Otteluraportit

23.3.2021

KAUSI PÄÄTTYNYT

Lentopalloliiton kilpailuryhmä teki päätöksen, että 2-sarjakautta ei pelata loppuun vallitsevassa koronatilanteessa, koska pelien mahdollisen jatkumisen ajankohdasta ei ollut varmuutta.

Liiton uutinen aiheesta


21.11. LP Kangasala - Lempo-Volley

Voitontanssit jatkuivat Kangasalla

Lempo-Volleyn naiset ovat varsin oivassa syysvireessä. Nyt sen koki lauantaina 21. marraskuuta LP Kangasala. Ilman yleisöä pelattu peli oli Lempon heiniä kakkoserää lukuun ottamatta. Erälukemat Lempolle 3-1 (25-13, 19-25, 25-22, 25-16).

Niinpä Lempon lohkojohto vahvistui aiemmasta: pinnoja on nyt 20, pelejä alkusarjassa jäljellä kolme. Ylemmän jatkosarjan paikkaan eroa nyt kymmenen pinnaa.

Vaisun alkukauden jälkeen Kangasala oli saanut pirteyttä otteisiinsa, löytäessään uuden passarin heti ensimmäisessä pelissään loukkaantuneen Katariina Taittosen tilalle. Odotettavissa oli taas tiukka vääntö pisteistä.

Lempon avaus: Liisa Lahtinen, Sofia Ikonen, Veera Hussa, Salli Joutsenvirta, Annika Saari, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne.

Avauserä oli täysin Lempon näytös: Annika Saaren pistetehtailulla Lempo karaksi heti usean pinnan johtoon, ja ero vain kasvoi erän edetessä. Saari tehoili avauseään peräti kuusi pistettä.

Tiukan alkun jälkeen Lempon torjunta-puolustus-pelaaminen alkoi tuottamaan tulosta ja passari Liisa Lahtinen pääsi pyörittämään nopeatempoista jatkopallohyökkäämistä. Erityisesti Saari ja Sofia Ikonen pääsivät nautiskelemaan 2- ja 4-paikoilta. Samalla kun Lempon keskitorjujat vaimensivat vastustajan laadukkaat keskihyökkäykset, joutui LP turvautumaan toiseen aikalisään jo 6-14-tilanteessa. Lempo kuitenkin jatkoi laadukasta tekemistä, pelaten ehkä kauden parhaan eränsä.

Toisessa erässä voimasuhteet keikahtivat. Kangasala puolusti läpi pelin todella hyvin, ja kakkoserään sai myös hyökkäystehot kohdilleen. Erä eteni tasaisesti kymmenen pisteen päälle, kunnes kotijoukkueen Kira Vikman ja Inka Raitala veivät kotijoukkueen karkuteille.

- Yksi lentopallon hienouksista on se, että ottelu alkaa ikään kuin uudelleen jokaisessa erässä. Niin nytkin. Meillä takki hieman aukesi ja jäimme odottamaan helppoa voittoa. Kangasala vaihtoi hakkuria ja kokosi joukkonsa, päävalmentaja Jani Huurne kommentoi toista erää. 

Lempo teki erän lopulla 20-12-tilanteessa kolme vaihtoa, kun kehiin tulivat Veera Olkkonen, Iida Ylimäki ja Minja Lindell ja ero kavenikin viiteen pinnaan, mutta lopulta erän pituus loppui kesken kirin suhteen.

- Pelin jälkeen mietin jopa kuuden vaihdon ottamista löysäilijöiden tilalle toisessa erässä. Saimmekin hyvän kirin, mutta pari omaa virhettä veivät erän Kangasalle.

Kolmas erä oli pelin tasaisin erä. Lempolaiset palauttivat avauskuusikkonsa, ja viime erän hiuli vaihdossa oli tehnyt toivottua tulosta. Lempo hallitsi hienokseltaan ja johti parilla pinnalla. 

18-16 Lempon johdossa Sofia Ikosen ässä ja Milana Hutkon tilalle keskipelaajaksi tulleen Sonja Vuorisen torjunnat lennättivät Lempon 20-16 johtoon. Sen jälkeen tehty tuplavaihto, jossa kehiin tulivat Olkkonen ja Ylimäki, auttoi repäisemään lisää eroa ja erä Lempolle.

Neloserän alkuun Saari ja kapteeni Veera Hussa päättivät päättää pelin siihen erään, ja heidän pisteillään Lempo oli jo 11-4-karkumatkalla.

Saari puhkoi kolme kertaa Kangasalan torjunnan hirmuisilla 2-paikan hyökkäyksillään. Kangasalan yläsarjojakin pelanneet keskipelaajat, Titta Virtanen ja Milla Väänänen olivat aiemmissa peleissä tehneet hurjia pistesaldoja. Erityisesti lähes 190 senttinen Väänänen lyö palloa todella korkealta ja torjuntatyö on laadukasta. Nyt Lempon todella nopea passipeli kuitenkin repi Kangasalan torjuntaa reikiä. 

Kangasalan jatkopallohyökkäykset keskeltä saatiin myös vaimennettua ja puolustettua. Näin vastustajan hyökkäystehot putosivat alas. Lempo rallattelikin neljännessä erässä ensimmäisen erän malliin.

