Lempolle avauskiinnitys välieräpaikkaan Puijoa vastaan

16.3.2024

N1 1. PUOLIVÄLIERÄ PUIJO WOLLEY – LEMPO-VOLLEY 0–3 (21–25, 22–25, 14–25)

Sarjan tilanne: Lempo johtaa 1–0

16.3.2024 Ahmon koulu, Siilinjärvi

Lempo-Volley avasi naisten 1-sarjan puolivälierät hienolla ja ennen kaikkea voitokkaalla esityksellä lauantaina Siilinjärvellä. Lempo voitti Puijo Wolleyn 3–0 (25–21, 25–22, 25–14) ja johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0.

Välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina Lempäälä-areenassa, kun joukkueet kohtaavat uudestaan kello 17.30. Voitolla Lempo etenee välieriin. Jos Puijo tasoittaa voitot, pelataan ratkaiseva kultainen erä 25 pisteeseen.

Siilinjärvellä päästiin pelaamaan hienoissa liigatason olosuhteissa, sillä 1-sarjapeliä seurasi miesten liigaottelu Savon ja Tiikereiden välillä.

Lempo aloitti kokoonpanolla Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Tiia Tapio, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Rajala ja libero Anna Kaisa Kerminen.

Alla oli onnistunut treeniviikko ja pudotuspelitunnelma oli tapissa hienoissa olosuhteissa. Lempo saikin peliin unelma-alun. Roosa Päykkönen syötti Lempon 6–1-johtoon ja pelin alku näytti, että Lempo jyrää selvään voittoon.

Puijo kuitenkin sai pelistä kiinni ja laittoi Lempon avauserässä tiukoille kovalla laitapelillään ja torjunnoillaan. Lempo teki vielä toisen kovan iskun ja kasvatti johtoaan, mutta loppuerästä Puijo nousi taas todella lähelle ja tasoihin 21–21. Sen jälkeen Lempo onnistui loppuerässä ja Puijon virheet toivat Lempolle ensimmäisen erävoiton.

Myös toisen erän alku oli Lempolta hyvä, mutta sitten alkoi Puijon paras hetki pelissä. Kotijoukkue nousi parhaillaan kuuden pisteen johtoasemaan 17–11. Lempo osoitti kuitenkin sitkeyttä ja muutama onnistunut Tuomas Alatalon vaihto käänsi erän vielä päälaelleen.

Adelia Launonen tuli yleispelaajaksi Veera Vuorentaustan paikalle. Loppuerässä kehiin tulivat tuplavaihdosta Annastiina Tarkkanen ja Sofia Ikonen. Tuplavaihto toimi upeasti ja lopulta Ikonen tappoi eräpallon Lempon eduksi.

– Toisessa erässä vähän oma peli hajosi ja tehtiin huolimattomia virheitä ja suorituksia. Saatiin kuitenkin peli takaisin kasaan ja onnistuttiin nousussa. Myös tuplavaihto onnistui hienosti ja saatiin siitä uutta virtaa kentälle, Lempon passari Riikka Vuorentausta kertoi kakkoserästä.

Pitkän tauon jälkeen Lempo sai ladattua hyvän vireen päälle ja päätti, että Siilinjärvellä ei neljättä erää nähdä. 5–0-johto ja sen jälkeen Lempo pystyi hallitsemaan erän kulkua. Lempo pääsi lopulta juhlimaan avauskiinnitystä välieräpaikkaan selvällä erävoitolla.

Molemmilla oli tehokkaat hakkurit, jotka eivät nousseet aivan ykkösrooliin tehopuolella. Lempon Karoliina Viitaniemi teki kahdeksan ja Puijon Sinitta Mennala yhdeksän pistettä. Lempon ykköstähti oli upean pelin pelannut ja parhaana palkittu 13 pisteen Roosa Päykkönen. Joukkueen kokonaispanos oli hieno eikä pudotuspelipaineet päässeet iskemään: tiukoissa ykkös- ja kakkoserässä Lempo oli parhaimmillaan juuri 20 pisteen päällä.

– Tehtiin töitä jokaisen pallon eteen ja sitä myötä saatiin kairattua pisteitä. Oltiin tänään kovempia viimesissä hetkissä, Lempon parhaana palkittu Roosa Päykkönen arvioi.

Sunnuntaina kaikki kannustamaan, kun Lempo hakee seurahistorian ensimmäistä naisten 1-sarjan välieräpaikkaa.

– Puijo antaa varmasti kovan vastuksen taas sunnuntaina, he puolustavat ja taistelevat jokaisesta pallosta todella kovaa, Päykkönen tietää.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Roosa Päykkönen

Puijon paras pelaaja: Elle Rissanen

Yleisö: 42

Pisteet

Lempo: Roosa Päykkönen 13, Karoliina Viitaniemi 8, Tiia Tapio 9

Puijo: Lotta Valtonen 10, Lotta Karppinen 9, Katariina Korhonen 9

Seuraava peli:

Toinen puolivälierä pelataan sunnuntaina 17. maaliskuuta kello 17.30 Lempäälä-areenassa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Tiia Tapio, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Rajala ja libero Anna Kaisa Kerminen

Puijo: Linda Salo, Lotta Karppinen, Silja Kosonen, Sinitta Mennala, Katariina Korhonen, Lotta Valtonen ja libero Elle Rissanen