Ennakko: Uusi pelikausi saa heti kiinnostavan alun – liigajoukkue mittaa Lempon vireen

30.8.2023

MITÄ: Kauden ensimmäinen harjoituspeli Lempo-Volley – LP Kangasala

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: To 31.8. klo 18.30

LIPUT: 5€, alle 16v ilmaiseksi, kausikortteja myynnissä. Käteinen/kortti/mobile pay/epassi/smartum

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley aloittaa uuden pelikauden naisten 1-sarjajoukkueen osalta kotikentällään elokuun viimeisenä päivänä. 31.8. Hakkariin saapuu kova liigaryhmä, kun LP Kangasala kohtaa Lempon kello 18.30 alkaen.

Ottelu on Lempolle kauden ensimmäinen uusiutuneella joukkueella ja valmennuksella. Joukkue on harjoitellut yhdessä jo kesän isommalla ringillä sekä heinäkuun lopulta lähtien nykyisellä ryhmällä.

– Treeneissä ollaan tehty tosi hyvin töitä. Muutamat perusasiat, joita ollaan treeneissä painotettu, ovat tulleet hyvin esiin. Mukavaa, että päästään kovassa pelissä heti testaamaan, miten ne siirtyvät pelikentälle asti, päävalmentaja Tuomas Alatalo raottaa.

– On kyllä paljon odotettu näitä treenipelejä, kun viime peleistä jo pitkä aika, Lempon libero ja kapteenistoon valittu Senni Virtanen toteaa.

Lempon pelaajaryhmä on uusiutunut jonkin verran, ja isompi muutos tapahtui valmennuksessa. Lempon naisten edustuksen valmentajan ja managerin roolia kantanut Jani Huurne vei joukkueen viime kaudella historiallisesti pudotuspeleihin ja A-tytöt Suomen mestaruuteen. Viime kauden jälkeen oli Janin aika laittaa oma pitkä valmennusura hetkeksi tauolle. Apuvalmentaja Jyri Niemen peliura jatkuu liigakentilla Akaa-Volleyssa ja hän jäi myös pois N1-joukkueen valmennuksesta.

Uutena päävalmentajana on aloittanut Tuomas Alatalo, joka vetää myös Lempon miesten edustusta. Hänen apunaan on viime kaudelta tuttu Viivi Huurne ja lajilegenda Maria "Mantu" Laine.

LP Kangasala oli viime kaudella Mestaruusliigan neljäs ja Suomen cupin hopealla. Myös tulevalla kaudella joukkue taistelee ehdottomasti kirkaimmista mitaleista. 

LP:lle harjoituspeli on myös kauden ensimmäinen. Joukkue on pysynyt aika hyvin yhdessä ja kokenut pieniä muutoksia. Yksi muutos on, että juuri Lemposta niin kovin tuttu Jani Huurne siirtyi LP Kangasalan manageriksi ja johdattaa ryhmää kohti SM-mitaleja.

Lempon uusi ryhmä pelaa Kangasalaa vastaan ensi kertaa yhdessä, joten luvassa on todella mielenkiintoinen näytönpaikka ja tason testaaminen. Selvää on, että Kangasala on liigajoukkueen fysiikka- ja treeniylivoimalla suuri suosikki.

– Uusi joukkue vaikuttaa tosi huipulta. Näkee harjoituksissa, että kaikilla on motivaatio huipussaan ja tosi kiva lähteä kauteen, Virtanen kertoo.

– LP Kangasalan joukkue on jonkin verran uusiutunut, mutta erittäin kova nippu kasassa. Mielenkiintoista myös nähdä, missä kohtaa he ovat tässä kohtaa kautta, kun heilläkin on ollut maajoukkuepelaajia ryhmässä. Varmasti molemmille tunnusteleva ja mielenkiintoinen peli edessä, Alatalo kertoo vastustajasta.

Kokoonpanot

Lempo-Volley esittelee Kangasala-pelissä kolme uutta pelaajaa viime kauden joukkueeseen. Hakkuri Karoliina Viitaniemi tuli 2-sarjan LP Kangasalasta, passari Annastiina Tarkkanen Oriveden Ponnistuksen A-tytöistä ja Niina Mattila Lempon 2-sarjasta.

Mattila ehti jo viime kaudella debytoida Lempossa 1-sarjassa. Viitaniemi pelasi ennen yhtä "välikautta" Iskussa 1-sarjaa ja voitti kahdesti 1-sarjan pistepörssin. Hän tuleekin olemaan isossa roolissa Lempon hyökkäyspelissä alkavalla kaudella. Tarkkanen puolestaan valittiin A-tyttöjen SM-finaalien all stars -passariksi.

Lempon viime kauden ryhmästä hakkuri Pauliina Kovanen siirtyi LP Vampulan liigajoukkueeseen, keskitorjuja Linnea Malinen Pölkky Kuusamoon ja Annika Saari Raision Urheilijoiden 1-sarjaryhmään. Poissa ovat myös Liisa Lahtinen ja Veera Hussa.

Lempon viime kauden runkopelaajista usea jatkaa sinisessä paidassa. Muun muassa yleispelaaja Adelia Launonen on näyttänyt treenikentillä todella kovaa virettä. Lempon kapteenistoon valittiin nelikko Anna Kaisa Kerminen, Senni Virtanen, Roosa Päykkönen ja Tiia Tapio, jotka ovat jälleen joukkueen avainpelaajia tälläkin kaudella.

Kangasalan uusia pelaajia ovat libero Laura Penttilä, keskitorjuja Ada Peura, passari Petra Salmela ja yleispelaaja/hakkuri Heini Ahtola. Joukkueen perusrunko säilyi hyvin viime kaudesta. Tähtinä ovat EM-kisajoukkueessa esiintyneet yleispelaaja Iida Pöllänen ja keskitorjuja Netta Rekola. He ovat jo palanneet Tallinnasta EM-reissulta takaisin joukkueen vahvuuteen. Hakkuri Neea-Maria Joki ja passari Emmi Jalonen olivat myös mukana maajoukkueringissä, joten päävalmentaja Arttu Keräsellä on käsissään jälleen todella laadukas kärkipelaajien lista.

Poissa ovat lopettanut legenda Tiiamari Sievänen, Roosa Heikkiniemi, Katherine Regalado, Miriam Jauhiainen ja Nea Luntamo. Uusi libero Penttilä sekä Lempossa A-tyttöjen SM-kultaa voittanut Inka Sairiala ovatkin ison suurennuslasin alla, kun libero Sieväsen suuret saappaat täytyy paikata. 

Heidän lisäkseen liigan eliittiin noussut Pöllänen sekä hakkuri Iina Andrikopoulou ovat erityisen mielenkiinnon kohteena alkavalla liigakaudella. Kesken viime kauden Lempoon siirtynyt Andrikopoulou siirtyi kesken kauden Kangasalan paitaan ja jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella selätettyään terveyshaasteet. 

Lempon kokoonpano

LP Kangasalan kokoonpano

Seuraa heitä

Lempo: Karoliina Viitaniemi. Uusi Lempo-pelaaja on hakkurina isossa vastuussa ja mielenkiintoinen uusi nimi Lempon ryhmässä, jolla on aiemmat näytöt 1-sarjasta kunnossa.

LP Kangasala: Iina Andrikopoulou. Hakkuri on tuttu viime kaudelta myös Lempo-paidasta. Toissa kaudella liigan pistepörssin voittanut hakkuri on valmis palaamaan liigan tähtikaartiin.

Kuvat: Taisto Niukkanen