Ennakko: Lempo jatkaa kotisalissaan, vastaan hallitsevan Suomen mestarin akatemiaryhmä

27.10.2021

MITÄ naisten 1-sarjaa Lempo-Volley - LP Viesti Akatemia
MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä
MILLOIN  sunnuntaina 31.10. klo 15
LIPUT: 5 €
LIVE Lempo-Volley naiset Facebookissa
Tulospalvelu

Koronaohjeistus

Vieraspelipainotteisen alkukauden jälkeen Lempo-Volley pääsee jatkamaan naisten 1-sarjan pelejään kotisalissa tämän viikon sunnuntaina. Hakkariin saapuu salolainen LP Viesti Akatemia, joka on samaa organisaatiota viime kauden Suomen mestarin LP Viestin kanssa.

Lempo pääsee peliin uudesta tilanteesta 1-sarjatasolla: alla on kauden avausvoitto, kun WoVo Akatemia kaatui 3-1 viikko sitten juurikin kotisalissa.

Viiden tappion jälkeen voitto oli hieno taidonnäyte lempolaisilta, että myös uudella sarjatasolla joukkue pystyy voittamaan. Erityisen upean voitosta teki mahtava kotiyleisö, katsojia oli Hakkarissa 117, joka on seuran naisjoukkueen katsojaennätys tähän asti. Yleisömäärä ei jäänyt paljoa lauantain miesten 1-sarjapelistä, joten voi todeta naisten 1-sarjan löytäneen heti hienosti paikkansa lempääläiseltä urheilukartalta.

Voitolla Lempo nousi myös pois jumbosijalta ja on nyt sijalla 12. Viesti Akatemia on sijalla seitsemän, saldona voitot Pumasta ja Riemusta, tappiot Ettalle ja Kiistolle ja pisteitä seitsemän.

Lempolla edellispelissä debytoi LP Kangasalan kehityspelaaja Neea-Maria Joki. Hän pelasi yleispelaajana ja oli isossa roolissa WoVo-pelissä tehden upeat 26 pistettä.

Joen lisäksi yleispelaajan ja hakkurin paikoilla pelannut Sofia Ikonen esitti kauden parastaan. Hakkurin rooli yhä vaihteli paljon Lempolla, WoVo-pelissä paikalla pelasivat Ikonen ja Veera Vuorentausta.

- Voitto oli tärkeä varmasti pelaajille, että osoitettiin, että pystytään voittamaan tälläkin tasolla, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

Lempon passareista Liisa Lahtinen aloitti pelin ja Riikka Vuorentausta pelasi viimeiset noin 1,5 erää.

- Olihan se hyvä peli, kun voitettiin. Se tuo lisäenergiaa tekemiseen, Vuorentausta sanoo.

LP Viesti Akatemia tekee tiivistä farmiyhteistyötä liigajoukkueensa kanssa ja mahdollisesti Hakkarissa nähdään farmiapuja, koska Viestillä ei ole samaan aikaan liigapeliä. Muun muassa yleispelaaja Linnea Kuusela ja passari Saana Virtanen ovat olleet alkukaudesta vahvasti molempien ryhmien mukana. Kuusela on alkukauden tehokkain Akatemia-pelaaja yhdessä myös 52 pinnaa tehneen Anna Johtelan kanssa.

- Viesti on parantanut hyökkäyspeliään, sitä täytyy saada kiinni. Saana Virtanen on saanut kokemusta liigastakin ja pyörittää peliä hyvin. Meidän täytyy saada kotisalissa syöttö toimimaan, se on paras peli iskeä vastustajan hyökkäystehoihin, Huurne miettii.

Alkukauden treeniturnauksessa Salossa Lempo otti 2-0-voiton Akatemiasta, mutta silloin heidän mukanaan ei ollut farmipelaajia.

Viestiä valmentaa Janne Harju, joka on liigajoukkueen apuvalmentaja. Liigajoukkueen menestysvalmentaja Tomi Lemminkäinen on puolestaan akatemiajoukkueessa apuvalmentajan ja managerin papereilla mukana. Tomi täytti viikolla 50 vuotta, onnittelut Lempäälästä!

- Minulla on rekordi, että en ole Harjun Jannelle koskaan hävinnyt. Yritetään pitää siitä kiinni ja lähdetään haastamaan, Huurne muistelee.

- Omassa pelissä pitää torjunta-puolustuspelaamista saada paremmaksi edellispelistä.

HAASTATTELUSSA JANI HUURNE JA RIIKKA VUORENTAUSTA

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Artikkelin pääkuva: Taisto Niukkanen