Lempo-Volleyn koronaviruslinjaus

9.10.2020

23.2.2022

Lempo-Volleyn hallitus tarkensi seuran koronalinjausta kokouksessaan 23.2.2022.

Viimeisimmän päivityksen jälkeen yleisörajoitukset ovat poistuneet yleisötapahtumista. Se tarkoittaa, että Lempo-Volleyn joukkueiden kotipeleihin ja -turnauksiin ei ole enää yleisörajoituksia.

Peleissä ja turnauksissa on edelleen vahvan maskisuositus, tarjolla edustuksien peleissä maskeja ja käsidesiä.

Lempäälän kunta vaatii 28.2.2022 asti seuroilta terveysturvallisuussuunnitelmaa. Se löytyy Lempolta täältä.

Muuten Lempon koronalinjaus säilyy ennallaan eli joukkueiden toiminta on mahdollista kuten viime viikkoina.

Lempäälän kunnan tiedote rajoituksista 18.2.2022


4.2.2022

Koronarajoituksia on höllennetty ja purettu Pirkanmaalla ja sitä myötä myös Lempo-Volleyn toiminnassa.

Aluehallintoviraston 3.2. tekemällä päätöksellä liikuntatilojen sulkuaika päättyy 4.2. ja lentopalloturnauksiin ja -otteluihin voi ottaa 50 prosenttia katsomomokapasiteetista.

Avin tiedote

Lempo-Volleyn toiminnassa uudet päätökset tarkoittavat, että kaikki joukkueet voivat harjoitella, junioriturnauksia voi pitää Lempäälässä ja niihin voi tulla yleisöä ja aikuisten pelejä voidaan pelata ja niihin voi tulla yleisöä puolet hallin maksimikapasiteetista.

Nyt tauolla olleet aikuisten Kuntosarjat ja 2-sarjat voivat palata harjoituksiin. Hakkarin liikuntahalliin 1- ja 2-sarjojen kotipeleihin yleisöä voi ottaa enimillään 250 katsojaa.

Lisäksi Lempo-Volley linjaa, että mikäli pelaajan jollakin perheenjäsenellä on todettu koronatartunta, niin pelaaja voi osallistua harrastetoimintaan tapauskohtaisesti, mikäli 24h:n sisällä otettu koronatesti näyttää negatiivista (testattava aina ennen treenejä/pelejä).

Urheilija voi palata koronataudin sairastettuaan treeneihin kun tunteen olonsa terveeksi, kuitenkin lopullisen päätöksen tekevät urheilijan huoltajat ja lääkärit.  Tukea päätöksentekoon saa esimerkiksi Terveurheilija.fi-sivustolta

21.1.2022

Aluehallintovirasto on jatkanut Pirkanmaan alueen rajoituksia 4.2. asti. Lempäälän kunta on ne ottanut käyttöönsä kunnan liikuntatiloissa. Lempo-Volleyn toiminnassa koronarajoitukset siis jatkuvat samoina 4.2. asti.

2-sarjojen pelitauko piti olla tammikuun loppuun, sarjojen tilannetta seurataan, milloin mahdollisesti pelejä päästäisiin jatkamaan.

Lempon aiempi linjaus, jonka rajoitukset jatkuvat

Avin uusin tiedote

Lempäälän kunnan uusin tiedote

12.1.2022

Lempo-Volleyn hallitus päivitti 12.1.2022 seuran koronarajoituksia. 
- Aikuisten harjoitustoiminta on tauolla (paitsi 1-sarjat) 21.1.2022 asti tämän hetken tiedon mukaan ja pelitoiminta 31.1.2022 asti.
- 1-sarjat saavat toimia normaalisti, pelit pelataan ilman yleisöä 21.1.2022 asti.
- 2003 ja sen jälkeen syntyneiden junioreiden harjoittelu on mahdollista.
- Kunnan rajoitukset eivät koske ammattiurheilua. Olympiakomitea on päivittänyt linjaustaan (11.1.2022), että ammattiurheiluksi katsotaan vain aikuisten kaksi ylintä sarjatasoa, sekä aikuisten A-maajoukkuetoiminta ja nuorten maajoukkuetoiminta.
- Lempäälässä voidaan järjestää junioreiden turnauksia tammikuun aikana. Lempäälän kunta päivitti linjaustaan 13.1., että seurat toimivat turnauksien järjestämisessä lajiliiton ohjeiden mukaisesti ja terveysturvaohjeita noudattaen ja Lentopalloliitto ei ole asettanut erikseen rajoituksia turnauksien järjestämiselle, jos se alueen rajoituksien mukaan on mahdollista.
- Lempo-Volleyn linjaus on, että juniorijoukkueet voivat osallistua otteluihin ja turnauksiin muilla paikkakunnilla, joissa mahdollisesti se on sallittua.

