Lempo-Volleyn koronaviruslinjaus

9.10.2020

16.2.2021

Lempo-Volleyn hallitus tarkensi seuran koronaviruslinjausta kokouksessaan 16.2.

Pirkanmaan koronaohjausryhmä päivitti linjaustaan 16.2. ja Lempäälän kunta 17.2. otti sen käyttöön ja poisti max 10 henkilön kokoontumisrajoituksen alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnasta (uutinen). 

Lempo-Volleyn E- ja F- juniorit ja D-junioreissa 09-ikäluokat (Lempolla D-pojat) voivat uuden suosituksen mukaisesti harjoitella yli 10 henkilön ryhmissä ja osallistua maakunnallisiin turnauksiin halutessaan, jos niitä joku järjestää. Kotiturnauksia voi järjestää 22.2. alkaen nämä ikäluokat, kunhan yli 10 henkilön yleisömäärä ei ylity.

Muiden joukkueiden kohdalla rajoitukset pysyvät samoina 1.3. asti eikä vanhempien ikäluokkien turnauksia saa Lempäälässä järjestää.

Lempäälän kunnan uutinen

Seuran koronalinjauksessa on yhä voimassa 8.1.2021 linjatut toimintaohjeet joukkueille seuran tapahtumissa (löytyy alempaa tältä sivulta, 8.1.2021-kohdasta)

9.2.2021

Lempäälän kunta jatkaa kunnan julkisten tilojen rajoitteita 1.3.2021 saakka Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti ja noudattaen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia (10 henkilöä). Pirkanmaan alueella nykyiset rajoitukset jatkuvat 1.3.2021 asti, kertoo Aluehallintovirasto tiedotteessaan 5.2.

Rajoitukset tarkoittavat Lempon toiminnassa, että alle 20-vuotiaat voivat harrastaa maksimmissaan 10 henkilön pienryhmissä, Lempon 1-sarjatoiminnan pelaaminen ja harjoittelu mahdollistetaan mutta 2-sarjojen ja Kuntosarjojen harjoittelu ei ole mahdollista.

Näin ollen koronarajoitukset Lempon toiminnan osalta pysyvät samana kuin helmikun alkupuolella.

Lempo-Volleyn hallitus suosittelee, että joukkueet eivät tällä hetkellä osallistu turnauksiin, jos niitä jossain järjestettäisiin. Tällä hetkellä tosin kaikki muut kuin pääsarjat ja 1-sarjat ovat pelitauolla (täällä lisätietoja). Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa on toistaiseksi kielletty Pirkanmaalla koronaohjausryhmän suosituksen mukaisesti.

Seuran koronalinjauksessa on yhä voimassa 8.1.2021 linjatut toimintaohjeet joukkueille seuran tapahtumissa (löytyy alempaa tältä sivulta, 8.1.2021-kohdasta)

Lempäälän kunnan uutinen harrastustilojen rajoituksista

Pirkanmaan koronaohjausryhmän suositukset

Lempon sivujen uutinen 9.2. 

15.1.2021

Lempäälän kunta on 15.1. linjannut, että kunnan liikuntatilojen rajoitukset jatkuvat samanlaisina 18.1-8.2. kuin kuluneella viikolla linjattiin.

Se tarkoittaa, että Lempon toiminnassa

  • miesten 1-sarjajoukkue voi harjoitella
  • aikuisten joukkueet eli 2-sarjat ja Kuntosarja-joukkueet eivät voi harjoitella
  • juniorijoukkueet voivat harjoitella maksimissaan kymmenen henkilön pienryhmissä

Näiltä osin siis Lempon hallituksen 8.1. tekemä toimintalinjaus koronatilanteessa pysyy voimassa.

Lempäälän kunnan uutinen aiheesta 15.1.2021 

Lempon kotisivujen uutinen 15.1. koronarajoitusten päivityksestä

8.1.2021

Lempo-Volleyn hallitus on päivittänyt seuran koronaviruslinjausta Lempäälän kunnan rajoitusten ja Pirkanmaan koronaohjausryhmän päätösten mukaisesti 8.1.2021.

Linjaus on voimassa 11.1.-17.1.2021, sillä kunta linjasi toimintojaan vain viikolla. Linjausta päivitetään Lempäälän kunnan uusien linjausten mukaan.

