Lempolle upea vierasvoitto Helsingistä kauden ensimmäisessä viiden erän taistossa

7.11.2021

NAISTEN 1-SARJAA PUMA - LEMPO-VOLLEY 2-3 (20-25, 25-18, 16-25, 25-20, 9-15)

Lehto-areena, Helsinki, 7.11.2021

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Sofia Ikonen, Veera Hussa, Iida Ylimäki, Annika Saari, Pinja Siekkeli ja libero Viivi Huurne

PuMa: Annika Waris, Nea Subotic, Noora Kortelainen, Oona Laurell, Anni Henell ja Johanna Tolvanen

Tulospalvelu

Lempo-Volley lähti lauantaisen tiukan A-tyttöjen turnauspäivän jälkeen sunnuntaina 7. marraskuuta Helsinkiin. Aamutreenien kautta bussiin hypännyt joukkue kohtasi Lehto-areenalla PuMan, joka oltiin kohdattu aiemmin Salon treeniturnauksessa.

Sunnuntain ottelusta muodostui vuoristoratamainen taisto, joka eteni viiteen erään ja päättyi Lempon voittotuuletuksiin.

Kaksi lisäpistettä olivat Lempolle tärkeät. Voitto oli kauden toinen ja nosti Lempon sijalle kymmenen.

- Voitto on aina voitto, varsinkin kun tulee vieraissa yhtä päävastustajaa vastaan. Lauantain kuorma ei ekassa erässä näkynyt, ennemminkin jatkettiin siitä mihin jäätiin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi.

Avauserässä ei todellakaan painanut Lempon jaloissa, vaan vierassalissa saatiin heti erävoitto. Toiseen erään PuMa kuitenkin paransi selvästi.

- Toiseen erään sitten PuMa paransi torjunta-puolustuspelaamistaan, joka oli kyllä piirun parempaa kuin meillä koko iltapäivän. Siinä kun PuMa kaivoi pallot peliin, me katseltiin ja siirrettiin vastuuta vieruskaverille.

Huurne laittoi kakkoserässä vaihtolaikat laulamaan.

- Vaihtoruletilla tokan erän lopussa oli tarkoitus herätellä joukkuetta tuleviin eriin. Pitkä erätauko puhutteluineen ja muutamat pelaajavaihdot vahvistamaan torjunta-puolustuspelaamista kantoivat hedelmää ja samalla syöttöpeli palasi ekan erän tasolle. 

Kolmas erä olikin selkeästi Lempon. PuMa jäi 16 pisteeseen ja Lempo esitti etenkin alkuerästä hienoa peliä karaten selvään johtoon.

Neljäs eräkin alkoi myös hyvin, mutta karkasiko ajatukset jo kotimatkalle ja kolmeen pisteeseen? 

- Samaan aikaan PuMa aloitti sellaisen torjunta- ja puolustusnäytöksen, ettei voi kun ihastella. Pitkiä palloralleja nähtiin useita, Huurne kertoi.

PuMa nousi takaa ohi ja peli venyi viidenteen. Taas oltiin uuden edessä: isolle osalle Lemposta ensimmäinen viisieräinen 1-sarjatasolla.

Jännitys ei kuitenkaan puristanut liikaa, vaan Lempo aloitti erän vahvasti ja se riitti loppuun asti.

- Riikka Vuorentaustan hyvät syötöt erän ensimmäisessä syöttövuorossa antoivat hyvän alun ja se kantoi loppuun asti. Vastustajan syömähammas Oona Laurell (16 pistettä) hyytyi samalla meidän torjuttua ja puolustettua ottelun parhaat pallot oikeaan paikkaan, Huurne iloitsi.

Lempon parhaana palkittiin Annika Saari (23 pistettä), joka syötti ja hyökkäsi totutun tehokkaasti. Vaihdosta kolmanteen erään tullut yleispelaaja Veera Vuorentausta pelasi myös ehkä parhaan 1-sarja pelinsä erityisesti puolustaen ja hyökäten muutaman kerran erittäin terävästi. Hakkurin paikalle 3. erään siirtynyt Sofia Ikonen (18 pistettä) sai nopeasti juonesta kiinni.

- Valmennus on tyytyväinen tietty voittoon, mutta pelin tason heittely jää mietityttämään. Liikaa tulee suoranaisia nukahtamisia vähän kaikilla osa-alueilla. Vastuu ensimmäisestä kosketuksesta pitää saada säilymään paremmin selkärangassa. Tulevalla viikolla keskitytään varmasti keskipelaamiseen, jotta saadaan laitoihin tilaa hyökkäyksessä ja puolustukseen selkeemmät vastuualueet. Iossa kuvassa työmoraali oli tänään korkeella ja tehtiin sovittuja asioita, Huurne kertoi.

Lempolla on ensi viikonloppu vapaata ja 1-sarja jatkuu kotisalissa Hakkarissa 21.11. Jujua vastaan.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Annika Saari

PuMan paras pelaaja: Oona Laurell

Lempon Pelin päällikkö -palkinto: Riikka Vuorentausta

PISTEET

Lempo: Annika Saari 23, Sofia Ikonen 18, Veera Hussa 8
PuMa: Nea Subotic 19, Oona Laurell 16, Anni Henell ja Noora Kortelainen 9

YLEISÖ: 48

SEURAAVA PELI

Lempolla on vapaa viikonloppu 1-sarjasta. Pelit jatkuvat 21.11. kotipelillä Hakkarissa Joen Jujua vastaan. Myös PuMa pelaa seuraavan kerran 21.11., silloin vastassa kotisalissa Vaasan Kiisto.

PuMan raportti

Artikkelin kuva: Taisto Niukkanen