Ennakko: Huippupeli Salossa – vastakkain kaksi kovavireistä joukkuetta

9.2.2024

MITÄ: LP Viesti Akatemia – Lempo-Volley

MISSÄ: Salohalli, Salo

MILLOIN: La 10.2. klo 15

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley palaa naisten 1-sarjassa vieraskentälle. Yleensä sunnuntaina pelattuihin sarjapeleihin tulee poikkeus, kun Lempo kohtaa Salohallissa LP Viesti Akatemian lauantaina.

Peli alkaa komealla areenalla kello 15 ja heti perään pelataan Mestaruusliigan ottelu LP Viesti - Hämeenlinna kello 18.

Viime viikolla Lempo hyvästeli Hakkarin liikuntahallin vakuuttavalla 3–0-voitolla Turun Urheiluliitosta. Lempo ei päästänyt turkulaisia kertaakaan yli 18 eräpisteen.

Lempo on sarjassa toisena ja Viesti Akatemia neljäntenä. Puhutaankin siis kärkipelistä. Viesti on Lempoa kolme pistettä takana yhden pelin vähemmän pelanneena, joten pelin merkitys on iso.

Kärkiviisikko on viiden pisteen sisällä, joten kotiedusta käydään kova kilpailu kärkijoukkueiden kesken.

Salossa kohtaavat kaksi hyvässä vireessä olevaa ryhmää. Lempo on voittanut edellisestä neljästä pelistään kolme eikä ole jäänyt kertaakaan ilman pisteitä. Viestillä on alla voitokas Itä-Suomen kiertue, kun se voitti Jujun ja Puijon 3–0 ja 3–0. Saavutus on kova pitkältä vierasmatkalta.

Alkukauden kohtaaminen marraskuussa päättyi Lempon kotivoittoon erin 3–1.

– Viesti on todella sitkeä porukka. Yhtään ei voi antaa siimaa ja pelata itse hyvällä fiiliksellä, jos meinaa pärjätä, Lempo-libero Senni Virtanen arvioi.

– Onneksi nyt ei ole hirveän pitkä pelimatka. Kaikkien pitää olla valmiina siihen henkisesti ja fyysisesti, että bussissa jonkin aikaa istutaan. Salon-matkalla ei onneksi jalat kerkeä menemään vielä tukkoon bussissa. Kentälle lähdetään hyvällä fiiliksellä ja taisteluasenteella, Roosa Päykkönen pohjustaa.

Lempon joukkue odottaa jo kovasti ensimmäistä ottelua uudessa Lempäälä-areenassa, joka pelataan sunnuntaina 18.2. Erää vastaan. Sitä ennen kuitenkin odottaa Salon-vierailu.

– Uudessa areenassa alussa oli hieman haastavaa hahmottaa, mutta treenikertojen lisääntyessä se on helpottunut. On kyllä oikein mukavaa päästä tänne pelaamaan, Senni Virtanen kertoo kokemuksistaan.

Kokoonpanot

Lempolla on kauden aikana ollut leveä kokoonpano, jota on pystytty kierrättämään tasaisesti. Sen voima näkyi taas edellispelissä Turun Urheiluliittoa vastaan, kun muun muassa Veera Vuorentausta ja Saara Rajala pelasivat huippupelit.

Edellispeleissä Lempon tehopelaajia ovat olleet Karoliina Viitaniemi ja Adelia Launonen. Yleispelaaja Vuorentausta ja keskipelaaja Saara Tyrkkö näyttivät Tuulettaret-pelissä, että tehoja löytyy leveältä, kun molemmat tekivät 11 pistettä.

Yksi Lempon vahvuuksia on ollut syöttö, joka on viime aikoina toiminut oivallisesti.

– Meillä on niin hyvä syöttö, että koitetaan sillä saada Viestin hyökkäyspeliä heikennettyä ja sitä kautta saatua etua ottelussa, Roosa Päykkönen arvioi.

Nuori viestin joukkue pelaa upeaa kautta. Siitä osoituksena paikka Suomen cupin puolivälieriin 1-sarjan edustajana. Cupissa tuli tappio liigajoukkue Hämeenlinnalle.

Viestin liigajoukkue pelaa heti 1-sarjapelin jälkeen samassa hallissa, joten teknisesti farmipelaajia voisi olla mukana salolaisten kokoonpanossa. Liigaakin pelanneet pelurit toki toisivat ison buustin 1-sarjakokoonpanoon, muun muassa Iina-Reeta Kaikkonen on todistanut tasonsa jo pääsarjassa.

Viestiltä löytyy kuitenkin laadukas ryhmä myös ilman farmipelaajia. Ryhmä vahvistui alkuvuodesta vielä huippuliberolla, kun Nitta Korhonen vaihtoi Jymyn Viestin organisaatioon.

Selma Nikkanen ja Kiira Tuominen ovat Viestin tehopelaajat. He tulevat laidasta raikkaalla kädellä ha rohkeasti. Viesti pelaakin oivallisesti organisoitua ja fiksua lentopalloa, ja kotietu on kova. Lauantaille voidaankon odottaa runsasta yleisöä. Viesti on voittanut kahdeksan kymmenestä kotipelistään, Lempo-kohtaaminen on joukkueen viimeinen runkosarjan kotipeli.

Seuraa heitä

Lempo: Saara Tyrkkö. Läpimurtokauttaan pelaava keskitorjuja on herättänyt liigajoukkueiden mielenkiinnon. Hyökkää tehokkaasti ja voimalla.

Viesti: Nitta Korhonen. Libero vaihtoi tammikuussa Jymyn Viestiin ja on pelannut 1-sarjaryhmän kanssa. Huippulibero 1-sarjatasolle, pelannut nuorten maajoukkueissa.

Kuvat: Juuso Koro, Antti Raunio