalmentaja vaan täysnimikaima) ja Jari Metsä-Tokila. Huomioitavaa on kuitenkin tasainen pistejakauma, ryhmä on täynnä ratkaisuvoimaa ja laajuutta.

Kolmen edelliskauden aikana Narvi-Pallo on ollut Jyryn joukkueelle voittamaton: kuusi ottelua, kuusi häviötä. Tosin viimeisestä neljästä kohtaamisesta kolme on päättynyt viidessä erässä.

Voikin siis odottaa, että viisieräinen peli on lähellä tälläkin kertaa. Tervetuloa seuramaan kello 15 alkavaa ottelua. Liput 4 €, alle 12v 0 €.

27.10. Raision Loimu 2 - Lempo-Volley 2 

Lempo-Volleyn matkapelit jatkuvat. Edessä on kauden ensimmäinen matka Raisionn, jossa käydäänkin runkosarjassa peräti kolme kertaa. Kolminkertaisessa runkosarjassa kohdataan vierassalissa kahdesti Loimun 2-joukkue ja kerran Loimun 1-joukkue. Loimu 1 puolestaan käy kahdesti Hakkarissa ja Loimu 2 kerran.

Lempolla on alla on vapaa viikonloppu ilman pelejä, joten lempolaiset ovat päässeet lataamaan akkujaan sarjakauden alkun jälkeen. Loimu-peli alkaa sunnuntaina kello 16 Raision kauppaoppilaitoksella.

Alla on kaksi peliä sarjaa. Avauspelissä sarjakärki Loimu 1 vei pinnat, edellisessä pelissä puolestaan oli Lempon vuoro avata voittotili, kun VaLePan 3-joukkue kaatui vierassalissa 3-1.

Loimu 2 on takana jo kolme peliä, voitto AitRista ja tappiot Oripäälle ja viidennessä erässä tappio Narvi-Pallolle. Neljällä pisteellä sarjasijoitus seitsemän joukkueen B-lohkossa on neljäs, Lempo on heti perässä viidentenä, tosin ainoana joukkueena jolla on vasta kaksi peliä pelattuna.

Alkukauden lempääläisten ykköpistemies on ollut hakkuri Olli Uusitalo, molempiin peleihin 13 moukkua. VaLePa-pelissä leveys tuli hyvin esille, kun Eetu Saarinen ja Niko Montonen saivat vastuuta. Jari Nurro puuttuu Lempon riveistä Raisiossa.

Alkukaudesta esiin on noussut myös nuori libero Kalle Nieminen, joka on jakanut peliajan toisen liberon Riku Nissilän. Kalle on ollut vastaanottaa libero ja Riku puolustava libero.

Loimulla on farmisopimus Mestaruusliigaa pelaavan edustusjoukkueen kanssa. Alkukauden tehoikkaimmat pelaajat ovatkin olleet liigapelaajat Eetu Kulmala ja Esko Vuorinen. Farmisopimus on toiminut myös toisin päin, kun passari Ville Tuki pääsi mukaan liigajoukkueen vaihtopenkille.

Loimulla on sunnuntaina liigapeli Savo Volleyta vastaan vieraissa, joten ainakaan kaikkia liiga-apuja Loimu 2 tuskin saa peliin. Jokunen Loimun laajasta liigarosterista voi kuitenkin hallille ilmestyä. Loimu on selvästi vaarallisempi, mitä enemmän farmiapuja sillä on. 

13.10. VaLePa 3 - Lempo-Volley 2 

2-sarja jatkuu avausviikonlopun jälkeen, ja Lempo-Volley saa pian uuden tilaisuuden kirkastaa kauden avauspelin tappio. Sarja-avauksessa oli havaittavissa jännitystä, ja rutinoitunut vastustaja Loimun 1-joukkue oli parempi erin 3-1.

Nyt luvassa on kauden ensimmäinen vierasreissu. Lempo matkaa Sastamalaan, tarkemmin legendaariselle Sylvään koululle, jossa aiemmin pelasi muun muassa VaLePan liigajoukkue. Peli alkaa sunnuntaina jo kello 14.30. Harjoituskaudella vieraspelit sujuivat hyvin ilman matkaväsymystä, sillä kahdesta matkapelistä ei tullut yhtään erätappiota.

Vastassa on VaLePan 3-joukkue. Edustus pelaa liigaa ja 2-joukkue 1-sarjaa. Nuori joukkue koostuu lähinnä seuran omista B-pojista. Molemmilla joukkueilla on ainakin paikallisuusaste korkea, Lemponkin joukkueesta lähes kaikki ovat lempääläisiä tai paikkakunnalla useamman vuoden asuneita.

Lempon avauspeliin tarkemmin perehtyessä huomaa, että lempääläiset käyttivät laajaa rosteriaan monipuolisesti. Vain Eetu Saarinen puuttui kokoonpanosta, ja nyt Eetu debytoi Lempo-paidassa. Pisteitä merkautti peräti kahdeksan pelaajaa. Parhaina olivat Tommi Nieminen (14) ja Olli Uusitalo (13).

