Otteluennakot

8.3.2021

KAUSI PÄÄTTYNYT

Lentopalloliiton kilpailuryhmä teki päätöksen, että 2-sarjakautta ei pelata loppuun vallitsevassa koronatilanteessa, koska pelien mahdollisen jatkumisen ajankohdasta ei ollut varmuutta.

Liiton uutinen aiheesta


22.11. Lempo-Volley - Luolajan Kajastus

PÄIVITYS: Ottelu peruttiin Hakkarin liikuntahallin sulun vuoksi, ottelu siirtyy pelattavaksi myöhemmin.

2-sarjan runkosarjassa alkaa toinen kierros, ja Lempo avaa sen kotikentällään. Vastaan saapuu hämeenlinnalainen Luolajan Kajastus, jonka Lempo kohtasi avauskierroksella vieraskentällä. Silloin Lempo nappasi voiton 3-1.

Lempo lähtee peliin lohkon piikkipaikalta, tosin Salpiksen lauantain peli voit tuoda hollolalaiset tasoihin. Kajastus puolestaan on lohkossa viimeisenä eli sijalla seitsemän.

Kun Lempon alkukausi on tuonut viisi voittoa ja yhden tappion, on Kajastuksen saldo juuri päinvastainen ja pisteitä kolme.

Toki sarjanousijalle alkukausi on ollut odotetun vaikea, mutta joukkue on osoittanut pystyvänsä haastaamaan vastustajansa. Voittonsa ryhmä nappasi AitRista.

Kajastuksen alkukauden ykkösnimi on ollut hakkuri Martin Pekka, joka johtaa joukkueensa pistepörssiä 52 pisteellä.

Vertailun vuoksi Lempon pisteykkönen Rolle Jokela on koonnut 55 pinnaa. Hakkurivastuuta jakaneilla Aki Tuomivaaralla ja Olli Uusitalolla on 41 ja 44 pistettä.

Toinen iso pisteellinen vastuunkantaja Kajastuksella on ollut 43 pisteen Ilari Kiviharju.

Lempolla on kokoonpanollisesti hyvä tilanne, sillä nuorten A- ja B-ikäisten pelaajien mukaan tulo on laajentanut rosteria, jossa on nyt 13 pelaajaa.

Hakkurin ja passarin paikoille päävalmentaja Harri Montosella on kaksi tasavahvaa vaihtoehtoa, ja viime vuosina hieman kapealla keskitorjuajosastollakin neljä vaihtoehtoa.

Tasollisesti hieman heittelehtineen KorPo-voiton jälkeen Lempo pääsee hakemaan ehjää matsia ja hakemaan jatkoa sarjan kärkipaikalle sunnuntaina.

Su 22.11. klo 15 Hakkarin liikuntahalli. Liput 5€

Livelähetys Facebookissa
Livetulospalvelu täällä

15.11. Lempo-Volley - KorPo

Lempo lähtee sunnuntain peliin uudenlaisesta asemasta: alla on kauden ensimmäinen virallinen tappio, kun KeiKa oli viime sunnuntaina parempi erin 3-0 Vantaalla.

Lempo pääsee palaamaan kotisaliinsa kauden toiseen kotipeliin, kun 2-sarjan runkosarjan ensimmäinen pelikierros päättyy 15.11.

Vastassa on uusi tuttavuus, kouvolasta tuleva Korian Ponsi, joka on Lempon 1-sarjajoukkueen tähtipelaaja Tatu Härkösen kasvattajaseura.

Lempo lähtee peliin lohkon kakkospaikalta, kun viidestä pelistä pinnoja on 12.

KorPo on lohkossa viidentenä: alkukausi on tuottanut viiteen peliin seitsemän pistettä. Voitot KorPo on merkannut Isku-Veikoista ja Luolajan Kajastuksesta.

Taustoitukseksi KorPo oli viime vuonna 2-sarjassa C-lohkossa viides. Samassa lohkossa pelasivat tämän kauden lohkosta Salpis, KeiKa ja Isku-Veikot. Kaudella 2018-19 KorPo oli alkulohkonsa viimeinen ja alemamssa jatkosarjassa lohkonsa kuudes. Joten joukkue on ollut hyvin tasaisesti alempaa keskikastia viime kaudet 2-sarjassa.