- Alle 20-vuotiaiden harjoittelu voidaan aloittaa 11.1.2021 alkaen
- Aikuisjoukkueiden vuorot edelleen tauolla (poikkeus 1-sarjajoukkue)
- 10 hengen kokoontumisrajoitus, eli harjoitusvuorolle 1 valmentaja ja 9 pelaajaa tai jos 2 valmentajaa, niin 8 pelaajaa ja niin edelleen. Väliverholla jaettavissa saleissa yhteen salin osaan voi ottaa rajoitusten verran henkilöitä
- Harjoituksissa olleet pitää kirjata ylös ja pitää tätä listaa tallessa kaksi viikkoa
- Kasvomaski pitää olla kaikilla pukuhuoneeseen asti tultaessa ja sieltä ulos lähtiessä treenien jälkeen (koskee 12-vuotiaita ja vanhempia)
- Jokainen harjoitusvuoro loppuu kunnan linjauksen mukaisesti 5 minuuttia ennen normaalia aikaa ja alkaa 5 minuuttia normaalia myöhemmin, jotta ryhmät eivät ole toistensa kanssa tekemisissä
- Pienryhmien kokoonpanoa voi muuttaa seuraavien päivien vuoroille, kuitenkin tietysti kokoontumisrajoitukset huomioiden
- Pukukoppiin kerrallaan vain yhden harjoitusryhmän pelaajia
- Pallot desinfioidaan edelleen jokaisen harjoituksen jälkeen
- Ja muistetaan yleisesti hyvä käsihygienia, omat juomapullot, turvavälit silloin kuin mahdollista, eikä sairaana tai oireisena saa edelleenkään tulla treeneihin

22.12.2020

Lempäälän kunta on päättänyt jatkaa kunnan omistamien ja hallinnoimien sisäliikuntatilojen sulkemista Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti 10.1.2021 saakka. (Uutinen aiheesta)

Se tarkoittaa, että Lempo-Volleyn joukkueet miesten 1-sarjaa lukuun ottamatta eivät voi harjoitella sisätiloissa siihen asti.

Niinpä Lempo-Volleyn hallitus on päättänyt jatkaa nykyistä voimassa olevaa koronaan liittyvää linjaustaan 10.01.2021 asti. Eli kokoontumiset ulko- ja sisäreeneihin ovat kiellettyjä 10.01.2021 asti. 

Jos Lempäälän koulut alkavat kaikilta osin lähiopetuksessa 07.01.2021, ulkoreenit voidaan aloittaa tuona samana päivänä. Sisäreenit siis tässäkin tapauksessa kiellettyjä 10.01.2021 asti. 

Harjoitusmahdollisuutta sisätiloissa seurataan kunnan linjausten mukaisesti.

11.12.2020

Lempo-Volleyn hallitus päivitti linjaustaan 11.12. niin, että myös ulkoharjoittelu keskeytetään jouluun saakka Lempäälän yhä huonon koronatilanteen vuoksi. 30.11. linjauksessa oli mahdollista harjoitella ulkona sallittujen rajoitusten puitteissa.

Lempäälän kunnan uutinen koronatilanteesta ja sen toimenpiteistä

Miesten 1-sarjajoukkue voi jatkaa toimintaansa kunnan luvalla. Muuten toiminta siis yhä tauolla jouluun 30.11. linjauksen mukaisesti.

30.11.2020

Lempo-Volleyn hallitus on päättänyt 30.11.2020, että seuran joukkueiden harjoittelu ja pelaaminen sisäliikuntahalleissa keskeytetään välittömästi jouluun saakka. 

Poikkeuksena miesten 1-sarjan osalta jäämme odottamaan Lempäälän kunnan linjauksia ja toimimme niiden mukaan. 

Joukkueet voivat harjoitella tämän ajan halutessaan ulkona kokoontumisrajoitusten puitteissa tai etänä. Tähän yritetään keksiä yhteisiä toimia ja mahdollistaa lapsille ja nuorille tärkeä liikkuminen osana arkea myös tässä tilanteessa.

Uusi linjaus noudattaa Pirkanmaan koronaohjausryhmän suosituksia. Jo aiemmin 2-sarjojen ja Kuntosarja-joukkueiden toiminnat oli keskeytetty, ja tätä aikaa jatketaan muutamalla päivällä jouluun asti. Nyt myös junioreiden sisätilojen toiminta keskeytyy Pirkanmaan heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. 

Lue koko uutinen

Aiemmat päivitykset näet alta.

