Ennakko: Lempo matkaa aina vaikeaan Raisioon

25.1.2024

MITÄ: Raision Urheilijat – Lempo-Volley

MISSÄ: Kerttulan liikuntahalli, Raisio

MILLOIN: Su 28.1. klo 15

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley jatkaa naisten 1-sarjakauttaan sunnuntaina 28. tammikuuta Raisiossa. Tiukassa kärkipään kamppailussa vastassa on Raision Urheilijat.

Lempo lähtee peliin sarjakakkosena ja RaisU sijalta viisi. Pelimäärät ovat kuitenkin kovin erilaiset: Lempo on urakoinut jo 16 ottelua 22:sta runkosarjapelistä, RaisU puolestaan 13.

Kun katsotaan pistekeskiarvoa, Lempo on 2,06 keskiarvollaan kolmas. Kärjessä on nyt kolmantena oleva Erä 2,29, toisena kärkijoukkue PuMa 2,18 ja jaettuna nelosena RaisU ja Viesti Akatemia tasan kahden keskiarvolla.

Alkukauden kohtaaminen oli kaksijakoinen: Lempo vei kaksi avauserää, RaisU kaksi seuraava ja Lempo viidennen 16–14. Sunnuntaista voikin ennustaa taas tiukkaa kamppailua.

RaisU on ollut tällä kaudella hyvä kotijoukkue Kerttulan liikuntahallissa: voittoja on kuusi, tappioita vain yksi. Se tuli juuri edellispelissä sarjakärki PuMalle 2–3. Lempo hakeekin historiansa ensimmäistä vierasvoittoa Raisiosta, kahdella edelliskaudella Lempo jäi ilman pisteitä. Lempon edellispeli oli tuplaviikonloppu, josta tuli voitot Kuortaneesta ja Vampulasta kuuden pisteen arvoisesti. 

Molemmilla on myös nyt tuplaviikonloppu, Lempolla tosin hieman erilainen. Lauantaina moni lempolainen pelaa A-tyttöjen A-pooliturnauksessa Lempäälässä. RaisU puolestaan pelaa lauantaina sarjapelin Kuortanetta vastaan kotikentällään.

Lempon A-ikäinen Saara Rajala tietää, miten rankasta tuplasta selvitään.

– Pitää jaksaa painaa hyvää työtä läpi treeniviikko, niin uskon että se hyvä energia kantaa myös viikonlopun peleihin. Tällainen junnut + sarjapeli -kombo on vielä normaalia tuplaviikonloppua rankempi, kun lauantain turnauspäivä on tosi pitkä. Mutta siihenkin on jo totuttu, kyllä sen jaksaa.

Lempon passari Riikka Vuorentaustan mukaan Lempon pelissä on nähty paljon hyvää viime aikoina,

– Syöttö-vastaanotto pitää pysyä hyvänä, jotta voidaan haastaa RaisUa sen kotikentällä. Lisäksi oma peli pitää kysyä kasassa, täytyy tehdä fiksuja ratkaisuita. Oma peli on kulkenut hyvin viime peleissä, ollaan löydetty peliin tasaisuutta. Pystytään ohittamaan vaikeat hetket nopeasti ja erien lopuissa ollaan oltu vahvoja.

Kokoonpanot

Lempo on avustanut taas liigajoukkue Kangasalaa, kun kuluneella viikolla Tessa Francke, Tiia Tapio ja Adelia Launonen olivat liigaryhmän matkassa Pihtiputaalla. Tapio ja Launonen olivat avauskokoonpanossakin.

Launonen loisti edellisviikonloppuna, kun hänet valittiin kahdesti Lempon parhaaksi pelaajaksi tehoillen yhteensä 32 pistettä. Hakkuri Karoliina Viitaniemi nousi tehoillaan jo runkosarjan pistepörssin kakkoseksi.

Lempo osoitti taas kokoonpanonsa laajuutta, kun kahdessa tuplapelissä useampaa roolia kierrätettiin. Riikka Vuorentausta ja Senni Virtanen loistivat kotipelissä, Annastiina Tarkkanen ja Anna Kaisa Kerminen vieraskentällä.

Kun useampi pelaaja urakoi A-junnupeleissä, rosterin laajuus varmistaa, että tuoretta voimaa löytyy Lempolta varmasti.

RaisUlla on Lempon tavoin laaja ja tasainen rinki. Kokoonpanosta löytyy kaksi lempolaisille hyvin tuttua pelaajaa: yleispelaaja Annika Saari ja passari Emilia Kangassalo.

Joukkueen tehokaksikko on ollut Silja Arohonka ja Anna Johtela, jotka kantavat varmasti isoa roolia myös sunnuntaina,

Seuraa heitä

Lempo: Karoliina Viitaniemi. Lempo-hakkuri jahtaa pistepörssin kärkisijoja, vaikea kiinniotettava vastustajan torjunnalle.

RaisU: Anna Johtela. Kovakätinen laitapelaaja kantaa isoa vastuuta RaisUn pelissä.

Kuvat: Juuso Koro