Lempo oli viime pelissä vain seitsemällä pelaajalla useamman poissaolon vuoksi. Kotipeliin on tulossa laajempi rosteri, jolla joukkue hakee paluuta voittokantaan.

Keimolassakin Lempo johti kahtaa erää jo runsaasti, mutta kärkipelissä tuli rajusti esiin nuoren Lempon ja kokeneen KeiKan vahvuudet erien lopuissa, jotka KeiKa käänsi itselleen.

Lempo pistekärjessä ovat Rolle Jokela (42) ja Aki Tuomivaara (41), KorPolla puolestaan Luukas Leiniö on tehtaillut 50 pistettä.

Tulevan vastustajan pelaajista tai pelitavasta ei juurikaan Lempolla ole tietoa. Alkukauden tulokset osoittavat, että Lempon lohko ja sen keskikasti on hyvin tasainen, joten perustaitavaa lentopalloporukkaa on tulossa vastaan.

Kannattaa saapua seuraamaan uutta tuttavuuta Hakkariin! Ainakaan viime vuosina KorPo ei ole Lempoa tai Jyryä kohdannut.

Su 15.11. klo 15 Hakkarin liikuntahalli. Liput 5€

Livelähetys Facebookissa
Livetulospalvelu täällä

8.11. Keimolan Kaiku - Lempo-Volley

Lempolaisten autot pääsevät jälleen nielemään asfalttia, kun edessä on kauden neljäs vierasottelu. Tällä kertaa matkataan pääkaupunkiseudun sykkeeseen, Vantaalle asti. Vastassa on nimittäin Keimolan Kaiku, eikä kohtaamisesta puutu panosta.

Edessä on 2-lohkon kärkikamppailu: Lempo on lohkokärjessä ja KeiKa toisena. Lempääläiset ovat neljän pelin jälkeen ilman tappioita, KeiKa koki avaustappionsa edellispelissä, kun Salpis voitti vantaalaiset kotonaan 3-0.

Sarjataulukko toki tässä kohtaa hieman hämää: Hollolan Salpis on kahden jälkikäteen 0-3-tappioiksi tuomitun pelin jälkeen vasta viidentenä, mutta on yhä suurin suosikki lohkon voittajaksi.

Se sarjataulukkopäivityksistä, pureudutaan peliin.

Lempon peli on kohentunut alkukauden aikana koko ajan: päävalmentaja Harri Montonen kehui ensin Isku-Veikot -peliä kauden parhaaksi ja sitten viime sunnuntaista AitRi-voittoa vieläkin paremmaksi.

Lempo on jälleen tällä kaudella ajanut nuoria omia kasvatteja miesten peleihin. Viime kaudella ensi askelet miesten sarjoissa ottaneet Kalle Nieminen, Niko Montonen ja Aki Tuomivaara ovat tällä kaudella olleet enimmäkseen avauksen pelaajia. Montonen on vielä poissa sormivamman vuoksi. Nieminen on ottanut yleispelaajan paikkaa yhä enemmän omakseen pelattuaan viime kaudella ensimmäkseen liberona.

Tällä kaudella aikuisten peleihin ovat murtautuneet Atte Korkola, Manu Mäenpää ja Jussi Suhonen. B- ja A-ikäiset tulivat alkukaudesta paikkaamaan loukkaantumisia, mutta mutta ovat sittemmin ottaneet paikkansa rosterista. Jälleen on ollut hienoa nähdä nuorten edistymistä.

Lempo jyräsi AitRin syöttö- ja torjuntapelillään. Se ei kuitenkaan riitä Keimolaa vastaan, joka on useamman napsun kovempi vastus.

Keikalla on heittää kehiin nuoria lupaavia pelaajia sekä kokeneempaa pelimiestä: liigassa marinoituneet hakkuri Karl Kulaots ja keskitorjuja Lassi Nurminen tuovat varmasti kovan haasteen nuorille lempolaisille. Harvoin 2-sarjassa pääsee pelaamaan aivan viime vuosina liigassa loistaneita pelaajia vastaan.

