Otteluraportit

8.3.2021

KAUSI PÄÄTTYNYT

Lentopalloliiton kilpailuryhmä teki päätöksen, että 2-sarjakautta ei pelata loppuun vallitsevassa koronatilanteessa, koska pelien mahdollisen jatkumisen ajankohdasta ei ollut varmuutta.

Liiton uutinen aiheesta


15.11. Lempo-Volley - KorPo

Lempo jatkoi voitokkaana kotisalissaan

Lempo palasi 2-sarjassa voittokantaan, kun sunnuntaina 15.11. kotisalissa Hakkarissa kaatui Korian Ponsi erin 3-1 (25-18, 30-28, 23-25, 25-17).

Lempo palasi 2-sarjan lohkokärkeen, tosin Salpis ja KeiKa ovat kolmen pisteen päässä, KeiKalla peli vähemmän pelattuna.

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Kalle Nieminen, Rolle Jokela, Olli Uusitalo, Eetu Saarinen, Jussi Suhonen ja libero Riku Nissilä.

Sunnuntai-ilta oli tapahtumarikas, jossa niin sanottu momentum vaihteli puolin ja toisin useasti, nähtiin monta pitkää palloa ja muutamia sähläyksiä. Ottelusta muodostui hakkureiden taisto: parhaina palkittiin 23 pistettä mieheen tehneet Lempon Olli Uusitalo ja KorPon Joonas Vihertö.

- Peli alkoi meillä tänään hyvin, mutta ihan samaa tasoa ei koko ajan pystytty pitämään. Ajoittain olimme nostopelissä vaikeuksissa, mutta onneksi paransimme vielä pelin edetessä otteitamme, Lempon päävalmentaja Harri Montonen tiivisti.

Avauserä lähti heti Lempolta terävästi käyntiin, liekö Kouvolasta matkanneella vastustajalla jäänyt vielä jalat matkalle. Lempon syöttö teki pahaa jälkeä, etenkin Jonne Haavisto ja Jussi Suhonen syöttivät vahvasti useita ässiä.

Avauserän hyvän alun jälkeen Lempo hallitsi erää selvästi. Positiivista oli loppuerässä paluun 2-sarjakehiin tehnyt Niko Montonen, joka kärsii vielä peukalovammasta. Niko teki syöttö- ja takakenttävaihtoja tänään.

Toinen erä alkoi avauserän tahdeissa, mutta KorPo sai pidettyä Lempon etumatkan siedettävänä. Niinpä 15 pinnan jälkeen vierasjoukkue aloitti nousuaan hakkurinsa Viherrön johdattamana. 

KorPo kiri 23-21-tappiotilanteen tasoihin ja vei erän vielä jatkopalloille. Jatkopalloilla Lempon ässä oli hakkuri Uusitalo: Lempo vei erän lopulta 30-28, Uusitalo teki erän lopussa viisi pistettä, mukaan lukien erän päättänyt upea hyökkäys komean tuuletuksen kera.

Kolmanteen erään KorPo tuli aiempaa selvästi pahemmalla syötöllä, jonka kanssa Lempolla oli isoja vaikeuksia. Alkuerässä nähtiin myös pelin mielenkiintoisin tilanne. Tilanteessa 11-4 peli seisahtui useammaksi minuutiksi, kun tuomarit yrittivät päästä tilanteen tasalle.

Lopulta KorPolla oli ollut väärä syöttäjä. 11-4-tilanne kaventui tilanteeksi 9-5.

- Ilmeisesti tosiaan oli väärä syöttäjä. Kaksi väärää syöttääjää pystyivät kirjanpidosta huomaamaan, ja sen ansiosta pääsimme vielä erään mukaan, Montonen kertaa.

Lempo nousi vielä 19-18-johtoon, kun kapteeni Rolle Jokela ja hakkuri Uusitalo pommittivat pinnoja. Passariksi Lempolta tuli Ville Tuki, joka tuli vahvasti sisään. KorPo kuitenkin karkasi vielä loppuerästä karkuun ja pitkitti peliä vielä erällä.

Neljäs erä oli pelin tasaisin hyvin pitkään, eikä Lempo meinannut saada tarvittavaa eroa, vaikka pieni etumatka kotijoukkueella olikin. Kalle Niemisen muutama upea ja kylmähermoinen hyökkäyspiste toivat kuitenkin tarvittavat omat pisteet. Loppuerä meni korpolaisten virheisiin: Lempon viisi viimeistä pinnaa tulivat vierailijan virheistä.

- Molemmat passarimme onnistuivat tänään hyvin, ja Rolle Jokela oli taas todella kova, kun passeja sai. Torjuntapeli ei ollut ihan uomissaan, niitä emme liikaa saaneet ja syöttövirheitä koitetaan taas karsia seuraavassa pelissä. Ja täytyy kehua A-pojista mukaan nostettua Jussia, etenkin syöttöpeli kulki, Montonen pohti.