Lempon koronalinjaussivu

Lempäälän kunnan rajoitukset

Päivitys 13.1.2022. Lempäälän kunta muutti ohjeistustaan junioreiden turnauksien järjestämisestä Lempäälässä, niitä voidaan järjestää lajiliiton linjauksen mukaisesti.

24.12.2021

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronalinjausta 24.12. Lempäälän kunnan ja Aluehallintoviranomaisten uusien rajoitusten mukaan.

Välillä 25.12.2021.-7.1.2022
- Vuonna 2004 syntyneet ja nuorempien ohjattu harrastustoiminta voi jatkua entisillä koronapassilinjauksilla
-2003-ikäluokan ja vanhempien eli Kuntosarja-joukkueiden ja 2-sarjajoukkueiden harjoittelu keskeytyy
-1-sarjajoukkueet voivat harjoitella normaalisti
-1-sarjojen mahdolliset kotiottelut tuona aikana ilman yleisöä
-Junioreilla, Kuntosarjoilla ja 2-sarjoilla ei tuona rajoitusaikana olekaan sarjaturnauksia tai -pelejä

Lempäälän kunnan linjaus

Avin linjaus


15.12.2021

Lempo-Volley ottaa käyttöön koronapassin kaikessa toiminnassaan 16.12. alkaen. Taustalla on Aluehallintoviranomaisen tiukentuneet alueelliset rajoitukset 14.12. Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi). Asiasta päätti Lempo-Volleyn hallitus 15.12.

Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta Lempo-Volleyn harjoituksissa, kotiotteluissa ja -turnauksissa sekä muissa tapahtumissa. Samalla tulee varautua henkilöllisyyden todentamiseen. 

Jo aiemmin koronapassi on ollut käytössä Lempo-Volleyn 1-sarjojen kotipeleissä yleisön osalta ja muiden joukkueiden osalta otteluissa ja turnauksissa. Lentopalloliiton linjauksen mukaan jatkossa 1-sarjojen kotipeleissä koronapassi tarkastetaan vain yleisöltä.

Joukkueita ohjeistetaan tarkemmin koronapassitilanteesta.

Lisäksi aiempi Lempon linjaus koronapassista ja etäkoulutilanteesta on yhä voimassa.

Tärkeintä on tietenkin, että sairaana eikä oireisena tulla harrastustoimintaan.

Lempo-Volleyn kirjallinen suunnitelma tartuntariskin ehkäisyksi


7.12.2021

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronalinjausta kokouksessaan 7.12.2021

- Otetaan Lentopalloliiton linjauksen mukaan koronapassin tarkistaminen käyttöön kaikilta yli 16–vuotiailta kaikissa tilanteissa, kun paikalla on yli 20 henkeä (Ei koske 1-sarjoja ja Mestaruusliigaa liiton linjauksen mukaisesti). Aiemmin koronapassi otettiin käyttöön 1-sarjan kotipelien yleisön osalta.

- Mikäli urheilija on etäkoulussa korona-altistumisen vuoksi tai hänen kouluryhmänsä on muuten laitettu koronatilanteen vuoksi etäkouluun, niin hänen ei tule osallistua treeneihin eikä turnauksiin sinä aikana. Etäkoulun päättymisen jälkeen voi palata treeneihin ja turnauksiin normaalisti. 

- Vahva maskisuositus edelleen tapahtumissa ja otteluiden ja turnauksien yleisössä.

TARKEMMIN KORONAPASSIN KÄYTTÖÖNOTOSTA

Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta Lentopalloliiton linjauksen mukaisesti muissa kuin 1-sarjan kotipelitapahtumissa, jos henkilöitä on yli 20. Tämä tarkoittaa yleisön lisäksi tuomareita,pelaajia, talkoolaisia, valmentajia ja muita toimihenkilöitä. Koronapassia näyttäessä tulee myös varautua henkilöllisyyden varmistamiseen. Lentopalloliiton linjaus ei koske 1-sarjajoukkueiden kotipelejä, vaan niihin pätee Lempon aiempi linjaus yleisön koronapassin tarkastamisesta.

Uuden linjauksen taustalla on Aluehallintoviranomaisen tiukentuneet rajoitukset Pirkanmaalla. Koronapassin käytön myötä turnauksissa ja peleissä voi olla yli 20 katsojaa. Rajoitus on säädetty ajalle 6.12.-5.1.