Nuoret Aaro Enqvist ja Petri Hannola ovat puolestaan saaneet tältä ja/tai viime kaudelta kokemusta Karhulan Veikkojen 1-sarjaryhmästä. KaVella tosin on sunnuntaina oma 1-sarjapeli.

Salpiksella pisteet ovat alkukaudesta jakautuneet tosi tasaisesti, ja ryhmällä on laaja hyökkäysarsenaali. Eniten pinnoja on koonnut Kulaots (20), Nurmisella on 19 ja Kirll Kinstlerillä 18.

Lempolla eniten pinnoja on koonnut kapteeni Rolle Jokela (33). Aki Tuomivaaralla pinnoja on koossa 32 ja Kalle Niemisellä 25.

Lempon tarvitsee jälleen esittää kauden parastaan, jos se mielii jatkaa voittoputkeaan Vantaalla.

Ottelun livetulospalvelu

Ottelusta pyritään saamaan livelähetys, joka jaetaan Lempo-Volleyn Facebook-sivulle.

1.11. Lempo-Volley - Aitolahden Riento

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue palaa Hakkarin kotisaliinsa pitkän, pitkän tauon jälkeen. Edellinen kotipeli pelattiin 7.3. viime kauden runkosarjan päätöspelissä. Vastustaja oli sama kuin tämän kauden kotiavauksessa, eli Aitolahden Riento.

Tällä kaudella Lempo on pelannut jo kolme vieraspeliä ja napannut kaikista voitot. Kotiavausta on tarvinnut odotella noin kuukauden päivät, mutta sunnuntaina 1.11. se vihdoin toteutuu.

Samalla esiintyminen on muutamalla pelaajalle ensimmäinen Hakkarissa Lempo-paidassa virallisessa pelissä: Rolle Jokela ja Ville Tuki tekevät kotidebyyttinsä, kuten myös päävalmentaja Harri Montonen.

Lempo esitti viime pelissään kauden parhaita otteitaan, kun Isku-Veikot kaatui 3-1 Valkeakoskella. Iso tekijä oli hakkuriksi palannut Olli Uusitalo, joka tykitti heti huimat 21 pistettä. Samalla hän nousi joukkueen pistepörssin kärkeen.

Mukana olivat myös A-pojista Manu Mäenpää ja Atte Korkola. 2-sarjassa debytoinut Korkola esitti hienoja otteita ja teki kaksi pistettäkin.

Lempo sai edellispeliin lisää voimaa hieman ohkaiseen kokoonpanoonsa Uusitalon, Tuen ja Korkolan myötä. Niko Montonen lienee vielä vammansa vuoksi AitRi-pelistä poissa, mutta Aki Tuomivaara palannee kokoonpanoon.

AitRi on aloittanut kauden keräämällä neljästä pelistä 3-2-voiton KorPosta ja häviämällä muut pelinsä 0-3. Joukkueella on uusi valmentaja, Arto Lähteenmäki. Lisäksi ryhmässä on uusi passari, kokenut Tambet Kruusimaa.

Muuten AitRin ryhmä on hyvin tuttu viime kauteen verrattuna. Silloin tamperelaisryhmä oli Lempon lohkossa sijalla kuusi Lempon ollessa neljäs. Lempo voitti kaikki keskinäiset.

Alkukauden kovin pistetykki on ollut yleispelaaja Teemu Pöytäniemi. Lempääläisille lentisihmisille tuttu nimi on libero Timo Leppänen.

Viime vuosina Lempo-Volley ja sitä ennen Jyry ovat olleet niskan päällä peleissä AitRin joukkueita vastaan, milloin samassa sarjassa on pelannut tamperelaisten 1- tai 2-joukkue.

Viiden viime kauden sekä tämän kauden harjoituspelien aikana 2-sarjassa ja yhdellä 3-sarjakaudella (2015-16) Lempo/Jyry ja AitRi ovat kohdanneet sarja- ja harjoituspeleissä 14 kertaa.

