Lempon toiminta pysyy keskeytyneenä toistaiseksi, liitto tiedotti eri sarjojen tilanteesta

21.3.2020

Kaikki lentopallosarjat ovat katkenneet liittyen Suomen koronavirustilanteeseen. Lentopallotoimintaan tulee tauko ainakin 13.4. asti, kun Suomen hallitus julisti maahamme poikkeustilan 16.3. Se varmisti myös kaikenlaisen harrastustoiminnan jäämisen tauolle.

Tilanne kausien keskeyttämisestä on odotettu ja valitettava, mutta täysin oikea nykyinen tilanne huomioon ottaen. Poikkeustila kestää ainakin 13.4. asti, ja ainakin siihen asti kaikki urheilutoiminta Lempo-Volleyssa on keskeytetty. Lempo-Volley haluaa korostaa, että terveysasiat menevät kaiken edelle, ja kyse on lopulta vain lentopallosta.

Lempo-Volleyn hallitus seuraa Suomen hallituksen linjausta ja on sen vahvistamiseksi päättänyt jatkaa kaikkien seuran harjoituksien ja otteluiden perumista toistaiseksi. Lempäälän kunta on myös sulkenut varotoimena kaikki kunnan liikuntatilat toistaiseksi.

Lentopalloliitto linjasi tarkemmin eri sarjoista ja niiden loppukausista:

Kaikki aikuisten sarjat loppuvat kesken eikä niitä pelata loppuun. Poikkeuksena Masters-sarjoissa selvitetään mahdollisuudet siirtää SM-turnaukset syyskuulle.

Lentopalloliiton hallitus päätti, että A-, B- ja C-nuorten sijoituspelien osalta jätettiin vielä mahdollisuus pelata sijoituspelit hallituksen asettamaan aikarajaan eli elokuun loppuun mennessä.  Kilpailuryhmä käsittelee asiaa vielä 28.4. pidettävässä kokouksessa.

Mini-ikäisten osalta alueet päättävät itsenäisesti sarjojen loppuun viemisestä noudattaen viranomaisten antamia määräyksiä.

Juniorisarjojen lopullinen tilanne siis selviää myöhemmin, mutta lähiaikoina ei niitä varmuudella pelata Suomen tilanteen vuoksi. Lounainen alue, mihin Lempo kuuluu, tekee sarjoistaan päätöksiä todennäköisesti ensi viikolla. Parhaiten joukkueen sarjojen tilanteesta tietää joukkueenjohtaja, joka ohjeistaa joukkuetta, kun lisää päätöksiä tulee.

Lentopalloliitto tiedotti myös, että Power Cup siirtyy, eikä sitä pelata 4.-7. kesäkuuta. Liito tiedotti, että kesäkuun alkuun mennessä tehdään päätös turnauksen mahdollisesta uudesta ajankohdasta loppukesälle.

Koronavirustilanne ei vaikuta Lempo-Volley Lempäälä ry:n taloustilanteeseen negatiivisesti.

Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) tiedotteita ja ohjeistusta (https://thl.fi/fi/) sekä jokaisen asuinkunnan tiedottamista (Lempäälän kunta: https://www.lempaala.fi/).

Lempo-Volleyn tiedottaa jäseniään toiminnan jatkumisesta lisää uusien asioiden ilmetessäsuoraan jäsenilleen, ja tiedotteet lisätään aina kotisivuille https://www.lempovolley.fi/. Viimeistään 13.4. tilannetta tarkastellaan uudestaan maamme hallituksen päätösten ja Lempäälän kunnan liikuntapaikkojen aukiolon pohjalta.

Tässä tilanteessa on tärkeintä yrittää pysyä terveenä ja tukea lähimmäisiään. Yhdessä tästäkin selviämme!

Lentopalloliiton tiedote 18.3. tehdyistä päätöksistä: https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lentopallosarjoissa-ei-putoamisia-alempaan-sarjaan.html

Lentopalloliiton tiedote 19.3. tehdyistä päätöksistä:

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lentopalloliiton-kilpailuryhma-linjasi-aikuisten-ja-nuorten-sarjatoimintaa.html

PÄIVITYS 26.3. Myös Lounais-Suomen alueen sarjat jäävät kesken tältä kaudelta 

(LUE LISÄÄ)