Lempo sai tärkeää kokemusta - LP Kangasala voitti kauden avauksen

1.9.2023

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – LP KANGASALA 0-5 (16-25, 20-25, 15-25, 18-25, 5-15)

31.8.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue aloitti kauden 2023-24 harjoituspelit kovalla koitoksella liigajoukkue LP Kangasalaa vastaan. Uusi kausi korkattiin Hakkarin liikuntahallissa elokuun viimeisenä päivänä.

Liigajoukkue ja viime kauden SM-nelonen Kangasala oli odotetun vahva ja nappasi ottelusta voiton suoraan erin 5-0 (25-16, 25-20, 25-15, 25-18, 15-5).

Lempo esitteli pelissä uudistuneen joukkueensa. Debyytit tekivät hakkuri Karoliina Viitaniemi ja passari Annastiina Tarkkanen. Viitaniemi oli Lempon avauksessa ja Tarkkanen tuli kehiin pelin edetessä.

Lempo jakoi vastuuta kaikille 13 pelaajalleen illan kuluessa. Niinpä kuusikot vaihtelivat paljon illan aikana. Parhaana palkittiin yleispelaajana pelannut Tessa Francke.

– Ihan mukavasti avattiin pelikausi. Pientä jännitystä näkyi otteissa kauden avauspelissä, mikä on ihan ymmärrettävää. Uusi valmennus ja pari uutta pelaajaa, niin se on ihan normaalia, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi pelistä.

Lempo haastoi ajoittain liigajoukkuetta varsin mukavasti, mutta paremmasta ei ollut epäselvyyttä. Kangasalan syöttö- ja hyökkäysvoima olivat ylivertaiset. Lempon pelissä näkyi hyviä asioita treenikentältä, mutta tietenkin tässä kohtaa kautta on paljon vielä kehitettävää ja yhteispeliä opeteltavana. Ottelu oli uuden päävalmentajan Tuomas Alatalon ensimmäinen Lempon naisten valmentajana.

– Hyviä asioita oli, että mikään osa-alue ei pompannut esiin niin että pitäisi olla erityisen huolissaan. Meillä on tasainen ryhmä koossa. Jatketaan salilla treeniä tasaisesti ja viikon päästä sunnuntaina koitetaan taas parantaa peliä Salon treeniturnauksessa, Alatalo loi katseen eteenpäin.

LP Kangasalan hieman uudistunut joukkue aloitti kauden hyvällä tekemisellä. Joukkueen EM-kisapelaajat Iida Pöllänen ja Netta Rekola olivat mukana kannustamassa joukkuetta, mutta eivät vielä pelipaita päällä.

LP:n uusista pelaajista ensiesiintymisensä tekivät keskitorjuja Ada Peura, yleispelaaja Heini Ahtola, libero Laura Penttilä ja passari Petra Salmela. Peura muistetaan viime vuoden A-tyttöjen SM-finaaleista all stars -pelaajana ja hienosti pelannut keskipelaaja valittiin Kangasalan parhaaksi.

Lempo pelaa harjoituskaudella vielä 10. syyskuuta harjoitusturnauksen Salohallissa. Sarjakausi alkaa 23. syyskuuta vieraspelillä Turun Urheiluliittoa vastaan.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tessa Francke

LP Kangasalan paras pelaaja: Ada Peura

Yleisö: 110

Seuraava peli:

Lempo pelaa harjoitusturnauksessa Salossa sunnuntaina 10.9.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Adelia Launonen, Tiia Tapio, Senni Virtanen

LP Kangasala: Emmi Jalonen, Neea-Maria Joki, Laura Laukkanen, Iina Andrikopoulou, Viivi Pyhäjärvi, Ada Peura ja Laura Penttilä

Kuvat: Enna Huurne