Koronapassi voi olla sähköisenä esimerkiksi kännykässä tai paperisena tulostettuna. Koronapassin saa ladattua omakanta-palvelusta ja sen voi myös tulostaa. Koronapassin voi saada myös paperisena terveyskeskuksesta.

Ohjeita koronapassin käyttönottoon

Aiempi uutinen 1-sarjojen koronapassin käyttönotosta


24.11.2021

Lempo-Volleyn miesten ja naisten 1-sarjajoukkueet ottavat käyttöön koronapassin (EU:n koronatodistus) kotiotteluissaan. Lempo-Volleyn hallitus päätti asiasta 23.11.

Lempon miehet pelaavat lauantaina 4.12. Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan ja naiset sunnuntaina 5.12. Rantaperkiön Iskua vastaan Hakkarin liikuntahallissa. Näissä peleissä koronapassi on jo käytössä.

Syynä on Aluehallintoviranomaisen uudet rajoitukset Pirkanmaan alueella. Koronapassin käyttönotto mahdollistaa Lempon peleihin yli 100 katsojan sisäänpääsyn. Ilman koronapassin käyttönottoa yleisömäärää jouduttaisiin rajoittamaan.

Otteluun saapuvan katsojan tulee esittää voimassa oleva koronapassi lipunmyyntipisteellä otteluun saavuttaessa ja varautua henkilöllisyyden varmistamiseen. Koronapassia kysytään yli 16-vuotiailta.

Koronapassi voi olla sähköisenä esimerkiksi kännykässä tai paperisena tulostettuna. Koronapassin saa ladattua omakanta-palvelusta ja sen voi myös tulostaa. Koronapassin voi saada myös paperisena terveyskeskuksesta.

Ohjeita koronapassin käyttönottoon

Koronapassi on käytössä Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueiden kotiotteluissa ainakin välillä 24.11.-19.12.2021.

Miesten ja naisten 2-sarjan kotiotteluissa Lempo-Volley ei ota koronapassia käyttöön, sillä otteluiden yleisömäärä ei tule alkukauden perusteella ylittämään 100 katsojaa. Tarvittaessa sisään peleihin otetaan vain 100 ensimmäistä katsojaa.

Muuten seuran toiminnassa pysyvät aiemmat linjaukset.

Lue koko uutinen

6.10.2021

Lempo-Volleyn hallitus päivitti kokouksessaan 5.10.2021 seuran koronalinjausta. Iso muutos on se, että koronatoimissa palataan seurassa jo hyvin lähelle koronan edeltävää aikaa.

Seuran koronalinjauksen päivitys:

- Pallojen desinfioinnista luovutaan treenien jälkeen.  
- Turnauksissa sekä treeneissä käsien pesua ja desinfiointia jatketaan. 
- Turnauksissa ja ottelutapahtumissa suositellaan kasvomaskia yleisölle. 
- Emme kerää enää nimilistoja osallistuneista treeneissä tai turnauksissa. 
- Muilta osin palataan toimissa normaaliin.

Lempo-Volley ottaa huomioon muuttuvat Lempäälän kunnan, Pirkanmaan koronaohjausryhmän ja aluehallintoviraston mahdollisesti muuttuvat rajoitukset ja päivittää koronalinjaustaan tarvittaessa. 

Uutinen kotisivuilla


10.8.2021

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronaviruslinjausta kokouksessaan 10.8.2021. Linjaus perustuu Lempäälän kunnan seuratiedotteeseen ja Pirkanmaan koronaohjausryhmän rajoituksiin.

Lempo-Volleyn kaikki joukkueet voivat harjoitella ilman rajoituksia tällä hetkellä, kuitenkin aikuisten joukkueissa (kuntosarjat ja aikuisten 2-sarjat) suositellaan lähikontaktien välttämistä harjoituksissa. Miesten ja naisten 1-sarjajoukkueet luetaan kilpaurheiluksi ja ne voivat harjoitella samalla tapaa kuin miesten 1-sarja viime kaudella.

Lisäksi aiemmista linjauksista tuttuja asioita tulee jatkaa, eli hyvä käsihygienia, vanhemmat eivät ole paikalla harjoituksien aikana ja harjoituksissa kävijät tulee kirjata ylös. Suositellaan, että valmentajat käyttävät harjoituksissa kasvomaskia. 

Pirkanmaan koronaohjausryhmän rajoitukset täällä

Uutinen uusimmasta linjauksesta täällä

10.6.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä poisti jälleen lisää alueellisia rajoituksia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta 8.6.2021.

Jatkossa myös aikuiset saavat harrastaa sisätiloissa ilman turvavälejä. Se mahdollistaa Lempon aikuisjoukkueiden lentopalloharjoitukset pitkän, noin puolen vuoden tauon jälkeen. Tänä aikana ovat saaneet aikuisista harjoitella vain 1-sarjatason Lempon joukkueet.

