Kausiennakko – Naisten 2-sarja: Lempon lähtee avauskauteensa kovassa lohkossa nuorella mutta potentiaalisessa joukkueella

27.9.2020

Naisten 2-sarja on kauden ensimmäinen Lempo-Volleyn edustusjoukkueiden sarja, joka alkaa tosipeleillä. Tiistaina 29. syyskuuta tehdään historiaa, kun ensimmäinen Lempo-Volleyn naisjoukkue pelaa Lentopalloliiton alaisia sarjoja. Viime kaudella naisjoukkueita oli mukana Lounais-Suomen sarjoissa Tampereen Kuntosarjoissa.

Niinpä Lempo Median kausiennakkotrio aloitetaan naisista, ja tulevalla viikolla on luvassa vielä miesten 1- ja 2-sarjat. Haastattelimme Lempon päävalmentajaa Jani Huurnetta suoraan Suomen Kuusamosta, jossa hän oli viilaamassa tulevan kauden taktiikoita Mestaruusliiga-joukkue Kuusamon Pölkyn pelikirjasta.

Lempon joukkue

Lempo-Volleylla on 16 pelaajaa mukana edustusjoukkueessa. Ikähaarukka on kokeneimmista 1999-syntyneistä muutamaan 2005-ikäluokan nuoreen lupaukseen. Pelaajista 11 pelasi viime kaudella Lempon junioreissa B- tai C-ikäluokissa, joten joukkuetta voi pitää todella omavaraisena. Rungon muodostaa Lempon 03-ikäluokka, joka nousi A-junioreihin täksi kaudeksi ja oli viime kaudella Suomen parhaita joukkueita B-ikäluokassa. Lempon joukkueesta 13 pelaajaa on vielä juniori-ikäisiä, ja Lempolla onkin vahvat joukkueet sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjoissa tällä kaudella. 

Täällä esittely Lempon pelaajista

Sofia Ikonen (vas.) ja Viivi Huurne.
Liisa Lahtinen.

Pelaajistosta esille voi nostaa 1-sarjakokemusta vyölleen keränneet libero Viivi Huurneen ja passari Liisa Lahtisen. Lahtinen pelasi viime kaudella myös Lempon B-tytöissä ja Ylöjärven Ryhdin 2-sarjajoukkueesta tullut Huurne on LeKi-kasvatti. Pitkä keskitorjuja Milana Hutko saapui A-Volleyn 2-sarjajoukkueesta, ja muodostaa kovan kaksikon joukkueen kapteenin Veera Hussan kanssa keskitorjujina. Laitapelaajaosastolla on runsaasti nuoria lupauksia muun muassa Sofia Ikosesta Annika Saareen ja Tessa Franckeen.

– Harkkapelit ovat näyttäneet, että meidä vahvuuksina ovat hyvä syöttö ja lisäksi hyökkäämme monipuolisesti. Lisäksi vahvuutemme on lohkon laajin rosteri. Myös KaLella on paljon pelaajia listoillaan. Joukkueessa on muutama persooniltaan johtava pelaaja, jotka luovat fiilistä hienosti kentällä. Junioripitoisena joukkueena haaste on, että vastustajan saadessa johtoaseman, pelifiilis pitäisi saada pidettyä. Kun olemme flow-tilassa, pelaamme sarjatasoon nähden todella hienoa peliä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne arvioi joukkuettaan.

Jani Huurne (seisomassa) ja penkillä Ilari Jokinen (lähempänä) ja Jyri Niemi.

Joukkuetta valmentavat Jani Huurne, Ilari Jokinen ja Jyri Niemi. Huurne on kokenut naisten valmentaja, hän muun muassa nosti päävalmentajana Meston naisten liigaan. Viime kausina Jani oli LeKin ja Lempon miesten 1-sarjajoukkueen apuvalmentaja. Jokinen on valmentanut 03-ikäluokkaa vuosia, kaksi viime kautta yhdessä Niemen kanssa, joka pelaa samalla Lempon 1-sarjajoukkueessa.

– Oikein mukavalta on näyttänyt tekeminen alkukaudesta. Aika-ajoin varsinkin on mennyt todella hyvin. Kohtuullisella mallilla olemme tällä hetkellä. 

– Joukkue on hitsaantunut yhteen mielestäni tosi hyvin. Muutama vanhempi ja lisäksi junioreista -05-ikäiset ovat tulleet uusina tosi hyvin mukaan siihen 03-ikäisten runkoon. Ihan sama ketä on paikalla, aina on rento fiilis. Viikko sitten käytiin paistamassa lättyjä Hakkarin metsissä ja hakemassa yhteisöllisyyttä. Meillä on kilpailuhenkinen porukka, naisjoukkueeksi mielestäni normaalia kilpailuhenkisempi, joka heittäytyy ja on täysillä mukana, Huurne kuvailee.

Vastustajat

Lempo kohtaa lohkossaan vain pirkanmaalaisia joukkueita, mikä tarkoittaa mukavia pelimatkoja alkukauteen. Vastustajat ovat Vilppulan Tähti, LP Kangasala, KaLe Tampere, Vesilahden Visa, Supi Tampere ja Oriveden Ponnistus. Kaikkiaan ylemmässä 2-sarjassa on kuusi lohkoa ja 37 joukkuetta.

