Ennakko: Lempo kohtaa kauden harvalla pelitahdilla aloittaneen Kuortaneen

5.11.2022

MITÄ: naisten 1-sarjaa Lempo-Volley – Kuortane

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 6.11. klo 15

LIPUT: 8/5€

LIVE: Solidsport

Lempo-Volleyn kotipeliputkessa on edessä toinen ottelu viidestä. Sunnuntaina Hakkariin saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joka koostuu pitkälti nuorten maajoukkuepelaajista. 

Hakkarissa aloitetaan tuttuun tapaan kello 15 jakamaan kolmea sarjapistettä.

Lähtökohta

Lempo-Volleylla on osittainen tuplaviikonloppu. Osa 1-sarjajoukkueesta on ehtinyt pelata alle lauantaina A-tyttöjen SM-sarjassa kolme junnuottelua. Lempon laaja rinki niin 1-sarjassa kuin  A-tytöissäkin mahdollistaa myös peliajan jakamisen niin, ettei kenellekään tule liikaa urakointia.

Myös osa Kuortaneen pelaajaista pelaa lauantaina  A-tyttöjen peleissä, joten tilanne osaltaan tasoittuu.

Kuortaneen erikoisuus on, että joukkue on pelannut vasta kaksi sarjapeliä. Lempolla pelejä on jo viisi. Edellisestä vierasjoukkueen sarjapelistä on lähes kuukausi, kun 9. lokakuuta Kuortane voitti Erän 3-2. Kuortaneen ryhmä on pelannut tässä välissä juniorimaajoukkueen peleissä, mikä on siirtänyt 1-sarjaotteluita.

Lempolla on alla kolme voittoa. Viime sunnuntaina kotikentällä Lempo otti hienon voiton Jujusta erin 3-2.

Viime kaudella Lempo voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Kokoonpanot

Lempolta nousi edellisessä Juju-pelissä taas uusia kasvoja isommin parrasvaloihin. Yleispelaaja Adelia Launonen teki peräti 21 pistettä ja rikkoi selvästi alkukauden piste-ennätyksensä. Hän paikkasi upeasti Annika Saarta ja osoitti, että Lempolla on loistavia vaihtoehtoja yleispelaajan rooliin. Hakkuri Iina Andrikopoulou avasi pistetilinsä tehden kuusi pinnaa kahdessa pelaamassaan erässä. 

Myös Veera Hussa pelasi alkukauden parastaan ja libero Anna Kaisa Kerminen teki näyttävän paluun kokoonpanoon.

Lempolla on laaja rinki ja osa pelaajista saikin viime viikolla peliaikaa 2-sarjassa ja nyt myös A-tyttöjen peleissä. Se onkin tärkeää, että rosterista löytyy pelivalmiita pelaajia.

Lempon alkukauden paras pistenainen on ollut yleispelaaja Roosa Päykkönen. Hän on erikoistunut pelien lopuissa tärkeisiin pisteisiin, etenkin syöttöpaikalla.

Kuortaneen joukkue on muuttunut jonkin verran viime kauteen. Moni tähtipelaaja siirtyi liigakentille, kuten Heini Kovanen ja Ella Peltomaa Hämeenlinnaan, Iida Pöllänen Kangasalle, Joanna Kallinen, Juulia Jäppinen ja Oona Rasinperä Kuusamoon ja Iina Kaikkonen Saloon.

Niinpä päävalmentaja Nikolas Buserilla on uusia pelaajia kehitettävänään ja Kuortaneella taas kiinnostava tulevaisuuden uusia tulevaisuuden nimi täynnä oleva ryhmä. Netta Tolvanen, Nella Haatainen, Hanna Kastarinen ja Nelly Kinnunen tuovat joukkueeseen kokemusta viime kaudelta Kuortaneen paidasta.

Jujusta Kuortaneelle siirtyi Sofia Päykkönen, joka on ollut alkukauden joukkueen paras pistenainen. Kuortane on alkukauteen tehnyt melko tasaisesti pisteitä ja on oletettavaa, että Lempo saa vastaansa rohkeasti ja laajasti hyökkäävän joukkueen.

Seuraa heitä

Roosa Päykkönen (Lempo-Volley) ja Sofia Päykkönen (Kuortane): Sisarusten taisto. Kuortane-paidassa pelaava Sofia on Roosan pikkusisko. Molemmat joukkueidensa parhaat pistenaiset.

Kuvat: Taisto Niukkanen