Nuorisokaartista irti pääsi liberona pelannut Kalle Nieminen, Aki Tuomivaara ja Niko Montonen vielä odottavat miesten sarjojen virallista debyyttiä. Jari Nurro debytoi hyvin Hakkarissa. Passipeliä pyörittivät puoliksi Jonne Haavisto ja Saku Tuomivaara. 

Tuleva vastus on osittain tuttu jo viime kaudelta 2-sarjasta. Silloin Jyryn nimellä pelannut nykyinen Lempon joukkue voitti VaLePan 3-0 ja 3-1. VaLePa jäi alempaan jatkosarjaan Jyryn pelatessa ylemmässä.

Viime kauden VaLePa on kuitenkin muuttunut, kun parhaimmisto siirtyi pykälää ylemmäs 1-sarjaan. Heille paikkaajat on löydetty nuoremmista junioreista. Lempääläisillekin tuttu Harri Lehtimäki ei ole enää joukkueen valmentaja, joukkueen avauspelissä penkillä oli Juha Marttila. 

Avauspelissä VaLePa jäi selvästi 3-1 Oripään Urheilijoiden jalkoihin. Varmaa on siis se, että toinen joukkue avaa kauden voittotilinsä toisessa sarjapelissään.

6.10. Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1

2-sarjakauden avauksen laajana ennakkona toimii analyysi tulevan kauden 2-sarjan vastustajista.

LAAJAN ENNAKKOARTIKKELIN VOIT LUKEA TÄÄLTÄ

30.9. Harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento

Harjoituskauden viimeinen ottelu ennen sarjakauden alkua. Vastaan tulee tuttu Aitolahden Riento, joka pelaa myös samassa lohkossa Lempo-Volleyn kanssa 2-sarjassa.

Alkukaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen Hervannassa, jolloin Lempo voitti 3-0. 

Sarjan alkuunkaan ei ole enää kauaa: ensimmäinen peli on jo saman viikon sunnuntaina 6. lokakuuta. Silloin Hakkariin saapuu uusiutuntu ja vahvistunut Raision Loimu.

AitRi-peliin Lempon penkin taakse Kimmo Katajamäen pariksi palaa Kari Nieminen, joka oli Isku-Veikot pelin Sloveniassa EM-kisareissussa. 

AitRi-pelistä on hyvä hakea vielä viimeisiä kuvioita sarja-avaukseen. Lempo on pelannut nousujohteisen pre seasonin, ja nuoret pelaajt ovat päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Luvassa varmasti aiempaa varmempaa peliä, kun treeniviikkoja on takana jo useita.

Peli pelataan Hakkarissa avoimin ovin, joten tervetuloa paikalle seuraamaan!

19.9. Harjoituspeli Isku-Veikot - Lempo-Volley 2

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen kauden kolmannessa harjoituspelissä vastaan asettuu jo alkukaudesta kerran kohdattu Valkeakosken Isku-Veikot. Tällä kertaa peli pelataan Valkeakoskella, kun elokuussa miteltiin Hakkarissa. Peli alkaa Apian urheilutalolla kello 18.30.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Isku-Veikkojen 2-1 voittoon, kun salivuoron loppumisen vuoksi peli jäi kolmeen erään. Siitä pelistä Lempon peli on mennyt paljon eteenpäin, hyvänä esimerkkinä 3-0 vierasvoitto harjoituspelissä AitRissa.

- Näkee, että nuori joukkue tarvitsee pelejä. Ilahduttavaa on ollut joukkueen tasaisuus, tuumi AitRi-pelin jälkeen valmentaja Kari Nieminen.

Ja lisää pelejä tulee ennen sarjan alkua. 2-sarja alkaa Lempon kohdalla 6.10. kotipelillä Raision Loimua vastaan. Tällä kaudella 2-sarjaa pelataan kolmessa lohkossa, ja runkosarjapelejä tulee 18 kolminkertaisen sarjan vuoksi.

Isku-Veikot ja Lempo eivät kohtaa runkosarjassa, sillä joukkueet on sijoitettu eri lohkoihin. Lempo pelaa lohkossa B ja Isku.Veikot lohkossa C. Lohkojako meni keskeltä Pirkanmaata, sen vuoksi Isku-Veikot, Pälkäneen Luja-Lukko ja Vilppulan Tähti on sijoitettu eri lohkoon Lempon ja muiden pirkanmaalaisten, kuten AitRin ja VaLePa 3:n kanssa.

Lempolta puuttuu pelistä uusi pelaaja Jari Nurro, joka debytoi AitRia vastaan. Harjoituskaudella esiin on noussut vahvasti joukkueen nuorisokaarti Aki Tuomivaara, Niko Montonen ja Kalle Nieminen, jotka ovat esittäneet pirteitä otteita. 

