Ennakko: Lempo lähtee rikkomaan tappiottoman LP Viesti Akatemian voittosaldoa

3.11.2023

MITÄ: Lempo-Volley – LP Viesti Akatemia

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 5.11. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley pääsee todelliseen kärkikamppailuun, kun sunnuntaina 5. marraskuuta Hakkarin liikuntahallissa nähdään salolainen LP Viesti Akatemia.

Otteluviikolla Viesti on sarjan kärkijoukkue ja Lempo heti perässä kakkosena, joten luvassa on todellinen huippukamppailu.

Joukkueet pääsevät peliin melko erilaisista lähtökohdista. Lempolla on viikon pelitauko, kun edellinen viikonloppu oli vapaa 1-sarjapeleistä. Viesti puolestaan urakoi viime viikonloppuna 3–2-kotivoiton PuMasta ja pelaa myös lauantaina 4.11. Silloin joukkueella on kotipeli Turun Urheiluliittoa vastaan.

Lempo saa siis selvän lepoedun peliin, toisaalta Viestillä on parempi pelituntuma. 

Lempo on kerännyt alkukauden viidestä pelistä mukavat kymmenen pistettä ja neljä voittoa. Kahdessa edellispelissä Lempo voitti RaisUn 3–2 ja LP-Vampula Akatemian 3–0. 

Viesti on edelleen ilman tappioita, kun neljään peliin on tullut yhtä monta voittoa. Nuori joukkue pelaa upeaa alkukautta ja antoi siitä jo osviittaa voittamalla ennen kautta pelatun OP Lounaismaa -turnauksen, jossa Lempo oli kolmas. Turnauksen keskinäinen kohtaaminen päättyi 1–1.

Viesti on Lempoa pisteen edelle sarjataulukossa ennen lauantaista Tuulettaret-peliään.

Lempo on pelannut tällä kaudella kaksi kotipeliä. Tulos on ollut sama: Lempo on hakenut 3–2-voitot viisieräisissä jännäreissä. Kuortane-pelissä Lempo hävisi kaksi avauserää ja voitti kolme seuraavaa, toissa viikonloppuna Raisiota vastaan Lempo voitti kaksi ensimmäistä, hävisi kaksi seuraavaa ja käänsi viidennessä voiton itselleen.

Lempon joukkue toivoo, että yleisö löytää alkukauden tapaan mukavasti Hakkarin liikuntahalliin myös kärkipelissä ja tuo hyvän tunnelman mukanaan.

– Uskon, että tulee hyvä tunnelma halliin. Kotipelit ovat mahtavia, kahdessa avauspelissä on ollut huikea tunnelma kotikentällä. Tulkaa siis katsomaan, Lempon hakkuri Sofia Ikonen viestittää kannattajille.

Viestille ison yleisömäärän edessä pelaaminen ei ole uusia juttu. Joukkue on pelannut kauden kaikki neljä avauspeliään kotisalissaan ja pelaa nyt kauden ensimmäisen vieraspelinsä. Yleisömäärät Salohallissa ovat olleet huikeat: 249, 183, 203 ja 252.

Lempon yleispelaaja Veera Vuorentaustalla on tiedossa lääkkeet, joilla Lempo pystyy horjuttamaan sarjakärjen puhdasta voittosaldoa.

– Syötön pitää olla kova, hyökkäyspelissä pitää myös vahva, Vuorentasta kertoo ennakkohaastattelussa.

Lempo ja Viesti Akatemia ovat kohdanneet Lempon kahden 1-sarjakauden aikana neljästi runkosarjassa. Voitot ovat 2–2, viime kaudella Lempo vei molemma keskinäiset kohtaamiset.

Kokoonpanot

Lempo pääsee Viesti-kohtaamiseen hyvistä lähtökohdista pienen pelitauon myötä. Osa pelaajista urakoi A-tyttöjen peleissä viime viikonloppuna ja sai sieltä tärkeää peliaikaa.

RaisUa vastaan pelivuorossa passareista oli Annastiina Tarkkanen. Tähän asti Lempo-passarit ovat pelanneet vuoropeleissä avauskokoonpanossa.

Yleispelaaja Roosa Päykkönen esitti kauden parastaan ja palkittiin Lempon parhaana edellispelissä. Hakkuri Karoliina Viitaniemi nakutti tutun tehokkaasti 16 pistettä. Viitaniemi palkittiin Lempon syys-lokakuun pelaajana, hän on koko sarjan pistepörssissä toisena.

Lempon paidassa debytoi edellispelissä keskitorjuja Siiri Vehmanen, joka on myös joukkueen fysiikkavalmentaja. Vielä avauskokoonpanossa useita liigakausia pelannut Vehmanen ei ollut, mutta hänet vaihdettiin kentälle pelin edetessä. Vehmanen on Lempon mukana oman ehtimisensä mukaan loppukauden.

Viesti Akatemia tekee laadukasta yhteistyötä Viestin liigajoukkueen kanssa. Farmipelaajia voidaan nähdä sunnuntaina Lempäälässä, sillä liigajoukkueella ei ole silloin omaa ottelua. Otteluohjelma on salolaisilla kuitenkin tiukka, kun liigajoukkue pelaa tällä viikolla perjantaina ja lauantaina ja uudestaan jo ensi keskiviikkona, 1-sarjajoukkue pelaa puolestaan lauantaina ja sunnuntaina.

Salolaisryhmän valmennus uudistui tälle kaudelle, kun Janne Harju jatkaa seurassa, mutta akatemiajoukkueen päävalmentajaksi saapui Teemu Mäkikyrö. Alkukausi on ollut vakuuttava.

Viestin laajasta tasosta kertoo, että alkukauden tehotilastoista ei löydy ketään aivan ylivoimaista pistelinkoa, mutta todella moni pelaaja on tehnyt enemmän kuin 15 pistettä.

Alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Saimi Heikkinen, joka on tehnyt kahteen peliin komeat 36 pistettä. Toinen farmipelaaja Iina Kaikkonen, nuorten maajoukkuepelaaja, on myös ehdottomasti joukkueen tähtiä, jos Lempäälässä nähdään.

Viesti pelaa hyvin aktiivista ja monipuolista lentopalloa, jonka tavoitteena on valmistaa pelaajia Mestarusliigaan. Varmaa onkin, että Hakkarissa nähdään viihdyttävä ja kovatasoinen kärkipeli.

Seuraa heitä

Lempo: Anna Kaisa Kerminen ja Senni Virtanen. Lempon liberoita kannattaa seurata, vinkkaa Sofia Ikonen. "Kumpi ikinä pelaakaan, niin tekevät kyllä huippusuorituksia. Heitä kannattaa ehdottomasti seurata", Ikonen kertoo.

LP Viesti Akatemia: Iina Kaikkonen. Kovakätinen hakkuri on Viestin kovimpia laitapommittajia ja mukana jo liigaryhmässäkin.

Kuvat: Enna Huurne