– Olemme useamman tulevan vastustajan kohdanneet harjoituspeleissä ja hyvällä menestyksellä. Lohko näyttää olevan kaksijakoinen ikärakenteeltaan: LP Kangasala ja Supi ovat pelaajistoltaan selvästi kokeneita, Vilppula, KaLe, Lempo ja OrPo selvästi junnupainotteisia ryhmiä. Vesvi on oikeastaan ainoa sekoitus junioreita ja kokeneempia, Huurne kuvailee.

Huurne nostaa lohkon suosikeiksi kokeneet LP Kangasalan ja Supin. Kangasalan joukkue pelasi viime kaudella KaLen nimellä 2-sarjaa.

– Ne ovat vuosia olleet mukana ja kokeneita ryhmiä. Kangasala on tosin mielenkiintoinen kysymerkki: heillä vaikuttaisi olevan hieman ohut rosteri. He hävisivät VesVille 3–1, koska olivat mukana vain 6 pelaajalla + liberolla, ja yksi loukkaantui, joten joutuivat luovuttamaan pelin. Lisäksi KaLen nuori joukkue on mielenkiintoinen arvoitus.

Harjoituskaudella Lempo voitti VesVin ja OrPon ja hävisi Tähdelle omista lohkovastustajistaan. Muissa harkkapeleissä Lempo hävisi Iskun 1-sarjajoukkueelle ja voitti treeniturnauksessa Raision Loimun ja Karkkilan Pojat.

– Hyvä esimerkki meidän laajuudesta mielestäni oli, että haastoimme Iskua tosi vahvasti myös erissä, joissa pelasimme niin sanotusti kakkoskuusikollamme.

Sarjajärjestelmä

Naisten 2-sarjaa pelataan ylemmässä ja alemmassa 2-sarjassa. Lempo sai uutena joukkueena paikan suoraan ylempään 2-sarjaan, jossa se pelaa lohkossa 3 kuuden muun pirkanmaalaisen joukkueen kanssa.

Ensin pelataan 12 ottelun alkusarja, joka loppuu itsenäisyyspäivänä 6.12. Sen jälkeen lohkon parhaat pääsevät ylempään jatkosarjaan ja lohkon heikommat alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjoissa sekoitetaan lohkoja keskenään, ja pelimatkat todennäköisesti pitenevät. Lopulta jatkosarjojen jälkeen pelataan pudotuspelit. Sarjaohjelma ei ole täysin tiedossa, kuinka moni Lempon lohkosta jatkaa ylempään jatkosarjaan ja millä systeemillä pudotuspelit pelataan.

Lempon ottelut

Lempo pelaa kotiottelunsa Hakkarin liikuntahallissa pitkällä salilla. Kotiottelut alkavat pääsääntöisesti joko kello 12 tai 15, muutamia poikkkeuksia on. Syyskaudella kotipelejä on kuusi.

Sarjakausi alkaa poikkeuksellisesti viikkopelillä tiistaina 29.9. Lempo matkaa Vilppulan Tähden vieraaksi Parkkivuoren Urheilutalolle. Ottelu alkaa kello 19 ja todennäköisesti luvassa on livelähetys Lempon Youtube-kanavalla. Muutenkin Lempon pelit on tarkoitus näyttää livelähetyksinä Youtuben kautta, ja linkit jaetaan Lempo-Volleyn Facebook-sivulle.

– Vilppulan lähdettän revanssi mielessä, sillä hävisimme heille harkkaturnauksessa. Odotettavissa on nuori ja liikkuva vilppulalainen porukka. Tähden hyökkäys riippuu paljon siitä, onko heillä Ada Aronen matkassa. Hän on liigaseura OrPon sopimuspelaaja, todennäköisesti hän on mukana kasvattajaseurassaan viikkopelissä. OrPo ja Tähti tekevät yhteistyötä. Tähti hävisi 3-2 Supille avauspelissään, eli tiukka porukka sekin on.

Kauden ensimmäinen kotipeli on Hakkarissa lauantaina 3.10. Silloin vastassa on jo kovaksi ryhmäksi ennakoitu LP Kangasala. Peli alkaa kello 12 Hakkarissa. Luvassa on upea lentislauantai, sillä kello 16 on miesten 1-sarjan avauspeli Lempo - East Volley.

Lempon kaikki ottelut löydät täältä

Millaisin tavoittein Lempo lähtee seurahistorian avauskauteen?

– Kyllähän se kevääksi ylemmässä sarjassa pysyminen, mutta meillä on kova lohko. Olemme projektin alkuvaiheessa, oman pelin ja pelaajien kehittäminen on kaikkein tärkeintä tässä vaiheessa, ja tulos tulee sitten sen kautta, Jani Huurne kertoilee ajatuksistaan.

Kannattaa kauden aikana seurata Lempon naisten kotisivuja, jonne päivitetään uutiset, tulokset ja raportit peleistä.

Lempon lohkon tulospalvelun löydät täältä

Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan Lempon naisten edustuksen virallinen Instagram-tili @lempovolleynaiset, jossa hauskaa sisältöä kaudesta