Lempo vei yhden erän viime kauden hopeajoukkue LP Kangasalta: "Tosi positiivinen ja lupauksia antava harjoituspeli"

14.9.2022

N1 HARJOITUSOTTELU: LEMPOVOLLEY – LP KANGASALA 1-4 (25-20, 12-25, 18-25, 13-25, 11-15)

14.9.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Tiia Tapio, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Veera Hussa ja libero Anna Kaisa Kerminen

LP Kangasala: Nea Luntamo, Roosa Heikkiniemi, Linnea Malinen, Katherine Regaldo, Iida Pöllänen, Laura Laukkanen ja libero Inka Sairiala

Lempo-Volley palasi kotikentälleen Hakkariin keskiviikkoisessa harjoituspelissä. Verkon toiselle puolelle saapui viime kauden Mestaruusliigan hopeajoukkue LP Kangasala.

Lempo pelasi loistavan avauserän ja nappasi yhden erävoiton. Lopulta koko pelin vei LP Kangasala 4–1 (20–25, 25–12, 25–18, 25–13, 15–11). Ottelussa pelattiin normaalin pelin lisäksi lisäerä 15 pisteeseen.

– Tosi positiivinen ja lupauksia antava harjoituspeli. Yhteispelaaminen oli hyvällä tasolla ja fiilis joukkueessa positiivinen. Uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin joukkoo, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi pelin jälkeen.

Lempo pääsi peliin lähes koko ryhmällään. Julkaistujen sopimuspelaajien lisäksi mukana olivat keskitorjuja Saara Rajala, yleispelaaja Adelia Launonen ja libero Senni Virtanen.

LP Kangasala lähti peliin saatuaan ryhmänsä vasta tuoreesti kasaan EM-karsintojen päätyttyä eikä kunnon kuusikkotreenejä ollut alla. Lempon keskitorjuja Linnea Malinen pelasi koko pelin LP:n puolella ja paikkasi keskipelaajaosastoa.

Avauserässä Lempo laittoi niin sanotusti luun kurkkuun liigajoukkueelle. Rytinällä peliin lähtenyt kotijoukkue syötti ja puolusti niin, että Kangasala ei pystynyt vastaamaan.

Niinpä Lempo otti kaikkien yllätykseksi avauserän voiton 25–20.

– Avauskuusikkomme pyöräytti erittäin hyvällä syötöllä ja puolustuspelaamisella sekä vahvalla jatkopallopelillä avauserän kotiin. Puolustettiin hurja määrä kovia hyökkäyksiä ja oli valmiin oloista tekemistä, Huurne kiitteli.

LP sai peliään paremmin ja paremmin kasaan pelin edetessä. Toiseen erään vierasjoukkueen syöttöpeli lähti paljon paremmin käyntiin, mikä toi vaikeuksia Lempon vastaanotolle. Lempo myös pyöritti kokoonpanoaan koko illan ja jokainen sai peliaikaa.

Kangasala jättikin Lempolle toisessa erässä vain 12 ja neljännessä 13 pistettä. Ne olivat selvästi vierasjoukkueen hallintaa ja kääntyivät jo erien alussa selvästi Kangasalle.

– Toiseen erään meillä nostopeli ja sitä myöten usko vähän yski. LP vei erät kuten liigaryhmän kuuluukin. Ei pystytty pitämään avauserän tasoa jatkuvasti, pari erää meni liiankin helposti, Huurne mietti.

Kolmannessa ja viidennessä erässä Lempo oli paremmin mukana ja pystyi haastamaan varsin mallikkaasti Kangasalan, joka tälläkin kaudella pelaa Suomen mestaruudesta.

LP Kangasala esitteli myös uusia pelaajia, kuten Nea Luntamon ja Laura Laukkasen, joka napsi muutaman komean torjunnan. Mielenkiintoisin nimi oli perulainen hakkuri Katherine Regaldo

– Hän piiskasi kyllä muutaman messevän vedon neloserässä, Huurne kehui hakkuria.

Lempolla moni pelaaja pelasi oivan ottelun ja vastuuta jaettiin laajasti. Lempon pelaajat osoittivat, että pysyvät liigavauhdissa mukana.

Huurne nosti esiin muutaman esityksen.

– Pauliina Kovanen pelasi erittäin laadukkaan hakkuripelin ja hyppysyöttö oli vahvaa. Annika Saari ja Adelia Launonen olivat yleispelaajina päivän työmyyriä.

– Libero Anna Kaisa Kerminen on aika huikea vitospaikan puolustaja. Häntä voisi kuvailla naisten joukkueen Jyri Niemeksi.

Lempo jatkaa pelejään tämän viikon sunnuntaina 18. syyskuuta 1-sarjajoukkueiden harjoitusturnauksessa Salossa OP Lounaismaa -turnauksessa.