NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY  - LP VAMPULA 3-1 (25-22, 25-20, 18-25, 25-19)

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Neea-Maria Joki, Milana Hutko, Sofia Ikonen, Venla Raittinen, Veera Hussa ja libero Inka Sairiala

LP Vampula: Nanna Talvitie, Selma Räsänen, Petra Muuvila, Veera Sandell, Iida Mikkonen, Mariliis Lipand ja libero Laura Liikanen

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volleyn syyskausi saatiin komeasti pakettiin, kun LP Vampula käärittiin joulupakettiin erin 3-1 (25-22, 25-20, 18-25, 25-19). Lempon syyskautta voi kuvailla aikamoiseksi: kun lasketaan mukaan 1-sarja, treenipelit ja A-tytöt, pelejä kertyi 34. Kun ensimmäinen treenipeli oli elokuun puolella 29. päivä, oli Lempon tahti noin 3,3 peliä per viikko. Toki treeni- ja junnuturnauksissa matseja tuli useampi päivässä. Mutta voi todeta, että nyt joukkue on ansainnut tauon ja joulurauhan.

Vuoden päätöspeliin LP Vampulaa vastaan sunnuntaina lähdettiin mielenkiintoisesta tilanteesta: Lempolla oli alla A-tyttöjen voitokas turnaus, mutta osa pelaajista oli jäänyt Nurmosta kotiin, jotta rasitus jakaantuisi tasaisemmin. Lempolla oli mukana myös kolme LP Kangasalan kehityspelaajaa, kun Neea-Maria Joen ja Venla Raittisen lisäksi Lempossa debytoi libero Inka Sairiala.

Pelin kaava oli hyvin klassinen: kaksi avauserää Lempolle, pitkän tauon jälkeen vastustaja tuli hyvällä uudella ilmeellä ja otti erävoiton. Sen jälkeen kotijoukkueen skarppaus, muutama taktinen muutos ja vaihto, ja neljäs erä tuli kotijoukkueelle.

LP Vampula aiheutti Lempolle läpi illan haasteita kovalla syötöllään ja etenkin laadukkaalla puolustuspelaamisellaan. Sen lisäksi illan pisteykkönen Selma Räsänen (25) oli lähes pitelemätön laidassa. Lempo kuitenkin sai käännettyä pelin laajemmalla hyökkäysarsenaalillaan ja myös vahvalla syötöllään.

- Vastustaja tuli lujaa erittäin laadukkaalla ja rohkealla syötöllä sekä puolustuspelaamisella ja teki meidän iltapuhteesta haastavan, Lempon päävalmentaja Jani Huurne totesi.

Avauserässä hallitsi pitkälti vierasjoukkue, mutta Lempo oli tiukalla iskuetäisyydellä. Ratkaiseva isku tuli 20 pinnan jälkeen juuri tärkeimmällä hetkellä ja Lempo sai parilla peräkkäisellä pinnalla Vampulan eron kiinni ja siirtyi johtoon.

Toinen erä oli Lempon hallintaa: kovakätinen yleispelaajakaksikko Joki (20 pinnaa) ja Raittinen (19) tekivät tulosta, myös Lempon keskitorjujakaksikko Milana Hutko-Veera Hussa oli läpi illan tehokas. Kun toinen erävoitto tuli ilman suurta jännittämistä, Lempo ei saanut pitkän tauon jälkeen kolmannessa erässä parastaan irti ja etenkin hyökkäyspelin osalta Vampula puolusti Lempon tehot olemattomiin. Niinpä kolmas erä oli selvästi vierasjoukkueen.

- Kaksi erää pärjättiin hyvin mutta jäätiin ehkä odottamaan sen kolmannen tuloa. Sitten jouduttiin kaivamaan valmentajan työkalupakki uudestaan esille, Huurne kertoi.

Työkalupakistä löytyi muutama vaihto ja taktinen muutos torjuntapeliin: Joki siirtyi hakkuriksi, yleispelaajaksi tuli Veera Vuorentausta, passariksi Liisa Lahtinen ja Sairasen kanssa liberoimaan puolustavaksi liberoksi Viivi Huurne.

Näillä eväillä Lempo osoitti, että todella halusi täydet pisteet eikä antanut pelin livetä viidenteen erään. Neloserä oli kotijoukkueen parasta, etenkin puolutuksien jälkeisiä pisteitä Lempo onnistui voittamaan useamman. Jälleen pelin ratkaiseminen oli haastavaa ottelupallossa, mutta onneksi marginaalia oli hankittu paljon ja neljäs ottelupallo toi Lempolle voiton.

Lempon parhaana palkittiin Raittinen, joka pelasi jälleen upean ottelun kantaen isoa vastuuta.

- Alussa oli itsellä vähän tahmeaa ja kolmannessa erässä vähän kaikilla. Nelosessa se purkautui, saatiin hyviä puolustuksia ja taistelutahtoa kentälle, Raittinen arvioi.

- Liisa ja Veera Vuorentausta lunastivat  hienosti vaihtopelaajina paikkansa kentältä pelin aikana, Huurne kiitteli isoon rooliin noussutta kaksikkoa.

Lempon ja LP Kangasalan yhteistyö on toiminut alkukaudella hienosti. LP:n pelaajia on useassa pelissä ollut Lempon mukana, nyt libero Sairiala pääsi myös kehiin.

- Puolutuspelaamisessa olisi ollut tänään parantamisen varaa, vastaanottoon olen kyllä tytyväinen. Pelin ratkaisu oli, että meiltä löyty hyökkäyksessä enemmän tahtoa lopussa ja päästiin tulemaan kovaa laidoista, Sairiala kertoi.

- Hattua pitää nostaa Kangasalan suuntaan, yhteistyö on toiminut niin kuin on ajateltiin. Ollaan saatu Kangasalan pelaajille peliminuutteja niille paikoille, joille heillä on suunnitelmat ja saatu jaettua meidän pelaajian kuormaa. Varmasti jatkuu jatkossakin, on toiminut hienosti, Huurne kiitteli yhteistyöstä.

Syyskauden Lempon saldo on sijoitus yhdeksän, pisteitä 15. Ja pudotuspelipaikka on aivan tuntumassa, kun kahdeksas Juju on Lempon kanssa tasapisteissä. Kevätkaudella runkosarjaa pelataan vielä kymmenen ottelua.

Huurne summasi alkukauden 1-sarjassa.

- Täytyy olla tyytyväinen. Posimerkkinen kokonaisuus. Pari vierasreissua oli, mistä koitetaan kaivaa oppia, Joensuu- ja Nurmon-pelit, molemmat olivat pitkiä vierasreissua ja hotelliyöpymiset ja muut, mitkä vaativat kokemusta.

- Tästä on hyvä puristaa kohti kevätkautta. Meillä oli vaikea startti, mikä oli odotettua, kun pahimmat vastustajat olivat heti alussa. Uskon, että tapellaan niistä parista viimeisestä pudotsupelipaikasta lujaa keväällä.

SEURAAVA PELI

Lempon kausi jatkuu 9.1. kotipelillä Jymy Akatemiaa vastaan, sillä 2.1. merkitty Vampula-vieraspeli siirtyy myöhemmäksi.