- Toinen erä oli kyllä tytöille opettavainen. Selän suoristaminen ja asenteen hukkaaminen kääntävät pelin pikaisesti vastustajalle. Hieno kasaaminen kuitenkin jälleen sarjakärjessä jatkavilta lempottarilta, päävalmentaja Huurne tiivisti.

Lempon pisteykkönen oli sisäistä pistepörssiä johtava Sofia Ikonen 15 pinnallaan. Annika Saari kokosi 13 pinnaa.

Alkusarjaa on jäljellä kolme ottelua: sunnuntaina 2-sarjan kotipeli KaLea vastaan, tiistaina vieraspeli Vesilahdessa ja lauantaina alkusarjan päätös, kotipeli Supia vastaan.

14.11. Lempo-Volley - Vilppulan Tähti

Lempolle kauden ensimmäinen puhdas otteluvoitto!

Lempon naiset ovat ottaneet jokaisesta sarjapelistä pisteitä, mutta sarjan tasaisuutta kuvaa, että ensimmäinen 3-0-voitto tuli vasta kauden kahdeksannessa pelissä.

Lempo latoi taululle lukemat 3-0 (25-21, 25-15, 25-13), kun Vilppulan Tähti kaatui Hakkarissa. Lempo jatkoi hyvää viikkoaan, kun keskiviikkona tuli voitto OrPosta 3-2 vieraskentällä. Asema lohkokärjessä vahvistui voiton myötä.

- Aika hieno voimainnäyte kuuden pelin viikon päätteeksi meiltä. Tehtiin rennosti niitä asioita, joita tehdään treeneissäkin. Torjunta-puolustus-peli oli priimaa ja hyökättiin järkevästi, Lempon päävalmentaja Jani Huurne iloitsi.

Lempon avaus: Liisa Lahtinen, Sofia Ikonen, Milana Hutko, Iida Ylimäki, Pinja Siekkeli, Sonja Vuorinen ja liberot Rita Jokinen ja Viivi Huurne.

Vilppulalaisten niin sanottu momentum oli ottelun alkupalloissa, kun vieraili siirtyi heti 3-0-johtoon. Lempo virkosi noepasti Liisa Lahtisen ässillä, ja sen jälken kentän kuningattarista ei ollut kysymyksiä.

Lempo esitti tasavahvan näytöksen, jossa joukkuepeli oli avainasemassa: useita hienoja puolustuksia ja pitkien pallojen voittoja, jotka nostattivat henkeä.

Jo valmenaja Jyri Niemen mietteet ennen peliä ennakoivat hyvää.

- Paljonhan me ollaan pelattu viiden erän pelejä, mutta nyt on tunne, että hoidamme tämän pelin 3-0 tai 3-1, Niemi pohti ja osui oikeaan.

Lempo ja Tähti aloittivat kauden keskinäisellä pelillä, jonka Lempo voitti Vilppulassa 3-2. Viime viikonloppuna Lempo ja Tähti kohtasivat A-tytöissä lähes samoilla kokoonpainoilla, jolloin Lempo vei voiton 2-0. Lempolaisten kuntokäyrä on siis ollut noususuunnassa, siitä iso hatunnosto valmennuskolmikolle.

Syöttöpelissä Lempo oli suorastaan ylivoimainen Hakkarin lauantaissa. Ässäsyöttöjen määrässä kahden käden sormet eivät riittäneet. Etenkin syöttövaihdoissa kentälle joka erässä tullut Kira Forsblom oli vilppulalaisten nostajien kauhu useamma ässällä.

Kun vielä torjuntapeli toimi upeasti Sonja Vuorisen ja Milana Hutkon esimerkillä, ja Liisa Lahtinenkin merkkautti useamman kuin yhden torjunnan, voi todeta Lempon hallinneen joka osa-aluetta.

- Ei tehty niin paljoa hyökkäysvirheitä kuin muutamissa aiemmissa peleissä. Ja ehkä ekaa kertaa tällä kaudella meidän syöttömme oli kuosissa, vastustaja ei päässyt juuri kuin nelosesta hyökkäämään, Hhuurne näki pelin.

Avauserä oli selvästi tasaisin, toisessa ja kolmannessa Lempo karkasi jo kymmenen pinnan kohdalla omille teilleen. Kolmannessa erässä kehiin tuli nuori Tessa Francke, joka merkkautti heti useamman pisteen tililleen. Kolmas erä oli lopussa todellista syöttö- ja torjuntajuhlaa lempolaisilla, ja tuloksena kauden selvin erävoitto.

Lempon pisteykkönen jälleen oli 12 pinnan Sofia Ikonen. Pinja Siekkeli ja Sofia Ikonen kokosivat kahdeksan pistettä molemmat.

- Kivaa on touhuta tommosten likkojen kanssa, jotka pelaavat näin ja sitoutuvat! Voi ottaa esimerkiksi tänään, kun Tessa tuli kehiin, saa viisi passia ja tappaa kaikki, ja ottaa vielä torjunnan. Ja Liisa pelasi kauden parhaan pelinsä, laitapassi oli todellakin paikallaan, Huurne kehui.

Lempon seuraava peli on lauantaina 21.11. Kangasalla vieraissa. Lempo esitti huikean noin viikon rutistuksen, kun se pelasi kolme sarjapeliä ja A-tyttöjen turnauksen: saldona 5/6 voittoa!