Lempo on nyt kohdannut kaikki lohkonsa joukkueet kerran. Toinen kierros käynnistyy 22.11. Hakkarissa, kun vastaan tulee hämeenlinnalainen Luolajan Kajastus. Lempo voitti joukkueiden kauden avauspelin 3-1.

Lempon pisteet:

Uusitalo 23
Jokela 13
Nieminen 6
Saarinen 6
Suhonen 4
Tuki 3
Haavisto 2

8.11. KeiKa - Lempo-Volley

Nollan pinnan reissu Vantaalle

Lempolle tuli eteen ensimmäinen peli ilman pinnoja 2-sarjassa sunnuntaina 8. marraskuuta.

Matka Vantaalle kärkipeliin Keimolan Kaikua vastaan ei tuonut erävoittoja Lempäälään. KeiKa-Lempo 3-0 (25-21, 29-27, 25-19).

Hieman vajaamiehinen Lempo reissasi Vantaalle seitsemällä miehellä. Pelaajia oli eri syistä pois ja lauantain A-junioreiden turnaus Jyväskylässä tiputti vielä muutaman pelaajan pois. Niinpä B-ikäinen Atte Korkola urakoi koko pelin keskarina. Kova veto Atelta, joka vasta pari viikkoa sitten debytoi 2-sarjassa yleispelaajana.

Eräpisteet eivät kuitenkaan kaikkea kerro tuloksen takana, Lempo johti kahta ensimmäistä erää useilla pisteillä, mutta kokeneempi vastus tuli aina lopussa ohi. Avauserässä johto oli 15-10, toisessa erässä 15-9 ja 24-19.

Lempolta eniten pinnoja takoivat Aki Tuomivaara ja Rolle Jokela (9). Passarina pelannut Ville Tuki tehoili 5 pinnaa. KeiKalta eniten pinnoja keräsi Nuutti Moilanen 12, entinen liigamies Lassi Nurminen tempoi 7 pinnaa.

Lempon kausi jatkuu sunnuntaina 15.11. kotipelillä Hakkarissa, vastassa on kouvolalainen Korian Ponsi.

1.11. Lempo-Volley - AitRi

Lempo avasi kotisalissaan murskavoitolla

Lempon avaus: Ville Tuki, Kalle Nieminen, Ossi Katajamäki, Aki Tuomivaara, Eetu Saarinen, Rolle Jokela ja libero Riku Nissilä.

Lempo jatkaa 2-sarjakauttaan hyvässä myötätuulessa, kun marraskuun alkajaisiksi lempääläisryhmittymä haki 3-0 (25-15, 25-17, 25-12) -kotivoiton Aitolahden Riennosta. Samalla Lempo pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä ja avasi kotisaldonsa vakuuttavasti.

- Oli kauden parasta tekemistä, tähän mennessä. Saimme paljon torjuntoja, se on kehittynyt alkukaudesta. Myös syöttöpeli oli tänään todella hyvää, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kehui.

Avauserä lähti oikeille jengoille heti alusta alkaen. Lempo hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin: painava syöttö teki tuhojaan ja torjunta hoiteli AitRi-hyökkäykset. Lempo nappasi noin puoli tusinaa torjuntaa avauserään!

Lempo nappasi kahdeksan pisteen putken, kun 8-6-johto repeytyi tilanteeksi 16-6 Rolle Jokelan syöttöputkella. Kapteeni Jokela takoikin avauserään 7 pinnaa ja muodosti passari Tuen kanssa oivan kaksikon hyökkäyksessä ja torjunnassa.

Erän lopussa Atte Korkoal teki kotipelidebyyttinsä aikuisten sarjoissa ja esitti hyviä syöttöjä ja pari upeaa puolustusta.

Toinen erä oli hyvin avauserän tapainen: Lempo hankki alussa runsaan johdon Aki Tuomivaaran ja Kalle Niemisen pisteillä ja ero pysyi selvänä läpi erän. Lempo ei saanut yhtä pitkiä syöttöputkia, mutta lähes jokaisella omalla syöttövuorolla tuli omia pisteitä.

Erän lopulla kehiin tullut B-ikäinen Atte Korkola ehti tempaisemaan kaksi pistettäkin.

Kolmas erä alkoi hieman tasaisemmin, ja AitRi oli hetken johdossakin. Sitten alkoi kuitenkin totaalinen Lempon loppunäytös ja ero oli jo 22-11. Niinpä jokainen erä oli melko selvä, eikä vierailija Lempoa pystynyt tosissaan haastamaan tällä kertaa. Ottelu päättyi Aki Tuomivaaran ässään 25-12.

- Meidän paras oli tänään Rolle Jokela. Hän syöttö todella hyvin, siinä on ollut alkukaudesta hieman vaikeuksia.Toisen erän syöttövirheitä lukuunottamatta meiltä aika täydellistä peliä. 

