Ennakko: Lempo matkaa tutulle areenalle hakemaan revanssia alkukauden tappiosta

10.11.2023

MITÄ: Tapanilan Erä – Lempo-Volley

MISSÄ: Lehto-areena, Helsinki

MILLOIN: Su 12.11. klo 12

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley pääsi uuteen viikkoon allaan hieno voitto sarjakärki LP Viesti Akatemiasta. Viime sunnuntainen 3–1-kotivoitto oli Lempolta kova työnäyte marraskuun alkuun.

Niinpä Lempo pääsee hyvistä lähtökohdista Helsinkiin, jossa vastassa on isänpäivänä 12. marraskuuta Tapanilan Erä. Lempo matkaa jo toista kertaa Helsinkiin Lehto-areenaan, kun alkukaudella Lempo pelasi jo vieraspelin samassa hallissa pelaavaa PuMaa vastaan.

PuMa-tappio onkin Lempolle kauden ainoa tähän mennessä. Kuusi peliä ovat tuoneet viisi voittoa ja sarjataulukossa sijan kaksi. Kärkijoukkue Viesti on pisteen edellä.

– Viimeksi Helsingin tuloksesta jäi ärsytys päälle, koitetaan tällä kertaa hakea sieltä voitto, Lempon yleispelaaja Tessa Francke lupaili Viesti-ottelun jälkeen.

– Otetaan hyvä valmistautuminen ja lähdetään pelaamaan sitä omaa hyvää peliä, mitä ollaan viime pelit pelattu, niin kyllä se sieltä tulee, Lempon passari Annastiina Tarkkanen arvioi ennakkohaastattelussa.

Erä on pelannut alkukauteen vain neljä ottelua mutta tulokset ovat olleet vakuuttavia. Kolmesta avauspelistä tuli voitot ja edellispelistä niukka 2–3-tappio PuMalle. Erä lähtee Lempo-peliin sijalta kuusi, mutta pelimäärien tasoittuessa Erä kolkuttelee varmasti aivan kärkisijoja 1-sarjassa. 

– Uskon, että aika laadukas peli tulossa. Vastakkain kaksi hyvää porukkaa. Väittäisin, että Erä olisi korkeammalla sarjataulukossa, jos olisi pelannut enemmän otteluita. Uskon, että taistelutahtoinen peli tulossa molemmin puolin ja lopulta uskon, että viedään pisteet kotiin, Lempon valmennuksesta Viivi Huurne analysoi.

Lempolla onkin edessä todella kova haaste. Peli alkaa jo kello 12, mutta sen ei pitäisi olla iso haaste, sillä viimeksi Helsingissä peli alkoi kello 13.

Kokoonpanot

Lempo näytti taas Viesti-ottelussa kokoonpanonsa laajuuden ja tasaisuuden, sillä aiempaan Juju-peliin vaihtui 5/7 pelaajaa avauskokoonpanossa ja tilille napsahti voitto sarjakärjestä. Lempo lepuutti kahta alkukauden parasta tehopelaajaansa Karoliina Viitaniemeä ja Adelia Launosta.

– Olen kyllä tykännyt siitä, että pelaajat vaihtuvat paljon, pääsee pelaamaan kaikkien kanssa. Ei ole niin väliä kenen kanssa pelaa, peli kulkee kaikkien kanssa, Tarkkanen kertoo.

Yleispelaajina Veera Vuorentausta ja Tessa Francke sekä hakkuri Sofia Ikonen onnistuivat hienosti Viestiä vastaan. Lempolta löytyy repertuaaristaan erityylisiä pelaajia käytettäväksi eri tilanteisiin. Myös vaihdosta löytyy pelin kääntämiseen pystyviä pelaajia.

Liberopuolella Lempolta löytyy huippulaatua, sen todisti viime ottelussa Senni Virtanen. Anna Kaisa Kerminen on alkukaudesta myös osoittanut, että laatua löytyy takakentältä.

Voikin olla, että Lempo taas pyöräyttää avauskokoonpanoaan Lehto-areenalla isosti viime peliin. Tai sitten voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Sen tietää vain Lempon valmennusjohto.

Erä pelaa toista kautta 1-sarjaa ja helsinkiläisryhmä on todella kokenut ja hyökkäysvoimainen joukkue. Hakkuri Sanni Vallin ja yleispelaaja Vilma Ruuska takaavat Erälle kovat hyökkäystehot ja pelillisen peruspohjan.

Kun siihen lisätään muun muassa Annika Kivioja ja Ida Mämmi, ei ole yllätys, että Erän alkukausi on ollut voitokas.

Lempo pääseekin pelaamaan ulottuvaa torjuntaa vastaan. Taas kerran ottelussa korostuvat oma syöttö- ja vastaanottopeli.

Seuraa heitä

Lempo: Veera Vuorentausta. Yleispelaaja pelasi upean Viesti-pelin. Loisti joka osa-alueella ja on pelaamassa todellista läpimurtokauttaan 1-sarjassa.

Erä: Vilma Ruuska. LP Kangasalasta ja LiigaPlokista tuttu laitapelaaja kuuluu 1-sarjan tähtikaartiin.

Kuvat: Antti Raunio, Taisto Niukkanen