11.11. OrPo 2 - Lempo-Volley

Makeaakin makeampi revanssi OrPosta

Lempon naiset olivat jo jäämässä tällä kaudella ensimmäistä kertaa ilman pisteitä, kun keskiviikkona 11. marraskuuta Oriveden liikuntahallissa oli pelattu kaksi erää.

Kotijoukkue OrPo oli voittanut ne 25-20 ja 25-17.

Alla oli sunnuntainen maratonpeli samojen joukkueiden kanssa, joka oli päättynyt viidennessä erässä OrPon 3-2-voittoon.

Mutta mutta mutta.

Peli muuttui, Lempo nappasi henkisesti tärkeän 3. erän voiton tiukasti 25-23 ja porhalsi tappiin asti. Kun neljäs ja vielä viides erä tulivat lempolaisille, merkattiin upea revanssivoitton erin 3-2 Lempon todistukseen ja lohkon kärkipaikka pysyi sinipaidoilla.

Lempo muutti hieman avaustaan viime sunnuntaista, kun Orivedellä aloittivat Helmi Merinen, Pinja Siekkeli, Veera Hussa, Salli Joutsenvirta, Sofia Ikonen, Milana Hutko ja liberot Rita Jokinen ja Viivi Huurne.

Kaksi ensimmäistä erää olivat numeroidenkin valossa OrPon hallintaa. Avauserässä Lempo kävi 9-7-johdossa ja 16-16-tasoissa, mutta loppuerän OrPon neljä perättäistä pistettä olivat liikaa.

Avauserässä hakkuriksi tuli Lempolla Iida Ylimäki ja toisen erän käynnissä ollessa passariksi Liisa Lahtinen. Toinenkin erä oli OrPon hallintaa: Lempon puolustuspeli ei ollut totuttua ja OrPo jälleen nosteli Lempon nelospaikan lyönnit mukavasti ylös.

Kolmaskin erä näytti aluksi siltä, että sama kaava jatkuu, kun OrPo lateli 8-4-johtoon. Lempo kuitenkin tuli 9-9-tasoihin, ja OrPo otti aikalisän. Se aikalisä olikin pelin käännekohta: Sen jälkeen Lempo oli kentällä näkyvämpi ja rohkeampi joukkue, joka osoitti upeaa taistelutahtoa ja henkistä vahvuutta.

Lempon hyökkäyspeli toimi paremmin ja paremmin, ja puolustuspelissä liberot Jokinen ja Huurne herättelivät joukkuettaan. Neljännessä erässä Lempo meni menojaan ja pelin venyminen jälleen viiteen erään oli kauan aikaa selviö.

Viidennessä erässä  Sofia Ikonen oli Lempon onnenamuletti ja laitahyökkääjä takoi erän alkuun neljä pinnaa ja Lempon 8-5-johtoon. Peli ei kuitenkaan ollut taputeltu, vaan Lempon omat virheet veivät OrPon vielä 10-9-johtoon. 12-11 OrPon johdossa peli kääntyi vielä kerran, Lempo teki neljä pinnaa putkeen ja peli päättyi orpolaisten käsittevirheeseen ja Lempon 15-12-erävoittoon.

Voi todeta Lempon ja OrPon olevan hyvin tasavahvat porukat, kun neljässä päivässä joukkueet pelasivat kymmenen erää, molemmat voittivat vieraissa 3-2 ja pikkupisteet menivät 210-210.

Keskiviikkona eniten pinnoja Lemposta takoivat Sofia Ikonen 16 ja Iida Ylimäki 15, OrPosta puolestaan Laura Yläjärvi 16 ja Liisa Soimasuo 14. Erityismaininta myös Lempon liberokaksikolle.

Lempon tiukka reilun viikon pelirypistys päättyy lauantaina kotisalissa. Hakkariin kello 12 saapuu Vilppulan Tähti.

8.11. Lempo-Volley - OrPo 2

Lempo pelaa kotisalissaan vain trillereitä

Kolme peliä Hakkarissa, ja kolme kertaa peli on venynyt viiteen erään. Nyt vuorossa oli niukkaakin niukempi tappio OrPon 2-joukkueelle, joka pelaa myös Oriveden lukion nimellä.

OrPo nappasi kaksi sarjapistettä erin 3-2 (25-22, 22-25, 17-25, 25-21, 17-15). Viides erä oli loppuun saakka todellinen trilleri, kuten eräpisteet kertovat.

Lempo saalisti kuitenkin yhden sarjapisteen, eikä ole jäänyt vielä kertaakaan ilman pisteitä tämän kauden sarjapeleissä.

Niinpä Lempo johtaakin yhä 3-lohkoa. Tosin pelin vähemmän pelannut OrPo voitolla voi mennä Lempon ohi rästipelin pelattuaan, mutta tämän kauden 2-sarjan Pirkanmaan lohko on niin tasainen ja pelit menevät ristiin, että juuri mitään ei voi ennustaa.

Sitä alleviiva se, että alkukaudella Lempon lohkon peleistä peräti 50 prosenttia on päätynyt viiden erän jännäreiksi, kun 11 peliä 22:sta on ollut täysmittaisia. Lempo on niitä pelannut neljä kuudesta.