- Rikun futispelastus kolmannessa erässä lähes mahdottomasta paikasta oli pelin sykähdyttävin hetki, ja passarina Ville heitti todella hyvin. Ja Aki syötti ensi kertaa kierrehypäriä pelissä ja onnistui hienosti, sitä on treeneissä haettu, Montonen jakoi tunnustusta.

Lempon paras pistetykki oli Rolle Jokela (13), jota säestivät Aki Tuomivaara (12), Kalle Nieminen (9) ja Ossi Katajamäki (8).

AitRin parhaat pistenikkarit olivat Teemu Pöytäniemi (5) ja Olli Kanerva (4).

Lempon 2-sarjakausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina Vantaalla Keimolan Kaiun vieraana.

25.10. Isku-Veikot - Lempo-Volley 

Kentille palannut Olli Uusitalo johti Lempon ilotulitusta

Lempon 2-sarjapelit jatkuivat vapaan viikonlopun jälkeen sunnuntaina 25.10. Valkeakoskella Isku-Veikkoja vastaan-

Edelliseen peliin verrattuna Lempo sai jalkeille hieman laajemman rosterin. Lempon vakiorosterista oli tälläkin kertaa kaksi miestä poissa: Aki Tuomivaara ja Niko Montonen, joka on poissa todennäköisesti pidempään, parantelemassa harjoituksissa saatua sormivammaa. Tuomivaara palannee todennäköisesti jo seuraavaan peliin mukaan.

Tulopuolella rosteriin olivat Olli Uusitalo, joka on vihdoin saanut olkapäänsä kuntoon ja Ville Tuki, joka sai armeijasta lomaa. Lisäksi A-pojista kokoonpanossa oli keskitorjuja Manu Mäenpää ja B-ikäisten Atte Korkola. Ollilla ja Villellä peli oli kauden ensimmäinen sarjapeli, Atella puolestaam ensimmäinen peli 2-sarjassa ikinä.

Lempon aloituksessa keskareina Rolle Jokela ja Mäenpää, yleispelaajina Kalle Nieminen ja Eetu Saarinen, hakkurina Uusitalo, passarina Tuki ja liberona Riku Nissilä. Tällä rosterilla Lempo pelasi myös toisen ja kolmannen erän. Neljänteen erään avaukseen tulivat Jonne Haavisto passariksi ja Ossi Katajamäki keskelle.

- Peli oli tämän kauden sarjapeleistä paras. Aikaisemmissa peleissä olimme olleet jonkin verran vaikeuksissa etenkin pelien alussa vastaanoton kanssa, tällä kertaa vastaanotto oli koko pelin ajan loistavaa. Joukkue nosti aloitukset passarin ulottuville 84% tarkkuudella, joista Kallen vastaanottoprosentti peräti 97%, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kertoo.

Lempo oli Valkeakoskella vahva etenkin torjuntapelissä, se tylsytti Isku-Veikkojen laitavoiman.

- Tavoitteena on ollut parantaa torjuntapeliämme. Tällä saralla tuli myös todella hieno parannus, saimme peräti 10 pistettä torjunnoilla, jota voidaan pitää hyvänä lukemana. 

- Kehityskohteitamme on ollut myös parantaa syöttöpeliämme, mutta niitä tuli vielä melko paljon, yhteensä 16 syöttövirhettä. Joten tästä hyvästä pelistä jäi vielä tämä alue kehityskohteeksi tuleviin peleihin, Montonen pui pelin antia.

Lempo-Volleyn paras oli paluun rosteriin tehnyt Olli Uusitalo. Hän paukutti hakkurin tontilla kahteen ensimmäiseen lähes 100% tehot eli lukemat 15/+14. Tämän jälkeen tehot hieman laskivat, mutta jäivät silti hyvät tasolle, koko pelin tehot Ollilla 23/+13. 

Nappipelin pelasi myös ensimmäisen sarjapelin Lempossa pelannut Ville Tuki, joka jakeli tarkkoja passeja hyödyntäen koko joukkuetta. Hän onnistui myös syöttöruudussa hyvin.

Isku-Veikkojen yleispelaajana pelasi kaksi ensimmäistä erää ennestään Lempon joukkueelle tuttu mies eli Tapio Hieta, joka on yleensä totuttu näkemään hakkurin ja keskitorjujan tontilla. Tämä historia tuntien Lempo kohdisti syöttönsä Hiedalle. 

Hieta siirtyikin hakkuriksi pelin kolmanteen ja neljänteen erään. 

Hyökkäyspelissä Lempo pyrki hyökkäämään paljon nelospaikalta, jossa torjumassa oli Isku-Veikkojen passarilegenda Timo Väisänen.

