Päivitys koronalinjaukseen: rajoitukset hellittäneet

4.6.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä on hellittänyt Pirkanmaan koronarajoituksia harrastuksien osalta toukokuun lopulla. Tässä tuorein linjaus:

Ryhmäharrastustoiminnassa noudatettavia suosituksia ja ohjeita (tays.fi)

  • Aikuiset: Aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla.
  • Lapset ja nuoret: Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita.

Lempo-Volleyn toiminnassa tämä tarkoittaa, että juniorit ja aikuiset voivat harrastaa beach volleyta normaalisti ulkona ja joukkueiden ulkotreenit ovat normaalisti mahdollisia. Lentopalloa juniorit voivat harjoitella sisällä normaalisti. Aikuisista miesten ja naisten 1-sarjajoukkueiden kesätreeniryhmät voivat harjoitella sisällä Lempäälän kunnalta saadulla erityisluvalla. 

Yleisötilaisuuksista koronaohjausryhmä linjaa näin: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aluella yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön ajaksi 29.5.–28.6.2021. Jos terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, myös suurempia tilaisuuksia voi järjestää. 

Esimerkiksi Hääkiven beach volley -turnauksissa yleisöä voi olla yli 50, kun turvaohjeet kuten turvavälit ja hyvän hygienian noudattaminen ovat kunnossa.

Lempo-Volleyn hallitus päätti kokouksessaan 3.6.2021, että koronaohjausryhmän linjaukset ovat voimassa myös seuran toiminnassa.