Lempolle upea A-tyttöjen SM-pronssi!

1.5.2022

Lempo-Volleyn A-tytöt voittavat seurahistorian ensimmäisen SM-mitalin, kun Lempo voitti suomenmestaruuspronssia Laihialla pelatussa A-tyttöjen SM-finaaleissa!

SM-finaalien pronssipelissä 1.5.2022 Lempo voittaa HaHen 2-1 (18-25, 25-12, 16-14) ja on siis Suomen kolmanneksi paras!

Lempo oli 3. Erässä 10-13-tappiolla. Sen jälkeen Tessa Francke kovaan paikkaan kaksi ässää ja ottelupallon lyö kenttään Annika Saari.

Lempo oli lauantaina alkulohkonsa toinen ja voitti sen jälkeen vielä ristikkäspelin (Juju 2-0) ja puolivälierän (PuMa 2-0). Lempo pääsi siis sunnuntaina pelaamaan mitaliepeleihin. Välierässä WoVo oli parempi 2-1.

Iso osa joukkueesta on pelannut samassa joukkueessa F-tytöistä asti ja ryhmää on valmentanut F-junnuista saakka Ilari Jokinen. Mikä mahtava saavutus pitkälle yhteiselle polulle!

Ja kaikkiaan kausi oli aikamoinen: Debyyttikausi 1-sarjassa päättyi sarjapaikan pitoon karsinnoissa ja A-tytöissä SM-mitaliin!

Kiitos järjestäjille ja onnea muille mitalisteille: kultaa WoVo ja hopeaa OrPo.

Päävalmentaja Ilari Jokinen osui oikeaan ennakkoarvioissaan: Hän uskoi, että Lempo pystyy haastamaan kaikki turnaukset joukkueet ja arvioi myös WoVon joukkueen ennakkosuosikiksi. Lempon edelle sijoittuneet WoVo ja OrPo olivatkin ainoat, jotka Lempon finaaleissa onnistuivat voittamaan.