Jymy vei täydet pisteet Lempolta vaiherikkaan ottelun jälkeen

12.12.2021

NAISTEN 1-SARJAA NURMON JYMY AKATEMIA- LEMPO-VOLLEY  3-1 (23-25, 26-24, 28-26, 26-24)

12.12. Nurmohalli, Seinäjoki

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Pinja Siekkeli, Iida Ylimäki, Veera Vuorentausta, Milana Hutko ja libero Rita Jokinen

Jymy Akatemia: Tiia Heikkinen, Silja Arohonka, Neea Silla, Henni Rinta-Keturi, Mette-Maarit Aro, Hetafiia Lähde ja libero Nitta Korhonen

Tulospalvelu

Sunnuntaina saatiin jännittää urheilurintamalla kahta todella tasaista ja viime hetkille venynyttä trilleriä. Tietenkin puhutaan formula ykkösten huikeasta mestaruustaistelusta kauden viimeisessä kisassa ja naisten 1-sarjan Lempon ja Jymy Akatemian pelistä.

F1-mestaruuden voitti Max Verstappen, Nurmohallissa kolme pistettä erin 3-1 (23-25, 26-24, 28-26, 26-24) voitti Jymy Akatemia. Ero oli niukkaakin niukempi molemmissa: formuloissa ratkaisu tuli viimeisellä kierroksella, lentopallossa jokainen erä päättyi minimaalisesti kahden pisteen erolla.

Lempo ei saanut toistettua lauantain vahvaa Kuortane-peliä, vaan tuplaviikonlopun saldoksi tuli lopulta kolme pistettä.

- Ei ilmeisesti hotelliyöpyminen sovi kaikille, oli vähän väsynyttä ja nuutunutta tekemistä tänään, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tiivisti ja viittasi vierastuplaan. 

Lempolla ei ollut mukana LP Kangasalan kaksikkoa, Jymy puolestaan oli saanut mukaan kolme liigajoukkueensa ringissä olevaa pelaajaa mukaan. Lempo muutti avauskuusikkoaan melko paljon Kuortane-pelin loppuun verraten.

- Oli tarkoitus kierrättää ja peluuttaa vähemmän pelanneita tänään. Täytyy nostaa esille Iida Ylimäki, joka pelasi hakkurina hyvin, Huurne kertoi.

Lempo sai peliin vahvan alun, kun avauserä tuli vierasjoukkueelle. Erän ratkaisupalloissa tärket pisteet päätyivät nurmolaisten käsistä ulos ja Lempon pisteiksi. Mutta kun sama ei toistunut enää muissa erissä, vei Jymy äärimmäisen tiukat kolme seuraavaa erää.

Läpi pelin ote ja johto vaihtelivat useasti. Välillä Lempo oli hyvässä johdossa ja Jymy tuli takaa ohi. Toisessa kohtaa tilanne oli päinvastainen. Johto vaihtui, vaihtui uudestaan ja lopputulos oli, että 20 pinnan kohdilla oltiin aivan tasoissa joka erässä. Vielä 20 pinnan jälkeenkin momentumit vaihtelivat.

- Vaikka eka erä tuli kotiin, ei ihan pysynyt oma peli koossa eikä saatu johtoasemia pidettyä. Toinen erä menetettiin lopussa ja kolmas oli katkolla meille. Isossa kuvassa hieman semmoista väsynyttä tekemistä. Eivät ole päivät sisaruksia, Huurne viittasi lauantain vahvaan peliin.

Kolmannessa erässä Lempolla oli kaksi eräpalloa, mutta molemmissa tuli syöttövirhe. Niinpä Jymy nousi takaa ohi kakkoserän tavoin.

- Kolmas erä kuvasti hyvin. Tehtiin kauheasti töitä ja saatiin hienoja nousuja mukaan peliin ja sitten taas annettiin hieman hyvän nousun valua hukkaan. Ratkaisupalloissa oli hieman pehmeyttä, Huurne arvioi.

Lempolla kesken peliin mukaan tulivat Riikka Vuorentausta, Sofia Ikonen, Veera Hussa ja Viivi Huurne. Ikonen nousi pisteykköseksi tekemällä 16 pinnaa, Annika Saari paukutti 15 ja Iida Ylimäki 13.

Jymyllä oli tasainen kolmikko, joka teki 14 pistettä. Liigan mukana ollutta hakkuria Henni Rinta-Keturia (14 pinnaa) Lempo sai melko hyvin kuriin.

- Saatiin paljon vaimennettua ja puolustettua häntä, Huurne kehui joukkueen tekemistä isointa hyökkäysuhkaa vastaan. Lempo napsikin pelissä useamman tärkeän torjunnan, tähtenä Milana Hutko kolmella torjunnallaan.

Hyökkäyspelissä nähtiin molemmilta useampi hieno onnistuminen vaikeissa paikoissa rohkeilla suorituksilla ja taas vastapainoksi molemmat antoivat pinnoja myös suorilla hyökkäysvirheillä. Lempo teki Jymylle 41 pinnaa omilla virheille, Jymy puolestaan Lempolle 37 pinnaa.

Neljännessä erässä Lempo sitkisteli koko erän aivan lähietäisyydellä ja nousi vielä pelille tyypillisesti kahden Jymyn ottelupallon takaa tasoihin, mutta bensa ei aivan riittänyt pelin venyttämiseen viidenteen erään.

- Oli vaisua peliä siihen nähden, mitä muutama viimeinen peli on ollut. Tiistaina treeneihin ja sunnuntaina on 1-sarjassa taas tärkeä peli. Tämä peli pitää unohtaa siihen mennessä, kun Seinäjoella ollaan syömässä, Huurne käänsi katseen tulevaan.

Osan sunnuntain kierroksen peleistä ollessa kesken Lempo on sarjataulukossa hienosti sijalla yhdeksän ja tasapistein viimeisessä pudotuspelipaikassa sijalla kahdeksan kiinni olevan Jujun kanssa.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Sofia Ikonen

Jymyn paras pelaaja: Silja Arohonka

Lempon Pelin päällikkö: Iida Ylimäki

PISTEET

Lempo: Sofia Ikonen 16/+7, Annika Saari 15/+8, Iida Ylimäki 13/+5

Jymy: Henni Rinta-Keturi 14/+6, Silja Arohonka 14/+6, Mette-Maarit Aro 14/+4

YLEISÖ: 52

SEURAAVA PELI

Lempon syyskausi päättyy kotipeliin 19.12. LP Vampulaa vastaan.

HAASTATTELUSSA PÄIVÄN PÄÄLLIKKÖ IIDA YLIMÄKI

ENNAKKOHAASTATTELUSSA PÄÄSI TUTUSTUMAAN LEMPON BUSSIIN

Ottelun pääkuva: Taisto Niukkanen