Ennakko: Lempolla tuplaviikonloppu kotihallissa, sarjakärki käy vierailulla

1.12.2022

MITÄ: naisten 1-sarjan kotitupla Lempo-Volley–LP Vampula ja Lempo-Volley–PuMa

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 3.12. klo 12 ja su 4.12. klo 15

LIPUT: 8/5€

Lempo-Volley jatkaa 1-sarjapelejään A-tyttöjen turnausviikonlopun jälkeen tuplaohjelmalla. Pitkä kotipeliputki huipentuu kahteen tärkeään otteluun. Lauantaina Lempon vieraaksi Hakkarin liikuntahalliin saapuu LP Vampula, peli alkaa jo kello 12. Sunnuntaina vieraaksi saapuu sarjakärki PuMa Volley. Peli alkaa normaalisti kello 15.

Lähtökohta

Lempo pääsee tuplapeleihin levänneenä. Alla on neljän voiton jälkeen tappio Raision  Urheilijoille. Nousukuntoinen RaisU pelasi toissaviikonloppuna upeasti ja voitti Hakkarissa 3–0. Lempo on sarjassa sijalla neljä ennen viikonloppua. Tässä kohtaa kautta keskikasti on todella tiukka, joten kahden kotipelin viikonloppu olisi oiva mahdollisuus kasvattaa pistepottia entisestään.

Lauantain vastus Vampulan akatemiajoukkue on myös tuplaviikonlopun keskellä, sillä huittislaiset pelaavat sunnuntaina kotipelin Tapanilan  Erää vastaan. Vampula on sarjassa sijalla kahdeksan, kuuteen peliin voittoja on tullut kaksi. Ero Lempoon on viisi pistettä. 

Vampulallakin on alla vapaa viikonloppu. Sitä ennen Lempon sunnuntain vastus PuMa oli parempi erin 3-0. Vampula aloitti komeasti kahdella voitolla, mutta on sen jälkeen hävinnyt neljästi peräkkäin.

Sunnuntain vastus PuMa on pelannut todella upeaa kautta ja liitää sarjan kärkipaikalla. Sarjasijoitus toi myös palkinnoksi cupin puolivälieräpaikan LP Kangasalaa vastaan. Ottelu pelataan 11.12.

PuMan alkukausi on ollut käytännössä täydellinen: setsemän peliä, joista seitsemän voittoa ja vain yksi pistemenetys. PuMa on Lempoa kahdeksan pistettä edellä. Viime kaudella Lempo ja PuMa kilpailivat tiukasti sijasta 9, kumpi välttää karsinnat. Silloin PuMa oli hieman parempi.

Viime kaudella keskinäisissä peleissä Lempo voitti PuMaa vastaan molemmat ja vei pisteet 5–1. Vampulaa vastaan pisteet jaettiin 3–3 ja voitot 1–1.

Kokoonpanot

Lempo on alkukaudesta jakanut peliaikaa melko tasaisesti laajalle rosterille ja pelaajat ovat saaneet näyttöpaikkoja. Myös kiivas pelitahti on tarkoittanut kierrättämistä. Lempolla onkin heittää kentälle joka pelipaikalle erilaisia pelaajatyyppejä ja vaihtopenkiltä löytyy vaihtoehtoja.

Passari Riikka Vuorentausta on pelannut hienoa kautta ja hän pääsi tällä viikolla myös liigakentille auttamaan farmijoukkue LP Kangasalaa. Liigan mukana ovat olleet myös Linnea Malinen ja Annika Saari.

Hakkuri Pauliina Kovanen on ottanut isoa roolia marraskuussa ja etenkin Kuortane-voitossa pelasi loistavasti. Lempon sisäinen pistepörssi kertoo jaetusta vastuusta, sillä kärki on hyvin tiukka: Roosa Päykkönen (54), Kovanen (53), Saari (51), Adelia Launonen (45) ja Tessa Francke (42) mahtuvat 12 pisteen sisään.

Vampulan joukkue on viime kaudesta muuttunut jonkin verran. Joukkue toimii seuran liigajoukkueen ponnahduslautana ja viime kauden ryhmän avainpelaajista Nanna Talvitie ja Selma Räsänen siirtyivätkin liigajoukkueeseen. Valmennusvastuun otti Janne Anturamäki.

Vampulasta löytyy myös lempolaisille tuttu pelaaja, kun Lempon A-tyttöjen passari Emilia Kangassalo edustaa Vampulaa 1-sarjasta. Alkukauden ylivoimainen tehopelaaja on ollut Heini Ahtola 90 pisteellään. Seuraavaksi paras on 52 pisteen Viia Rainio. Vampulalla on tälläkin kaudella hyvin nuori joukkue.

Helsinkiläinen PuMa Volley jatkaa viime kauden tapaan Dejan Suboticin valmennuksessa. Joukkue tekee yhteistyötä Hämeenlinnan Lentopallokerhon liigajoukkueen kanssa. PuMan laajasta ja laadukkaasta ringistä löytyy useita todella kovia nimiä. Nuorisomaajoukkuepelaaja Nea Subotic on päässyt liigapelienkin makuun ja on sarjan parhaita pelaajia: alkukauteen huimat 126 pistettä ja selvä pistepörssin kärkisija.

Viime kausien luottotähti Oona Laurell on pelannut vain yhden pelin. Passarina on liigakenttiä nähnyt pallotaituri Sofia Lehto ja ringistä löytyy muun muassa Jemina Jäärni ja Hämeenlinnankin pelaajalistoilla olevat Eevi Lehmus ja Kerttu Kilpinen.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Riikka Vuorentausta. Passari pääsi haistelemaan liigatuulia ja pelannut vakuuttavasti Lempo-paidassa. Järjestelee taas monipuolisesti paikkoja hyökkääjille ja syöttöpaikalla vaarallinen.

LP Vampula: Emilia Kangassalo. Lempon A-tytöistä tuttu passari, pääseekö irti kentälle toisia joukkuekavereitaan vastaan?

PuMa: Nea Subotic. Kannatta seurata vielä, kun pelaa 1-sarjaa. Sillä lähivuosina on liigassakin tähtipelaajia.

Kuvat: Taisto Niukkanen