Juju latoi selvät lukemat Joensuussa Lempon vierastuplan avauksessa

NAISTEN 1-SARJAA JUJU JOENSUU - LEMPO-VOLLEY 3-0 (25-10, 25-17, 25-15)

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Veera Hussa, Veera Vuorentausta, Iida Ylimäki, Minja Lindell ja libero Rita Jokinen

Juju: Iida Paananen, Noora Taskinen, Jenna Miinalainen, Milja Hytönen, Sini Kesänen, Anni Karjalainen ja libero Emilia Sieväläinen

Tulospalvelu

Lempo aloitti pitkän vieraskiertueensa lauantaina Joensuussa Jujun vieraana. Matkaan lempolaiset lähtivät lauantaina kello 6.47 Hakkarista ja veti pelipäivän aamutreenit Jyväskylässä matkan varrella.

Joensuussa illan selvä ykkönen oli kotijoukkue Juju. Sarjan kärkipäähän arvioitu joensuulaisryhmä jatkaa puhtaalla pelillä ja niputti Lempon melko selvästi 3-0 (25-10, 25-17, 25-15).

-Pitkät pelireissut vaativat kokemusta hyvän lopputuloksen saamiseksi. Sitä ei meiltä löytynyt. Yöunetkin oli osalla pelaajista jäänyt vähäiseksi, kun jännitys ensimmäisessä tuplaviikonlopussa kalvoi mielessä, päävalmentaja Jani Huurne kertoili Joensuusta.

Juju oli edellä joka osa-alueella, eikä antanut Lempolle juuri mahdollisuuksia. Hyökkäysvoimaisempi kotijoukkue latoi palloa rataan laidasta kovalla teholla ja syöttöpeli oli vahvaa, ässiä tuli useita. Passarina ollut maajoukkueessakin pelannut Iida Paananen pyöritti peliä upeasti ja heitti muun muassa yhden hihapaterin.

- Ihasteltiin Iidan passitempoa ja eka erä meni meiltä täysin ohi. Kuusikkomuutoksien myötä saatiin hieman otetta pelistä toisen ja kolmannen erän aluissa.

Lempo lähti peliin hieman erilaisella avauksella kun alkukauden peleihin jakamalla pelikuormaa tuplaviikonloppuna. Passarina starttasi Liisa Lahtinen, hakkurina Iida Ylimäki ja liberona Rita Jokinen. Nuori Veera Vuorentausta jatkoi hienon Kiisto-pelin jälkeen yleispelaajana.

Juju ei kuitenkaan antanut sääliä, vaan kokenut kotijoukkue jätti Lempon avauserässä kymmeneen pisteeseen. Lempo teki itse paljon virheitä ja Juju puolusti nätisti Lempon lyönnit, jotka kenttään tulivat. Juju-valmentaja Thomas Heiskanen oli saanut joukkueensa heti alusta hyvään iskuun kolmen viikon pelitauon jälkeen.

Lempo aloitti vaihtoja avauserän lopulla ja mylläsi kuusikkoaan toiseen erään, kun Sofia Ikonen, Riikka Vuorentausta ja Milana Hutko tulivat kuusikkoon. Toisen erän alku olikin Lempolta vahvaa tekemistä ja omaa hyökkäyspeliä saatiin käyntiin. Lempo otti erän alussa parin pinnan johdon ja pakotti Jujun aikalisään.

Juju sai pakettinsa kasaan Lempon alkurynnistyksen jälkeen ja otti eroa noustuaan tasoihin. Kakkoserässä Juju teki tuhojaan etenkin keskipelillä. Lempo sai Jujun ottamaan vielä toisen aikalisän loppuerän kirillään, mutta tosissaan erävoitosta taistelemaan Lempon vauhti ei riittänyt.

Kolmanteen erään Lempo-luotsi Jani Huurne piti saman avauskokoonpanon kuin kakkoserässä. Erän alku oli tasaista Jujun pientä hallintaa, mutta hiljalleen kotijoukkue kasvatti johtoaan. Ykköstähtenä oli 11 pistettä tehnyt hakkuri Milja Hytönen. Jujun syötöt olivat laadukkaita ja Lempo ei saanut laitapeliään oikein missään kohtaa käymään Kiisto-pelin tavoin. Siitä kertoo myös pisteet, kun kolmeen erään paras pistenikkari oli viiden pisteen Sofia Ikonen.

Lopulta Juju otti selvän voiton lauantai-iltapäivänä. Lempon pistetili on siis yhä avaamatta neljän sarjapelin jälkeen, joskin vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäästä. Lempo yöpyy Joensuussa ja vetää aamutreenit siellä, ja matkaa sunnuntaina Jyväskylään.

- Ilman loukkaantumisia on helppo ennustaa Juju sarjan kärkipaikoille. Meiltä ei tänään onnistunut oikein kukaan omalla tasollaan, oli vähän ohipeli, Huurne mietti.

- Ohjelma on kyllä ollut huima sarjan alussa. Neljästä pelistä kolme vieraissa ja vielä sarjan kolmea ennakkosuosikkia vastaan. Jyväskylään lähdetään jahtaamaan ensimmäisiä sarjapisteitä.

Sunnuntaina pitkä vierasreissu huipentuu klo 16 peliin Liikunnan Riemua vastaan. Riemu-pelin livestä ei ole aivan varmuutta vielä, mutta joko liven ohjeet tai striimi jaetaan Lempo-Volleyn naiset Facebook-sivulle.

Juju-pelin tallenne löytyy sanomalehti Karjalaisen laadukkaasta ja selostetusta livelähetyksestä täältä.