Sunnuntaina Lempo aloitti avauksella Liisa Lahtinen, Sofia Ikonen, Veera Hussa, Salli Joutsenvirta, Annika Saari, Milana Hutko ja liberona Viivi Huurne.

Ottelun kaksi erää olivat noin puoleen väliin lähes identtiset: Lempo oli alkuerissä terävämpi, hyökkäsi hyvin ja repi eroa muutaman pinnan. Kun tultiin noin 15 pisteen kohdalle, alkoi OrPon nousu.

Avauserässä se riitti tiukkaan erävoittoon OrPolle. Kun toisessa erässä OrPo nousi samalla tavoin johtoon, herätteli Lempon päävalmentaja Jani Huurne joukkojaan aikalisällä.

- Lentopallossa erä kestää yli 15 pistettä, täytyy jaksaa ja keskittyä loppuun asti, suurin piirtein näin Huurne summasi aikalisällä ohjeensa, jotka kuuluivat katsomoon asti.

Se tuotti tulosta ja Lempo käänsikin toisen erän itselleen.

Toisen erän hyvä loppu kesti kolmanteen erään, jossa Lempo teki selvää vastustajastaan heti alusta alkaen. Hakkuriksi tullut Iida Ylimäki esitti usean upean puolustuksen ja Lempo pääsi tuulettamaan.

OrPo oli kuitenkin sitkeä, ja Lempolle alkukauden tapaan kantti ei kestänyt aivan koko peliä. Lempolaiset hakkasivat palloa uskomattoman paljon orpolaisten puolustukseen - tästä iso hatunnosto OrPon pelaajille ja valmentajille, joukkueen puolustuspeli oli huikeaa, ja sitä johti laatulibero Ava Leiniö. 

Myös Lempolta löytyi loistavan pelin pelannut libero: Viivi Huurne, joka pääsi viettämään isänpäivää isä-Janin valmennuksessa, teki useamman yleisöä kohahduttaneet puolustuksen Hakkarin iltapäivässä.

Neljäs erä oli OrPon heiniä, kun passari-hakkurikaksikko Annastiina Tarkkanen ja Laura Yläjärvi pääsivät elementtiinsä. Hakkuri Yläjärvi esitti pelin komeimmat paukut.

Viides erä oli jälleen johtoaseman heittelehtimistä puolelta toiselle. Lempolta kehiin tullut Pinja Siekkeli toi uutta virtaa kotijoukkueelle, ja Lempo johtikin alkuerää. Etenkin muutama upea pateri passari Liisa Lahtisen ja keskareiden Veera Hussan ja Milana Hutkon kanssa tekivät läpi pelin kovaa jälkeä hyökkäyspäässä.

OrPo kuitenkin nousi 7-9-tappiotilanteesta 13-9-johton, kun Tarkkanen teki kaksi ja Yläjärvi kolme pinnaa. Peli olikin jo menossa OrPolle tilanteessa 14-12, kunnes Hussan pateri ja OrPon verkkolyönti tasoittiva tilanteen.

Jatkopalloilla Lempo sai parikin paikkaa hakea otteluapalloa, mutta pieni huolimattomuus ja epäonni eivät ottelupalloa suoneet. Neljännestä ottelupallosta OrPo ratkaisi pelin edukseen.

Parhaina palkittiin Lempon kapteeni Hussa, joka kokosi keskitorjujaksi upeat 11 pistettä. OrPon paras oli hakkuri Yläjärvi, joka kokosi 21 pinnaa olleen kentän kovin pistenainen. Raadissa oli lempääläinen entinen liigapelaaja Anni Mäkinen.

Lempon tehonainen oli 19 pisteen Sofia Ikonen, häntä säesti 13 pinnan Annika Saari.

Lempon kausi jatkuu jo keskiviikkona OrPo-vieraspelillä ja lauantaina 14.11. klo 12 Hakkariin saapuu Vilppulan Tähti.

24.10. Supi - Lempo-Volley  

Lempo lohkokärkeen voitolla lohkokärjestä - Kaukajärvi mukava paikka lempolaisille

Kirvelevästä 3-2-tappiosta VesViä vastaan ei jäänyt lempottarille apinaa selkään, kun naisten 2-sarja jatkui Kaukajärvellä 25.10. lohkokärki Supin vieraissa.

Lempon avaus: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Veera Hussa, Iida Ylimäki, Sofia Ikonen, Milana Hutko ja libero Rita Jokinen.

Viikon aikana harjoituksissa keskityttiin paljon pallokontrolliin ja pelimoodin löytymiseen. Tiedossa oli, ettei vastus ainakaan helppone, kun verkon toiselle puolelle asettuu sarjan kestomenestyjä ja 1-sarjassakin piipahtanut Supi-Volley. Lähes kaikki vastustajan pelaajat taisivat tahkota 2-sarjaa ennen kuin nuorimmat Lempo-junnut aloittivat kävelemisen.

Tänään se ei kuitenkaan näkynyt kuin ensimmäisen erän alkupuolella. Supi tuli erittäin kovalla syötöllä ja taitavilla hyökkäysratkaisuilla peliin. Vielä kun lempolaisilla taisi vielä olla pelin aikaisen alkamisen vuoksi unihiekka silmissä, karkasi Supi 14-9 ja 17-11 johtoihin. Erän loppuun mennessä Lempon liike alkoi lisääntymään ja ero kuroutuikin pienimmillään kolmeen pisteeseen. Supi rypisti kuitenkin erän kotijoukkueelle.

