Lempo-Volley otti avausvoiton karsinnoissa - voiton takuuna olivat pokemonsukat

20.3.2022

NAISTEN 1-SARJAKARSINTAA LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY AKATEMIA 3–0 (25–18, 25–20, 25–22)

20.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

SARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1–0

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Veera Vuorentausta, Venla Raittinen, Milana Hutko ja libero Rita Jokinen

Jymy Akatemia: Tiia Heikkinen, Silja Arohonka, Sofia Norrbacka, Kerttu Kannala, Ellanoora Lehtonen, Neea Silla ja libero Marleene Mäkinen

Tulospalvelu

Lempo-Volley aloitti naisten 1-sarjan karsinnat sunnuntaina kotisalissaan komeasti. Lempo otti avauskiinnityksen sarjapaikkaan ja voitti Nurmon Jymy Akatemian 3–0 (25–18, 25–20, 25–22).

Lempolla ei vapissut tai jännitys näkynyt avauserässä, vaikka pelattiin tiukkaa karsintasarjaa. Avauserä oli avauspallosta lähtien Lempon näpeissä ja Riikka Vuorentausta syötti Lempon 6–0-karkumatkalle.

Tuota eroa Jymy Akatemia yritti läpi erän kiriä kiinni, mutta Lempo onnistui pitämään johtonsa. Välillä tuntui, että ote siirtyy, mutta sitten Lempon vahva syöttövuoro käänsi eron taas kasvuun.

Juuri vahva syöttöpeli oli Lempolla avauserän ratkaisu. Etenkin Vuorentaustan sisarusten Riikan ja  Veeran leijat ja lopullisesti Milana Hutkon upea syöttövuoro toivat erävoiton Lempolle. Kun vielä laitahyökkääjät onnistuivat tasaisesti, avauserä oli Lempon heiniä.

Toinen erä oli selvästi tasaisempaa, kun kumpikaan ei saanut alussa revittyä eroa. Jymy pääsi erän keskivaiheilla muutaman kerran johtoonkin, mutta avauserän tapaan näissä kohdissa Lempon vahvat syöttövuorot toivat lempääläiset taas johtopaikalle. Annika Saari ja Venla Raittinen urakoivat yleispelaajina paljon pisteitä. Jymyltä keskitorjuja Sofia Norrbacka tempoi komeita patereita kenttään. Lempolla keskitorjujat puolestaan juhlivat enemmän torjuntapelissä, vastapalloissa ja syöttöpaikalla. 

Kolmas erä jatkoi kakkoserän teemalla, johto vaihteli tiuhaan. Jymy sai syöttöönsä lisää painavuutta pitkän tauon jälkeen, Lempo puolestaan pelasi upeaa torjuntapeliä. 

Lempo osoitti henkistä kovuutta erän tärkeillä hetkillä eikä antanut Jymyn nousta enää lopussa kuskin paikalle. Vaikka ero pysyi tiukkana, nuori kotijoukkue kesti paineen ja hoiteli erävoiton ja pelin suoraan kolmessa erässä. 

– Peli toimi tänään hyvin. Kaikki lähti syöttö-vastaanotosta, se vietiin ilman tilastojenkin tarkastamista. Muutamaa hetkeä lukuun ottamatta syötettiin tosi rohkeesti. Vastaanotto toimi ja päästiin siitä pelaamaan monipuolisesti. Työilme ja moraali olivat tänään kohdallaan, Lempon päävalmentaja Jani Huurne mietti pelistä.

Pelissä nähtiin paljon pitkiä palloja, joissa ei välttämättä hyökätty aina täysiä, mutta viisaasti. Tunnelma Hakkarissa oli karsintapelien arvoinen: kotiyleisö kannusti rummun pauhatessa hienosti ja vierasjoukkueen äänekäs faniporukka toi ämpäreillään hienoja tunnelmaa ja molemminpuolista kannustusta Hakkarin liikuntahalliin.

– Oli ihan huippufiilis kentällä tänään, ei tällä kaudella ole ollut näin hyvää fiilistä. Meillä on kiva tiivis porukka. Francken Tessa mietti aamulla, mitkä sukat hän laittaa peliin. Aiemmin kaudella pokemonsukilla oli saatu 3–0-voiton ja tänään taas, ehkä niissä oli myös jotain, Lempon parhaana palkittu Milana Hutko paljasti taktisen seikan.

Lempon Pelin päällikkönä palkittu Riikka Vuorentausta loisti syöttöpaikalla. Hänen syöttövuoronsa olivat etenkin ykkös- ja kolmoserässä isossa roolissa.

– Tällä kaudella syöttöpeli on tuntunut, että se joko toimii tai ei toimi, tänään toimi. Toivottavasti toimii loppukauden. Oli aika hyvä peli kokonaisuudessaan ja kivata oli pelata. Tuntui, että kaikki toimi, Vuorentausta arvioi.

Päävalmentaja oli tyytyväinen kehitykseen, mikä näkyi tiukassa karsintapaikassa.

– Kokoonpano muuttui vielä yön aikana. Ilme ja voittamisen tahto olivat loistavat, eikä päästetty kaveria karkuun, vaikka tuli iholle ja meni ohi joissan kohdissa. Ei luovuttu taistelusta, vaan pysyttiin mukana, siinä on ollut kehittyminen sydäntalven peleihin.

Sarja jatkuu Nurmohallissa Seinäjoella ensi viikon sunnuntaina 27. maaliskuuta. Silloin sarjapaikka on katkolla Lempolle. Jos voitot tasoittuvat 1–1, pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu sitä seuraavana viikonloppuna Lempäälässä.

– Laitetaan pokemonsukat jalkaan ja lähdetään 3-0-voitto taskussa kotiin, Hutko kertoi, miten sarjapaikka varmistetaan.

Haastattelussa Riikka Vuorentausta, Milana Hutko ja Jani Huurne

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Milana Hutko

Jymy Akatemian paras pelaaja: Ellanoora Lehtonen

Lempon Pelin päällikkö: Riikka Vuorentausta

PISTEET

Lempo: Venla Raittinen 18, Milana Hutko 9, Annika Saari 8

Jymy Akatemia: Sofia Norrbacka 10, Silja Arohonka 9, Ellanoora Lehtonen 6

YLEISÖ: 82

SEURAAVA PELI

Ottelusarjan toinen peli pelataan sunnuntaina 27.3. klo 15 Nurmohallissa.

Kuvat: Taisto Niukkanen, Enna Huurne