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole enää koronasta johtuvia kokoontumisrajoituksia. Se tarkoittaa esimerkiksi Villihanhi biitsi-turnaukseen vapaata yleisömäärää. Turnaus tulee silti yhä järjestää koronaturvallisesti.

Uusimmat rajoitukset ja niiden purkamiset löydät täältä Taysin sivuilta.

4.6.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä on hellittänyt Pirkanmaan koronarajoituksia harrastuksien osalta toukokuun lopulla. Tässä tuorein linjaus:

Ryhmäharrastustoiminnassa noudatettavia suosituksia ja ohjeita (tays.fi)

  • Aikuiset: Aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla.
  • Lapset ja nuoret: Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita.

Lempo-Volleyn toiminnassa tämä tarkoittaa, että juniorit ja aikuiset voivat harrastaa beach volleyta normaalisti ulkona ja joukkueiden ulkotreenit ovat normaalisti mahdollisia. Lentopalloa juniorit voivat harjoitella sisällä normaalisti. Aikuisista miesten ja naisten 1-sarjajoukkueiden kesätreeniryhmät voivat harjoitella sisällä Lempäälän kunnalta saadulla erityisluvalla. 

Yleisötilaisuuksista koronaohjausryhmä linjaa näin: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aluella yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön ajaksi 29.5.–28.6.2021. Jos terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, myös suurempia tilaisuuksia voi järjestää. 

Esimerkiksi Hääkiven beach volley -turnauksissa yleisöä voi olla yli 50, kun turvaohjeet kuten turvavälit ja hyvän hygienian noudattaminen ovat kunnossa.

Lempo-Volleyn hallitus päätti kokouksessaan 3.6.2021, että koronaohjausryhmän linjaukset ovat voimassa myös seuran toiminnassa. 

Uutinen Lempon sivuilla


15.5.2021

Lempäälän kunta on päivittänyt koronarajoituksiaan 14.5. Pirkanmaan koronaohjausryhmän suositusten perusteella. Jatkossa lasten ja nuorten sisäharjoitusten maksimihenkilömäärä nousee 20:een, kunhan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjetta muilta osin noudatetaan.

Aikuisten ryhmäharrastaminen ulkona voi alkaa turvaohjeita noudattaen maksimissaan 50 henkilön ryhmissä. Se mahdollistaa aikuisten beach-ryhmien vuorojen käynnistymisen. Junnujen biitsitoiminta on myös mahdollista.

Aikuisten sisäharrastaminen ei ole vielä mahdollista, paitsi Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueella poikkeusluvalla. 1-sarjan kesätreeniryhmä on aloittanut kesätreenikautensa kunnan luvalla.

Yksityisissä tilaisuuksissa voi olla jatkossa 50 hehkilöä turvaohjeita noudattaen.

Lempo-Volleyn hallitus ottaa samat koronarajoitukset ja ohjeet käyttöön seuran toiminnassa.

Lempäälän kunnan rajoitukset -uutinen 14.5.21

Uutinen Lempon kotisivuilla


22.4.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä ja Lempäälän kunta ovat avanneet rajoituksia keskiviikosta 21.4. alkaen niin, että nuoret voivat palata sisäharrastustoimintaan, mutta tiukoilla rajoituksilla.

2002 - 2007 syntyneet juniorit voivat harjoitella sisävuoroilla 21.4. alkaen alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattaen. Turvaohjeistus linjaa, että "Tasapuolisuuden vuoksi ei ole perusteltua kieltää esimerkiksi joukkuelajien harrastustoimintaa kokonaan, koska niissäkin yksittäiset harjoitukset voidaan toteuttaa niin, ettei lähikontakteja synny. Tällöin painopisteenä voi esimerkiksi joukkuelajeissa olla henkilökohtaisen suoritustekniikan tai lihaskunnon parantaminen."

Toiminnassa tulee turvaohjeistuksen mukaan pystyä noudattamaan kahden metrin turvaväliä, lisäksi henkilömäärä on maksimissaan kymmenen (sis. valmentajat), valmentajien tulee käyttää kasvomaskia, ryhmien on oltava aina samat ja nimet tulee kerätä ylös. Turnaus- ja ottelutoiminta ei ole mahdollista rajoituksien mukaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa siis kuntopiirityyppistä ja pallotteluharjoittelua sisällä, jotta kahden metrin turvaväli toteutuu. Lempo-Volleyn hallitus tulkitsee, että varsinaisissa lentopallolajiharjoituksissa tuo turvaväli ei toteudu.

