Lempo jäi ilman pisteitä Kuopiossa

26.11.2023

N1 RUNKOSARJA PUIJO WOLLEY – LEMPO-VOLLEY 3–1 (25–12, 21–25, 25–20, 25–22)

26.11.2023 Neulamäen koulu, Kuopio

Lempo-Volley jatkoi naisten 1-sarjassa vieraskiertuettaan sunnuntaina Kuopiossa, jonne joukkue saapui jo lauantai-iltana Joensuusta.

Vastassa oli uusi tuttavuus Puijo Wolley. Lempo lähti lopulta kotimatkalle tappio niskassaan, kun Puijo piti pisteet Kuopiossa erin 3–1 (25–12, 21–25, 25–20, 25–22). Lempo keräsi siis Itä-Suomen vierastuplastaan yhden sarjapisteen lisää sarjataulukkoon.

– Tänään oli kauden ensimmäinen selvä ohipeli eikä oikein mikään osa-alue toiminut. Puijo pelasi iloista ja hyvää lentopalloa tänään, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kommentoi pelihaastattelussa.

Lempo vaihtoi lauantain aloitusseitsikosta neljä pelaajaa ja vastuuta jaettiin rankalla vierasreissulla laajalti. Niina Mattila, Riikka Vuorentausta, Anna Kaisa Kerminen ja Sofia Ikonen nousivat pelaavaan seitsikkoon.

Liekö kylmä pakkasilma tai pitkän reissun rasitukset vieneet kovimman terän Lemposta, mutta avauserä oli täysin sarjanousija Puijon näytöstä. Lempo sai kasaan vain 12 pistettä. Puijo syötti vahvasti ja Lempolla oli haasteita hyökkäyspelin kanssa. Erän kuluessa Tessa Francke tuli toiseksi yleispelaajaksi ja Heidi Lintunen keskipelaajaksi. Näin Lempon 2-joukkueessa pääasiassa pelaava Heidi sai 1-sarjadebyyttinsä kentän puolella!

Erätauko toimi Lempolle herätyksenä. Toisessa erässä peli kulki paljon paremmin ja varsinkin hyökkäyspeliin löytyi terävyyttä. Vierasjoukkue otti heti alussa mukavan johton, jonka onnistui pitämään läpi erän. Niinpä pitkälle tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmas erä on aina erityisen tärkeä, kun ollaan 1–1-tilanteessa. Lempo aloitti pitkän tauon jälkeen vahvasti, mutta kotisalin tuoman voiman turvin Puijo kiri takaa tärkeään erävoittoon.

Neljännessa erässä oli Lempon vuoro tehdä oiva nousu, kun vierasjoukkue nousi Veera Vuorentaustan kolmella lähes peräkkäisellä pisteellä 22–21-johtoon. Puijon aikalisä osui kuitenkin nappiin, sillä erän neljä viimeistä palloa olivat kotijoukkueen ja näin koko peli ratkesi neljässä erässä.

Lempo oli vaikeaa avauserää lukuun ottamatta hyvin pelissä mukana, mutta Puijo pelasi hieman vähemmillä virheillä varsinkin ratkaisupaikoissa. Joukkueella oli tärkeänä tukipilarina 21 pistettä tehnyt hakkuri Sinitta Mennala. Hän sai vielä vahvaa tukea yleispelaajilta ja Puijon keskitorjujat olivat tehokkaita verkolla läpi iltapäivän.

Lempolla laiturikolmikko Tessa Francke, Veera Vuorentausta ja Sofia Ikonen kokosivat kaikki 12 pistettä. Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Francke. Ainakaan tuulettamisesta ja hengenluonnista ei Lempon peli jäänyt kiinni, vaan pelin aikana nähtiin paljon hienoja tuuletuksia.

– Vähän tuli palovammaa polveen, mutta ei se niin paljoa sattunut ettei olisi kannattanut tuulettaa. Se nosti pelifiilistä kentällä ja tuulettaminen on aina kivaa, Francke kertoi erikoisista polvituuletuksistaan.

Erikoisuutena mainittakoon, että Lempon libero Kerminen hyökkäsi pelissä peräti kolmesti iskulyönnillä.

Lempolla on nyt alla kolme tappiota peräjälkeen. Kausi jatkuu kotikentällä, kun ensi lauantaina Hakkariin saapuu Vaasan Kiisto.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.