Lempääläiset ovat voittaneet 13 kertaa. Nyt menossa on kahdeksan pelin voittoputki: tällä kaudella yksi harkkapeli, viime kaudella kaksi harkkapeliä ja kolme sarjapeliä ja Jyry-kaudella 2018-19 kaksi sarjapelien voittoa. Edellisen kerran AitRi voitti Jyryn 11.3.2018 erin 3-1.

Jatkuuko lempääläisten voittoputki? Se nähdään sunnuntaina!

Ottelu alkaa kello 15. Livelähetys Lempo-Volleyn Facebook-sivulla. Liput 4 €.

Ottelussa tulee muistaa korona-ajan turvavälit, käsidesin käyttö ja yleisöllä kasvomaskin käyttö ottelussa.

25.10. Isku-Veikot - Lempo-Volley

Lempo-Volley jatkaa 2-sarjakautta vapaan viikonlopun ja uusien uutisten myötä.

Nimittäin Lempo-Volleyn ja Salpiksen 11.10.2020 pelattu 2-sarjan peli on jälkikäteen tuomittu Lempon 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) -voitoksi, koska Salpis oli peluuttanut pelissä edustuskelvotonta pelaajaa.

Myös Salpiksen ja Isku-Veikkojen 18.10. pelattu peli muuttui Isku-Veikkojen voitoksi 3-0.

Lempo on siis 2-sarjassa kahden pelin jälkeen täysissä pisteissä kahdella voitolla.

Sunnuntaina luvassa on mielenkiintoinen kamppailu, tietynlainen paikallispeli Valkeakosken Isku-Veikkoja vastaan, onhan kyseessä Lempäälän eteläinen naapurikunta.

Isku-Veikot on entinen liigajoukkue, nyt sillä on alkamassa kolmas kausi 2-sarjaa. Liigaa IV pelasi edellisen kerran 2007-2010.

Viime kaudella joukkueet eivät sarjapeleissä kohdanneet, sillä joukkueet pelasivat eri lohkoissa. Isku-Veikot oli oman lohkonsa kuudes, kun Lempo oli neljäs.

Lohkossa Lempo on tällä hetkellä ennen peliä toisena ja Isku-Veikot kolmantena, kun Salpis putosi lohkon hännille. Lempolla saldo on 2/2 voittoa, Isku-Veikoilla voittoja on 2/3. IV voitti Lempon tavoin Kajastuksen, mutta hävisi KorPolle.

Lempo saa riveihinsä kauden avauspelinsä pelaavan hakkuri Olli Uusitalon, jonka paikat kestävät taas pelaamisen. Edellisen kerran Olli nähtiin pelipaita päällä harjoituspeleissä. Hienoa, että Olli pääsee taas kokoonpanoon!

Lempolla on muutamilla pelaajilla ollut pientä vammaa ja vaivaa, joten aivan täydellä kokoonpanolla Lempo ei peliin pääse. Passari Ville Tuki pääsee mukaan armeijasta lomilla ollessaan ja A-pojista mukana ovat Manu Mäenpää ja 2-sarjassa debytoiva Atte Korkola!

Isku-Veikoilla on Lempolle ja entiselle Jyrylle tuttuja pelaajia: ex-Jyryt Tapio Hieta ja Lauri Peltokangas ovat isossa roolissa koskilaisten peissä, kuten myös entinen Akaa-libero Sakari Liehu.

Joukkuetta johdattaa passarina lentopalloikoni Timo Väisänen ja valmentaa toinen ikoni Ari Väisänen. Isku-Veikoilla mukana ovat myös Lempon junioreissa pelaavat Veeti Lassila ja Arttu Hokkanen.

Jaossa on tärkeät pisteet, jotka antavat taas lisää tietoa lohkon voimasuhteista. Alkukausi on 2-lohkossa mennyt hyvin tasaisesti ja melko paljon on pelattu ristiin peleissä.

Ottelun livetulosseuranta täällä

Ottelusta mahdollisesti livelähetys Facebookissa täällä.

11.10. Salpis - Lempo-Volley

2-sarjakausi jatkuu vieraspainotteisena, kun Lempo matkaa sarjakautensa avaavan Hollolan Salpiksen vieraaksi Lahden lähelle.

