Lempo runkosarjan kakkonen - seurahistorian paras runkosarja

10.3.2024

N1 RUNKOSARJA VAASAN KIISTO – LEMPO-VOLLEY 1–3 (23–25, 20–25, 25–21, 16–25) 

10.3.2024 Variska, Vaasa

Lempo-Volley lähtee naisten 1-sarjan pudotuspeleihin runkosarjan kakkospaikalta. Lempo varmisti runkosarjan toisen sijan päätöspelissä sunnuntaina Vaasassa. Lempo voitti Kiiston 3–1 (25–23, 25–20, 21–25, 25–16) eikä päästänyt pisteen päähän jäänyttä Tapanilan Erää ohi. Runkosarjan voittoa juhli PuMa kahden pisteen erolla.

Lempo pelasi runkosarjassa 22 ottelua, joista voitti 15 ja keräsi 47 pistettä. Kakkossija on Lempon seurahistorian paras naisten edustusjoukkueelle. Vastaan puolivälierissä tulee kuopiolainen Puijo Wolley, joka oli runkosarjassa seitsemäs.

– Kakkossija maistuu makoisalta. On ollut hieno runkosarja ja mennyt paremmin kuin aiempina kausina. Puolivälierissä laitetaan vielä lisää puita pesään ja mennään kovalla rytinällä, Lempon yleispelaaja Veera Vuorentausta makusteli kakkossijaa Kiisto-voiton jälkeen.

Vaasassa Lempo oli liikkeellä hieman vajaalla rosterilla Anna Kaisa Kermisen, Saara Tyrkön, Niina Mattila ja Siiri Vehmasen puututtua. Ennen peliä tiedettiin Erän voittaneen LP Viesti Akatemia, joten kakkospaikka vaati kolmen pisteen vierasvoittoa.

Siihen Lempo lopulta pystyi, vaikka runkosarjan viimeiseksi ja kauttaan karsinnoissa jatkava Kiisto antoi kovan vastuksen.

– Oli kokonaisuudessaan ihan hyvä peli meiltä. Eka ja toka erä olivat vahvoja, kolmanteen tuli notkahdus. Parannettiin kuitenkin taas neloserään, Vuorentausta arvioi.

– Peli oli meillä pääsääntöisesti hyvin hallussa. Syöttöpeli oli suurimman osan peliä riittävällä tasolla ja torjunta-puolustuksessa paiskittiin hyvin hommia. Muutamia herpaantumisvirheitä tuli välillä. Levollisin mielin pystyi seuraamaan peliä, vaikka oltiin Kiiston Venla Kujalan syöttöjen kanssa välllä isoissa ongelmissa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi ottelua.

Kiiston keskipelaaja Kujala oli tosiaan piikki lempolaisten lihassa. 14 pistettä tehnyt Kujala syötti puolentusinaa ässää ja ratkaisi kolmoserän Kiistolle huimalla syöttöputkellaan 20 pisteen päällä. Myös avauserässä Kujala vastasi tehohetkestä syöttöpaikalla, kun Kiisto nousi takaa rinnalle haastamaan Lempoa.

Avauserän voitto oli henkisesti tärkeä, kun Lempo tiristi tiukan erän itselleen. Roosa Päykkönen tuli Adelia Launosen paikalle avauserässä ja pelasi hienosti kehiin päästyään. Avauserän voitto toi lisävirtaa kakkoserään, jota Lempo hallitsi koko ajan.

Kolmas erä oli johtoaseman vaihtelua ja Lempo oli hyvin pelin päällä pitkään, mutta taas Kujala ja muut Kiiston leijasyöttäjät pääsivät iskemään Lempon vastaanottoon. Niinpä kolmas erä lipesi Lempon käsistä. Pieni sisuuntuminen riitti ja Lempo kiristi tahtiaan neloserään runkosarjan kakkospaikan arvoisesti.

Karoliina Viitaniemi oli ratkaisuhetkillä arvokas pallontappaja. Viitaniemi rikkoi pelissä 300 pisteen rajan runkosarjassa ja tehtaili kaikkiaan 21 täppää. Lempon parhaana palkittu Veera Vuorentausta pelasi loistavasti takakentällä ja tehtaili siinä samalla hienot 15 pistettä. Libero Senni Virtanen kantoi ison vastaanottovastuun ja kapteenin roolin takuuvarmasti.

Lempo pääsee oivallisesta tilanteesta pudotuspeleihin.

– Toivottavasti joukkue ottaa hienosta runkosarjasta mukaa sopivan itseluottamuksen ja röyhkeyden pudotuspeleihin. Meillä ei ole vielä vatsa täynnä. Ennen kautta asetettiin joukkueelle omat tavoitteet ja vielä niissä  ei olla, jotan kovaa vaan eteenpäin, Alatalo kertoi.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 16.3. Kuopiossa ja välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina 17.3. Lempäälä-areenassa. Silloin kaikki kannustamaan!

Tarkat peliajankohdat kerrotaan, kun ne saadaan vahvistettua.

PUOLIVÄLIERÄT

PuMa-Volley – Turun Urheiluliitto
Lempo-Volley – Puijo Wolley
Tapanilan Erä – Kuortane
Raision Urheilijat – LP Viesti Akatemia

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Veera Vuorentausta
Kiiston paras pelaaja: Noora Rasinperä

Yleisö: 81

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 21, Veera Vuorentausta 15, Roosa Päykkönen 11

Kiisto: Venla Kujala 14, Noora Rasinperä 10, Emilia Riekki 10

Seuraava peli

Lempo pelaa puolivälierissä Puijo Wolleyta vastaan. Lauantaina 16.3. vieraskentällä ja sunnuntaina 17.3. Lempäälä-areenassa. Kiisto jatkaa pelejään putoamiskarsinnoissa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Tiia Tapio, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Rajala ja libero Senni Virtanen

Kiisto: Eveliina Haapoja, Emilia Riekki, Venla Kujala, Hanna Kivioja, Noora Rasinperä, Sabina Nylund ja libero Janika Kaski