- Se oli taktinen veto hyökätä paljon sieltä, mutta ei aivan onnistuttu sitä täysimittaisesti hyödyntämään.

Erityismaininta pelistä lähtee Lempon B-poikaikäiselle Atte Korkolalle, joka pelasi ensimmäisen 2-sarjaottelunsa ja tuli kentälle toisessa ja kolmannessa erässä yleispelaajan paikalle. 

- Atte nostikin aloituksia todella hienosti ja löi ennakkoluulottomasti hyökkäyspisteen ja päätti toisen erän hienoon ässäsyöttöön. Lisäksi Atte esitti hienoja haku-/pelastuspalloja. Atte tulee pelaamaan lisää 2-sarjassa tällä kaudella, päävalmentaja kehui.

Seuraavaksi vuorossa kauden ensimmäinen kotiottelu, sunnuntaina 1.11. Hakkarissa on vastassa Aitolahden Riento. Sarjan kolme ensimmäistä ottelua Lempo on pelannut vieraissa, näistä onkin kertynyt hieno saldo eli kolme voittoa, kun Salpis-ottelukin kääntyi Lempolle loppujen lopuksi kabinettipäätöksellä.

12.10. Salpis - Lempo-Volley 

HUOM! Ottelun tulos on jälkikäteen muutettu Lempo-Volleyn voitoksi 3-0 (25-0, 25-0, 25-0), koska Salpis peluutti ottelussa edustuskelvototna pelaajaa. Täällä pelin päivitetty pöytäkirja. Raportti pidetään silti alkuperäisen pelin muodossa.

Lempo ei pystynyt tosissaan haastamaan ennakkosuosikkia

Lempon kauden toinen sarjapeli pelattiin sunnuntaina 11.10. Hollolassa Salpiksen vieraana. Kauden avauspelinsä pelannut Salpis, viime kausien kova 2-sarjaryhmä, oli ennakkoon kääntämätön kortti.

Pelin loputtua voi todeta, että Salpis oli juuri niin kova kuin oletettiinkin. Lempo ei tällä kertaa päässyt tosissaan haastamaan voitosta, ja erävoitostakin vain päätöserässä.

Salpis nappasi pinnat erin 3-0 (25-18, 25-21, 25-22).

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Niko Montonen, Rolle Jokela, Aki Tuomivaara, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki ja libero Riku Nissilä. Lisäksi vaihdossa aloitti Kalle Nieminen, joka pelasi 2. ja 3. erän. 3. erässä Eetu pelasi hakkurina. Riveistä puuttuivat vielä Ville Tuki ja Olli Uusitalo.

- Viime viikonlopun peliin verrattuna saimme kokoon hieman laajemman rosterin. Rosterista oli enää kaksi miestä poissa, kun viime pelissä poissaolijoiden lukumäärä oli neljä. Tämän päivän poissaolijoista Olli kuntouttaa olkapäätään ja Ville ei saanut armeijasta lomia tähän peliin, Lempon päävalmentaja päivitti loukkaantumistilanteen.

Heti avauserän alusta tahti oli selvä: Salpiksen melko paha syöttö sai Lempon isoihin vaikeuksiin, ja taas toisin päin Lempo teki paljon syöttövirheitä ja Salpis nosti loistavasti.

- Pelistä muodostui vaikea. Aluksi olimme vaikeuksissa vastaanoton kanssa jonkin verran, vastaanotto kyllä parani pelin alun jälkeen paljonkin. Lisäksi teimme paljon syöttövirheitä pelin aikana, etenkin ensimmäisessä erässä. Tästä tuli ratkaiseva ero tällä kertaa, Montonen muisteli.

Salpis hallitsi laitapeliä hakkuri Pyry Rantalaisen (12 pistettä) ja Tero Seppälän (11) esimerkillä. Rantalainen esitti jopa 1-sarjatason peliä parhaimmillaan, eikä Lempon torjunta saanut edes kunnon osumia.

- Torjuntapeliämme on tavoite vielä parantaa. Tänäänkin emme saaneet kovin montaa torjuntaa. Monesti, kun olimme kohdalla, niin imaisimme pallon omalle puolelle tai kädet eivät olleet hyvin.

Lempo-Volleyn paras pelimies oli tänään libero Riku Nissilä, joka pelasi hyvän vastaanotto- ja puolustuspelin, lisäksi muutama todella hieno pelastus lattian pinnasta. Hyvän pelin pelasi myös Rolle Jokela, joka etenkin pelin alussa oli lähes pitelemätön keskihyökkäyksissään.

- Emme missään nimessä pelanneet huonosti, mutta vastustaja oli todella hyvä tänään. Etenkin vastustajien Seppälä ja Rantalainen olivat laidoista pelipäällä. Hieman kun parannamme vielä, niin etenkin meidän kotiottelussa Salpis on varmasti haastettavissa, Montonen uskoi.

