Ennakko: Lempo hakee paluuta voittokantaan Huittisissa

14.10.2023

MITÄ: LP-Vampula Akatemia - Lempo-Volley

MISSÄ: Huittisten yrittäjä- ja ammattiopisto

MILLOIN: Su 15.10. klo 17

Lähtökohta

Lempo-Volleylla on edessää kauden neljäs sarjapeli ja kolmas vieraspeli, kun Markku Mikkola Oy:n bussi suuntaa Hakkarista kohti Huittisia sunnuntaina. Vastassa on LP-Vampulan akatemiajoukkue kello 17 alkavassa ottelussa. Kohta ollaan jo siis pelattu viidesosa runkosarjaa.

Lempo lähtee otteluun allaan kauden ensimmäinen sarjatappio. Viime sunnuntaina PuMa vei tasaisen väännön nimiinsä 3–1. Edellistappio tuli elokuisessa treenipelissä LP Kangasalaa vastaan.

Kun 1-sarjaa on pelattu 1–3 ottelua joka joukkueella, ei sarjataulukosta kannata tehdä liikaa huomioita. Lempo lähtee peliin sijalta viisi, Vampula sijalta kahdeksan.

Huittislaiset hävisivät kauden avauspelinsä kotonaan PuMalle, mutta ottivat makean vierasvoiton edellispelissä Jujua vastaan Joensuusta. Viime kauden mestari taipui 1–3 nuoren akatemiaryhmän käsittelyssä.

Viime kaudella Lempo ja Vampula kohtasivat kahdesti, molemmat voittivat silloin vieraskentällä.

Alkukausi on ollut vieraspelipainotteista. Keskitorjuja Saara Rajalan mukaan vieraspeleissä on oma tyyli valmistautua.

– Ensin aamutreenit Hakkarissa, sitten lähdetään valmistautumaan ja bussissa hyvä henki ryhmään ennen pelipaikalle saapumista.

Valmentaja Viivi Huurne kertoo, että valmentaja huomaa usein erot koti- ja vieraspelien latauksessa.

– Vieraspeli on aika usein vähän latteampi kuin kotipeli.a vieraspelit etenkin pelireissut joukkueen kanssa on oam juttunsa. Niitä on kiva kiertää myös kauden aikana. Mutta onhan siinä aina se, ettei päästä pelaamaan meidän omaa Hakkarin halliin.

Tulevasta vastustajasta Saara Rajala tietää sen, että kokemusetulyönti pitäisi olla kerrankin Lempolla.

– En tiedä Vampilan joukkueesta paljoa, mutta aika nuori joukkue heillä on. Vielä nuorempia kuin me, joten ollaan kerrankin kokeneempia.

Lempon pelissä valmentaja Huurne haluaa nähdä parannusta varsinkin yhdellä osa-alueella.

– Viime viikkoa kun mietitään, en tiedä onko Vampula yhtä kova syöttöjoukkue kuin PuMa, mutta tarvitaan parempi vastaanotto ja puolustuspeliin uhrautumista. Silloin pärjätään kyllä varmasti hyvin. Ykköskosketukseen siis tarvitaan panostusta.

Kokoonpanot

Lempolla PuMa-pelissä avauskokoonpano palasi pitkälti kauden avauspelin malliin, kun kuusikkoon palasivat Annastiina Tarkkanen, Karoliina Viitaniemi, Adelia Launonen ja Veera Vuorentausta. Roosa Päykkönen ja Senni Virtanen tulivat pelin aikana hienosti kehiin pelaavaan seitsikkoon.

Libero Virtanen pelasi Helsingissä kauden avauspallonsa toivuttuaan sairastelusta. Samoin keskipelaaja Saara Tyrkkö oli kehissä ensi kertaa. Tyrkölle kyse oli samalla debyytistä niin Lempossa kuin 1-sarjassa. Nuori keskipelaaja tuli komeasti mukaan uudelle sarjatasolle eikä turhia arastellut.

Alkukauden tehokkain Lempo on ollut 41 pisteen yleispelaaja Adelia Launonen, joka on tällä hetkellä sarjan pisteopörssissä toisena. Launonen pelasi Helsingissä vahvan pelin ja palkittiin Lempon parhaana.

Lempo pääsee Vampula-vieraspeliin ilman loukkaantumisia. Niina Mattila odottaa vielä kauden avauskäyntiään kentällä 1-sarjassa.

Vampulan ryhmä meni viime kaudesta jonkin verran uusiksi ja joukkue on edelleen akatemiaryhmälle tyypillisesti nuori. Viime kauden paras pistenainen Heini Ahtola siirtyi LP Kangasalan riveihin Mestaruusliigaan.

Alkukauden tehopelaajia ovat olleet Viia Rainio ja Mariliis Lipand, jotka olivat Vampulan ryhmässä jo viime kaudella. Vampulan liigajoukkue pelaa viikonloppuna tuplapelit vieraissa, sunnuntaina joukkue pelaa Rovaniemellä, joten farmipelaajia ei liene ainakaan montaa mukana.

Huittisissa nähdään varmasti kovaa syöttöpeliä molemmilta. Se ratkaisee paljon pelin kulkua, kumpi onnistuu paremmin syöttöviivan takana. Kentällä ei ole sarjan ehkä aivan lyöntivoimaisimpia joukkueita, joten puolustuspeli nousee myös isoon rooliin.

Seuraa heitä

Lempo: Adelia Launonen. Hieno alkukausi, jatkaako yleispelaaja huippuvirettään?

LP-Vampula: Viia Rainio. Vampulan tehopelaajia, laitapelaajalla iso rooli joukkueen pelissä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Enna Huurne, Taisto Niukkanen

Päivitetty 14.10.2023 kello 14.55 tiedolla, että Vampulan liigajoukkue pelaa myös sunnuntaina.