Lempo-Volleyn hallitus 21.4.2021

Jo aiemmin tällä viikolla rajoituksia avattiin niin, että alle 12-vuotiaat (2008- ja nuoremmat) voivat palata sisäharjoituksiin. Heidän ryhmissään ei vaadita 2 metrin turvaväliä, mutta muu ohjeistus varotoimenpiteistä ja henkilömääristä on sama. Juniorijoukkueiden ulkoharjoittelu on myös mahdollista. Lue aiempi linjaus täältä

Aikuisten harrastustoiminta sisällä on tauolla toistaiseksi ja ulkona 30.4. asti tällä hetkellä.

Uutinen kotisivuilla

Lempäälän kunnan uutinen uusista rajoituksista


17.4.2021

Lempäälän kunta on päivittänyt rajoituksiaan seuraavasti:

- Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän linjausten mukaan alle 12-vuotiaiden (2008 syntyneiden ja nuorempien) ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista 19.4.2021 alkaen.

Aiemman linjauksen mukaisesti juniorijoukkueet voivat harjoitella ulkona maksimissaan 10 henkilön ryhmissä turvavälejä ja hygienaohjeita noudattaen. Treeniryhmän tulee pysyä samana ja osallistujat kirjata ylös. Ulkoharjoittelussa tulee noudattaa OKM/THL:n turvaohjeistusta (täällä).

Aikuisryhmien ulkoharjoittelu on Lempossa tauolla 30.4. asti.

Yli 12-vuotiaiden junioreiden sisäharjoittelu on tauolla 30.4. asti. Myös aikuisten harrastustoiminta on sisätiloissa tauolla toistaiseksi. 1-sarjatason toiminta sisätiloissa on mahdollista, tällä hetkellä Lempon M1-joukkueen kausi on päättynyt.

Lempäälän kunnan nykyiset rajoitukset (päivitetty 16.4.2021)

Uutinen kotisivuilla

2.4.2021

Lempäälän kunnan rajoitukset jatkuvat 18.4. asti (lue kunnan uutinen).

Se tarkoittaa, että Lempo-Volleyssa kaikkien muiden paitsi miesten 1-sarjajoukkueen sisätiloissa tapahtuva toiminta on tauolla. 1-sarjajoukkueen toiminta voi jatkua nykyisellään.

Lempäälän kunnan rajoitukset mahdollistavat ulkona tapahtuvan harrastustoiminnan rajoitusten mukaisesti. Kevään edetessä ulkotreenaaminen on taas mielekkäämpää. Lempo-Volleyn juniorit voivat harjoitella ulkona maksimissaan 10 henkilön ryhmissä turvavälejä ja hygienaohjeita noudattaen. Treeniryhmän tulee pysyä samana ja osallistujat kirjata ylös. Ulkoharjoittelussa tulee noudattaa OKM/THL:n turvaohjeistusta (täällä).

Uutinen kotisivuilla

16.3.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä tiedotti tiistaina 16.3. Pirkanmaan olevan nyt koronatilanteessa leviämisvaiheessa. Ohjausryhmä suosittelee kaikkien lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminnan keskeyttämistä 5.4. asti.

Lempo-Volley ottaa saman linjauksen käyttöön seurassaan heti 16.3. Lempon hallitus linjasi näin 16.3.

Lempo-Volleyn juniorijoukkueiden toiminta keskeytyy siis 5.4. asti Lempäälän kunnan rajoitusten mukaisesti. Tiistain 16.3. treenit peruuntuvat siis jo. Jo aiemmin yli 12-vuotiaiden toiminta oli keskeytyneenä, nyt myös nuorempein junioreiden toiminta jää tauolle.

Aikuisten harrastustoiminta on ollut tauolla toistaiseksi jo valmiiksi.

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen toiminta on yhä mahdollista aiempien linjausten ja rajoitusten mukaisesti.

Tämä linjaus ohittaa 5.3. tehdyn linjauksen.

Lempäälän kunnan rajoitukset 5.4. asti

Uutinen Lempon kotisivuilla

Pirkanmaan koronaohjausryhmän tiedote

Aamulehden uutinen aiheesta

5.3.2021

Lempo-Volleyn hallitus päivitti koronaviruslinjaustaan 5.3. Pirkanmaan koronaohjausryhmän suositusten ja Lempäälän kunnan rajoitusten mukaisesti. Linjaukset ovat voimassa 8.3.-28.3.2021.

