Roininen/Vuorinen Villihanhi-turnauksen voittoon!

11.7.2020

Lempäälän Hääkivellä pelattiin perjantaina varmasti kaikkien aikojen kovin beach volley -turnaus Lempäälässä. Villihanhi-biitsiturnauksessa oli mukana kahdeksan kivenkovaa paria, lähes jokainen mukana ollut pelaaja pelaa tai on pelannut liigaa ja osa myös maajoukkueessa.

Turnauspäivänä keli helli pelaajia ja katsojia. Pelätty sadekuuro tuli kello 15 iltapäivällä eikä turnauksen aikana satanut. Hieno keli ja kova pelaajakattaus houkutteli upeasti yleisöä Hääkivelle, parhaimmillaan turnauspaikalla oli yli sata henkilöä. Uusi ennätys Villihanhi-turnauksessa!

Turnauksessa pelattiin kahdessa neljän joukkueen alkulohkossa. Alkulohkon peleissä pelattiin kaksi erää ja erävoitosta sai pisteen. Alkulohkojen otteluohjelma onnistui, sillä molemmissa lohkoissa päätöspeleissä ratkottiin finaalipaikat. Lohkovoittajat siis etenivät suoraan finaaleihin.

A-lohkossa yksi ennakkosuosikkipareista Roininen/Vuorinen voitti päätöspelissä beachin SM-tasollakin pelanneen parin Esko/Tuominen 2-0. Mikko Esko palaa Suomen lentopallomaajoukkueeseen, eli kovan tason pelaajia oli todella mukana.

LOHKO A (kenttä 1)
1. Tommi Roininen/Kasimir Vuorinen 6p.
2. Mikko Esko/Toni Tuominen 4p.
3. Tomi Rumpunen/Eetu Rantanen 2p.
4. Teemu Koivunen/Tapio Toiviainen 0p.

B-lohko oli lähtökohdiltaan todella tasainen eikä kukaan jäänyt ilman erävoittoja, ja tasapelejä nähtiin. Lohko huipentui, kun vahvasti pelannut pari Niemi/Sorvoja tarvitsi erävoiton parista Kruuda/Laakso. Viime vuonna Niemi/Sorvoja sijoittui viidenneksi mutta eteni nyt finaaliin 2-0-voitolla. Illan ehdottomasti viihdyttävin pari oli Kunnari/Kunnari, joka esitti näyttäviä tuuletuksia ja parilla oli oma kannustusporukka matkannut mukana.

LOHKO B (kenttä 2)
1. Jyri Niemi/Ville Sorvoja 6p.
2. Sten Kruuda/Joel Laakso 3p.
3. Esa Kunnari/Olli Kunnari 2p.
4. Arttu Lehtimäki/Tuomas Tihumäki 1p.

Otteluiden aikataulu hieman venyi illan aikana, eikä loppupelejä ehditty aloittamaan aivan aikataulussa. Beach volley on rankka laji, ja pelaajat yhdessä toimihenkilöiden kanssa sopivat, että sijat 3-8 jätetään pelaamatta. ettei ilta veny liian pitkäksi. Niinpä alkulohkojen jälkeen pelattiin suoraan finaali, jossa kohtasivat lohkovoittajat Roininen/Vuorinen ja Niemi/Sorvoja.

Roininen ja Niemi olivat edellisviikonloppuna voittaneet Suomen beach-kiertueen kakkostason JNBT-turnauksen Kalajoella. Ei siis ollut suuri yllätys lopulta, että sama kaksikko oli finaalissa omien pariensa kanssa.

Finaalissa Roininen/Vuorinen olivat jaksavampia ja teknisesti hoitelivat homman eri 2-0 (21-14, 21-15). Niinpä Vuorinen voitti turnauksen toisen kerran peräkkäin, 2019 hän voitti parinsa Tuomas Laineen kanssa. Roiniselle voitto oli ensimmäinen, aiemmilta vuosilta on tullut 2. sija (2018) ja 6. sija (2017).

Nemi/Sorvoja siis paransi viidettä sijaa hienosti. Kolmanneksi nousi pari Kruuda/Laakso, kun pari Esko/Tuominen ei venyneen aikataulun vuoksi voinut jäädä pronssipeliin. Sten Kruudalla on huima putki Villihanhi-turnauksessa: voitot 2017 ja 2018, toinen 2019 ja kolmas 2020.

Sijoille 5-6 sijoittuivat lohkokolmoset ja sijoille 7-8 lohkojen neloset, tarkkoja sijoja ei sisi ratkottu.

- Kyllä voin tulla kolmannenkin kerran mukaan, oli jälleen hieno turnaus. Täytyy varmaan taas vaihtaa paria ja kokeilla, onnistuuko voittaminen kolmannen kerran putkeen eri parin kanssa, Oulun Ettassa tulevalla kaudella liigaa pelaava Kasimir Vuorinen naureskeli voittopalkinto kädessään.

Turnausjärjestelyistä vastannut Lempo-biitsin Reijo Jakovuori oli oikein tyytyväinen turnaukseen.

- Sujui kyllä varsin loistavasti. Ilma suosi ja se toi katsojia todella paljon. Pelin tasokin oli loistava. Myös tulevan lentopallokauden kausikorttimyynti saatiin hyvään alkuun, eli ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ensi vuodella täytyy kehitellä äänentoistoa turnauspaikalle, se voi vielä parantaa turnaskokemusta.