Ensimmäisellä erätauolla palautettiin mieleen mentaalipuolen vaikutus puolustuspeliin ja pelin rytmittymiseen. Ja kun erotuomari Seppo Mutkala vihelsi jälleen joukkueet kentälle, nähtiin uusi Lempo. 

Iida Ylimäen johdolla joukkue alkoi puolustamaan vastustajan nokkelat rullaukset ja peipit ylös. Torjunnat napsuivat kohdalle ja ohi lyödyt pallot poimi libero Rita Jokinen varmasti ylös. Tilanne nopeasti 8-4 Lempolle ja ero säilyi erän loppuun saakka.

3. ja 4. erä olivat sitten samankaltaisia, 10 pisteeseen saakka tasaista peliä, jonka jälkeen Lempo karkasi selkeisiin voittoihin. Joukkue torjui ja puolusti kontrolloidusti, eikä vastustajan syöttökään enää purrut ensimmäisen erän malliin. 

Kun vastaanotto ja puolustus toimitti pallot passari Liisa Lahtiselle varmasti, Liisan oli helppo pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä. Hyökkääjät kiittivät ja pallo sai kyytiä niin keskeltä kuin laidoiltakin. Vaikka Supi paljon palloja saikin puolustettua, päättyivät heidän hyökkäyksensä Lempon torjuntaan tai rajojen ulkopuolelle.

Koutsi Jani Huurneen kommentit:

- Tänään joukkue palkitsi valmennuksen hienolla tekemisellä. Ihan alkua lukuun ottamatta, torjunta, puolustus ja jatkopallohyökkäykset olivat rautaa. On aina hienoa, kun joukkue lunastaa viikon harjoittelun tuolla tavalla. 

- Tänään huikea onnistuja oli Ylimäen Iida, hieman unelias alku, mutta pienen valmennuksen avautumisen jälkeen Iida käänsi pelimoodin päälle, puolusti loistavasti sekä hyökkäsi tehokkaasti.  Vaikka joukkue pelasikin tasaisen ja laadukkaan pelin, pitää esiin vielä nostaa Pinja Siekkeli. Pinja tuli ensimmäisessä erässä vaihdosta kentälle, eikä enää luopunut  paikasta. Vastaanotto, puolustus ja hyökkäys toimivat erittäin tasapainoisesti tänään Pinjalla. Lisäksi koutsin sydäntä lämmittivät Pinjan täydelliset “freeball”-toimitukset passarille. Pieni napsu treenamiseen ja tästä nuoresta naisesta kuullaan vähän korkeammallakin lentopallotasolla.

Lempo on pelannut tällä kaudella kaksi vieraspeliä Kaukajärellä: sekä Supi- että KaLe-peleistä Lempo on korjannut 3-1-voitot, ja ne ovatkin kauden tähän asti ainoat täysien pinnojen pelit, eli Kaukajärvi sopii lempolaisille varsin mukavasti.

Lempon kausi jatkuu 2-sarjassa vapaan viikonlopun jälkeen 8.11. Silloin Hakkariin saapuu OrPo, ja se onkin ensimmäisen kierroksen viimeinen peli. Sen jälkeen alkusarja on puolessa välissä ja kaikki vastustajat kohdattu.

17.10. Lempo-Volley - Vesilahden Visa 

Lempo-Volleyn voittoputki naisten 2-sarjassa jäi kolmeen peliin, kun lauantaina 17.10. paikallispelissä vastaan asteli Vesilahden Visa.

Lempo eteni jälleen viiteen erään eikä jäänyt vieläkään pisteittä. Visa vei kaksi pinnaa mukaansa 3-2 (25-23, 21-25, 25-22, 21-25, 15-9) -voitolla.

Lempo lähti peliin seitsikolla Liisa Lahtinen, Sofia Ikonen, Milana Hutko, Iida Ylimäki, Tessa Francke, Sonja Vuorinen ja libero Viivi Huurne.

Vierasjoukkue Visa aloitti pelin heti huimilla syötöillä Kami Koskisen ja Moona Turusen moukaroidessa Lempon nostolinjaa. Niinpä ero oli jo nopeasti 9-3 VesVille.

Lempo vaihtoi Francken paikalle Annika Saaren. 

- Sofia oli ollut pois vaivojen vuoksi, eikä ihan varmuutta ollut, mikä on pelikunto ja -tuntuma, joten tehtiin tarkoituksella niin, että Annika aloitti vaihdosta, ja hän pystyisi ottamaan kumman tahansa yleispelaajan paikan tarvittaessa, päävalmentaja Jani Huurne kertoi kokoonpanon muodostamisesta.

Saari toikin lisää hyökkäysvoimaa ja nostotarkkuutta, ja Lempo aloitti hurjan takaa-ajon. Lempo pääsikin kolkuttelemaan VesVin johtoa tilanteiseessa 18-19 ja nousi vielä johtoon 22-21. Erän lopussa kuitenkin omat virheet veivät erän Visalle.