- Alle 12-vuotiaiden (2008 ja myöhemmin syntyneet) harrastustoiminta voi jatkua

- 2007 ja myöhemmin syntyneiden juniorien harrastustoiminta menee tauolle 8.3. alkaen 28.3. asti

- Aikuisten harrastustoiminta pysyy tauolla, paitsi miesten 1-sarjajoukkueen toiminta mahdollistuu

Lempäälän kunnan rajoitukset

Pirkanmaan koronaohjausryhmän uutinen aiheesta

Niillä ryhmillä, joilla harrastaminen jatkuu, on yhä voimassa aiemmin linjatut käytännöt turvallisesta harrastamisesta (mm. kasvomaskien käyttö, hygienia ym. Ohjeet löytyvät 8.1.2021-kohdasta)

Lisäksi Lempo-Volley linjasi, että seuran D- ja E-juniorit eivät osallistu mahdollisiin turnauksiin Lounais-Suomen alueella maaliskuussa, vaikka sellaisia järjestettäisiin.

Lempon uutinen kotisivuilla

16.2.2021

Lempo-Volleyn hallitus tarkensi seuran koronaviruslinjausta kokouksessaan 16.2.

Pirkanmaan koronaohjausryhmä päivitti linjaustaan 16.2. ja Lempäälän kunta 17.2. otti sen käyttöön ja poisti max 10 henkilön kokoontumisrajoituksen alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnasta (uutinen). 

Lempo-Volleyn E- ja F- juniorit ja D-junioreissa 09-ikäluokat (Lempolla D-pojat) voivat uuden suosituksen mukaisesti harjoitella yli 10 henkilön ryhmissä ja osallistua maakunnallisiin turnauksiin halutessaan, jos niitä joku järjestää. Kotiturnauksia voi järjestää 22.2. alkaen nämä ikäluokat, kunhan yli 10 henkilön yleisömäärä ei ylity.

Muiden joukkueiden kohdalla rajoitukset pysyvät samoina 1.3. asti eikä vanhempien ikäluokkien turnauksia saa Lempäälässä järjestää.

Lempäälän kunnan uutinen

Seuran koronalinjauksessa on yhä voimassa 8.1.2021 linjatut toimintaohjeet joukkueille seuran tapahtumissa (löytyy alempaa tältä sivulta, 8.1.2021-kohdasta)

9.2.2021

Lempäälän kunta jatkaa kunnan julkisten tilojen rajoitteita 1.3.2021 saakka Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti ja noudattaen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia (10 henkilöä). Pirkanmaan alueella nykyiset rajoitukset jatkuvat 1.3.2021 asti, kertoo Aluehallintovirasto tiedotteessaan 5.2.

Rajoitukset tarkoittavat Lempon toiminnassa, että alle 20-vuotiaat voivat harrastaa maksimmissaan 10 henkilön pienryhmissä, Lempon 1-sarjatoiminnan pelaaminen ja harjoittelu mahdollistetaan mutta 2-sarjojen ja Kuntosarjojen harjoittelu ei ole mahdollista.

Näin ollen koronarajoitukset Lempon toiminnan osalta pysyvät samana kuin helmikun alkupuolella.

Lempo-Volleyn hallitus suosittelee, että joukkueet eivät tällä hetkellä osallistu turnauksiin, jos niitä jossain järjestettäisiin. Tällä hetkellä tosin kaikki muut kuin pääsarjat ja 1-sarjat ovat pelitauolla (täällä lisätietoja). Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa on toistaiseksi kielletty Pirkanmaalla koronaohjausryhmän suosituksen mukaisesti.

Seuran koronalinjauksessa on yhä voimassa 8.1.2021 linjatut toimintaohjeet joukkueille seuran tapahtumissa (löytyy alempaa tältä sivulta, 8.1.2021-kohdasta)

Lempäälän kunnan uutinen harrastustilojen rajoituksista

Pirkanmaan koronaohjausryhmän suositukset

Lempon sivujen uutinen 9.2. 

15.1.2021

Lempäälän kunta on 15.1. linjannut, että kunnan liikuntatilojen rajoitukset jatkuvat samanlaisina 18.1-8.2. kuin kuluneella viikolla linjattiin.

Se tarkoittaa, että Lempon toiminnassa

  • miesten 1-sarjajoukkue voi harjoitella
  • aikuisten joukkueet eli 2-sarjat ja Kuntosarja-joukkueet eivät voi harjoitella
  • juniorijoukkueet voivat harjoitella maksimissaan kymmenen henkilön pienryhmissä

Näiltä osin siis Lempon hallituksen 8.1. tekemä toimintalinjaus koronatilanteessa pysyy voimassa.

Lempäälän kunnan uutinen aiheesta 15.1.2021 

Lempon kotisivujen uutinen 15.1. koronarajoitusten päivityksestä

8.1.2021

Lempo-Volleyn hallitus on päivittänyt seuran koronaviruslinjausta Lempäälän kunnan rajoitusten ja Pirkanmaan koronaohjausryhmän päätösten mukaisesti 8.1.2021.

