Lempo haki upean voiton Kuortaneesta vaikean avauserän jälkeen

12.12.2021

NAISTEN 1-SARJAA KUORTANE - LEMPO-VOLLEY 1-3 (25-17, 19-25, 15-25, 23-25)

11.12. Lähitapiola-areena, Kuortane

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Neea-Maria Joki, Veera Hussa, Iida Ylimäki, Venla Raittinen, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

Kuortane: Iiris Leppänen, Heini Kovanen, Hanna Kastarinen, Vilma Isometsä, Oona Rasinperä, Ella Peltomaa

Tulospalvelu

Lempo aloitti vierasreissunsa Pohjanmaalle parhaalla mahdollisessa tavalla: lauantaina ryöstöretki aina vaikeaan Kuortaneen vierassaliin onnistui täydellisesti. Kotijoukkue vei avauserän, minkä jälkeen tahtipuikko oli vierasjoukkue Lempon hallussa: 3-1-voitto lempääläisille ja hyvillä mielin kohti hotellia ja sunnuntain vieraspeliä Jymyä vastaan.

Lempo oli saanut mukaansa LP Kangasalan kehityspelaajakaksikon Neea-Maria Joki ja Venla Raittinen ja myös pisteykkönen Annika Saari palasi kokoonpanoon. Kuortaneella on todella kova neljän pelin viikko menossa ja sen kolmas peli Lempoa vastaan, kun he olivat viikolla pelanneet jo pelit 1-sarjaa ja Mestaruusliigaa.

Siitä huolimatta Kuortane aloitti pelin pyörremyrskyn laitta syöttöpaikalla. Lempon vastaanotto ei saanut pelin alussa juuri minkäänlaista otetta kotijoukkueen Iiris Leppäsen syötöstä. Hän syötti pelin avanneeseen syöttövuoroon kolme ässää, Lempon päävalmentaja Jani Huurne otti aikalisän 0-5-tilanteessa ja Kuortane oli käytännössä taputellut avauserän, kun Huurne otti toisen aikalisän 3-12-tilanteessa.

Tilanne oli vaikea Lempo-kaksikko Liisa Lahtiselle ja Iida Ylimäelle, jotka olivat nousseet avauskokoonpanoon. Lempo teki avauserän puolivälissä passari-hakkuri-vaihdon ja kentälle tulivat Riikka Vuorentausta ja Sofia Ikonen. Avauserä meni kuitenkin kotijoukkueen syöttöesitystä ihaillessa.

Tämän kauden Lempo on kuitenkin sitä astetta sitkeämpää puuta. Se on nähty alkukaudesta ja nähtiin taas lauantaina. Avauserän lopulla Lempo pääsi hieman peliin kiinni ja toisessa erässä, kun joukkue sai uuden startin, ei lempolaisia pysäyttänyt enää mikään.

Joukkueen nousua kuvaili osuvasti libero Viivi Huurne pelin jälkeen.

- Miinus oli pelissä se alku, oksittiin vähän joka pallo. Kuortane tuli hyvällä syötöllä. Plussana ehdottomasti henkinen itsemme kasaus ja siiten sitten käännettiin.

Lempo lähti kakkoserään samalla ryhmällä, jolla päätti avauserän. Nyt alkoi toimia Lempon syöttöpeli ja ässiä napsui myös Kuortaneen puolelta. Etenkin kakkoserässä pisteiden teosta vastasi tehokas yleispelaajaduo Raittinen (koko pelissä 13 pistettä) ja Joki (12). Niinpä peli tasoittui pitkälle tauolle mentäessä.

Pitkältä tauolle tultaessa Kuortaneen salissa toistui avauserän alku, kun kotijoukkue paineli 5-1-johtoon. Tällä kertaa Lempo sai eron kurottua nopeasti kiinni ja oli johdossa jo 8-7-tilanteessa. Sen jälkee Kuortane oli pelissä johdossa enää kaksi palloa neloserän alussa, mutta Lempo sai niskalenkin loppupelin ajaksi. 

Kolmannessa erässä hakkuri Sofia Ikonen takoi tärkeitä pinnoja ja Lempo sai koko pelissä paremmin ja paremmin Kuortaneen hyökkäyspeliä kuriin. Lempon B-junnuista parin vuoden takaa tuttu Ella Peltomaa oli tehokas keskipelaajana (9 pistettä) ja Heini Kovanen tehtaili pelin isoimman pistemäärän, 14, mutta pisteputkia Lempo ei enää antanut, paitsi yhden.

Neljännen erän pitkän johtoaseman jälkeen meinasi käydä klassiset, kun isoa ja sarja-asetelemiin yllätyksenä pidettävää vierasvoittoa piti viimeistellä. Sofia Ikosen piste toi Lempolle useamman ottelupallon tilanteessa 24-17.

Sitten Kuortane iski vielä kerran, sillä pelin viimeisellä pisteputkellaan. Pari ässää, torjunta ja pari Lempon aikalisää: pian ero oli kutistunut pisteeseen 24-23. Viimeisellä hetkellä Lempo sai putken katki, kun Sofia Ikonen painoi vastapallon kenttään ja Lempo sai pelin poikki ja kaikki pisteet kotiin.

- Pelistä jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Alun vaikeuksien jälkeen meni ihan hyvin, kuten tulos kertoo, Lempon Riikka Vuorentausta kertoi.

Lempo jatkaa pelejään jo sunnuntaina kello 15 Jymyn vieraana.

PALKINNOT

Lempon Pelin päällikkö -palkinto: Riikka Vuorentausta

PISTEET

Lempo: Venla Raittinen 13, Neea-Maria Joki 12, Sofia Ikonen 10

Kuortane: Heini Kovanen 14, Ella Peltomaa 9, Oona Rasinperä 9

YLEISÖ: 56

SEURAAVA PELI

Lempo jatkaa pelejään heti sunnuntaina klo 15 Nurmon Jymy Akatemian vieraana, Kuortane pelaa myös sunnuntaina, silloin Iskun vieraana. Lempon syyskausi päättyy kotipeliin 19.12. LP Vampulaa vastaan.

HAASTATTELUSSA RIIKKA VUORENTAUSTA JA VIIVI HUURNE

ENNAKKOHAASTATTELUSSA PÄÄSI TUTUSTUMAAN LEMPON BUSSIIN