Toinen erä alkoi erikoisella episodilla, kun Lempon järjestyslipukkeessa oli väärä pelaaja. Molemmat saivat viivytysvaroituksen ennen erän alkua ja Lempo vaihtoi Francken paikalle Lahtisen ennen avauspallon pelaamista.

Toinen erä oli avauserää tasaisempi. Lempo pelasi monipuolisesti, VesViltä isoa roolia kantoi hakkuri Sanna Peltomäki ja hänelle tulitukea antoi Tiia  Suoniemi.

Lempo oli 16-18 häviöllä, mutta Annika Saari tuli ja ratkaisi erän: loppuerään neljä pinnaa ja homma tasoihin.

Kolmannen erän alkuun VesVi repäisi jälleen usean pinnan eron ja Lempo otti kehiin passari Veera Olkkosen ja hakkuri Salli Joutsenvirran alkuerässä.

Visan parin pinnan johto kesti läpi erän, eikä kotijoukkue sitä saanut kiinni.

Neljännessä erässä Lempon laaja hyökkäyskalusto toi tarvittavaa voimaa. Sofia Ikosen rajalyönnit olivat koko pelin vaikeita puolustettavia. Pelissä nähtiin useita pitkiä palloralleja: kun kummallakaan ei ollut suuria hyökkäystykkejä ja puolustuspeli oli laadukasta, pallot kestivät pitkään. Lempolla kehiin tullut libero Rita Jokinen oli elementissään, ja poimi useita ristiin tulleita lyöntejä kuin marjametsässä olisi käynyt. Myös Pinja Siekkeli ja Minja Lindell pääsivät pelin edetessä esittelemään taitojaan.

Lempo sai 4. erän puolivälissä parin pinnan johdon, ja siitä se ei enää luovuttanut. Kauden aiemmissa viiden erän peleissä Lempo oli juuri hävinnyt 4. erän, mutta nyt oli lempolaisten vuoro venyttää peli 5. erään.

Päätöserä alkoi VesVin Sanna Peltomäen syöttönäytöksellä. Hänen syötöillään tilanne oli pian 7-1.

Sofia Ikosen pisteet toivat Lempon vielä kolmen pinna päähän 8-11-tilanteeseen, mutta lopulta ylimääräisen pisteen pokkasi Visa.

- Taas pelissämme näkyi ailahtelu, viiteen erään venynyt peli alleviivaa sitä. Kentälle tulleet Rita Jokinen ja Veera Olkkonen tulivat loistavasti mukaan peliin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tuumi.

- VesVi luki hyvin meidän hyökkäyspaikkamme, ja otti paljon puolustuksia. Se vaikeutti hyökkäyspinnojen tekoa.

Pelin parhaina palkittiin Lempon Sofia Ikonen ja VesVin passari Moona Turunen. Kovimmat pistenaiset olivat Lempon Ikonen 22, Ylimäki 17 ja Saari 16 ja VesVin Peltomäki 11, Suoniemi 10 ja Tiina Paloniemi 9.

Erikoista pelissä olivat useat järjestysvirheet, joita vihellettiin noin kymmenen. Lisäksi Lempon pelissä näkyi ymmärrettävästi nuorelle joukkueelle tyypillinen ailahtelevuus ja omien virheiden suuri määrä.

- Teimme 57  omaa virhettä, se oli yli puolet Visan pisteistä. Siinä tuli iso ero tällä kertaa, Huurne laski.

Lempon pelit jatkuvat lauantaina 24.10. vieraissa. Silloin vastassa on lohkokärki Supi. Lempo on Supin kanssa tasapisteissä lohkossa toisena.

11.10. KaLe - Lempo-Volley 

Lempon naiset raikkaalla esityksellä lohkon piikkipaikalle

Lempottaret matkustivat Kaukajärvelle Kalevan Lentopallon vieraaksi lauantaina 11.10. Kauden ensimmäisissä aamutreeneissä osa joukkueesta ei vissiin ollut edes herännyt, mutta iltapäivällä meininki oli jo raikasta.

Lempon rosterista puuttuivat passari Liisa Lahtinen ja lievästä loukkaantumisesta kärsivä yp Sofia Ikonen. Valmennus nosti aloittavaan seitsikkoon lisäksi muutenkin tuoretta verta. Lempo ensimmäiseen erään siis seitsikolla Veera Olkkonen, Pinja Siekkeli, Veera Hussa, Salli Joutsenvirta, Annika Saari, Milana Hutko ja liberona Rita Jokinen.

Passarina hienon pelin pelannut Veera Olkkonen aloitti syöttöruudusta. Hetkessä tilanne oli 6-0 ja KaLen ensimmäinen aikalisä. Pelin käsikirjoitus oli selvä. Tänään Lempon syöttö, vastaanotto ja hyökkäys olivat selkeästi vastustajaa edellä. Erityisesti KaLea viimekaudella edustaneet Pinja Siekkeli ja Annika Saari tuntuivat saaneen pienen lisäbuustin vanhojen seurakavereiden kohtaamisesta. Kun vielä aloituksesta ruutuun päässeet hakkuri Salli Joutsenvirta ja libero Rita Jokinen hoitivat ruutunsa upeasti, kääntyi ensimmäinen erä 25-14 Lempolle.