- Seuraavaksi on peleistä vapaa viikonloppu. Tämän jälkeen hyökkäämme vieraspelissä Valkeakosken Isku-Veikkoja vastaan voitto mielessä.

Lempon pisteet:
Montonen 11
Tuomivaara 8
Jokela 5
Haavisto 3
Katajamäki 3
Saarinen 3
Nieminen 1

4.10. Luolajan Kajastus - Lempo-Volley 

Sarjakausi käyntiin täydellä pistepotilla

Lempo-Volley käynnisti kautensa Hämeenlinnassa uuden tuttavuuden Luolajan Kajastuksen kotisalissa. Lempo sai tuloksellisesti halutun startin kauteen, kun oivasti hanttiin laittanut Kajastus kaatui hieman vajaallakin kokoonpanolla 3-1 (25-20, 21-25, 25-22, 25-18).

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Kalle Nieminen, Rolle Jokela, Aki Tuomivaara, Niko Montonen, Manu Mäenpää ja libero Eetu Saarinen. 

Lisäksi Jussi Suhonen pelasi keskitorjujana muutaman erän. Manulle peli oli 2-sarjadebyytti ja Jussikin oli ennen käynyt vain syöttövaihdossa. A-pojissa pelaava kaksikko oli auttamassa Lempon rosterivajetta, kun Riku Nissilä, Ossi Katajamäki, Ville Tuki ja Olli Uusitalo puttuivat.

- Vielä aamulla näytti, että Rolle ei pääse pelaamaan, mutta hän pääsi kuin pääsisikin pelaamaan ja pystyi tulemaan pelipaikalle Hämeenlinnaan noin 15 minuuttia muuta joukkuetta myöhemmin, kertoi Lempon päävalmentaja Harri Montonen kokoonpanon hieman erilaisesta rakentamisesta.

- A-junioreista lainatut keskitorjujat Manu ja Jussi hoitivat tonttinsa hienosti.

Peli ei ollut Lempolle millään muotoa helppo, vaikka täydet pisteet mukaan lähtivätkin. Etenkin Kajastuksen hakkuri Martin Pekka 18 pisteellään oli todella vahva ja vaikeasti puolustettava.

Lempo kuitenkin osoitti pelissä napsun verran parempaa kokonaislaatua ja kovuutta, ja se riitti voittoon.

Etenkin nostopelissä Lempo oli ajoittain vaikeuksissa, ja syöttöruudussa joukkue teki itse liikaa virheitä.

- Pelistä muodostui vaikeahko, ei missään nimessä helppo. Sanoisiko sen näin: Kajastuksen pelaajat syöttivät sellaista syöttöä, johon emme oikein olleet tottuneet. Vastustajan pelaajat saivat myös todella hyvin torjuttua meidän hyökkäyksiä, kaikki harjoituspelien vastustajatkin lukien, heillä oli pitävin torjunta kaikista vastustajista tähän mennessä tällä kaudella, Montonen kertoo.

Lempolta isointa hyökkäysvastuuta kantoi hakkurina pelannut Aki Tuomivaara. Hän tälläsi 16 pistettä. Etenkin neljännen erän lopulla, jossa Kajastus teki nousua, Aki hoiteli tärkeät pisteet Lempolle.

- Meidän paras pelimies oli tänään Aki, minkä myös passari Jonne huomasi hienosti ja hän ruokkikin paljon passeja Akin suuntaan. Hyvän pelin pelasi myös Rolle, joka kunnostautui etenkin pelin loppupuolella torjuntahommissa. 

- Kalle ja Niko saivat hienoja lyöntejä laidoista uppoamaan, mutta heidän molempien tehotilastoaan miinusti tällä kertaa lukuisat syöttövirheet.

Lempo pystyy tulevissa peleissä selvästi parantamaan. Harjoituspelien hyviä otteita nähtiin vain ajoittain. 

- Emme missään nimessä saaneet joukkueen koko osaamista ulosmitattua tällä kertaa, mutta pääasia, että voitto kairattiin kauden avauksesta. Tähän täytyy olla erittäin tyytyväinen, päävalmentaja pohjusti.

Lempon pelit jatkuvat seuraavan viikon sunnuntaina, jälleen vieraissa. Silloin vastassa on hollolalainen Salpis, jolle peli on kauden ensimmäinen.

Lempon pisteet

Tuomivaara 16
Nieminen 11
Montonen 9
Jokela 6
Haavisto 6
Mäenpää 1
Saarinen 1

2.10. Harjoitusottelu Aitolahden Riento - Lempo-Volley 

Harjoituspelit päättyivät voittoon kahden varamiehisen mittelössä

Lempo kaatoi kauden viimeisessä treenipelissä samassa lohkossa pelaavan Aitolahden Riennon vieraskentällä erin 2-1 (25-21, 23-25, 25-19).

