Tähtiloistoa SM-finaaleissa - Pelaajanostoja finaaliturnauksen kokoonpanoista

21.4.2023

A-tyttöjen SM-finaalit pelataan viikonloppuna Tampereella Varalan urheiluopistolla. Finaaleissa pelaa useita tulevaisuuden tähtiä. Tai jos ollaan tarkempia, moni heistä on tähtipelaaja jo nyt. Nostimme esille muutamia tähtipelaajia finaalijoukkueista, joita kannattaa seurata. Toki kaikki pelaajat ovat finaaleissa seuraamisen arvoisia.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley

Arctic Volleyn liigajoukkueen pelaaja valittiin naisten maajoukkueen isoon rinkiin ja nuorisomaajoukkueeseen hakkurina. Teki liigakentillä runkosarjassan 27 ottelussa komeat 311 pistettä

Heini Ahtola, Euran Raiku

Ahtola tehoili 1-sarjassa LP Vampulan akatemiajoukkueessa hakkurina komeat pisteet runkosarjassa, ollen koko kauden pistepörssin kolmas 287 pisteellään. 

Jenna Ylivainio, HLPK

Hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerhon mitalipassari, joka sai peliaikaa finaaleissa. Lopulta mestaruutta ei tullut, mutta Ylivainio ja HLPK pokkasi hienolla kevätkauden nousulla SM-hopeaa. Valittiin aikuisten maajoukkueen isolle listalle.

Iida Pöllänen, Lempo-Volley

LP Kangasalan Mestaruusliiga-joukkueessa pelaava Iida Pöllänen teki tällä kaudella huiman läpimurron Suomen liigan tähtikaartiin. Hän nousi kaudella Kangasalan avainpelaajaksi yleispelaajan roolissa tehden runkosarjassa 262 pistettä, ja valittiin aikuisten maajoukkuerinkiin. Pelaa A-tytöissä Lempo-Volleyssa muiden LP Kangasalan A-ikäisten liigapelaajian Neea-Maria Joen ja Inka Sairialan kanssa.

Neea-Maria Joki, Lempo-Volley

LP Kangasalan toinen liigajoukkueen tähti, joka voi pelata sekä hakkurina että yleispelaajana. Nousi kauden edetessä pudotuspeleissä ykköshakkuriksi ja valittiin Pölläsen kanssa aikuisten maajoukkueen kesärinkiin. Teki runkosarjassa 303 pistettä.

Ada Peura, Nurmon Jymy

Nurmon liigajoukkueen keskipelaaja, joka teki runkosarjassa 127 pistettä. 182-senttinen peluri on jo kokenut liigapelaaja nuoresta iästää huolimatta.

Ada Aronen, OrPo

Oriveden Ponnistuksen yleispelaajatähti oli liigajoukkueen avainpelaaja läpi kauden ja loisti usein joukkueensa tehopelaajana tehden runkosarjassa 345 pistettä. Keräsi ihastusta kylmäpäisyydellään ja tehoillaan ja johdatti OrPon liigassa komeasti viidenteen sijaan ja lähelle välieräpaikkaa.

Jessika Mursula, OrPo

Toinen nuoren OrPon liigaryhmän avainpelaajista, jotka edustavat seuraa myös A-tytöissä. Keskitorjuja oli kauden aikana avauskokoonpanon vakiokasvo tehden 172 pistettä.

Nea Subotic, PuMa-Volley

Nuori yleispelaaja on vakiokasvo nuorisomaajoukkueissa ja pelasi kauden aikana isossa roolissa 1-sarjaa PuMassa ja oli myös Mestaruusliiga-kentillä Hämeenlinnan riveissä muutamassa pelissä tehden 28 pistettä. Vasta vuonna 2006 syntynyt.

Silja Arohonka, Vaasan Kiisto

Vaasalaisryhmän yleispelaaja/hakkuri oli Kiiston 1-sarjajoukkueen tähtipelaajia ja toiseksi tehokkain pelaaja koko kauden aikana joukkueessaan 195 pisteellään.

Lentopalloliitto julkisti tuoreesti naisten maajoukkueen kesäringin ja U20 maajoukkueen leiriryhmän. SM-finaaleissa joukkueiden kokoonpanoissa on useita maajoukkueisiin valittuja pelaajia.

Aikuisten maajoukkuepelaajat: Neea-Maria Joki, Miia-Maria Mäkikyrö, Ada Aronen, Iida Pöllänen, Jenna Ylivainio.

Nuorten maajoukkuepelaajat: Sanni Suomela (PuMa), Nitta Korhonen (Jymy), Lotta Alatalo (HLKP), Ilba Gashi (PuMa), Ella Peltomaa (HLPK), Iina-Reeta Kaikkonen (PuMa), Kerttu Kilpinen (HLPK), Eevi Lehmus (PuMa), Miia-Maria Mäkikyrö, Sofia Päykkönen (HLPK), Nea Subotic.

Kuva: Taisto Niukkanen. Kuvassa Neea-Maria Joki Lempo-paidassa kaudella 2021-22.