Toiseen erään Ari Kuusela KaLen valmennuksesta haki uutta rytmiä ja vaihtoi kolme uutta pelaajaa kuusikkoon. Pelaaminen hieman tasoittuikin, mutta Lempon tahti oli tänään rautaa. Toinen erä 25-20.

Kolmas erä oli  ottelun tasaisin. Peli aaltoili pinnan kaksi erolla molempien ollessa vuoroin johdossa. Erä oli tasollisesti pelin heikoin molempien kohtuu suuren virhemäärän vuoksi. Lempo pääsi kerran koittamaan pelin katkaisuakin, mutta niin sanotuissa isoissa pisteissä hieman jännitys pääsi yllättämään kentän nuorimmat pelaajat.

Neljänteen erään Lempo palautti muuten avausseitsikon, mutta Iida Ylimäki otti nyt hakkurin paikan. Annika Saari oli päättänyt, ettei tänään tutuksi käytyä viidettä erää nähdä. Annika paukutti laidasta palloa Kaukajärven upeaan joustoparkettiin vastustamattomasti ja syötti läpi pelin kovaa yläkierrehypäriä tuhoisasti. Annikalle seitsemän täppiä neljänteen erään. Lempo johti erää jo 17-8, mutta pelin katkaisun vaikeus toi taas hieman virheitä peliin ja loppupisteet neljännessä 25-20 Lempolle.  Erin 3-1 voitolla Lempo nousi lohkonsa piikkipaikalle.

Koutsi Jani Huurneen mietteet:

- Tänään fiilis ja tekeminen olivat rentoa ja iloista. Joukkue kesti upeasti uusien pelaajien sisäänajoa ja näinpä keskitorjujat Sonja Vuorinen ja Minja Lindell saivat myös 2-sarja kasteensa. Molemmat tytöt treenaavat motivoituneesti ja A-junnuissa saatava vastuu vievät molempia harppauksin eteenpäin.

- Veera Olkkonen ja Rita Jokinen pitivät loistavasti tasonsa tänään haastavilla pelipaikoillaan. Rita vastaanotti pallot hyvällä prosentilla, hoiteli harvat puolustuspallot ja runsaat KaLen toimituspallot rutiininomaisesti Veeralle. Veeran oli helppo pyörittää monipuolista passipeliä. Erityisesti pitkän matkan passit molempiin laitoihin lämmittivät koutsin sydäntä.

- Hieman aamulla mietitytti laitureiden peluuttaminen, mutta niin Annika kuin Pinja osoittivat upeaa keskittymiskykyä vanhojen pelikaverien syöttöpaineessa. Kun vielä molemmat esittivät kauden parasta hyökkäyspeliään oli koutsilla leppoinen peli.

Tästä kohti tiukkaa paikallistaistoa, eli ensi lauantaina pelattavaan Lempo-Vesilahden Visa otteluun. Nähdään Hakkarissa!

3.10. Lempo-Volley - LP Kangasala 2

Trillerimeno jatkui upeassa kotiavauksessa

Lempo-Volleyn naiset jatkoivat siitä, mihin jäivät Vilppulassa sarja-avauksessa. Lempo pelasi alle viikkoon täydet kymmenen erää ja nappasi molemmat pelit viidennessä erässä.

Lauantaina jalkoihin jäi kokenut LP Kangasala 2. Lempo voitti 3-2 (27-25, 20-25, 25-22, 15-25, 15-7).

Samalla peli oli historian ensimmäinen kotipeli. Yleisöä oli saapunut mukavasti, 52 katsoja ja koronaohjeita noudatettiin hienosti. Puitteet olivat kunnossa ja sisääntulokin oli sama kuin 1-sarjassa: pimeässä hallissa valonheittimen saattelemana!

- Olihan hienoa aloittaa kotipelit tällaisella super-lauantailla. Tunnelma Hakkarissa oli huikea jo puolelta päivin. Lempäälässä on hienoa järjestää urheilutapahtumia, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kehui.

Tosiaan, päivän toisessa pelissä naisten jälkeen Lempon miesten 1-sarja voitti 3-0 East Volleyn omassa sarja-avauksessaan.

- Vastassa oli erittäin kokenut LP Kangasala. Tiedossa oli etukäteen hyvää puolustusta, kovia syöttöjä ja taitavia hyökkäyksiä. Ja niitä todella saatiin. 

Kaava pelissä oli lähes koko pelin sama, Lempo hyökkäsi kovaa, Kangasala rullasi takaisin. Lempo pelaa sarjaan hienoa lentopalloa, siitä saatiin todiste useassa pallossa lauantaina.

- Välillä jopa upeaa, mutta vastaavasti taso romahtaa aika-ajoin kuntosarjatasolle. Tästä kertovat mm. päivän pelin pikkupisteet: LP Kangasala saalisti 104 pistettä, näistä tasan puolet, 52 tuli Lempon virheillä, Huurne laskeskeli.

- Lempolla taas pikkupisteitä 102, näistä teimme itse 78 ja saimme "lahjaksi " vastustajalta 24. Siinä näkyy kokemuksen ja junnujen ero, mutta niin tietysti pitikin, olihan muun muassa vastustajan passari Kira Vikman voittamassa LeKi-paidassa C-tyttöjen SM-pronssia 3 vuotta ennen, kuin Lempon Tessa Francke syntyi, Huurne taustoitti.