Ottelu pelataan sunnuntaina 11. lokakuuta kello 15 alkaen Salpahallissa. 

Lempääläiset avasivat kautensa voittamalla Luolajan Kajastuksen vierassalissa 3-1. Hieman vajaalla kokoonpanolla pelannut Lempo venyi voittoon rutiinisuorotuksella ilman loistoa.

Nyt vastuksen taso nousee pykällä ellei parillakin. Salpis on viime kaudet kuulunut 2-sarjan kärkipään haastajiin. Viime kaudella se oli omassa lohkossaan toisena heti 1-sarjaan nousseen Pälkäneen Luja-Lukon jälkeen.

Lempo saanee Salpis-peliin helpotusta kokoonpanoonsa. Onni onnettomuudessa on ollut oma A-juniorijoukkue, josta on alkukauteen löytynyt hyviä apuja Manu Mäenpään ja Jusso Suhosen ollessa mukana keskitorjujina.

Rolle Jokela palasi jo viime otteluun ja harjoituksissa on ollut enemmän väkeä tällä viikolla. Myös rasitus on hieman lievempää, sillä viime viikolla Lempo pelasi kaksi treenipeliä ja sarjapelin.

Avauspelissä pistetykkinä kunnostautui Aki Tuomivaara, joka kantaa isoa vastuuta hakkuripelistä Olli Uusitalon ollessa vielä sairaslistalla.

Eetu Saarinen pelasi vaihteeksi liberona ja esiintyi tutun varmasti.

Salpis tosiaan avaa nyt vasta kautensa, joten suurtia johtopäätöksiä ei kotijoukkueesta voi vielä vetää. Ryhmä on Lempolle uusi, viime kaudella joukkueet pelasivat eri lohkoissa. Edellisen kerran Salpis pelasi Jyryä vastaan toissa kaudella, silloin voitot menivät 1-1.

Salpis teki viime kaudella tiivistä yhteistyötä 1-sarjajoukkue KaVen kanssa. Viime kaudella Salpiksessa pelanneet Henri Jokinen ja Roope Keminen ovat nyt KaVen mukana, kuten jo viime kaudella osittain. Tämän kauden Salpis-pelaajista kokemusta KaVesta viime kaudella on Pyry Rantalaisella ja Villemarkus Sumasella.

Rantalainen olikin viime kaudella Salpiksen paras pistemies 2-sarjassa, ja todennnäköisesti ykköspyssy nytkin. Heidän lisäkseen pistepelote on myös kokenut Tero Seppälä. Viime kauden yhtä pistehirmua, Kimmo Kekäläistä, ei Salpiksen pelaajalistalla nyt näkynyt. 

Viime kaudella Salpis lähetti kotipeleistään Facebook-liveä, ja mahdollisesti Lempo lähettää, jos muuta liveä ei ole. Eli liveä pyritään saamaan jollain tapaa.

Ottelun livetulosseuranta

4.10. Luolajan Kajastus - Lempo-Volley

Viimein päästään myös 2-sarjassa sarjapisteiden jakamisen pariin! Edellisestä kerrasta onkin aikaa, se tapahtui maaliskuussa. Toki Lempo on tällä viikolla pelannut jo kahdesti, mutta sarjapeli on aina sarjapeli, ja tilanne muuttuu.

Lempo kohtaa uuden tuttavuuden, hämeenlinnalaisen perinneseura Luolajan Kajastuksen, joka palaa 2-sarjaan useamman vuoden tauon jälkeen.

Lempo saldosi treenipeleistään kolme voittoa ja yhden tappion. Pelilliset lähtökohdat ovat varsin hyvin, mutta joukkueen kokoonpano on hieman vajaa kauden avauksessa.

- Sunnuntain peliin emme tule saamaan täyttä rosteria. Perjantain treenipelin poissaolijoista saamme mukaan mahdollisesti vain keskitorjuja Rolle Jokelan, tämäkään ei ole varmaa. Joten Hämeenlinnaan mennään hyvin samalla kokoonpanolla kuin perjantaina harjoiteltiin harjoituspelissä.

