Lempolle avauserävoitto 1-sarjassa - RaisU oli parempi 3-1

26.9.2021

NAISTEN 1-SARJAA RAISION URHEILIJAT- LEMPO-VOLLEY 3-1 (25-18, 23-25, 25-11, 25-20)

Su 26.9. Kerttulan liikuntahalli, Raisio

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Sofia Ikonen, Milana Hutko, Iida Ylimäki, Annika Saari, Veera Hussa, libero Viivi Huurne

RaisU: Elli Rantanen, Venla Raitala, Iida Toivonen, Kati Nikula, Heidi Sjöholm ja Minja Himanen.

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjakausi jatkui sunnuntaina 26.9. kauden toisella pelillä, jossa vastassa oli yksi sarjan yksi suosikki Raision Urheilijat.

RaisU vei pidemmän korren treenipelin tapaan, tällä kertaa erin 3-1 (25-18, 23-25, 25-11, 25-20). Lempo kuitenkin sai nipistettyä seurahistorian ensimmäisen erävoiton ja esitti tasaisempaa peliä kuin avauspelissä Iskua vastaan.

- Kiusattiin yhtä sarjan kärkiporukkaa tosissaan, Lempon päävalmentaja Jani Huurne totesi.

Peli alkoi tasaisesti molempien joukkueiden puolustaessa laadukkaasti. Raision passarin Elli Rantasen syöttö kuitenkin kiusasi koko pelin Lempon muuten hyvin toiminutta vastaanottoa ja Ellin syöttövuorolla RaisU karkasi 6 pisteen johtoon avauserässä.

Toiseen erään Lempo sai hyvän startin. Milana Hutko oli vahva keskellä sekä hyökkäys- että torjuntapelissa. Lempo karkasi jo 13-6 johtoon, mutta RaisU puolusti vielä kokeneen Mia-Maria Jokisen johdolla rinnalle ja ohi. Lempon tuplavaihto kuitenkin toimi ja Annika Saari ratkoi vahvasti laidasta Lempon historialliseen erävoittoon. Voittoerään Lempo teki vain neljä omaa virhettä, kun koko muuhun peliin niitä kertyi 36.

Kolmas erä menikin sitten selvästi RaisUlle.

- Pitkällä erätauolla taisi sitten lajin helppous viehättää ja työnteko unohtui. Vastaanoton yskiessä koko peli sekosi ja tuli helppo erävoitto Raisulle, Huurne totesi.

Neljäs erä oli taas tiukkaa puoliväliin saakka. Lempon koko pelin 40 virheestä kasautui erään kuitenkin muutamia putkia, eikä vastustajaa enää tavoitettu. Ansaittu 3-1 voitto lopulta kotijoukkueelle, joka jatkaa täydellä kuudella pisteellä 1-sarjassa.

- Hyvää haastoa aika-ajoin. Tuolla virhemäärällä ei kuitenkaan tässä sarjassa pärjätä. Tilanne varmasti korjaantuu kokemuksenkin karttuessa, mutta iso kasvu pitää tulla myös henkisellä puolella. Liian helposti yksittäiset huonot ja huolimattomat suoritukset jäävät pyörimään päässä, aiheuttaen seuraavien pallojen romahduksen tekemisessä, Huurne mietti.

Positiivista tänää oli puolustuspelaaminen ja Milana Hutkon erinomainen 13 pisteen keskipeli. Riikka Vuorentausta pyöritti peliä monipuolisesti ja antoi hyökkääjielle mahdollisuuden voittaa pelin.

Lempolta puuttuivat B-nuorten alue-SM-kisoissa olleet Tessa Francke ja Veera Vuorentausta, jotka voittivat SM-kultaa, onnittelut!

Voiton metsästystä jatketaan kotisalissa viikon päästä sunnuntaina 3. lokakuuta kello 15, kun vastaan asettuu liiganousun tavoitteekseen asettanut Vaasan Kiisto.