Lempo päätti runkosarjan PuMa-voitolla: "Positiivinen fiilis jää tästä runkosarjasta"

12.3.2022

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – PUMA VOLLEY 3-0  (25-16, 25-22, 25-23)

12.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Neea-Maria Joki, Venla Raittinen, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

PuMa: Sanni Suomela, Nea Subotic, Johanna Tolvanen, Oona Laurell, Eevi Lehmus, Noora Kortelainen ja liberot Emma Tiala ja Miima Matikainen

Tulospalvelu

Lempo-Volley päätti runkosarjan 2021-2022 tyylikkäällä kotivoitolla helsinkiläisestä PuMasta lauantaina erin 3–0 (25–16, 25–22, 25–23). Lempo haki yhtä sarjapistettä varmistaakseen kotiedun ja se myös saatiin.

Lempo sai runkosarjan päätökseen kokoonpanoonsa taas laajuutta, kun mukana oli 13 pelaajaa. Kehityspelaajakaksikko Venla Raittinen ja Neea-Maria Joki olivat myös mukana.

Lempo hallitsi peliä hyökkäysvoimansa ja vahvan syöttöpelin avulla. Joki pelasi poikkeuksellisesti Lempo-paidassa hakkurina kaksi avauserää, kun Raittinen ja LP Kangasalassa liigadebyyttinsä kentälle tällä viikolla tehnyt Annika Saari olivat pelin alussa yleispelaajapari. Tämä kolmikko takasikin Lempolle laitatulivoiman, joka on todella kovaa luokkaa 1-sarjassa.

– Oli ne 1-sarjankin valot kirkkaat, mutta ei ehkä yhtä kirkkaat kuin liigassa, Saari kertoi. Hän kävi kentällä LP Kangasalan Kuortane-voitossa torstaina.

– Kaikki onnistui omilla osa-alueillaan tänään, niin oli kyllä hyvä pelata, Saari tuumi pelistä. 

Kun Viivi Huurneen organisoima vastaanotto toimi varsin mallikkaasti, pääsi passari Riikka Vuorentausta jakamaan palloa tehokkaille laitureille. Kun PuMa sai omat hetkensä, etenkin toisen erän lopulla ja kolmannen alussa, sai vierasjoukkueen vahva syöttö Lempon vaikeuksiin ja tekemään myös hyökkäysvirheitä pahoista paikoista.

PuMa vaihtoi avauserän kuluessa kehiin passari Sofia Lehdon, jolta löytyy myös liigakokemusta. Lehto kohensi vierailijan peliä. Hakkurikapteeni Oona Laurell ja etenkin kakkoserässä pisteitä tehnyt nuori lupaus Nea Subotic löysivät helsinkiläisistä hyvän pistevireen ja olivat Lempolle hetkittäin vaikeita pideltäviä.

Lempo repi kahdessa avauserässä melko selvät johdot erien aikana. Avauserän kotijoukkue hoiteli tyylillä maaliin, mutta toisessa erässä PuMa esitti vahvan kirin. Lempo sai kuitenkin PuMan orastavat putket poikki riittävän ajoissa ja kakkoserä tuli kotijoukkueelle kolmen pisteen marginaalilla, kun ero oli parhaimmillaan seitsemän pistettä.

Laitapelaajakolmikko Joki–Saari–Raittinen takoi pinnoja hyvin tasatahtiin. Kahden erän jälkeen kaikilla oli tasakymppi koossa.

Lempolle riitti yksi sarjapiste kotiedun varmistamiseen ja pitkän tauon ja 2–0-johdon jälkeen Lempon päävalmentajana Jani Huurne muuttikin rosteriaan isolla kädellä: Veera Vuorentausta tuli yleispelaajaksi Neea-Maria Joen kanssa, Venla Raittinen siirtyi hakkuriksi, Pinja Siekkeli tuli keskitorjujaksi ja Rita Jokinen liberoksi.

Kolmoserän alku oli PuMan hallintaa ja Lempolta hieman hakemista uudella ryhmityksellä. Erän kuluessa Lempo kuroi ensin muutaman pinnan eron kiinni ja nousi saman tien johtoon etenkin hyvällä torjunta- ja syöttöpelillä.

– Tavoite oli ottaa se yksi sarjapiste ja varmistaa se, että pelaa muut miten vaan, niin ei Rovaniemelle jouduta ja saadaan kotietu karsintapeleihin, Jani Huurne kertoi tavoitteista.

Pelillisesti kokonaisuus tyydytti.

– Kaksi erää oli melkoisen loistavaa peliä. Vastaanotto toimi, Riikka pyöritti passarina varmaan kauden parhaan pelinsä. Oli helppoa, kun kaikkialta kuoli pallo.

Kolmannen erän vaihdot olivat onnistuneet. 

– En muista, että olisin valmennusurallani vaihtanut kolmea vastaanottajaa kerralla, tänään sen tein. Muutaman alkupallon jälkeen saatiin tälläkin sakilla homma rullaan. Saatiin samalla haettua kokemuksia tärkeisiin ratkaisupeleihin, Huurne tuumi.

Myös Lempon parhaana palkittu Raittinen (15 pistettä) oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Runkosarjassa LP Kangasalan kehityspelaaja pelasi kuusi peliä Lempossa.

– Kaksi erää oli tosi hyvää, kolmanteen tuli paljon vaihtoja mutta silläkin ryhmityksellä lähti peli kulkemaan. Tämä on mukava joukkue, joka on ottanut hyvin vastaan ja on ollut kiva tulla mukaan.

Lempon seurahistorian ensimmäisellä 1-sarjakaudella runkosarjan saldoksi tuli 24 peliin 24 pistettä ja kahdeksan voittoa. Lempo on joko kymmenes tai yhdestoista runkosarjassa.

– Oikein onnistunut runkosarja, vaikka muutamia pelejä olisi voinut pelata uusiksi, Saari mietti kokonaisuutta.

– Positiivinen fiilis jää tästä runkosarjasta nousijajoukkueena. Muistetaan, että omasta runkoporukasta suurimmalla osalla ei ollut aikuisten pelejä kuin muutama viime syksyn alkusarjan peli alla. Ollaan kasvettu kauden aikana paljon. Muutama peli toki oli, mitkä olisi pitänyt hoitaa kotiin ja oltaisiin pelattu ainakin ysisijasta. Tämä antaa paljon oppia ensi kautta ajatellen ja toivottavasti päästään aikaisin rakentamaan tulevaa. On ollut oikea sarjataso tälle sakille tällä kaudella, Jani Huurne veti yhteen runkosarjaa.

Pudotuskarsinnan vastustaja ei ole vielä selvä, sillä muilla on vielä runkosarjapelejä jäljellä.  Karsintapelit alkavat ensi viikonloppuna Hakkarissa kotisalissa. Seuraa Lempon kotisivuja ja sosiaalista mediaa, niin tiedät pelipäivät niiden varmistuttua.

Haastattelussa Jani Huurne, Venla Raittinen ja Annika Saari

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Venla Raittinen

PuMan paras pelaaja: Nea Subotic

Lempon Pelin päällikkö: Annika Saari

PISTEET

Lempo: Venla Raittinen 15, Neea-Maria Joki 12, Annika Saari 10

PuMa: Nea Subotic 11, Oona Laurell 11, Noora Kortelainen 6

YLEISÖ: 40

SEURAAVA PELI

Lempon kausi jatkuu putoamiskarsinnoissa ensi viikonloppuna. Pelipäivä ja vastustaja ei ole vielä varma, mutta Lempo pelaa kotipelin Hakkarin liikuntahallissa.

Kuvat: Taisto Niukkanen