Ennakko: Vahvasti kauden aloittanut RaisU asettaa Lempolle kovan haasteen

20.10.2023

MITÄ: Lempo-Volley - Raision Urheilijat

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 22.10. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley palaa kotikentälleen kahden vierasottelun jälkeen. Edessä on kauden toinen kotipeli Hakkarin liikuntahallissa. Vastaan astelee Raision Urheilijat ja ottelua voi sarjataulukon perusteella pitää kunnon kärkipään vääntönä.

Lempo lähti uuteen peliviikkoon sarjakolmosena, yhden sijan raisiolaisia edellä. Edellispelissä tuli hieno paluu voittokantaan, kun Lempo haki LP-Vampula Akatemiasta 0-3-vierasvoiton. Erityisen ilahduttavaa oli kahden erän voittaminen jatkopalloilla.

Lempon saldo alkukauteen on neljästä pelistä kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä.

Viime kauden hopeajoukkue RaisU on aloittanut uuden kauden mahtavasti. Vaikka joukkue uusiutui ja nuoreni, se ei ole menoa haitannut. Joukkue on yhä puhtaalla pelillä, mutta pelannut vasta kaksi ottelua. Kuusi pistettä on tullut 3-0-voitolla Kiistosta ja 3-1-voitolla Kuortaneesta.

– RaisU on joukkue, joka taistelee jokaisen pallon loppuun asti. Saadaan varmasti vääntää koko rahan edestä. Pyritään pitämään sama fiilis ja pelaamaan kovaa ja samalla tapaa kuin tähän asti, Lempon Karoliina Viitaniemi kertoo Lempon reseptiksi sunnuntaille.

Alkukaudella joukkueet kohtasivat harjoitusturnauksessa Salossa. Peli päättyi silloin 1-1.

– Vampula-pelissä oli taas hyvää syöttö-vastaanottopelaamista. Jos saadaan sama pidettyä RaisUa vastaan, se olisi kova juttu, Lempon Tessa Francke arvioi.

Kokoonpanot

Lempolla teki kauden avausesiintymisensä edellispelissä yleispelaaja Niina Mattila. Alle 18-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva Mattila palkittiin heti Lempon parhaana.

Lempo on pystynyt jakamaan alkukaudesta vastuuta hyvin monipuolisesti ja tasaisesti. Kaksi selvää tehopelaajaa ovat erottuneet: hakkuri Karoliina Viitaniemi johtaa sarjan pistepörssiä 52 täpällään ja yleispelaaja Adelia Launonen on viidentenä 41 pisteellään.

Monelta osa-alueelta löytyy laajuutta. Kun libero-osastolta puuttui Anna Kaisa Kerminen edellispelissä, Senni Virtanen otti isoa roolia ja kantoi sen hienosti. Passarin paikalla Riikka Vuorentausta ja Annastiina Tarkkanen ovat jakaneet peliajan.

RaisUlta poistui viime kauden ryhmästä muutamia tähtipelaajia, mutta uusia on löytynyt paikalle. Yleispelaaja Anna Johtela siirtyi RaisUuun LP Viestin organisaatiosta on ottanut heti ison roolin: kahteen peliin komeasti 20+17 pistettä. Johtelassa onkin Lempolla pideltävää sunnuntaina,

Passarin paikan on ottanut Emilia Kangassalo, joka pelasi viime kaudella Vampulassa 1-sarjaa ja passasi Lempon A-tytöt Suomen mestaruuteen. Viime kaudella Lempossa pelannut Annika Saari on myös raisiolaisten nipussa, vastuu on jäänyt vielä alkukaudesta pieneksi. Joko Hakkarissa olisi Saaren iso mahdollisuus?

– Annikan hypäristä sanoin viime kaudella, että onneksi en ole toisella puolella verkkoa. Ja nyt se on siellä toisella puolen verkkoa. Empulla kanssa tosi hyvä syöttö ja hän peippaa inhottavasti. Koitetaan vääntää heitä vastaan extrakovaa, Francke kertoo tuttujen pelaajien kohtaamisesta.

Ryhmää valmentaa kokenut konkari Ruslan Zhbankov.

Seuraa heitä

Lempo: Senni Virtanen. Libero pelasi vahvasti PuMa-pelin lopun ja koko pelin Vampulassa. 

RaisU: Annika Saari. Entinen Lempo-tähti, kova hyppysyöttö. Saako avauspaikan entisellä kotikentällään?

Kuvat: Enna Huurne, Huurnevisuals