Lempolla loistava avaus kauteen - täydet pisteet Tuulettarien kotikentältä

23.9.2023

N1 RUNKOSARJA TURUN URHEILULIITTO – LEMPO-VOLLEY 1–3 (24–26, 18–25, 27–25, 21–25)

23.9.2023 Wäinö Aaltosen koulu, Turku

Lempo-Volley aloitti naisten 1-sarjakauden Turussa upealla tavalla. Kauden avauspeli vaikeassa vierashallissa ja kovaa kotijoukkue Turun Urheiluliittoa vastaan päättyi Lempon tuuletuksiin.

Lempo-debyyttiään pelannut hakkuri Karoliina Viitaniemi sai kunnian päättää ottelupallon neloserässä Lempon voitoksi 3–1 (26–24, 25–17, 25–27, 25–21).

Viitaniemen debyytti oli varsin komea: 20 tehtyä pistettä ja Lempon parhaan pelaajan palkinto.

– Oli tosi kiva pelata pitkästä aikaa 1-sarjaa. Saatiin passareiden kanssa tosi hyvin toimimaan yhteispeli tänään, Viitaniemi kertoi pelin jälkeen

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo sai myös voitokkaan debyytin Lempon naisten pääkäskijänä.

– Mukava startti tuloksellisesti. Ollaan nuori joukkue, niin on myös henkisesti kiva startti. Tämä oli tosi hyvä tapa aloittaa kausi.

Lempo marssitti avauskokoonpanoon debytantit Viitaniemen ja passari Annastiina Tarkkasen. Tarkkanen pelasi ensi kertaa 1-sarjaa ja pelasi myös upeasti.

Kaikkiaan Lempon rosterin leveys ja laajuus tulivat oivasti esille voitossa. Viitaniemen takana "kapteenin C:tä" tänään kantanut keskitorjuja Tiia Tapio teki 11 ja Adelia Launonen 11 pistettä. Avauserässä syöttövaihdossa Roosa Päykkönen painoi 23–23-tilanteessa ässän, kolmoserässä tuplavaihdosta kehiin tulleet Riikka Vuorentausta ja Tessa Francke toivat Lempon takaa mukaan ja Lempo ehti hukata kolmoserässä yhden ottelupallonkin.

Kaikkiaan Lempo esitti avauspeliksi varsin mallikkaan ja ennen kaikkea kypsän esityksen.

– Syöttö-vastaanotto oli meillä tänään pelin peruskivi. Oltiin siinä Tuulettaria edellä, siihen on hyvä rakentaa. Myös meidän torjunta-puolustus oli aika mukavaa. Ei olla joukkue, joka ottaa 30 torjuntaa pelissä, mutta saatiin tosi hyviä vaimennuksia ja sitä kautta puolustuksia ja ohjattua peliä. Siinä oli voiton avaimet, Alatalo näki.

Ottelussa turkulaisilla oli omat vahvat hetkensä, varsinkin kolmannessa erässä pitkän tauon jälkeen. Kakkoserä oli selvästi Lempon heiniä, mutta kolme muuta hyvin tiukkoja. 

– Välillä meinasi peli karata, mutta ei kuitenkaan missään kohtaa aivan täysin ja saatiin vaikeita hetkiä käännettyä taas eduksemme, Viitaniemi arvioi.

Turkulaisten ykköspelaaja oli parhaana palkittu Pilvi Kettunen. Liigassa Suomen mestaruuksia keskipelaajana voittanut Kettunen oli nyt hakkuri tehden 13 pistettä. Kesken peliin kehiin tullut yleispelaaja Olivia Mäkelä toi uutta virtaa Tuulettarien peliin.

Lempo siirtyi voitolla sarjakärkeen, peli on tosin kauden ainoa pelattu matsi. Kausi jatkuu ensimmöisellä kotipelillä sunnuntaina 1.10. Kuortanetta vastaan. 

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Karoliina Viitaniemi

Tuulettarien paras pelaaja: Pilvi Kettunen

Yleisö: 52

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 20, Adelia Launonen 11, Tiia Tapio 11

Tuulettaret: Pilvi Kettunen 13, Elina Mäkelä 9, Veera Hämäläinen 7

Seuraava peli:

Lempon kauden avauskotipeli pelataan sunnuntaina 1.10. Kuortanetta vastaan Hakkarissa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Adelia Launonen, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

Tuulettaret: Tiia Vuorinen, Veera Hämäläinen, Elina Mäkelä, Pilvi Kettunen, Jenna Laaksonen, Suvi Syrjälä,