Ennakko: Lempolla kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu - Aukeaako voittosaldo?

6.10.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: Tuplaviikonloppu: lauantaina Turun Urheiluliitto – Lempo-Volley ja sunnuntaina  Lempo-Volley – LP Viesti Akatemia

MISSÄ: Turku ja Lempäälä

MILLOIN: Turussa la 8.10. klo 17 ja Lempäälässä su 9.10. klo 15

LIVE: Solidsport

Lempo-Volley jatkaa naisten 1-sarjakauttaan viime viikonlopun Kiisto-avauspelin jälkeen. Tiukkojen erien jälkeen Lempo koki 0–3-tappion, joten nyt on haussa kauden ensimmäinen voitto.

– Ihan mukavasti lähti kausi käyntiin, vaikka tulos ei ollut mitä haettiin. Oltiin mukana pelissä koko ajan ja joukkuehenki tuntui hyvältä, Lempon keskitorjuja Tiia Tapio kertoo kauden avauksesta.

Lempolla on edessä runkosarjan ensimmäinen tuplaviikonloppu. Lauantaina Lempo matkaa Turkuun sarjanousija Urheiluliiton vieraaksi. Sunnuntaina edessä on avauskotipeli, kun LP Viesti Akatemia saapuu Lempäälään.

– Aina kiva aloittaa kausi kotona ja mukavaa päästä korkkaamaan uusi kotihalli, Lempoon täksi kaudeksi siirtynyt Tapio iloitsee.

– Tuplaviikonloppu tuo aina omat valmistautumiskommervenkkinsä. Meillä on onneksi laaja rosteri ja päästään varmasti kierrättämään. Pitäisi siis löytyä Salo-peliin tuoreita jalkoja. Tietenkin vähän vaikuttaa farmijutut ja terveystilanteet, Lempon päävalmentaja Jani Huurne miettii tulevasta.

Lähtökohdat

Lempolla on edessä kaksi hyvin erilaista vastustajaa. Lauantaina 2-sarjasta ylös noussut Turun Urheiluliitto, lempinimeltään Tuulettaret, on täysin uusi tuttavuus lempolaisille. Joukkue on melko kokenut.

Sunnuntaina LP Viesti Akatemia puolestaan kohdattiin jo viime kaudella sekä kerran Salon harjoitusturnauksessa. Treenikaudella Viesti oli parempi 2–1 ja voitti viime kauden runkosarjakohtaamiset. Akatemia on kuitenkin uudistunut jonkin verran ja viime kauden avainpelaajia on ottanut uusia askelia liigakenttien vastuunkantajiksi.

Lempo avasi kautensa Urheiluliiton tavoin viime viikonloppuna. Tuulettaret teki jopa pienen yllätyksen, kun se nousi paikallispelissä vieraskentällä voittoon Raision Urheilijoista erin 3–2, oltuaan tappiolla jo 0–2.

– Turkulaiset nousivat ja ryhmässä on tuttuja pelaajia juniorivuosien ajalta. Siellä on kokeneita pelaajia, joilla paljon kokemusta 1- ja 2-sarjatasolta. Ei ole niin fyysinen, mutta hyvin pallokontrollissa oleva joukkue. Pöllyttivät RaisUn, eli kova sakki tule vastaan, Lempon Huurne arvioi.

Akatemia puolestaan avaa sarjakautensa Lempäälässä.

– Salo on kysymysmerkki, keitä mahtaa tulla vastaan. Liigassa heillä on ollut jonkinmoisia kokoonpanohaasteita, joten saa nähdä kuinka paljon farmipelaajia on matkassa. Salolla on nuoria, lahjakkaita ja pitkiä pelaajia. Oman pelin kasassa pysyminen on tärkeää.

Kokoonpanot

Lempo-Volleyn kauden avaus oli usean debyytin aikaa. Roosa Päykkönen, Anna Kaisa Kerminen, Tiia Tapio ja Adelia Launonen pelasivat avauspallonsa virallisessa pelissä Lempon paidassa. Senni Virtanen ja LP Kangasalan matkassa ollut Linnea Malinen voivat debyyttinsä tehdä viikonloppuna.

Vaasassa Lempo-valmennus teki useamman vaihdon ja vaihtopenkiltä löytyikin paljon energiaa. Päykkönen, Tessa Francke ja Saara Rajala tulivat hienosti sisään. Viime kauden Lempon pisteykkönen Annika Saari jatkoi viime kauden virettää ja oli Lempon tehokkain.

Passipelistä vastasi Liisa Lahtinen, toinen passari Riikka Vuorentausta oli loukkaantuneiden listalla Sofia Ikosen ja Viivi Huurneen kanssa.

Lempolla toimi etenkin syöttö- ja puolustuspeli. Libero Kerminen pelasi upean debyytin ja palkittiinkin Lempon parhaana.

Tuplaviikonloppu tuo varmasti Lempon kokoonpanoon kierrätystä ja vastuunjakoa. Siihen laaja ja tasapainoinen kokoonpano sopiikin hyvin.

Urheiluliitolla on kiinnostava ryhmä 1-sarjatasolle. Ryhmästä löytyy paljon kokemusta verrattuna useaan junioripitoiseen ryhmään. Kauden avauspelissä vasenkätinen hakkuri Anniina Aaltola tempoi 22 ja Iskun 1-sarjaryhmästä tuttu Milla Lindström teki 18 pistettä. He ovat laadukas pohja turkulaisten hyökkäyspeliin. Ryhmästä löytyy myös Iskusta tuttu Iina Pulkka.

Viesti Akatemia jatkaa Salon loistavaa pelaajatuotantoa. Viime kaudella Janne Harjun valmentaja ryhmä oli runkosarjan kuudes. Myös tällä kaudella yhteistyötä on liigajoukkueen kanssa. Mieleen kannattaa laittaa muun muassa nimet Emmi Mäki-Kojola, Kiira Tuominen, Selma Nikkanen ja Anna Johtela. Ryhmästä löytyy usea syksyn B-ikäisten alue-SM-kisoissa esiintynyt nuori lahjakkuus.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Annika Saari. Lempon ykköstähtiä, joka aloitti kauden hienosti. Isossa roolissa Lempon laitapelissä ja luotettava vastaanottaja. Urakoi isot minuutit myös tuplaviikonlopussa.

Turun Urheiluliitto: Anniina Aaltola. Vasenkätinen hakkuri aloitti kauden komeasti ja johdatti ryhmänsä voittoon. Lempon täytyy saada kiinni, jos haluaa pelata voitosta.

LP Viesti Akatemia: Anna Johtela. Löi viime kaudella läpi 1-sarjassa Viestissä ja teki useassa pelissä paljon pisteitä. 2006-ikäluokan lupauksia.

Kuvat: Taisto Niukkanen, Antti Raunio

Korjattu 7.10. kello 20.30. Milla Lindtsröm pelasi aiemmin Iskussa, ei TuTossa.