Salivuoron päättyminen keskeytti ottelun kolmen erän jälkeen.

Tällä kertaa joukkueiden välinen peli ei noussut klassikoiden joukkoon ja jäi tasoltaan hieman latteaksi. Syykin oli ymmärrettävä: molemmilla oli omat kokoonpanovaikeutensa.

Lempolta puuttui riveistään peräti viisi pelaajaa. Mukaan saatiin A-pojista keskitorjujat Jussi Suhonen ja Manu Mäenpää, jotka hoitelivat hommansa hienosti.

Poissa oli viisikko Rolle Jokela, Olli Uusitalo, Ossi Katajamäki, Ville Tuki ja Riku Nissilä. Niinpä Lempon seitsemän pelaajan rosteri oli hyvin paljon sama kuin viime kauden Lempon B-poikajoukkue, joka oli yksi SM-sarjan parhaista ikäluokassaan.

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Niko Montonen, Jusso Suhonen, Aki Tuomivaara, Kalle Nieminen, Manu Mäenpää ja libero Eetu Saarinen.

AitRin ongelma puolestaan oli se, että joukkueella ei ollut pelissä varsinaista passaria, vaan passeja heitti hakkurina yleensä pelaava Olli Kanerva.

- Suurin lataus taisi meiltä sulaa jo ennen peliä, kun huomasimme, että AitRilla ei ole varsinaista passaria ollenkaan. Päätimmekin tässä tilanteessa lähinnä harjoitella pelissä kovaa kierrehypäriä. Tässä onnistui Kalle ja Niko hyvällä prosentilla. Lisäksi Jonne aloitti kierrehypärien syöttämisen kolmannessa erässä ja kaikki olivat ruudussa, Lempon päävalmentaja Harri Montonen taustoitti.

Pelistä ei juurikaan isompaa kerrottavaa jäänyt Lempon erilaisen syöttötaktiikan lisäksi. Kalle Nieminen ja Eetu Saarien vaihtelivat pelin aikana pelipaikkoja. 

Lempo kuitenkin käänsi tiukahkot erät hyvin  itselleen keskimmäistä lukuun ottamatta. Se on ollut tämän kauden harjoituspeleissä Lempolle ominaista, että tiukat erät ovat tulleet mukavasti kotiin.

Lempon saldo harjoituspeleistä on kolme voittoa ja yksi tappio. Voitit tulivat muista 2-sarjalaisista, tappio 1-sarjajoukkue Pälkäneelle.

Sarja alkaakin jo sunnuntaina kello 13. Vastassa on sarjanosija Luolajan Kajastus Hämeenlinnasta.

Lempo ei pääse peliin ihan ihannerosterillaan.

- Sunnuntain peliin emme tule saamaan rosteriin tämän päivän poissaolijoita kuin ehkä Rollen, tämäkään ei ole varmaa. Joten Hämeenlinnaan mennään hyvin samalla kokoonpanolla, kuin tänään harjoiteltiin harjoituspelissä, Montonen kertoo suoraan.

A-pojat pääsevät heti sarja-avauksessa isoon rooliin ja auttamaan miesjoukkueita.

Montonen on luottavainen, vaikka Kajastus onkin yllätysvalmis.

- Kajastus on saamieni tietojen mukaan voittanut harjoitusotteluissa kaksi kertaa Isku-Veikot 3-1, joten mikään kevyt vastusta ei ole tulossa vastaan. Olen kuitenkin luottavainen kauteen lähtiessä, sillä olemme harjoitelleet hyvin ja harjoituspeleissä olemme esittäneet todella hyviä otteita.

2-SARJAKAUTEEN KANNATTAA VALMISTAUTUA LUKEMALLA LAAJA KAUSIENNAKKO TÄÄLTÄ

29.9. Harjoitusottelu Lempo-Volley - Pälkäneen Luja-Lukko

Lempo haastoi 1-sarjajoukkueen tosissaan ja nappasi erävoiton

Lempo kohtasi urakkaviikon avauspelissä harjoituspelissä 1-sarjaan nousseen Pälkäneen Luja-Lukon. Tiukka treenipeli päättyi vierasjoukkueen voittoon 3-1 (17-25, 25-21, 25-20, 25-21).

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Niko Montonen, Rolle Jokela, Aki Tuomivaara, Kalle Nieminen, Jussi Suhonen ja libero Riku Nissilä.

Suhonen oli A-pojista paikkaamassa keskitorjujavajetta. Eetu Saarinen pelasi yleispelaajana 2. ja 3. erässä ja Ville Tuki passarina 2. ja 4. erän.

Avauserä oli Lempolta pelin parasta tekemistä. Liekö Luja-Lukolle uusi ja erilainen vierassali Sääksjärven koululla vai mikä, Lempo latoi selvät lukemat ja voitti 25-17. Luja-Lukko vaihtoi avauserässä passarikseen Juhani Salmisen paikalle Jere Puolakan.

