Lempo voitti viiden erän jännärin: "Olen todella ylpeä meidän porukasta"

22.10.2023

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY - RAISION URHEILIJAT 3–2 (25–20, 25–20, 17–25, 22–25, 16–14)

17.10.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley tarjosi jälleen koko rahalla viihdettä naisten 1-sarjassa. Kauden toinen kotiottelu venyi ensimmäisen tavoin viiden erän näytelmäksi Hakkarin liikuntahallissa.

Lopulta Lempo pystyi kaivamaan voiton ja kaksi sarjapistettä Raision Urheilijoita vastaan eräluvuin 3–2 (25–20, 25–20, 17–25, 22–25, 16–14).

Ottelun loppu oli todellakin jännitysmäinen. Ensin neljännessä erässä Lempo oli matkalla jo selvään 3–1-voittoon, mutta RaisU teki komean nousun 18–22-tilanteesta ja teki erän seitsemän viimeistä pistettä.

Viides erä oli puolestaan livahtamassa raisiolaisille, mutta Lempo selvitti kaksi ottelupalloa tilanteessa 12–14 ja nousi makeaan 16–14-erävoittoon. Karoliina Viitaniemi päätti pelin upealla yksi vastaan yksi -torjunnallaan.

– Pitäähän yleisölle antaa vastinetta rahoille. Voitto viidennen erän nousulla tuntui tosi hyvältä, kun vielä kairattiin se, vaikka näytti jo pahalta. Olen todella ylpeä meidän porukasta, Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Roosa Päykkönen kertoi ottelun päätyttyä.

Lempolla debytoi keskitorjuja Siiri Vehmanen, joka aloitti pelin vaihdossa ja oli avauskuusikossa neljännen ja viidennen erän. Vehmanen teki kauden avauspelissään neljä pistettä.

Pelin kaksi avauserää sujuivat kotijoukkue Lempolta kuin rasvattu. Vahvaa syöttöpeliä tuki railakas hyökkäyspelaaminen. Kun Lempo sai vielä RaisUlta riisuttua parhaat aseet hyökkäyspelistä, kaksi erää tuli Lempolle melko selvästi 25–20, 25–20.

– Pari erää kaikki rullasi ja kaikilla oli kivaa. Peli oli todella laadukasta, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo purki peliä.

Pitkän tauon jälkeen RaisU paransi peliään muutamalla napsulle. Toiseksi yleispelaajaksi tuli Silja Arohonka, joka nosti joukkueen laitatehoja. Vasenkätinen Arohonka tykitti 12 pistettä, vaikka pelasi hieman reilut puolet pelistä. Varsinkin jujuilla Arohonka sai paljon tuhoa aikaan.

– Kolmanteen erään RaisU paransi syöttöään todella paljon ja laittoi puolustuspeliin hullun vaihteen päälle. Se oli ehkä meille pieni shokki ja se erä meni siihen, Alatalo sanoi.

Neljänteen erään Lempo pääsi uudestaan RaisUn peliin kiinni ja tekeminen oli pitkään kahden erän kaltaista juhlaa. Johto oli parhaillaan seitsemän pistettä. RaisUn kiri huipentui kapteeni Tuuli Mäen syöttöputkeen: Mäki syötti RaisUlle 7–0-putken ja erävoiton neljän pisteen takaa.

Viides erä oli tasaista kamppailua, kunnes RaisU sai ässällä tilanteeksi 14–12. Ottelupallossa tuli syöttövirhe ja Lempolta syöttämään asteli Annastiina Tarkkanen. Ensin ässäsyöttö ja kaksi loistavaa syöttöä, ja Lempo pääsi lopulta juhlimaan viidennen erän voittoa.

– Annastiina on kova junnu, kun piti syötön kentässä niin kovassa paikassa. Kaksi erää oli erittäin hyvää pelaamista. Sen jälkeen tuli pelaamisen kanssa vähän hätä, mutta onneksi kairattiin lopulta, Lempon loistavan pelin pelannut libero Anna Kaisa Kerminen tuumi.

– Neljäs erä olisi voitu hoitaa, ei vain saatu lopussa kuolemaan paikoista. Kovia mimmejä meidän tiimissä, kun saatiin kaivettua viides erä kotiin. Se maistuu hyvältä, Tuomas Alatalo niputti.

Lempolla Karoliina Viitaniemi oli tutusti paras pistenainen 16 pisteellään. Päykkönen esitti kauden parastaan, sai ansaitusti parhaan pelaajan lusikan ja tehtaili kymmenen pistettä, Tarkkanen teki passarille mukavat yhdeksän pojoa.

Entinen Lempo-pelaaja Annika Saari pelasi hienon pelin ja yhdeksällä pisteellään palkittiin joukkueensa parhaana. Toinen entinen lempolainen, passari Emilia Kangassalo tuli useassa erässä vaihdosta kentälle.

Lempo aiheutti RaisUlle kauden avaustappion. Lempääläisten saldo on nyt neljä voittoa viiteen peliin ja sarjan kärkipaikka kymmenellä pisteellä. Edessä on pelivapaa viikonloppu 1-sarjasta.

Kausi jatkuu 5. marraskuuta Hakkarissa kärkipelin merkeissä. Vastassa on sarjakakkonen LP Viesti Akatemia, joka on pelannut kolme peliä ja voittanut kaikki ilman pistemenetyksiä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.