Se tarkoittaa, että mukaan nostetaan omia A-junioreita, jotka saavat upean näyttöpaikan.

Lempon yleispelaaja/libero Kalle Nieminen oli lauantaina farmisopimukse avulla Lempon 1-sarjajoukkueen sarja-avauksessa ja debytoi 1-sarjassa. Kentällä Kallea ei vielä nähty. Kalle on mukana sunnuntaina.

Lempolla on hyvin nuori kokoonpano sunnuntaina, lähes kaikki pelaajat tulevat olemaan juniori-ikäisiä. Alkukauden tähti on ollut yleispelaaja Niko Montonen. Llempon kapteenina alkukauden toimii Jonne Haavisto, vielä virallista kapteenia ei ole nimetty.

Tulevasta vastustajasta Kajastuksesta ei ole juuri etukäteistietoa.

- Kajastus on saamieni tietojen mukaan voittanut harjoitusotteluissa kaksi kertaa Isku-Veikot 3-1, joten mikään kevyt vastusta ei ole tulossa vastaan. Olen kuitenkin luottavainen kauteen lähtiessä, sillä olemme harjoitelleet hyvin ja harjoituspeleissä olemme esittäneet todella hyviä otteita, Montonen pohjustaa.

Ottelua ennen kannattaa lukea laajempi 2-sarjan kausiennakko, jossa käsitellään sekä Lempon että Kajastuksen joukkuetta.

Lempo lähettää ottelusta näillä näkymin livelähetystä Lempo-Volleyn Facebook-sivulle, lähetys löytyy täältä.

Ottelun livetulospalvelu

2.10. Harjoitusottelu  Aitolahden Riento - Lempo-Volley

Lempo-Volley päättää harjoituspelinsä perjantaiseen retkeen Hervantaan. Lokakuun pelit alkavat Aitolahden Riennon vieraana. AitRi pelaa Lempon kanssa samassa 2-sarjalohkossa.

Pelissä hiotaan virettä sunnuntaina alkavaan 2-sarjakauteen. Silloin Lempolla on vastassa sarjanousija Luolajan Kajastus.

Ennen AitRi-peliä Lempo on pelannut kolme treenipeliä ja esittänyt lupaavia otteita: kaksi voittoa Tammelan Ryskeestä ja niukka tappio 1-sarjan Pälkäneen Luja-Lukolle.

Viime kaudella Lempo kohtasi AitRin neljästi: kaksi voittoa treenipeleissä ja kaksi sarjapeleissä. Lempo oli lohkonsa neljäs ja AitRi kuudes. Naapurikuntien ryhmät kohtaavat taas tälläkin kaudella sarjapelien parissa.

Lempon joukkueesta Olli Uusitalo on vielä pois käsivaivan vuoksi. Keskitorjujaosastolle Lempo saa vahvistusta taas A-pojista. Pälkäne-pelissä nuoriso-osaston Niko Montonen ja Kalle Nieminen ottivat isoa roolia.

AitRin kokoonpanosta ei ole tällä hetkellä tietoa. Todennäköisesti viime kauden runko jatkaa ja mukana on nuoria kehittyviä pelaajia. Osa oli myös Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueen listoilla kehityspelaajina.

Lempo saa Hervannassa hakea hyvää kenraalia, jotta sarja-avauksessa kaikki olisi valmista. Ottelu Hervannan vapaa-aikatalolla klo 17.30. Tällä tietoa liveä ei ole tulossa.


29.9. Harjoitusottelu Lempo-Volley - Pälkäneen Luja-Lukko 

Lempo-Volley hakee vielä pelituntumaa ennen sunnuntain 4.10. avausottelua kahdesti samalla viikolla.

Ensimmäinen testi on tiistaina 29.9. vastaan asettuva 1-sarjajoukkue Pälkäneen Luja-Lukko.

Ottelu pelataan Lempon treenivuorolla Sääksjärven koulun liikuntahallissa kello 19 alkaen.

Molemmilla on peliin sama tavoite: saada pelituntuma mahdollisimman hyväksi alkavaasarjakautta varten. Luja-Lukollakin on debyytti samana viikkona, kun se pelaa seurahistoriansa avauspelin 1-sarjassa sunnuntaina Pielaveden Sammon vieraana.