Linjaus on voimassa 11.1.-17.1.2021, sillä kunta linjasi toimintojaan vain viikolla. Linjausta päivitetään Lempäälän kunnan uusien linjausten mukaan.

- Alle 20-vuotiaiden harjoittelu voidaan aloittaa 11.1.2021 alkaen
- Aikuisjoukkueiden vuorot edelleen tauolla (poikkeus 1-sarjajoukkue)
- 10 hengen kokoontumisrajoitus, eli harjoitusvuorolle 1 valmentaja ja 9 pelaajaa tai jos 2 valmentajaa, niin 8 pelaajaa ja niin edelleen. Väliverholla jaettavissa saleissa yhteen salin osaan voi ottaa rajoitusten verran henkilöitä

NÄMÄ OHJEET PERUSOHJEET HARJOITUSVUOROILLA
- Harjoituksissa olleet pitää kirjata ylös ja pitää tätä listaa tallessa kaksi viikkoa
- Kasvomaski pitää olla kaikilla pukuhuoneeseen asti tultaessa ja sieltä ulos lähtiessä treenien jälkeen (koskee 12-vuotiaita ja vanhempia)
- Jokainen harjoitusvuoro loppuu kunnan linjauksen mukaisesti 5 minuuttia ennen normaalia aikaa ja alkaa 5 minuuttia normaalia myöhemmin, jotta ryhmät eivät ole toistensa kanssa tekemisissä
- Pienryhmien kokoonpanoa voi muuttaa seuraavien päivien vuoroille, kuitenkin tietysti kokoontumisrajoitukset huomioiden
- Pukukoppiin kerrallaan vain yhden harjoitusryhmän pelaajia
- Pallot desinfioidaan edelleen jokaisen harjoituksen jälkeen
- Ja muistetaan yleisesti hyvä käsihygienia, omat juomapullot, turvavälit silloin kuin mahdollista, eikä sairaana tai oireisena saa edelleenkään tulla treeneihin

22.12.2020

Lempäälän kunta on päättänyt jatkaa kunnan omistamien ja hallinnoimien sisäliikuntatilojen sulkemista Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti 10.1.2021 saakka. (Uutinen aiheesta)

Se tarkoittaa, että Lempo-Volleyn joukkueet miesten 1-sarjaa lukuun ottamatta eivät voi harjoitella sisätiloissa siihen asti.

Niinpä Lempo-Volleyn hallitus on päättänyt jatkaa nykyistä voimassa olevaa koronaan liittyvää linjaustaan 10.01.2021 asti. Eli kokoontumiset ulko- ja sisäreeneihin ovat kiellettyjä 10.01.2021 asti. 

Jos Lempäälän koulut alkavat kaikilta osin lähiopetuksessa 07.01.2021, ulkoreenit voidaan aloittaa tuona samana päivänä. Sisäreenit siis tässäkin tapauksessa kiellettyjä 10.01.2021 asti. 

Harjoitusmahdollisuutta sisätiloissa seurataan kunnan linjausten mukaisesti.

11.12.2020

Lempo-Volleyn hallitus päivitti linjaustaan 11.12. niin, että myös ulkoharjoittelu keskeytetään jouluun saakka Lempäälän yhä huonon koronatilanteen vuoksi. 30.11. linjauksessa oli mahdollista harjoitella ulkona sallittujen rajoitusten puitteissa.

Lempäälän kunnan uutinen koronatilanteesta ja sen toimenpiteistä

Miesten 1-sarjajoukkue voi jatkaa toimintaansa kunnan luvalla. Muuten toiminta siis yhä tauolla jouluun 30.11. linjauksen mukaisesti.

30.11.2020

Lempo-Volleyn hallitus on päättänyt 30.11.2020, että seuran joukkueiden harjoittelu ja pelaaminen sisäliikuntahalleissa keskeytetään välittömästi jouluun saakka. 

Poikkeuksena miesten 1-sarjan osalta jäämme odottamaan Lempäälän kunnan linjauksia ja toimimme niiden mukaan. 

Joukkueet voivat harjoitella tämän ajan halutessaan ulkona kokoontumisrajoitusten puitteissa tai etänä. Tähän yritetään keksiä yhteisiä toimia ja mahdollistaa lapsille ja nuorille tärkeä liikkuminen osana arkea myös tässä tilanteessa.

