Lempolle makea avaus kevätkaudelle, kun Viestistä tuli voitto 3–1

8.1.2023

N1 RUNKOSARJA: LP VIESTI AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 1–3 (23–25, 21–25, 25–22, 22–25)

8.1.2023 Salohalli

Lempo-Volley aloitti naisten 1-sarjassa vuoden 2023 makealla vierasvoitolla. Sunnuntaina 8. tammikuuta aina haastavasta Salohallista tarttui tuliaisiksi kaikki kolme sarjapistettä LP Viesti Akatemiaa vastaan erin 3–1 (25–23, 25–21, 22–25, 25–22). Samalla Lempo nousi kolmanneksi ja otti isot pisteet sarjan tiiviissä keskikastissa.

– Oli tosi tärkeä voitto tähän vuoden alkuun. Meillä pysyi taso hyvänä läpi pelin ja kaikkiaan positiivinen esitys, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tunnelmoi voiton jälkeen.

Ottelu oli kummallekin vuoden ensimmäinen joulutauon jälkeen ja Huurneen mukaan se näkyi myös otteissa. Peli oli kummallakin ailahtelevaa: välillä loistavia suorituksia, ja taas toisessa hetkessä peli ei kulkenut.

– Se oli juuri sen näköistä, mitä se yleensä on pitkän tauon jälkeen, Huurne totesi.

Avauserä oli Lempon hallintaa alusta loppuun. Muita 1-sarjan areenoita isompi Salohalli ei tuonut tällä kertaa Lempolle haasteita, vaan vierasjoukkue painoi kaasua heti erän alusta saakka. Ero oli nopeasti jo useamman pisteen, mutta nuori Viestin ryhmä nousi erän kuluessa mukaan kilpaan. Lempo ei kuitenkaan päästänyt Viestiä rinnalle, vaan nykäisi aina uudestaan pienen johdon.

Toisessa erässä Lempon loistavasti onnistunut tuplavaihto käänsi erän suunnan. Passari Liisa Lahtinen ja hakkuri Tessa Francke tulivat kentälle tappiotilanteessa 15–18 ja poistuivat Lempon johtaessa 23–20.

Puolestaan kolmannessa erässä tuplavaihto ei onnistunut samalla tapaa johtoasemassa, ja Lempo menetti neljän pisteen johdon pitkän erätauon jälkeen.

Kokeneemman Lempon kantti kesti kuitenkin neloserässä viemään kaikki sarjapisteet. Kaava oli hyvin avauserän kaltainen: ensin muutaman pisteen etu alkuerästä, jota Viesti kiri ja kiri kiinni, mutta ei koskaan saavuttanut Lempoa. Annika Saaren kova hyökkäys päätti pelin Lempolle.

– Kaikkiaan vietiin tänään erien alkuja, mikä helpotti pelaamista. Toinene rä kääntyi tuplavaihdon myötä, mutta kolmoserää valmennus voi ottaa piikkinsä, kun sama tupla ei toiminut, Huurne mietti.

Lempo oli edellä syöttö-vastaanotossa Salon sunnuntai-illassa. Vastaanottoprosentit olivat käytännössä samat (Lempo 37%, Viesti 36%), mutta ässät Lempo voitti 13–5.

– Keskityttiin tämä viikko treeneissä syöttö-vastaanottoon ja oltiin siinä näkemykseni mukaan hyviä. Kaveri puolestaan auttoi meitä syöttövirheillään (19 kappaletta). Saatiin heidän vastaanottoaan rikki, ja se toi meille apuja puolustuspeliin, päävalmentaja analysoi.

Nuori Viesti auttoi Lempoa kaikkiaan 33 omalla virheellään. 

Lempolta parhaana palkittiin passari Riikka Vuorentausta. Hän summasi upean tehosaldon 10/+10, joista viisi torjuntaa, neljä ässää ja yksi hyökkäyspiste. Vuorentausta jakeli hyökkäysvastuua laajalti, sillä Roosa Päykkönen kokosi 15, Pauliina Kovanen 13 ja Linnea Malinen 9 pistettä. Viestin tehokkain oli hakkuri Anna Johtela 18 pisteellään.

– Riikka oli tänään huikea. Hän jakoi passeja tosi hyvin ja monipuolisesti, sen myötä tehot jakaantuivat tasaisesti. Hän pelasi niin hyvin, etteivät tänään vastustajan keskitorjujat tahtoneet pysyä matkassa, Huurne kehui.

Lempo kohtasi Viestin nyt toisen kerran runkosarjassa ja voitti toistamiseen, eli keskinäisten pelien pisteet menivät 6–0.

Hieno uutinen saatiin 2-sarjakentiltä, kun Lempon hakkuri Sofia Ikonen palasi pelikentillä noin vuoden mittaisen tauon jälkeen. Sofia on kuntouttanut viime kauden leikkauksen jälkeen jalkaansa ja palasi Lempon 2-joukkueessa kentälle sunnuntaina VaLePa-voitossa. Sofia lähestyy hiljalleen myös paluuta 1-sarjakentille.

Lempon kausi jatkuu ensi sunnuntaina Helsingissä sarjakärki PuMan vieraana. 

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Riikka Vuorentausta
Lempon Pelin päällikkö: Linnea Malinen

Pisteet

Lempo: Roosa Päykkönen 15, Pauliina Kovanen 13, Riikka Vuorentausta 10/+10!, Linnea Malinen 9

LP Viesti Akatemia: Anna Johtela 18, Kiira Tuominen 15, Hilma Nikkanen 9

Yleisö: 158

Seuraava peli:

Lempo pelaa sunnuntaina 15.1. sarjakärki Puman vieraana. LP Viesti Akatemia kohtaa 21.2. Kuortanee vieraissa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Linnea Malinen, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

LP Viesti Akatemia: Irina Mäkinen, Saimi Heikkinen, Karoliina Hörkkö, Anna Johtela, Hilma Nikkanen, Emmi Mäki-Kojola ja libero Venla Pirinen

Pääkuva: Taisto Niukkanen