Lempo avasi vuoden 2024 voittosaldon hienolla Kuortane-esityksellä

20.1.2024

N1 RUNKOSARJA KUORTANE – LEMPO-VOLLEY 1–3 (23–25, 22–25, 25–16, 15–25)

20.1.2024 LähiTapiola-areena, Kuortane

Lempo-Volley otti vuoden 2024 ensimmäisen sarjavoittonsa naisten 1-sarjassa lauantaina. Voitto tuli Kuortaneesta vieraskentällä erin 3–1 (25–23, 25–22, 16–25, 25–15). Lempo on voiton myötä sarjassa kolmantena, kaksi pistettä sarjakärki Erän takana.

Lempo pääsee hakemaan kuuden pisteen viikonloppua, kun pelit jatkuvat sunnuntaina LP-Vampula Akatemiaa vastaan kotikentällä Hakkarissa.

Lauantaina nähtiin Kuortaneen urheiluopistolla laadukasta peliä, kun molemmat pelasivat hyvällä tasolla.

Kuortane laittoi Lempon todella ahtaalle aivan kuten kauden avauskohtaamisessa. Vierasjoukkue Lempo oli henkisesti todella vahva: kahdessa ensimmäisessä voittoerässä oli omat vaikeat hetkensä ja Kuortane oli ajoittain edessä, mutta isoissa palloissa Lempo oli parhaillaan. Neljäs erä puolestaan oli todella vakuuttava oman pelin kasaaminen yhden vaikean erän jälkeen.

– Pelin kuva oli meidän vahvat loppuerät. Niissä oltiin tänään tosi hyviä. Lisäksi saatiin pelifiilistä taas tosi hyväksi neloserän, mikä auttoi paljon, Lempon passari Annastiina Tarkkanen kuvailil

– Syöttö-vastaanotossa onnistuttiin tosi hyvin, se oli paras osa-alue tänään. Lisäksi hyökättiin vahvasti, Adelia Launonen arvioi.

Pelissä momentum vaihteli usein onnistuneiden aikalisien ja vaihtojen myötä. Useasti aikalisän ottanut joukkue sai muutaman pisteen putken ja peliä käännettyä.

Avauserän lopulla Roosa Päykkönen tuli hienosti kehiin ja oli ratkaisemassa erävoittoa Lempolle. Toisen erän lopulla puolestaan Veera Vuorentausta oli samassa roolissa tullen vaihdosta kehiin, kun Lempo käänsi kakkoserän.

Pitkän tauon jälkeen Kuortane pystyi parantamaan ja hallitsi erää tasaisen alun jälkeen. Lempo ei pystynyt kahden avauserän tapaiseen nousuun. Erä meni selvin numeroin kotijoukkuelle. Erän kuluessa Niina Mattila ja Veera Vuorentausta piipahtivat Lempolta kentällä.

Kolmannen erän jälkeen Lempon valmentaja Maria Laine tokaisi pelaajille, että pystytään varmasti jokaisella osa-alueella tekemään asiat kolmoserää paremmin. Joukkueesta aisti päättäväisyyttä, että peliä ei tahdota venyttää viidenteen erään.

Neljäa erä olikin Lempon parasta tekemistä ottelussa. Johtoasema oli erän alusta lähtien vahva. Perustana oli vahva syöttö- ja vastaanottopeli. Lempo sai muutaman ässän verkkonauhan kautta, mutta kaikkiaan peli toimi hienosti eikä Kuortane pystynyt enää haastamaan vierasjoukkuetta erävoitosta.

Otteluennakkossa Lempon Adelia Launonen nostettiin esille todella vahvojen treeniesityksien myötä. Launonen olikin kentän ykköstähti komealla 17 pisteen saldolla ja hakkasi laidasta komeasti pisteitä. Karoliina Viitaniemi tuki 12 pisteellä ja vahvan sisääntulon tehnyt Roosa Päykkönen kahdeksan. Lempon syöttöpeli oli todella hyvää, syöttöpaikalla loistivat varsinkin Päykkönen, Annastiina Tarkkanen ja Saara Tyrkkö.

Kuortane on ottanut kauden aikana isoja kehitysharppauksia. Tehokkain oli 12 pisteen Vilma Isometsä. Venla Rajala teki kolme ja Noora Päykkönen kuusi pistettä.

– Oltiin erien lopuissa tänään hyviä ja rohkeita. Ennen peliä mietitytti syöttö-vastaanotto, koska Kuortane on siinä kotikentällään tosi hyvä. Mutta nyt me oltiin siinä tosi hyviä. Se oli voiton avain. Olen ylpeä joukkueesta, oli hienot kolme pistettä, päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.