Ennakko: Lempo hakee kauden kolmatta voittoaan Helsingistä

5.10.2023

MITÄ: PuMa-Volley - Lempo-Volley

MISSÄ: Lehto-areena, Helsinki

MILLOIN: Su 8.10. klo 13

Lähtökohta

Lempolla on edessä kauden kolmas sarjapeli ja toinen vierasreissu. Nytkin bussi suuntaa etelään, mutta Turun sijaan Helsinkiin. Vastassa on helsinkiläinen PuMa-Volley ja ottelu alkaa Lehto-areenalla jo kello 13.

Lempo lähtee peliin sarjakärkenä, mutta on pelannut jo kaksi peliä useiden pelattua vasta yhden. Pistesaldo on viisi, kun alkukaudesta on tullut 3–1-voitto Tuulettarista ja 3–2-voitto Kuortaneesta.

Viime viikonloppuna Lempo esitti hienon nousun kotikentällään. 0–2-tappioasema kääntyi voitoksi nuorta Kuortanetta vastaan.

PuMa avasi kauden vieraspelillä LP-Vampula Akatemiaa vastaan, josta viime kauden runkosarjan kakkonen otti vakuuttavan 3-0-voiton. Puhdas vierasvoitto oli vakuuttava työnäyte uudistuneelta ryhmältä.

Viime kaudella Lempo ja PuMa kohtasivat kahdesti, PuMa voitti 3–1 ja 3–2. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat Salossa treeniturnauksessa, silloin Lempo otti tiukkojen erien jälkeen 2–0-voiton.

– Puma on kova vastus, hyvin valmennettu joukkue, josta löytyy runsaasti hyökkäysvoimaa. Mikäli pystymme pelaamaan omien vahvuuksien kautta, niin taistelemme kyllä pisteistä vieraskentälläkin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo uskoo.

Kokoonpanot

Lempo näytti Kuortane-pelissä, että kokoonpanosta löytyy laajuutta. Avauskokoonpanossa oli neljä uutta pelaajaa kauden avaukseen verrattuna. Varsinkin hakkuri Sofia Ikonen näytti, että Lempolta löytyy todella kova hakkurikaksikko. Viime kausi meni lempääläiskasvatilta käytännössä kokonaan ohi polvileikkauksen kuntoutuksessa ja nyt hän onnistui hienosti tekemällä 16 pistettä ja pokkaamalla parhaan pelaajan palkinnon.

Passariosastolla on myös mielenkiintoinen ja tasainen pari, viimeksi passivuorossa oli Riikka Vuorentausta ja avauspelin pelasi Annastiina Tarkkanen.

Lempo saa takaisin avauspelit sairastelujen vuoksi poissa olleen libero Senni Virtasen. Helsingissä esitellään myös uusi kasvo, kun keskitorjuja Saara Tyrkkö debytoi Lempossa. 2007 syntynyt pelaaja liittyy Lempoon nuoren pelaajan kaksoisedustuksella laajentamaan keskipelaajaosastoa. Tyrkkö pelaa 2-sarjaa ja B-tyttöjä VaLePassa.

PuMassa valmennusvastuun otti tälle kaudelle Seppo Siika-aho, joka muistetaan muun muassa Lentopalloliiton toimitusjohtajana muutaman vuoden takaa. Joukkue on uusiutunut jonkin verran viime kaudesta ja ryhmässä on paljon uusia potentiaalisia nuoria pelaajia.

Kauden avauksessa isoa roolia kantoivat viime kaudelta tutun pelaajat Eevi Lehmus ja Sara Aito, jotka kokosivat parhaat pisteet. Passari Sanni Suomela kuuluu nuorten maajoukkuerinkiin ja uusi hakkuri Elisa Muukkonen siirtyi ryhmään Jujun mestarijoukkueesta.

Seuraa heitä

Lempo: Veera Vuorentausta. Yleispelaaja on ollut isossa roolissa alkukaudesta. Pelasi koko pelin Turussa ja tuli vaihdosta kehiin Kuortanetta vastaan ollen kääntämässä ottelun suuntaa.

PuMa: Sanni Suomela. Nuori ja taitava passari pyörittää oivasti helsinkiläisten peliä.