Lempo pelasi erien sisälläkin ja erien välillä hetkittäin ylivoimaisesti. Kangasala kuitenkin nousi aina takaisin pinnalle, ja hyökkäsi hyvin etenkin keskeltä.

- Olen kuitenkin varma, että noita suvantovaiheita saadaan lyhennettyä ja nostettua kauden mittaan. Eikähän tässä todellakaan olla mitenkään pettyneitä, samalla viikolla kaksi viidennen erän voittoa huonon 4.erän jälkeen, osoittavat että joukkueen henkinen potentiaali on kokemukseen nähden mahtava, Huurne iloitsi.

Päivän Lempo onnistujat olivat Iida Ylimäki ja Annika Saari. Molemmat  pelasivat erittäin fyysistä hyökkäyspeliä, puolustivat mainiosti ja lopuksi vielä Annika paukutti yläkierrehypäriä tehokkaasti läpi pelin. Iidalle 18 ja Annikalle 16 pistettä. Nuori Tessa Francke säväytti jälleen tullessaan vaihdosta kentälle, ja takoi kymmenen pistettä.

Lempon on tällä hetkellä jaetulla lohkon kärkipaikalla!

Seuraava peli on sunnuntaina 11.10 vieraissa Kalea vastaan.

29.9. Vilppulan Tähti - Lempo-Volley

Sarja-avauksen trilleirstä upea voitto!

Lempo-Volleyn päävalmentajan Jani Huurneen raporttia, kun Lempo matkasi tiistaina 29.9. Vilppulaan seurahistorian ensimmäiseen sarjapeliin.

Lähtökohtaisesti oli odotettavissa vaikea peli. Arki-ilta töiden ja koulujen jälkeen ja aina haastava Vilppula pelipaikkana ja vastuksena. -03-ikäluokan Lempon tytöt ovat vääntäneet jo junnuvuosina samoja Tähden pelaajia vastaan, joten sinänsä vastustaja oli tuttu.

Peli lähti kuitenkin hyvin käyntiin. Liisa Lahtisen syöttövuorolla lähdettiin omille teille ekassa erässä. Niin vain Tähti kuroi kiinni meidän hirveällä virhesumalla. Varsinkin oman syötön kanssa olimme ongelmissa lähes koko pelin. Oikeastaan vain Liisa ja Milana Hutko syöttivät omalla tasollaan. Vastaanotto ja puolustus kuitenkin toimivat kohtuullisesti pelin alkupuoliskon ja pääsimme hyökkäämään paljon jatkopalloja.

Tähti horjutti kovalla syötöllä koko pelin meidän vastaanottoamme. Erityisesti Helmi Parviainen ja Oona Vihinen höykyyttivät vastaanottoamme pitkillä pisteputkilla. Varsinkin etupassaritilanteissa annoimme liikaa siimaa kaverille. Ensimmäisen ja toisen erän loput saimme kuitenkin tuplavaihdoilla hoidettua kotiin. Veera Olkkonen passarina ja Salli Joutsenvirta hakkurina näyttivät laajan roisterin vahvuuden.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Tähti jatkoi hyvällä syötöllä ja puolustuksella, Lempon tytöt odottivat jo kotiin lähtöä. Muutamalla vaihdolla saatiin kuitenkin peliä loppuerään tiivistettyä ja samalla vauhdilla neljännen erän alku käyntiin. 

Neljänne erän 22–12-tilanteessa siirryimme henkisesti jo suihkuun sekä kotimatkalle. Vastustaja syötti pitkiä takarajalle tulevia kaaria, Lempo katseli niiden putoamista lattiaan. Tässä konkretisoitui meidän suurin haaste kaudelle, uskominen itseen ja omaan osaamiseen. Samaan aikaan Tähtio aloitti sellaisen puolustamisen, ettei varmasti useassa tämän sarjan pelissä tulla näkemään. Pallo palasi jatkuvasti jonkinlaisella huitaisulla takaisin meille ja lopulta päättyi omaan hyökkäysvirheeseen. Tähti voitti erän lopulta 25–23.

Neljännen erän tappiosta ottaa oppia myös valmennus. Liian monta palloa katsoin ennen aikalisiä ja vaihtorulettia. Oli näköjään unohtunut, että näinkin voi käydä, vaikka tuon olen molemmilta puolilta verkkoa nähnyt aiemminkin.

Viides erä oli sitten mahtava! Molemmat hallitsivat vuorotellen. Pystyimme hoitamaan Tähden 8–4-etumatkan ja vielä kolme ottelupalloakin. Olihan riemukkaat tunnelmat Sofia Ikosen lyötyä viimeisen pallon lattiaan.

Olihan tuo loppu osoitus joukkueen kapasiteetista myös henkisesti.

Päivän selkeät onnistujat olivat Sofian lisäksi Milana ja Tessa Francke. Tessa tekee kyllä tällä hetkellä vakuuttavaa työtä 15-vuotiaaksi peluriksi, hän tuli pelissä hienosti vaihdosta kentälle ja teki kymmenen pistettä

Lempon sarjaottelut jatkuvat heti lauantaina 3.10. Hakkarissa kello 12, silloin vastassa LP Kangasala 2.