Uusi linjaus noudattaa Pirkanmaan koronaohjausryhmän suosituksia. Jo aiemmin 2-sarjojen ja Kuntosarja-joukkueiden toiminnat oli keskeytetty, ja tätä aikaa jatketaan muutamalla päivällä jouluun asti. Nyt myös junioreiden sisätilojen toiminta keskeytyy Pirkanmaan heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. 

Lue koko uutinen

Aiemmat päivitykset näet alta.

26.11.2020

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronaviruslinjausta 26.11. uusien Pirkanmaan ja Lempäälän kunnan koronarajoitusten mukaisesti.

2-sarjajoukkueiden ja aikuisten Kuntosarjajoukkueiden ottelu- ja harjoittelutoiminta keskeytyy 15.12. asti. Siihen asti ovat voimassa nykyiset alueelliset rajoitukset, ja tilannetta tarkastellaan uudestaan uusien rajoitusten tai niiden avaamisen myötä.

Aiemmat linjaukset toimimisesta harjoituksissa ja ottelu- ja turnaustapahtumissa ovat yhä voimassa niillä joukkueilla, joilla toiminta jatkuu. Niistä voit lukea alempaa. Lisäyksenä aiempiin on, että yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia harjoittelu- ja pelitapahtumissa tiloihin tullessa ja poistuessa.

Lue täältä kokonaisuudessaan uusin seuran linjaus 26.11.

Aiempia linjauksia

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronaviruslinjauksen kokouksessaan 1.9.2020. Linjausta on päivitetty 2.10. ja 9.10. Lempo-Volleyn hallituksen ja Lentopalloliiton linjausten mukaisesti.

Lempo-Volley noudattaa Suomen Lentopalloliiton koronalinjausta, joka astui voimaan 1.9.2020. Liiton linjausta noudattaessa seura noudattaa suoraan myös valtioneiston, aluehallintoviraston ja THL:n ohjeistusta.

Liitolla on linjaukset harjoitteluun ja ottelutapahtumiin, joita Lempo molempia noudattaa.

Lentopalloliiton harjoituslinjaus

Lentopalloliiton ottelutapahtumalinjaus

Lisäksi Lempo-Volley seurana suosittelee jäsenilleen koronavilkku-sovelluksen lataamista.

Lisätietoa koronavilkku-sovelluksestä täältä.

Tämä seuran linjaus on tämänhetkinen seuran linjaus, sitä päivitetään tarpeen vaatiessa. Tämä linjaus ohittaa aiemmat linjaukset. 

Lentopalloliiton hallitus ja kilpailuryhmä linjasivat 9.10., että kaikilta katsomossa olevilta henkilöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä sekä lasten ja nuorten turnauksiin ei päästetä yleisöä. Kasvomaskipakko koskee Lempon kohdalla siis 1- ja 2-sarjan pelejä.

Lentopalloliiton päivitykset 1.9. linjaukseen löytyvät täältä.

Lentopalloliiton 9.10. linjaus kasvomaskipakosta yleisölle ylittää Lempon hallituksen vahvan suosituksen 2.10. yleisölle kasvomaskin käytöstä. Jatkossa se on siis pakollinen yleisössä. Sen lisäksi Lempon 2.10. oleva linjaus kasvomaskin vahvasta suosituksesta on yhä voimassa toimihenkilöillä aikuisissa ja junioreissa ottelutapahtumissa.

Tays uutisoi, että Pirkanmaan koronaepidemia on THL:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa (29.9.). Taysin mukaan Pirkanmaan maakunnan alueella käytetään kasvomaskia muun muassa joukkoliikenteessä, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa. (Taysin uutinen)

Jos ei terveydellisistä syistä voi käyttää kasvomaskia? Silloin edellytetään kasvomaskiin verrattavaa suojaa, esimerkiksi visiiriä, joka on kasvomaskiin verrattavissa oleva suoja. Liiton linjaus ei itsessään ota kantaa tällaiseen tilanteeseen.

Aiemmat uutiset koronavirustilanteesta:

2.10. Lempo-Volley antaa vahvan suosituksen kasvomaskien käyttöön ottelutapahtumissaan - 1-sarjan kotipeleissä jaossa kasvomaskeja veloituksetta yleisölle

29.5. Lempo-Volleyn toiminta käynnistyy 14.5. ja laajemmin 1.6. Suomen hallituksen rajoitusten puitteissa

16.4. Seuran toiminta pysyy yhä toistaiseksi keskeytettynä, sama linjaus myös beach volley -toiminnassa

21.3. Lempon toiminta pysyy keskeytyneenä toistaiseksi, liitto tiedotti eri sarjojen tilanteesta

12.3. Lempo-Volley tiedottaa liittyen koronavirukseen: seuran harjoitukset peruttu toistaiseksi

Linjausta päivitetty 23.2.2022