- Ensimmäinen erä oli loistavaa peliä meiltä. Ero olisi voinut olla vielä isompi, ilman muutamia omia helppoja virheitä, Lempon päävalmentaja Harri Montonen näki.

Toiseen erään Puolakan tulo alusta asti passariksi paransi vierasjoukkueen peliä. Pälkäneen ykköstykki oli yleispelaaja Tomi Perkiö, joka takoi eniten pisteitä. Pälkäne sai paljon pinnoja etenkin peipeillä.

- Yllättävän paljon Pälkäne peippaili jokaisessa erässä, eikä hyökännyt kovaa. Peipit tosin jäivät  hyvällä prosentilla meidän kenttäämme, joten siinä on selkeästi yksi kehityskohde jatkoa ajatellen, jotta nämä saadaan peliin tulevissa peleissä.

Lempon kovin tykki oli yleispelaajana pelannut Niko Montonen. Hänelle tulitukea antoivat etunenässä Kalle Nieminen ja Rolle Jokela.

- Meidän paras oli tänään Niko, joka löi hienosti pipe-lyöntejä molempien passarien kanssa, lisäksi 4-laidasta Niko oli lähes pitelemätön. Kalle pelasi myös erinomaisesti, erityisen hienosti hän onnistui syöttöruudussa kovissa kierrehypärialoituksissa. Rolle paukutti keskeltä muutaman todella mojovan lyönnin vastustamattomasti Pälkäneen kenttään.

Myös ottelun tuomari Juha Raunio yhtyi Niko Montosen kehuihin. Nuori yleispelaaja on kehittynyt isoin harppauksin, ja itseluottamus on kunnossa.

- Niko taisi olla tänään kentän paras pelaaja. Pälkäneeltä Tomi Perkiö löi paljon pinnoja ja löysi hyvin torjunnan kädet, Raunio raportoi.

Kolme avauserän jälkeistä erää menivät ansaitusti vierasjoukkueelle, vaikka Lempolla oli saumansa joka erässä taistella tosissaan voitosta. Neljättä erää kotijoukkue johtikin jo roimasti, mutta jälleen Puolakan tulo passariksi ja pari hyvää syöttöputkea käänsivät erän.

- Jokainen erä olisi ollut mielestäni voitettavissa omalla hyvällä pelillä, mutta melko paljon tuli virheitä tänään, päävalmentaja Montonen kertoi.

Lempolle teki todella hyvää saada tähän kohtaan kovan tason vastus. Sarjakausi alkaa sunnuntaina Hämeenlinnassa.

- Tästä pelistä oli paljon meille hyötyä, kiitokset Luja-Lukolle Sääksjärven vierailusta. Oli hienoa saada vähän kovempi harjoitusvastustaja ennen sarja-avausta Luolajan Kajastuksen vieraana. Vielä on yksi harjoituspeli jäljellä AitRia vastaan perjantaina, Montonen kertoi joukkueen tulevien päivän ohjelmasta ja pelirikkaasta viikosta.


15.9. Harjoitusottelu Tammelan Ryske - Lempo-Volley

Debyyttejä ja voitto tuliaisina Tammelasta

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen harjoitusottelut jatkuivat tiistaina 15. syyskuuta Tammelassa, jossa oli vastassa kauden ensimmäisen treenipelin tavoin Tammelan Ryske.

Tulos oli sama kuin viimeksi: Lempon voitto erin 3-1 (25-21, 25-21, 22-25, 26-24).

Lempon avaus: Ville Tuki, Eetu Saarinen, Rolle Jokela, Aki Tuomivaara, Kalle Nieminen, Jussi Suhonen ja libero Niko Montonen. Mukana myös Jonne Haavisto ja Olli Uusitalo.

Lempolla debytoi kaksi pelaajaa: Passarina kaksi erää pelannut Ville Tuki, joka saapui Lempoon Raision Loimun 2-sarjajoukkueesta, sekä A-junioreista mukaan keskitorjujavajetta paikkaamaan nostettu Jussi Suhonen.

Kun varsinainen libero Riku Nissilä puuttui, liberona pelasi A-poikien treeniturnauksessa hieman olkapäätään satuttanut Niko Montonen. Olli Uusitalo ei tällä kertaa pelannut varotoimenpiteenä pienen vamman vuoksi. 

Lempon passarit vuorottelivat joka toisessa erässä.

Kuten avauspelin tavoin, oli lempääläisryhmä kentällä hallitsevampi osapuoli. Torjuntapeli sujui paremmin ja vastustajan hyökkääjiä saatiin kohtalaisesti kiinni.

- Peli oli hyvää ja muutettiin hieman torjuntataktiikkaa verrattuna ensimmäiseen harjoituspeliin. Torjuntoja saatiikin jonkin verran enemmän, mutta jäin kaipaamaan vielä vähän enemmän torjuntoja, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kommentoi.

