Lempolle ensimmäinen puhdas voitto ja toinen voitto putkeen - Juju nurin upeasti 3-0

21.11.2021

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - JUJU 3-0  (28-26, 26-24, 25-22)

21.11.2021 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Veera Vuorentausta, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Annika Saari, Minja Lindell ja libero Viivi Huurne

Juju: Jonna Vaskonen, Sofia Päykkönen, Jenna Miinalainen, Essi Hartikainen, Sini Kesänen, Anni Karjalainen ja libero Emilia Sieviläinen

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volleyn vaihtopenkin ja kentällä olevan kuusikon tuuletukset olivat kovia, kun avauserä naisten 1-sarjan kotipelissä Jujua vastaan kääntyi kotijoukkueen viidennen eräpallon jälkeen Lempolle 28-26.

Lempolaisten tuuletukset olivat suorastaan riehakkaita, kun toisessa erässä Lempo nousi 21-24-tappiosta 26-24-erävoittoon.

Ja kun Sofia Ikosen torjunta varmisti kolmoserän tulokseksi 25-22 ja Lempolle kauden ensimmäisen puhtaan kolmen pisteen voiton, repesi riemu Lempon joukkueella totaalisesti. Villit tuuletukset olivat ansaittuja, kun Lempo otti makean revanssin Jujusta erin 3-0 kotisalissaan.

Samalla Lempo teki montakin historiaa: seurahistorian ensimmäinen kolme pistettä naisten 1-sarjassa ilman erämenetyksiä, ensimmäisen kerran sarjapisteitä kahdessa peräkkäisessä pelissä ja ensimmäisen kerran kaksi voittoa putkeen.

- Aika hyvät fiilikset! Hyvällä pelillä täydet pisteet, ei tullut suuria notkahduksia, Lempon parhaana palkittu Riikka Vuorentausta herkutteli pelin jälkeen tuntemuksiaan.

Lempo oli kokenut lokakuussa Jujulle selvän 0-3-tappion. Nyt alla oli 3-2-vierasvoitto PuMasta ja päävalmentaja Jani Huurneen mukaan kauden paras peliin valmistava treeniviikko.

Kun vierasjoukkue Juju oli pitkän reissun rasittama, lauantaina peli Tampereella, ja kokoonpanosta puuttui muutama tärkeä pelaaja, onnistui Lempo iskemään oikeaan aikaan.

Merkittävää oli kotijoukkueen henkinen vahvuus: kun oli paikka ottaa täysi pistepotti, Lempo tarttui siihen ja piti pisteet kotisalissaan. Alkukaudesta nuori joukkue oli erien lopuissa vaikeuksissa, mutta kokemukset kovista peleistä tuottavat hedelmää.

Nyt se oli Lempo, joka hoiteli tiukat erien loput itselleen ja näytti henkistä vahvuuttaan.

Avauserässä Lempolla oli jo neljä eräpalloa, kunnes viides toi tuloksen Riikka Vuorentaustan torjunnoilla.

Toisessa erässä 21-24-tilanteessa syöttämänä asteli Veera Vuorentausta, jonka mahtavalla syöttöputkella Lempo teki kauden upeimman nousun erävoittoon 26-24.

Ja kolmannessa erässä tilanteessa 24-18 jälkeen Lempo hukkasi neljä ottelupalloa, mutta henkinen kovuus pysyi ja voitto taskuun suoraan kolmessa erässä.

- Vahva esitys. Tehtiin tosi hyvä treeniviikko ja se näkyi pelissä. Jaksettiin tapella loppuun asti ja hakea paikat tappaa pallot. Vastaanotto pysy erittäin hyvin, puolustettiin hyvin ja laidasta paukutettiin tarvittava. Ikosen Sofian hakkuripeli alkaa kulkemaan, hänelle se on uusi paikka. Näin saadaan Annika Saarelle tukea, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi.

Mistä tiukkojen erien voittovaihde on löytynyt?

- Viime vuonna 2-sarjassa käännettiin aika monta viisieräistä. Pelirentous ja usko omaan tekemiseen ovat ne avaimet siihen. Tokan erän nousu oli ihan upea, meillä oli syöttöruudussa 16-vuotias Veera Vuorentausta, joka paukutti upeaa leijaa.

Lempon koko ryhmä pelasi laadukkaan ja tasaisen ottelun. Saari (21 pistettä) ja Ikonen (16) kurittivat ajoittain Jujun puolustusta isolla kädellä. Lisäksi Lempon keskitorjujat Minja Lindell ja Veera Hussa onnistuivat hienosti syöttöpaikalla kuten Veera Vuorentaustakin.

Puolustuspelissä libero Viivi Huurne keräsi ison tukun puolustuksia ja mukaan mahtui useampi yhden käden ihmehaku.

Lempon Pelin päällikkönä palkittu Annika Saari antoi tunnustusta joukkueen upealle puolustuspelille.

- Kyllä se on meillä jaloissa, että haetaan palloja ja etenkin liberot tykkäävät mennä maihin.

- Avain voittoon oli meidän sitkeys ja henkisyys, klaarattiin sellaisella omalla huutamisella ja peli-innolla, Saari tuumi.

Toinen voitto putkeen nosti Lempon sijalle yhdeksän pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Lempon kausi jatkuu tuplaviikonlopulla: ensi lauantaina A-tyttöjen C-pooliturnaus ja sunnuntaina vieraspeli sarjakakkosta Vaasan Kiistoa vastaan.

- Kova reissu tulossa, pelattiin kotona Kiistoa vastaan ihan hyvin ja olisi ollut voiton avaimet, Viikonloppuun tuo oman haasteensa se, että lauantaina on Alahärmässä kolme A-tyttöjen peliä alle, joten Pohjanmaalla menee viikonloppu.

SEURAAVA PELI

Lempo kohtaa sunnuntaina 28.11. Vaasan Kiiston vieraskentällä, Juju pelaa seuraavaksi 4.12. Kiistoa vastaan kotikentällään.