26.11.2020

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronaviruslinjausta 26.11. uusien Pirkanmaan ja Lempäälän kunnan koronarajoitusten mukaisesti.

2-sarjajoukkueiden ja aikuisten Kuntosarjajoukkueiden ottelu- ja harjoittelutoiminta keskeytyy 15.12. asti. Siihen asti ovat voimassa nykyiset alueelliset rajoitukset, ja tilannetta tarkastellaan uudestaan uusien rajoitusten tai niiden avaamisen myötä.

Aiemmat linjaukset toimimisesta harjoituksissa ja ottelu- ja turnaustapahtumissa ovat yhä voimassa niillä joukkueilla, joilla toiminta jatkuu. Niistä voit lukea alempaa. Lisäyksenä aiempiin on, että yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia harjoittelu- ja pelitapahtumissa tiloihin tullessa ja poistuessa.

Lue täältä kokonaisuudessaan uusin seuran linjaus 26.11.

Aiempia linjauksia

Lempo-Volleyn hallitus päivitti seuran koronaviruslinjauksen kokouksessaan 1.9.2020. Linjausta on päivitetty 2.10. ja 9.10. Lempo-Volleyn hallituksen ja Lentopalloliiton linjausten mukaisesti.

Lempo-Volley noudattaa Suomen Lentopalloliiton koronalinjausta, joka astui voimaan 1.9.2020. Liiton linjausta noudattaessa seura noudattaa suoraan myös valtioneiston, aluehallintoviraston ja THL:n ohjeistusta.

Liitolla on linjaukset harjoitteluun ja ottelutapahtumiin, joita Lempo molempia noudattaa.

Lentopalloliiton harjoituslinjaus

Lentopalloliiton ottelutapahtumalinjaus

Lisäksi Lempo-Volley seurana suosittelee jäsenilleen koronavilkku-sovelluksen lataamista.

Lisätietoa koronavilkku-sovelluksestä täältä.

Tämä seuran linjaus on tämänhetkinen seuran linjaus, sitä päivitetään tarpeen vaatiessa. Tämä linjaus ohittaa aiemmat linjaukset. 

Lentopalloliiton hallitus ja kilpailuryhmä linjasivat 9.10., että kaikilta katsomossa olevilta henkilöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä sekä lasten ja nuorten turnauksiin ei päästetä yleisöä. Kasvomaskipakko koskee Lempon kohdalla siis 1- ja 2-sarjan pelejä.

Lentopalloliiton päivitykset 1.9. linjaukseen löytyvät täältä.

Lentopalloliiton 9.10. linjaus kasvomaskipakosta yleisölle ylittää Lempon hallituksen vahvan suosituksen 2.10. yleisölle kasvomaskin käytöstä. Jatkossa se on siis pakollinen yleisössä. Sen lisäksi Lempon 2.10. oleva linjaus kasvomaskin vahvasta suosituksesta on yhä voimassa toimihenkilöillä aikuisissa ja junioreissa ottelutapahtumissa.

Tays uutisoi, että Pirkanmaan koronaepidemia on THL:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa (29.9.). Taysin mukaan Pirkanmaan maakunnan alueella käytetään kasvomaskia muun muassa joukkoliikenteessä, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa. (Taysin uutinen)

Jos ei terveydellisistä syistä voi käyttää kasvomaskia? Silloin edellytetään kasvomaskiin verrattavaa suojaa, esimerkiksi visiiriä, joka on kasvomaskiin verrattavissa oleva suoja. Liiton linjaus ei itsessään ota kantaa tällaiseen tilanteeseen.

Aiemmat uutiset koronavirustilanteesta:

2.10. Lempo-Volley antaa vahvan suosituksen kasvomaskien käyttöön ottelutapahtumissaan - 1-sarjan kotipeleissä jaossa kasvomaskeja veloituksetta yleisölle

29.5. Lempo-Volleyn toiminta käynnistyy 14.5. ja laajemmin 1.6. Suomen hallituksen rajoitusten puitteissa

16.4. Seuran toiminta pysyy yhä toistaiseksi keskeytettynä, sama linjaus myös beach volley -toiminnassa

21.3. Lempon toiminta pysyy keskeytyneenä toistaiseksi, liitto tiedotti eri sarjojen tilanteesta

12.3. Lempo-Volley tiedottaa liittyen koronavirukseen: seuran harjoitukset peruttu toistaiseksi

Linjausta päivitetty 16.2.