Isku-Veikot on viime kaudesta selvästi parantunut ja rosteri laajentunut, Valkeakoskella on menossa hyvä lento miesten puolella. Jyrystä saapunut keskitorjuja/hakkuri Tapio Hieta on joukkueen tähti, ja passarina viilettä nestori Timo Väisänen. Yleispelaaja Sakari Liehu, joka viime kaudella pelasi Akaassa liigaa liberona, on todella kova pelimies.

11.9. Harjoituspeli Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2

Lempo-Volleyn 2-joukkue lähtee kauden toiseen harjoituspeliinsä aina Hervantaan asti Tampereelle. Vastassa on viime vuonna 1-sarjaa pelannut Aitolahden Riento, joka putosi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas.

AitRilla oli viime vuonna joukkue myös 2-sarjassa, joten tämän kauden joukkue on sekoitus näitä kahta ja myös uusia pelaajia. Juurikaan 1-sarjajoukkueesta ei ole jäljellä tämän kauden joukkueessa. Kovinkaan tarkkoja pelaajatietoja ei Lempon tiedusteluosastolle vastustajasta ole.

Lempo kohtasi kauden avanneessa treenipelissä Hakkarissa Isku-Veikot. Tuon pelin koskilaiset veivät 2-1. Se oli hyvä päänavaus ja pelikellojen ensimmäinen kalistus, josta varmasti joukkue parantaa useamman hyvän treeniviikon jälkeen.

Avauspelin hienoin asia oli nuorten pelaajien esiinmarssi: parhaillaan koko nostoporukka oli Lempolla 2000-luvulla syntyneitä, kun B-pojat Kalle Nieminen, Aki Tuomivaara ja Niko Montonen ottivat ensi askeleitaan miesten peleihin.

Lempo esittelee pelissä myös yhden uuden pelaajan, joka saapuu Lempäälään Oulun seudulta ja useamman kauden liigapelejä pelanneena.

Myös kokenutta kaartia Lempo saa jalkeille mukaan peliin. Olli Uusitalo teki vakuuttavan paluun kentille Isku-Veikkoja vastaan ja laittoi tulostaululle joukkueen kovimpia testituloksia alkuviikosta. Lempon 1-sarjan mukana pelaava Tommi Nieminen on esittänyt hienoja otteita M1-harjoituspeleissä, ja tulee ottamaan tulevalla kaudella varmasti isoa roolia myös 2-sarjassa, kehitys on ollut huimaa.

Ottelu alkaa Hervannan vapaa-aikatalolla kello 18.30. Kannattaa saapua paikalle tarkastamaan Lempon pelivire.

28.8. Harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Valkeakosken Isku-Veikot

dasdasdLempo-Volleyn 2-joukkue aloittaa harjoituspelinsä tuttua naapuria vastaan. Valkeakosken Isku-Veikot pelasi viime kaudella 2-sarjaa muutaman kauden jälkeen.

Ottelu pelataan Hakkarissa keskiviikkona 28. elokuuta Lempon treenivuorolla. Ilmainen sisäänpääsy.

Lempon 2-joukkue on elokuun alusta asti harjoitellut tiiviisti, joten jo onkin aika päästä pelaamaan! Joukkue on treenannut yhdessä 1-sarjajoukkueen kanssa, mikä on tehnyt hyvää etenkin nuorille pelaajille kovuudessa ja tempossa. 2-sarja ja 1-sarja treenasivat yhdessä jo toukokuun pre seasonilla.

Lempon joukkue on sekoitus 2-sarjakonkareita ja nuoria lupauksia. Joukkueessa on vielä kolme B-ikäistä pelaajaa Niko Montonen, Kalle Nieminen ja Aki Tuomivaara. Kokenutta kaartia edustavat muun muassa Saska Saren, Olli Uusitalo ja Riku Nissilä, sekä passari Jonne Haavisto, vaikka ikää ei olekaan kuin 20, kausia 2- ja 1-sarjassa jo useampi.

Ryhmä on pysynyt hyvin samana kuin viime kaudella Jyryllä 2-sarjassa. Valmennuksesta vastaavat yhä Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki.

Isku-Veikot jäi viime vuonna 2-sarjassa häntäpäähän, mutta huhut kertovat, että tällä kaudella koskilaisilla on kasassa varteenotettava ryhmä 2-sarjan kärkipäähän. Jyrystä Valkeakoskelle siirtyivät Tapio Hieta ja Lauri Peltoniemi. Muutenkin joukkue lienee melko lailla uusiutunut.

Luvassa varmasti paljon erilaisia kokeiluja ja rosterien pyörittämistä. Tempoja ja passipaikkoja haettaneen vielä. Varmasti mielenkiintoinen peli tulossa, josta voi jo hieman vetää viivoja tulevan kauden 2-sarjaa varten.