Kolmas erä oli pieni kauneusvirhe tiistai-iltaan. Siinä vastustajam onnistui hyvin syöttöpelissä.

- Kolmannen erän häviö johtui lähinnä siitä, että keskelle erää tuli pieni suma, että aloitukset eivät nousseet, kun vastustajan syötöt putoilivat ihan takarajalle, Montonen näki tilanteen.

Lempolla oli onnistujia jälleen laajalla rintamalla.

- Lempon paras oli tänään hakkuri Aki ja myös Kalle pelasi yleispelaajana hyvän pelin. Lisäksi maininta A-pojista nostetulle Jussille, joka pelasi hyvän peli, joka oli  hänen ensimmäisen kokonainen 2-sarjapelinsä. Tästä on hyvä jatkaa, päävalmentaja jakoi tunnustusta nuoriso-osastolle.

Lempo-Volley hakee vielä harjoituspelejä ennen sarjakauden alkua. Ensimmäinen runkosarjapeli on sunnuntaina 4.10. Luolajan Kajastusta vastaan vierassalissa Hämeenlinnassa.

9.9. Harjoitusottelu Lempo-Volley - Tammelan Ryske

Treenipelit käyntiin voitolla

2-sarjan harjoituspelit lähtivät käyntiin keskiviikkona 9.9. Hakkarin liikuntahallissa. Vastassa oli niin ikään 2-sarjaa pelaava Tammelan Ryske, joka tosin pelaa eri lohkossa, kuin Lempo.

Kauden avaus päättyi Lempon 3-1 (25-21,25-22,25-14,20-25) -voittoon ja antoi rohkaisevan alun uudella kaudelle.

Lempolla oli mukana 9 pelaajaa, armeijan harmaissa palveleva Ville Tuki puuttui kokoonpanosta.

Keskitorjuja Rolle Jokela teki debyyttinsä 2-sarjajoukkueessa. Muutama viikko sitten hän pääsi jo Jonne Haaviston kanssa korkaamaan treenipelit 1-sarjajoukkueen mukana Häijäässä.

Lempon avaus peliin: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Niko Montonen, Rolle Jokela ja liberp Riku Nissilä. Kalle Nieminen pelasi yp:nä ja liberona ja Aki Tuomivaara hakkurina.

Ryskeen kokoonpano oli jo melko tuttu viime 2-sarjavisiitistä, jolloin ryhmä pelasi Lempäälän Jyryä vastaan. Mukana oli kokeneita pelimiehiä, ja joukkueelle harjoituspeli oli myös kauden ensimmäinen.

Lempon päävalmentajana debytoinut Harri Montonen oli perin tyytyväinen joukkueensa aloitukseen.

- Meillä on hyvä joukkue 2-sarjaan! Hyökkäys- ja passipeli oli hyvää tänään. Aloitukset nousivat kohtuu hyvin myös. Syöttö oli kohtuu hyvää, jonkin verran virheitä tuli syöttöruudussa kuitenkin.

- Eniten jäi parannettavaa vielä torjuntatyöskentelyyn ja jatkopallojen pelaamiseen. Torjuntoja ei saatu kuin ihan muutamia, vaikka oltiin aika hyvin kohdalla. Jatkopallojen passit laitaan olivat ehkä liian tiukkoja, ei vielä oikein meidän laitahyökkääjät kerinneet niitä hyökkäämään, Montonen analysoi.

Lempo pyöritteli rosteriaan ja kaikki saivat peliaikaa. Passarina Haavisto ja keskitorjujat Katajamäki ja Jokela pelasivat koko pelin, muut pelipaikat vaihtelivat.

Kaksi ensimmäistä erää menivät muutaman pinnan erolla Lempolle.

Kolmannessa Lempo repi ylivoimaisen erävoiton.

3-0-tilanteen jälkeen pelattiin vielä yksi erä, kun salivuoroa oli jäljellä. Siinä vierasjoukkue vei erän nimiinsä.

- Kolmas erä tuli tosi helposti ja se taisi vaikuttaa hieman neljänteen erään. Vastustaja sai neljännen erän alkuun muutamilla syötöillä johdon, Montonen tuumi.

Ryskeen ehdoton ykkönen oli joukkueeseen joensuulaisesta Liperi-Volleysta siirtynyt, korkeampiakin sarjoja usean vuoden tahkonnut Ville Raita, joka voitti viime kaudella koko 2-sarjan pistepörssin.

- Vastustajista eniten erottui hyökkäyksillään ja syötöillään Raita, Montonen näki.

Hyvä ja positiivinen startti siis Lempolle ja Harri Montosen valmennusajalle. Ryske kohdataan vierassalissa ensi viikon tiistaina 15.9., kun harjoituspelit jatkuvat.