Lempo avasi Jymy-tuplan hienolla vierasvoitolla

16.12.2023

N1 RUNKOSARJA JYMY VOLLEY AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 0–3 (22–25, 20–25, 18–25)

16.12.2023 Nurmon yläaste, Seinäjoki

Lempo-Volley aloitti vuoden viimeisen viikonlopun naisten 1-sarjassa vahvalla esityksellä. Lempo voitti Nurmon Jymy Akatemian vieraskentällä 3–0 (25–22, 25–20, 25–18) nousujohteisella esityksellä. Samalla Lempo nousi ainakin hetkeksi sarjakärkeen.

Lempon päävalmentajana debytoi Maria Laine, joka johti Lempon heti vakuuttavaan voittoon.

- Kyllä mulla vähän poskia kuumotti ja jännittikin, kun piti pelipalaveria. Hienosti naiset klaarasivat pelin ja ottelu oli koko ajan meillä hyvin hallussa, Laine kertoi matsin jälkeen.

Lempolla yleispelaajakaksikko Tessa Francke ja Adelia Launonen olivat LP Kangasalan mukana liigapelissä. Kun Annastiina Tarkkanen, Anna Kaisa Kerminen ja Siiri Vehmanen puuttuivat, Lempo oli matkassa vain kymmenellä pelaajalla. Se ei menoa kuitenkaan haitannut.

Avauskokoonpanoon astelivat Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Rajala ja liberoksi Senni Virtanen.

Avauserä oli ottelun tiukin ja sarjanousija Jymy pysyi pitkään Lempon mukana ja hallitsikin erää ajoittain. Vasta 20 pisteen jälkeen Lempo sai ratkaisevan eron itselleen Jymyn virheillä. Veera Vuorentausta päätti erän Lempolle hienolla nelospaikan hyökkäyksellä.

Kakkoserään Niina Mattila tuli yleispelaajaksi Veera Vuorentaustan paikalle. Mattilan sisääntulo oli upea ja todella vahvaa hyökkäyspeliä esittänyt Niina teki kahteen erään kymmenen pistettä. Jymy aloitti toisen erän hyvin avauserän tapaan, mutta kymmenen pisteen jälkeen Lempo karkasi. Muutama hyvä omaa syöttövuoro putkeen ja varsinkin Saara Tyrkön syötöillä Lempo teki ratkaisevan erän. Lempo pääsi pitkälle tauolle siis mukavassa kahden erän johdossa.

Kolmas erä oli Lempon parasta tekemistä. Usein kahden erävoiton jälkeen voi olla haasteita pitkän tauon jälkeen, mutta nyt Lempon peli vain parani pelin edetessä. Monipuolinen ratkaisijoiden rintama ja kova syöttö toivat Lempolla kymmenen pisteen johdon 19-9. Loppuerässä Jymy hieman kiri, mutta ottelun voitto suoraan kolmessa erässä ei ollut uhattuna.

Lempon vuoden viimeinen peliviikonloppu alkoi siis varsin mainiosti. Nuori keskipelaaja Tyrkkö oli pelin tehokkain lempolainen 12 pisteellä, Karoliina Viitaniemi summasi 11 ja Mattila 10. Libero Senni Virtanen esiintyi tutun vahvasti. Parhaana palkittiin kahdeksan pisteen Roosa Päykkönen, joka loisti monipuolisesti.

Jymyn tehokkain oli parhaana palkittu hakkuri Aino Kantokoski 16 pisteellään.

– Taisteltiin tänään hyvin. Ei jätetty tyhmiä palloja kenttään, vaan saatiin osumia ja palloja peliin. Onneksi Hakkarissa on korkeampi katto kuin Nurmon yläasteella, Roosa Päykkönen kertoi.

– Pelillisesti oltiin hyvällä pelipäällä. Syöttö-vastaanotto on taas tärkeä sunnuntaina. Me lähdetään freesillä mielellä taas huomenna, Laine kertoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempo ja Jymy kohtaavat heti sunnuntaina Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa kello 15. Tervetuloa vuoden viimeiseen otteluun!

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Rajala ja libero Senni Virtanen

Jymy: Helmi Haapoja, Sara Tuominen, Kastanja Luoma, Aino Kantokoski, Neea Silla ja Iiris Rajamäki