Lempolla on ollut pieni tauko harkkapeleistä, mutta nyt niitä tulee urakalla. Perjantaina 2.10. joukkue kohtaa vielä Aitolahden Riennon Tampereella.

Vaikka joukkueella ei ole ollut pelejä, pelaajat ovat kyllä saaneet pelata. Juniorit ovat urakoineet A-poikien SM-sarjan turnauksessa ja B-ikäisten alue-SM-finaaleissa, ja osa 1-sarjan treenipeleissä.

Lempo pääsee Luja-Lukko-peliin todellakin ilman paineita rauhassa haastamaan. Luja-Lukko nimittäin pelasi jo Lempon 1-joukkuetta vastaan alkukaudesta harjoituspelin. Tuon matsin Lempo voitti 4-0.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten 2-joukkue pärjää pälkäneläisiä vastaan.

Lempolla Kalle Nieminen on pelannut tällä kaudella paljon yleispelaajana, ja toki myös liberona jonkin verran. Kalle onkin ottanut taas isoja kehitysaskelia ja saanut kovaa kokemusta 1-sarjan treeneistä.

Hakkuri Olli Uusitalon pelikunto on vielä arvoitus, miten olkapää kestää.

Lempolla on alla kaksi harjoituspelivoittoa Tammelan Ryskeestä.

Luja-Lukko oli viime vuonna 2-sarjan kakkonen runkosarjassa ja sai nousupaikan 1-sarjaan tälle kaudelle. Joukkueessa pelaa Lempolle hyvin tuttu Verneri Halttula, joka viime vuonna edusti Lempoa niin 1- kuin 2-sarjassakin. Alkukauden monikäyttöinen Halttula on pelannut hakkurin paikalla.

Luja-Lukko n kärsinyt vammoista harjoituskaudellaan ja joutunut useammassa treenipelissä pelaamaan melko vajaalla ryhmityksellä. Joukkueen yksi kovimmista tähdistä, yleispelaaja Ville Järnvall ei ole vielä avannut pelikautta. Se on iso takaisku ollut Pälkäneelle.

Niinpä isossa roolissa onkin yleispelaaja Tomi Perkiö, joka kantaa isoa vastuuta. Passarin paikalle viime peleissä palannut, myös liberona pelaava Jere Puolakka on laadukas passari ja joukkueen pelin aivot.

Ottelu pelataan ilman yleisöä harjoitusvuorolla. Mahdollisesti pelistä tulee livelähetys Lempo-Volleyn Facebookiin.

14.9. Harjoitusottelu Tammelan Ryske - Lempo-Volley 

2-sarjajoukkueen pre season jatkuu toisella treenipelillä tiistaina. Vastassa back to back -tunnelmissa Tammelan Ryske, joka kohdattiin viime keskiviikkona Lempäälässä.

Silloin Lempo otti voiton erin 3-1, täällä raportti siitä pelistä.

Toinen peräkkäinen peli samaa vastustajaa vastaan palvelee harjoituskaudella vallan mainiosti.

Kun vastus on jo hieman tuttu, voidaan omaan tekemiseen keskittyä enemmän. Ei tarvitse niin paljoa jännätä, millainen joukkue on vastassa. Samalla ottelusta saa suoraa vertailukohtaa aiempaan peliin ja osa-alueisiin otteluiden välillä.

Lempon päävalmentaja Harri Montonen kehui avauspelin hyökkäys-, vastaanotto- ja passipeliä. Parannettavaa jäi etenkin jatkopallopelissä.

Siinä siis selvä asia, mihin Lempo kiinnittänee huomiota Tammelassa pelattavassa ottelussa.

Lempo kierrätti avauspelissä pelaajiaan laajasti, ja se varmasti jatkuu myös tiistaina. 

Lemponn täksi kaudeksi saapunut passari Ville Tuki debytoi tiistaina Lempo-paidassa. Varusmiespalvelustaan suorittava Tuki pelasi viime kaudella 2-sarjaa Loimun 2-joukkueessa.

