Lempo-Volley varmisti historiallisen 1-sarjan runkosarjan voiton!

9.2.2020

Lempo-Volley voittaa lentopallon miesten 1-sarjan runkosarjan kaudella 2019-2020! Runkosarjan voitto saavutettiin heti seurahistorian avauskaudella ja on täten luonnollisesti seuran ensimmäinen.

Runkosarjan voitto varmistui sunnuntaina 9. helmikuuta, kun sunnuntain kierroksen tulokset varmistuivat. Lempo-Volley on kerännyt 19 pelistään 47 pistettä, kun pelejä on 20. Muut joukkueet eivät voi enää matemaattisesti nousta lempääläisten ohitse.

– Uudelle seuralle upea startti: runkosarjan voitto avauskaudella. Paljon siis on tehty asioita hyvin, mistä kiitos pelaajille ja ennen muuta valmennukselle. Tämä on kuitenkin vasta yksi askel, puolivälin krouvi. Maali ja oikea karkkipäivä siintävät myöhäisessä keväässä. Sinne tähtäämme. Meillä on pudotuspeleissä kotietu, se on tärkeää. Hakkari on paha paikka vastustajille, kiitos kannustavan kotiyleisön, iloitsee Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio ja luo katsetta jo tulevaan.

– Yhdistymisen jälkeinen ensimmäinen kausi toi heti hienosti runkosarjan voiton, ja seuran toimihenkilöt saavat tästä varmasti lisäboostia toimintaansa tälle ja tuleville kausille. Tästä mainiosta tilanteesta seuran edustusjoukkueen on hyvä ponnistaa pudotuspeleihin, kun kotietu on koko pudotuspelien ajan varma. Uskon myös, että lempääläinen lentopalloyleisö löytää tiensä lehtereille laajalti pudotuspeleihin kannustamaan lempääläisen lentopallon lippulaivaa, kiittelee ja iloitsee saavutuksesta Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen, joka kertoi seuranneensa runkosarjavoiton ratkaissutta Sampo–TuTo-ottelua livelähetyksen kautta ajan hermoilla.

Toisena olevalla Nurmon Jymyllä pisteitä on tällä hetkellä 38 ja pelejä pelattuna 17. Kolmantena olevalla TuTolla on 37 pistettä 17 pelistä ja neljäntenä olevalla Kuortaneella niin ikään 37 pistettä 17 pelistä.

Jymy voi nousta tasoihin Lempon kanssa ja TuTo ja Kuortane eivät voi enää lempääläisiä saavuttaa. Lempon ja Jymyn tasatilanteessa ratkaisee Lentopalloliiton kilpailusääntöjen mukaisesti ensin voitot, toiseksi eräsuhde. Lempolla on nyt voittoja 16 ja Jymyllä 12, eli Jymy voisi nousta enintään 15 voittoon. Näin ollen Jymykään ei voi nousta enää runkosarjan taulukossa Lempo-Volleyn ohitse.

Lentopalloliiton kilpailusäännöt kaudelle 2019–2020, 8 § (linkki sääntöihin)

Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää ensisijaisesti joukkueen saavuttamien voittojen määrä. Voittojen ollessa tasan järjestyksen määrää sarjassa saavutettujen ja menetettyjen erien suhteella siten, että paremman suhteen omaava joukkue sijoittuu edelle. Jos erien suhteet ovat samat, ratkaisee vastaavalla tavalla eräpisteiden suhde. Jos sekin on sama, määräytyy sijoitus samassa järjestyksessä keskinäisen tai keskinäisten otteluiden tulosten mukaan. Ellei näinkään saada sijoitusta selville, ratkaisee arpa.

Sunnuntain 9.2. kierroksella Lempo-Volley voitti VaLePan 3–1. Jymy menetti pisteen, kun se voitti Karhulan Veikot 3–2. TuTo puolestaan hävisi Pielaveden Sampolle 3–0.

Lempo-Volleyn runkosarjan viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 23. helmikuuta vieraissa Pielaveden Sampoa vastaan. Ottelu ei kuitenkaan ole panokseton, vaan vielä ei ole tiedossa puolivälierävastustaja. Pudotuspelit alkavat lauantaina 7. maaliskuuta tai 8. maaliskuuta kotipelillä Hakkarin liikuntahallissa.

Lempo-Volley voitti 1-sarjan runkosarjan seurahistoriansa ensimmäisellä kaudella. Samaan pystyi Karelian Hurmos kaudella 2017–18.

Täältä pääset sarjataulukkoon Lentopalloliiton tulospalvelussa

Sarjataulukko 9.2.2020