Lempo ja OrPo lohkovoittajat - sunnuntaina ratkotaan mitalit ja sijoitukset

22.4.2023

A-tyttöjen SM-finaalien alkulohkot pelattiin lauantaina 22. huhtikuuta Tampereella Varalan urheiluopistolla. SM-finaalit jatkuvat sunnuntaina mitali- ja sijoitusotteluilla.

A-lohkossa ykkössijan vei Oriveden Ponnistus, joka voitti kaikki kolme otteluaan eräsuhteella 6-0. Lohkokakkoseksi itsensä pelasi helsinkiläinen PuMa-Volley kahdella voitolla. Lohkon kaksi parasta olivat selvillä jo kahden pelikierroksen jälkeen ja päätöspelissä ratkottiin lohkovoitto. Kolmas oli Nurmon Jymy / PH ja neljäs Euran Raiku, kaksikko pelaa sunnuntaina sijoista 5-8.

B-lohkon voiton vei järjestävä seura Lempo-Volley kolmella voitolla. Lohkovoitto ratkesi trillerimäisessä päätöspelissä Arctic Volleyta vastaan. Lempo voitti sen 2-1, kolmas erä 15-13, ja samalla vei lohkon ykkössijan ArVon ollessa toinen. Kaksikko nappasi myös välieräpaikat. Aivan kuten A-lohkossa, kaksi parasta olivat selvillä jo ennen päätöspelejä. Lohkon kolmas oli Hämeenlinnan Lentopallokerho ja neljäs Vaasan Kiisto, jotka pelaavat sijoista 5-8.

Varalassa oli paikalla lauantaina mukavasti yleisöä ja tunnelmaa. Avajaisissa puheen piti naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser, joak oli seuraamassa myös otteluita. Avauspäivän piristysruiske oli ArVon huikea kannattajaryhmä, joka piti katsomossa Islannin jalkapallomaajoukkueeltakin tuttua huikeaa meteliä ja kannustushuutoa. Myös monella joukkueella oli paikalla todella upeat kannustusjoukot.

Sunnuntaina pelit alkavat kello 9 aamulla. Kaikki sijoitukset pelataan loppuun. Välierät pelataan kello 10.30 alkaen, pronssiottelu kello 13.30 ja finaali kello 15.

Lauantailta:

Avajaistunnelmia

Pelikuvia

Otteluiden livelätykset / tallenteet

Tulospalvelu

SUNNUNTAIN OHJELMA

Halli 1

9.00 Sijoitusottelu B3 HLPK - A4 EuRa
10.30 Välierä B1 Lempo-Volley - A2 PuMa-Volley
12.00 Sijoitusottelu sijat 5-6
13.30 Pronssiottelu
15.00 Finaali
Palkintojen jako ja päättäjäiset

Halli 2

9.00 Sijoitusottelu A3 Nurmon Jymy - B4 Vaasan Kiisto
10.30 Välierä A1 OrPo - B2 Arctic Volley
12.00 Sijoitusottelu sijat 7-8

Kuvat: Enna Huurne