Lisäksi osa Lempon pojista lähtee lauantaina 19.9. kauden ensimmäiseen A-poikien turnaukseen, joten peli on hyvää valmistautumista myös sinne.

Ryskeen ykköstähti on yleispelaaja Ville Raita. Hän oli Hakkarissa selvästi pahin pideltävä ja aivan 1-sarjatason pelaajaa. Hän on aiemmin pelannut korkeammillakin sarjatasoilla ja voitti viime kaudella 2-sarjan pistepörssin 301 pisteellä Liperi-Volleyn paidassa.

9.9. Harjoitusottelu Lempo-Volley - Tammelan Ryske

Tästä alkaa jälleen Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen kausi harjoituspelien osalta. Keskiviikkona 9.9. klo 19 kausi korkataan Hakkarissa, kun vastassa on Tammelan Ryske.

Kuten kaikilla muillakin, edellinen kausi päättyi Lempolla koronaviruksen vuoksi kesken kaiken. Muistellaanpa sitä hieman näin alkuun.

Lempo oli B-lohkossaan hienosti neljäs ja selvästi eteni pudotuspeleihin. Edessä oli kova neljännesvälieräsarja yhtä suursuosikkia eli Oulun Kiskoa vastaan. Lempo oli ehtinyt jo hommaamaan junaliput Ouluun, kunnes torstaina tuli tieto kauden loppumisesta kesken. Peli olisi ollut lauantaina.

Ottelusta ehdittiin tekemään jopa ennakko, jonka voi lukea täältä.

Niinpä kausi jäi kesken eikä pudotuspelejä ehditty koskaan aloittamaan.

2-sarjasta Pälkäneen Luja-Lukko nousi 1-sarjaan. Joukkuemäärä pysyi samana eli 21 joukkueessa muutaman uuden joukkueen tullessa ja muutamien jäädesä pois. Sarjaa pelataan jälleen kolmessa seitsemän joukkueen lohkossa.

Lempon joukkueessa on ollut pieniä muutoksia. Verneri Halttula siirtyi Pälkäneelle 1-sarjaan. Saska Saren puolestaan keskittyy tällä kaudella enemmän valmennuspuoleen. Tommi Nieminen ja Saku Tuomivaara ovat yhä enemmän 1-sarjajoukkueen mukana.

Uusia pelaajia ovat Himangan Urheilijoiden 2-sarjajoukkueesta saapunut keskitorjuja Rolle Jokela ja Raision Loimun 2-sarjan 2-joukkueesta tullut passari Ville Tuki.

Muuten viime kauden runko jatkaa.

Valmennuksessa usean vuoden hyvää työtä tehneet Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki siirtyivä sivuun ja vastuun otti Harri Montonen, joka viime kaudella oli joukkueenjohtajana. Häntä auttaa Saren.

Keskiviikon vastustaja Tammelan Ryske pelaa 2-sarjaa, mutta eri lohkossa kuin Lempo.

Ryske palasi 2-sarjaan muutaman kauden tauon jälkeen. Tammela sijaitsee Forssan lähellä.

Vastustajajoukkueesta ei ole juuri etukäteistietoa, mutta scouttausosaston tietojen mukaan aiemmin 2-sarjaa pelaava joukkue olisi ainakin osittain myös jälleen mukana. Joukkueessa lienee kokeneempia pelaajia ja mukana nuorempaa osastoa. Viime kausillaan 2-sarjassa Ryske oli keskikastissa.

Lempon ryhmässä etenkin nuorisosasto on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Vielä B-ikäiset Kalle Nieminen ja Aki Tuomivaara valittiin Lounais-Suomen aluejoukkueeseen. He ovat saaneet kovaa rutiinia Niko Montosen kanssa Lempon 1-sarjajoukkueen treeneistä alkukaudesta.

Ottelu alkaa kello 19 Hakkarin liikuntahallissa, saliin pääsee klo 18.30. Ottelusta ei ole tulossa livelähetystä tällä tietoa. Ottelua voi tulla vapaasti seuraamaan Hakkarin yläparvelle, varsinaista ottelutapahtumaa ei ole.